Dodaj do ulubionych

alergolog w W-wie

IP: *.* 05.03.02, 21:46
Hej, mam prośbę do mam z Warszawy. Moja przyjaciółka ma 7-miesięcznego synka z alergią i poszukuje alergologa w Warszawie. Napiszcie, proszę, kto prowadzi Wasze dzieci. Czy jest dostępny jakiś dobry alergolog w ramach państwowej służby zdrowia? Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gabula Re: alergolog w W-wie IP: *.* 06.03.02, 00:08
      Mogę polecić alergologa z Centrum Zdrowia Dziecka (jest to Warszawa-Międzylesie). Mojego synka prowadzi pani dr. Gołębiewska, ale wszyscy lekarze są tam na pewno godni polecenia. Żeby się tam dostać, należy mieć skierowanie od pediatry brzmiące mniej więcej tak "Do poradni Alergologicznej - proszę o konsultację i leczenie..." Chodziłam do kilku warszawskich alergologów (za pieniądze) i żaden nic nie pomógł Szymkowi, dopiero w Centrum nim się "kompleksowo zajęli" - pani doktór rozmawiała z nami i oglądała synka ok. 40 min., a potem od razu dała skierowanie na pobranie krwi i próby alergenowe (wszystko odbyło się w tym samym budynku, w chwilę po całym badaniu). Panie pielęgniarki rewelacylnie szybko i fachowo pobrały mu krew, że ledwie zdążył pisnąć. Jedyny mankament to to, że na wizytę należy się do CZD zapisać i terminy są dość długie, ale naprawdę warto poczekać!Pozdrawiam
      • Gość: syl_mik Re: alergolog w W-wie - do Gabuli IP: *.* 16.05.02, 12:02
        Z dostaniem się tam do lekarza to jakaś tragedia. Do dr. Gołębiewskiej nie można się zapisać jeśli się tam nie chodzi, tylko do innych lekarzy. A żeby w ogóle zapisać się do Centrum Zdrowia Dziecka kazali mi przysłać pocztą skierowanie i czekać aż się listownie odezwą (swoją drogą nie wiem, czemu nie można telefonicznie albo dowieźć ale powiedzieli, że nie można). Straszna biurokracja.Pozdrowienia,Sylwia
    • Gość: kasiap. Re: alergolog w W-wie na Woli IP: *.* 06.03.02, 13:15
      Polecam dr G?owacka, przyjmuje w przychodni przy Szpitalu dermatologicznym na Lesznie (terminy od. ok. 1 mies. do 3 mies.) Jest ona alergologiem, dermatologiem i pediatra - znakomite polaczenie. Przyjmuje takxe prywatnie, w razie potrzeby sluze numerem telefonu. Ani razu nie zawiodlam sie na niej, wszystkie jej decyzje i diagnozy byly trafione (w przeciwienstwie do wielu innych alergologow, ktorych zdazylam odwiedzic przed nia).Kaska
      • Gość: Majkam Re: alergolog w W-wie na Woli IP: *.* 06.03.02, 19:29
        Prosze podaj mi numer jej telefonu. Czy leczy tez male dzieci? Moj synek ma 11 mies.
        • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: alergolog w W-wie na Woli IP: *.* 06.03.02, 21:04
          My trafiłyśmy do dr Głowackiej kiedy Ania miała 6 tygodni. Jestem bardzo zadowolona, a dziewczynki też ją lubią. Nie można tylko spodziewać się błyskawicznych efektów. Niestety leczenie alergii wymaga cierpliwości i konsekwencji.:hello: Agnieszka
        • Gość: kasiap. Re: alergolog w W-wie na Woli - telefon do Glowackiej IP: *.* 07.03.02, 10:07
          Numer tel. na Leszno: 632-88-39Przyjmuje prywatnie na Miodowej 23 - nr tel. 0602 62 22 16. Ona jest glownie od malych dzieci, jest przeciez tez pediatra (oprocz pozostalych dwoch specjalnosci). Trafilam do niej jak moj Alus mial 2 m-ce i poprzedni alergolog probowal mi go zamordowac zlecajac karmienie malego (to nie ja mialam je pic!!!) przegotowanym kozim mlekiem!!!!! Polecam wyprowadzi Ci malego na prosta.Kaska
          • Gość: Madzia2002 TYLKO NIE GŁOWACKA !!!!!!!! bierze forsę i nic pozatym IP: *.* 10.03.02, 18:12
            ... moze wyleczy jakiewes mało chore dziecko....bo te co wygląda gorzej nie da rady!!!!
    • Gość: Monika_W Re: alergolog w W-wie IP: *.* 07.03.02, 11:39
      w CZD strzezcie sie dr Kusia !! Mlody gnojek z dziwna wiedza - Julitce gdy miala 2 m-ce przepisal jej Zyrtec !!
    • Gość: Gabula Re: alergolog w W-wie IP: *.* 07.03.02, 13:55
      Szymon dostał Zyrtec (małą dawkę), gdy miał 4 m-ce. Mimo że na ulotce dot. leku jest napisane, żeby podawać go dzieciom od 2 r.ż. w tej chwili bardzo powszechne jest zalecanie tego leku młodszym dzieciom przez wielu lekarzy. Szymonowi został ona zalecony przez 2 różnych pediatrów, gastrologa i 2 alergologów. Nie byłam pewna czy zacząć podawać go synkowi, ale moja znajoma lekarka, która zajmuje się m.in. testowaniem leków, a pracuje w Szpitalu na Kasprzaka, uspokoiła mnie i powiedziała, że obecnie jest to mimo wszystko lek najbezpieczniejszy nawet dla takich maluszków. No i spróbowałam, i wtedy rzeczywiście Szymonowi pomógł.
    • Gość: Madzia2002 Re: alergolog w W-wie IP: *.* 10.03.02, 18:19
      w szpitalu na Kasprzaka sa dobrzy lekarze , tylko tez trzeba czekac ze dwa miesiace na wizyte i miec skierowanie od pediatry...mojemu synkowi pomogli szybko i za darmo w przeciwienstwie do Głowackiej - która jest TYLKO sympatyczna.....
      • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: alergolog w W-wie - jeszcze o dr Głowackiej IP: *.* 12.03.02, 22:23
        Dr Głowacka przyjmuje też "za darmo" w Szpitalu na Lesznie. A co do szybkiej pomocy... są dwa podejścia do leczenia alegii. Można usuwać przyczyny, poszukując czynników alergizujących, co jest mozolne i długo trzeba czekać na efekty. Można też z "walnąć z grubej rury" sterydami w objawy, które szybko znikną, ale problem będzie rozwiązany tylko doraźnie. Rozumiem, że jak sie płaci 80 zł za wizytę, to chciałoby się szybkich efektów, ale czasem bardziej się opłaci poczekac na nie trochę.Kiedy moja Julka miała 2 miesiące, pediatra w rejonie na widok jej skóry zapisała czym prędzej sterydy. Na następnej wizycie była bardzo zdumiona, że widzi dziecko z gładką skórą, mimo ze zapisanej maści nie zastosowałam, tylko dietę eliminacyjną (wg wskazań dr Głowackiej przy starszych córkach) i Sudocrem.:hello: Agnieszka
        • Gość: Madzia2002 Re: alergolog w W-wie - jeszcze o dr Głowackiej IP: *.* 13.03.02, 09:35
          może masz szczęście i Twoim dzieciom pomogła, na moim synku testowała maści jak na króliku doświadczalnym.....w końcu przepisała ""taką która napewno pomoże...później dowiedziałam się ze to były jednak STERYDY - a piszesz że sterydami nie leczy - a ONA nawet sie do tego nie przyznała.Może jest dobra, ale jak dziecku wyjdzie IgE dobrze to już nie kieruje na inne badania, stwierdzając że dziecko nie jest alergikiem a wysypka / do tego swędząca / zniknie tylko trzeba być cierpliwym... / ja też nie podawałam żadnych alergizujących pokarmów - chyba że nutramigen mu szkodził???? / Do tej pory jakbym czekała na efekty....to mój synek chyba by się wykończył !!!! Pozdrawiam i skończmy już z tą DOBRĄ lekarką Magda
          • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: alergolog w W-wie - uwagi natury ogólnej - NIE TYLKO DO MADZI2002 IP: *.* 13.03.02, 15:37
            Masz rację - skończmy już i niech każda z nas pozostanie przy swoim zdaniu. Małe sprostowanie - nie pisalam, że dr Głowacka nie stosuje sterydów, a jedynie, że nie ordynuje ich na każdą wysypkę u niemowlaka.A teraz uwaga natury ogólnej - myślę, że w sytuacji, w której o lekarzu piszemy podając imię i nazwisko oraz miejsce pracy, natomiast same podpisujemy się nic nie mówiącym nickiem, należy szczegółnie ważyć słowa. Można napisać: jest/nie jest sympatyczny, mnie (mojemu dziecku) pomógł/nie pomógł. Opinie w stylu "bierze forsę i nic poza tym" zachować na rozmowy prywatne lub podpisywać imieniem i nazwiskiem. Moja uwaga dotyczy nie tylko tego wątku, ale wszystkich innych tego rodzaju na edziecku i nie tylko, podobnie jak dyskusji np. na temat szpitali położniczych, gdzie bardzo łatwo na podstawie jednostkowych przypadków (często cudzych i zasłyszanych) wygłasza sie kategoryczne sądy.Życzę wszystkim jak najmniej powodów do wizyt u alergologów:hello: Agnieszka
        • Gość: beata74 Re: alergolog w W-wie - jeszcze o dr Głowackiej IP: *.* 24.04.02, 21:30
          a ja mimo wszystko dalej o dr Głowackiej, bo po przeczytaniu waszych postów mam mieszane uczucia. Zupełnie jakbym czytała o dwóch różnych specjalistach. Byłam u niej prywatnie i przyznam, że rozczarowała mnie. Owszem lekarka bardzo miła, lecz cóż z tego. Wizyta trwała niespełna 10 minut, pani doktor zerknęła tylko na dziecko, orzekła, że to alegia pokarmowa i powiedziała czego nie należy podawać (mogła chociaż zapisać, a może się czepiam?). Nie było żadnego pogłębionego wywiadu (czytałam, że to ważne), a instruktaż ograniczył się do: nie dawać i smarować, no i tu najlepsze - przepisała maść, która 2 lata temu została wycofana ze sprzedaży! :what: Aha i oczywiście proszę zgłosić się za 3 tygodnie to zaczniemy wybierać mleko ... (a może jednak się czepiam i tak to wygląda powszechnie)ale zaczęłam, mój pierwszy post na forum i od razu w takim toniepozdrawiam wszystkich małych alergików i ich mamusiepoczątkująca w dziedzine chorób alergicznych beata :hello:
          • Gość: Madzia2002 Re: alergolog w W-wie - jeszcze o dr Głowackiej IP: *.* 25.04.02, 15:23
            a myslalam ze Tylko mnie ona sie nie spodobala :-)
    • Gość: goś Re: alergolog w W-wie IP: *.* 13.03.02, 09:36
      Mojego synka lecze u prof. Chmielewskiej-Szewczyk. Przyjmuje w szpitalu na Dzialdowskiej (w Fundacji, ktora dziala przy szpitalu). Wizyta kosztuje 80 zl. Nie wiem czy mozna sie tam dostac w ramach Kasy Chorych. Niestety terminy oczekiwania na wizyte sa dosc dlugie (ok. 2 m-ce).Ja jestem z niej bardzo zadowolona. Podobno to wielki autorytet w dziedzinie alergologii (sama kieruje katedra Alergologii szpitala AM). Polecam!
    • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: alergolog w W-wie IP: *.* 05.04.02, 09:12
      Wyciągam ten wątek dla Moniki.
      • Gość: Monika_D Re: alergolog w W-wie IP: *.* 05.04.02, 13:09
        Wielkie dzięki AgnieszkoPozdrawiamMonika
      • Gość: Kasjopeja Re: alergolog w W-wie IP: *.* 05.04.02, 14:29
        Bylam z moja mala niedawno u lekarki polecanej przez ktoras dziewczyne z forum - dr Sieradzka; przyjmuje w medicover na Marynarskiej 13 (tel 5411400); po pierwszej wizycie jestem zadowolona; mila, dokladna, tlumaczy chetnie. oprocz tego, ze jest alergologiem to takze leczy homeopatia; jest takze pediatra i pulmologiem.pozdr.epf
    • Gość: Agnieszka,mamaAniZosiJulki Re: alergolog w W-wie IP: *.* 08.04.02, 12:00
      Tym razem wyciągam ten watek dla Mamuli.
      • Gość: mamula Re: Agnieszko IP: *.* 08.04.02, 19:45
        bardzo Ci dziękuję, kochana jestes!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka