Dodaj do ulubionych

Nutramigen

28.01.07, 00:11
witam rodzicow malych alergikowsmile
chcialabym zapytac czy zna ktos sposob na "zmiane" smaku Nutramigenu?
probowalam dodawac kaszke bezmleczna jablkowa ale niewiele to pomoglo.jestem
na etapie wprowadzania Nutramigenu i nie mam pojecia jak to zrobic z sukcesem?
a moze znacie cos rownie skutecznego ale lepszego w smaku?Z gory dziekuje za
pomysly.Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • luty71 Re: Nutramigen 28.01.07, 00:19
      Bebilon pepti 1 lub 2 - smak bliższy mleku- mieszanka dla dzieci ze skazą
      • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 28.01.07, 00:36
        Bardzo dziekuje,musze koniecznie sprobowac.pozdrawiam
        • kruffa Re: Nutramigen 28.01.07, 08:16
          Nie wiem w jakim wieku jest dziecko, ale dodanie 1-2 łyżek dzemu do kleiku
          ryżowego zrobionego na nutramigenie drastycznie zmienia smak. Sama dojadam
          czasami taką kaszkę po dzieciach.
          Jeśli okazałoby się, że BP uczula to można dawac po kilka łyżeczek dziennie
          nutramigenu aby przyzwyczaic do smaku.

Kruffa
          • stila2 Re: Nutramigen - do Kruffy 28.01.07, 11:06
            Wydaje mi się że BP uczula moje dziecko (skończone 5 m-cy) i zastanawiam się
            czy podać mu Nutramigen? Mały jest cały w czerwone suche placki, a nie jadł nic
            oprócz mojego mleczka i BP, którym go dokarmiam (mam mało pokarmu). Czytałam
            wiele Twoich wypowiedzi i wiem że masz doświadczenie w tym temacie. Pomocy
            • kruffa Re: Nutramigen - do Kruffy 28.01.07, 21:40
              Rozumiem, że w swojej diecie nic nie zmieniłaś. Jesteś w ogóle na diecie (sorry
              za pytanie, ale alergia pojawia się w różnych momentach).
              BP może uczulac. Spróbuj podac Nutramigen.
              A tak btw dlaczego sądzisz, że masz mało pokarmu?

Kruffa
          • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 29.01.07, 22:45
            synek ma skonczone 8mscy i je wszystko ,no prawiesmile ale mysle ze pomysl z
            dzemem moge wykorzystac.dziekuje bardzo.pozdrawiam
        • angelapon Re: Nutramigen 01.02.07, 23:46
          Mam pytanie: po co stosuje się Nutramigen? Czy jeśli moje dziecko (4,5
          miesiąca)jest uczulone na krowę, soję, kozę, jajka a do tego ulewa jak
          zwariowane, przy czym pięknie przybiera na wadze to powinnam przestać karmić je
          piersią? Krosty ma ciągle mniejsze lub większe.
    • wojtkowa Re: Nutramigen 28.01.07, 15:09
      A jakie mleko stosowałas do tej pory? U nas wprowadzanie nutramigenu oparte
      było za starym mleczki, Nan Ha. Po prostu mieszałam stopniowo nutramigen ze
      starym mleczkiem. Obecnie synek juz sie przyzwyczaił do tego smaku, nawet
      spożywanie innych produktów, zupek, owocków nie powoduje wstrętu do
      nutramiegenu. Dziwne wink
      • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 29.01.07, 22:52
        wlasnie dokaldnie to samo zasugerowala pani doktor,dodawac nutramigen do mleka
        i stopniowo zwiekszac dawke.Czy istnieje jakas wskazana dzienna dawka
        nutramigenu ,ktora powinna byc podana aby byly rezultaty?
    • kathia_25 Re: Nutramigen 28.01.07, 18:25
      ja dodawałam glukozy do smaku
      • ewam_1977 Re: Nutramigen 29.01.07, 10:54
        Na początku Igorek jadł Enfamil ( pod koniec 3 m-ca okazło się ze ma skazę
        białkową więc przeszedł na Nutramigen.Pani doktor poleciła mieszać Enfamil z
        Nutramigenem. Początkowo krzywił się teraz ma juz 13 m-c i zajada się nim ze hohohsmile
        • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 29.01.07, 22:56
          wlasnie tak bede robila.czy to znaczy ze synek w tej chwili wypija tylko
          Nutramigen?rozumiem ze zwiekszalas dawki sukcesywnie.
          • ewam_1977 Re: Nutramigen 30.01.07, 07:34
            Tak obecnie wypija rano 210 ml Nutramigenu a po popołudniu i wieczorem z
            dodatkiem kaszek ryżowych ( dodaje 4 -5 łyzeczek )na w/wym. ilość Nutramigenu.
            Aniu na początku mieszałam np 60 ml Enfamil i 30 ml Nutramigenu tak przez kilka
            dni Potem sukcesywnie zwiększałam ilość Nutramigenu o 10 ml( gotowy w drugiej
            butelce >
            • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 30.01.07, 23:29
              nawet nie wiesz Ewo jak Ci zazdroszcze,to wszystko dopiero przede mna.Ja
              zaczelam wlasnie zastepowac jedna miarke mleka miarka nutramigenu,bede
              stopniowo zwiekszac.Na razie Nikolas pije mleczkosmile))dziekuje za
              porade.Pozdrawiam moja rowiesniczkesmile
              • ewam_1977 Re: Nutramigen 31.01.07, 11:18
                Aniu będzie dobrze zobaczysz Nicolas tez polubi to mleczko tylko trzeba byc
                cierpliwym.Aniu my tez was pozdrawimy ( Ewa z Igorkiem )smilesmile
                • anna.aleksanderek Re: Nutramigen 31.01.07, 23:41
                  Ewo chcialabym jeszcze zapytac juz nie o Nutramigen a o gluten a raczej o jego
                  braksmileprzypuszczam ,ze tez stosowalas produkty bezglutenowe,wiesz co moge
                  podawac Nikolasowi?przypominam ze ma 8mscy.Przypuszczam ze musze po prostu
                  czytac etykiety.Ale jesli mozesz cos poradzic bede wdzieczna.Pozdrwoeinia dla
                  Igorkasmile
                  • ewam_1977 Re: Nutramigen 07.02.07, 10:40
                    Aniu fakt dieta do tej pory była tez i bez glutenu>Igorek jada chrupki
                    kukurydzianie, pieczywo ryżowe bezglutenowe, oprócz tego kaszki które dodaje do
                    mleka i misiowy ogródek który dodaje mu do zupek oprócz tego owoce gruszka
                    jabłko Aniu komnbiuje z jedzeniem jak mogę i mimo ze dieta moze wydac sie bradzo
                    uboga Igorek ma dobrą wagę wspaniale się rozwija i oprócz tej alergii nie
                    choruje
                    Aniu musisz czytać etykiety tak jak napisałaś. Pozdrowienia dla was
                    "Człowiek który się nie myli,drzewo które się nie pali nie istnieją "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka