Dodaj do ulubionych

do malka21

27.01.07, 23:28
dobrywieczorek - odstawiłam balsam podczas 2 kuracji - opisałam sytuację
w "obserwacjach wlasnych" - czy możesz przeczytać i napisać mi co o tym
myślisz - dziękuję bardzo K.
Obserwuj wątek
    • malka21 Re: do malka21 27.01.07, 23:53
      Właśnie przeczytałam Twój wpis. Myślę, że dobrze zrobiłaś odstawiając balsam. W
      końcu synek brał go już długo, w sumie 5 tygodni więc ten tydzień nie powinien
      robić różnicy. Czy od ostatniego pogorszenia w miejscach "robalowych" (jak
      piszesz)w pierwszej serii balsamu, mieliście jeszcze takie?
      Wcześniej chyba pisałaś, że synek jadał masło. Czy wtedy też miał takie wysypki
      jak teraz?
      Specjalistka od alergii ze mnie żadna, więc trudno mi napisać, co jest
      przyczyną. Może nałożyły się dwie rzeczy, i to masło i balsam? Wiesz, ja sama
      obserwuję skórę i inne objawy alergiczne mojego dziecka i powiem Ci szczerze,
      że jak dotąd to rzadko jestem pewna przyczyn i chwilami już kręćka dostaję.
      Ja bym z balsamem dała sobie już spokój na Twoim miejscu. Potrzymała parę
      tygodni dziecko na spokojnej diecie - bez wprowadzania nowości, za trzy
      tygodnie zrobiła badania kału. Może macie już problem za sobą i powoli wszystko
      się unormuje. Trzymam kciuki i daj znać jak sytuacja się rozwinie.
      • luty71 Re: do malka21 28.01.07, 00:17
        Od czasu naszego pobytu w szpitalu po reakcji na biały ser (listopad 2006),
        jadł masło tylko w zupkach - chlebek smarowałam mu smalcem - nie dogadałyśmy
        się z mamą i przez 4 dni w zeszlym tygodniu wcinał masło grubo i równo i stan
        skóry żałosny - przede wszystkim stracila swoją aksamitną gładkość, z której
        sie tak cieszyłam po pierwszej serii balsamu - no i liszaje w zgięciach,łapki
        popękane itd. - intuicyjnie czuję, że tym razem nie ma to nic wspólnego z
        robalami. Odstawiłam balsam, masło oczywiście, podaję Fenistil, smaruję
        wazeliną i czekam - co nam pozostajesmile
        PS na szczęście świąd niewielki - bo tego boję się najbardziej - mam uraz chyba
        Pozdrawiam serdecznie
    • sweet.joan Luty71! 28.01.07, 11:32
      Odbierz pocztę, proszę.
      • luty71 Re: sweet.joan 28.01.07, 23:14
        Odebrałam i odpisałamsmile
      • sweet.joan Re: Luty71! 29.01.07, 08:34
        Dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka