Dodaj do ulubionych

Co robić?

08.03.07, 09:27
Poradźcie, proszę. W badaniach wyszła candida++ (a myślałam, że będzie
lamb., candida+++ i wszystko, co najdłusze i największe bo synek ma strasznie
silne objawy). Wizytę w Mega V. mamy dopiero 27 marca. Młody przeraźliwiue
kaszle (od 2 miesięcy, a od 2 tyg. to już się dusi). Lekarka w przchodni
osłuchała- nic. Bierze ciągle standardowe syropy. Sińce pod oczami, swędzenie
ciała, wczoraj miał takie odruchy kaszlowe, że wymiotował. Serce ściska
patrząc na to dziecko- męczy się potwornie. Zamówiliśmy wizytę u pierwszego
wolnego pediatry-alergologa zanim doczekamy na wizytę w VM. Co robić w tym
czasie oczekiwania? Jak złagodzić cierpienia synka? Wczoraj powiedział mi, że
boi się uduszenia. Ja też.
Obserwuj wątek
    • agkr Re: Co robić? 08.03.07, 09:38
      witaj a czy nie możesz iść do pediatry i powiedziec o tych atakach duszności?
    • m_oments Re: Co robić? 08.03.07, 09:38
      od połowy stycznia zaczeło sie pylenie.. mysle że dostanie u alergologa syropek
      przeciwalergiczny,co złagodzi dusznosci i świąd, i jakieś maści do
      smarowania..moze po wywaidzie alergolog będzie mial wstępną diagnoze..
      mały miał podobne objawy, oczy sine i zapuchnięte, wysypka, świąd, tylko kaszel
      nie jest jakis mega, po 2 dniach stosowania leków już było dużo lepiej, wrócił
      mu apetyt i przesypia noce bez drapania sie.. a wysypka blednie..
      trzymam kciuki, i daj znać co i jak

ja czekając na wizyte dałam fenistil w kropelkach.. zeby mógł spać..
    • agkr Re: Co robić? 08.03.07, 09:49
      to jeszcze raz jasmile moja córka miała podoben objawy mam na myśli kaszel. U
      pediatry osłuchowo ok a w domu dziecko mi sie dusiło. Ja nie dałam za wygraną
      chodziłam co 2 dni do pediatry aż wkońcu p.doktor chyba zrozumiała że z tym
      kaszlem coś jest nie tak i przepisała nam flixotide. I na tym leku dotrwałyśmy
      do wizyty u alergol.Oczywiście lek nie zadziałał odrazu ale pomogło,myśle że
      Twoje dziecko powinno tez mieć coś na rozszerzenie oskrzeli by mu przerwać
      następny atak duszności bo moje córki tak maja
    • kerstink Re: Co robić? 08.03.07, 11:05
      Rozumiem, ze wizyte masz u dr M. Moze sprobuj na wczesniej sie zapisac do innej
      lekarki w VM, ktora leczy analogicznie. Powiedz, jakie sa powazne objawy.
      Zastosuj diete przeciwgrzybicza juz teraz, znajdziesz ja tu na forum, ale
      rowniez na stronach Vega Medica.
      Czy masz wrazenie, ze te syropy pomagaja ? Moje dawne spotkanie z nimi bylo
      raczej negatywne. Zrob synku wywar z lusek cebuli (gotowac pare minut), dawaj
      do picia po schlodzeniu. Oklep syna, np. po kapieli, gdy zacznie kaszlec. Nie
      wiem, czy powinnas stosowac Pulmex etc.
      Gdzie sa zmiany skorne ?
    • kruffa Re: Co robić? 08.03.07, 11:09
      Ja bym poszła jak najszybciej do alergologa. PO co dzieciaka narażać na takie
      cierpienie. Być może trzeba mu podać leki wziewne i tyle.

Kruffa
      • alinaw1 Re: Co robić? 08.03.07, 15:50
        Dzięki za podpowiedzi. Pediatra w przychodni słuchała synka ostatnio 2 razy,
        dostał syropy, po których nie ma poprawy. Zapomniałam- Fenistil (kiedyś
        stosowaliśmy). Wróciliśmy właśnie z echa serca. Pani, która je wykonywała w
        drugim zdaniu zapytała o... glistę ludzką. NO, szok! Byliśmy już (przez 3 lata)
        u kilkunastu pediatrów-laryngologów-otolaryngologów i innej maści ogów ale nikt
        jeszcze tego nie sugerował. A tu kardiolog! Niespodzianka! Echo w porządku.
        Udało nam się na jutro na 9 wizyta u pediatry-alergologa u Damiana (nawet nie
        pamiętam nazwiska). Młody tak potwornie cały czas kaszle (zaczęło się... 24
        grudnia), że już nawet słyszą sąsiedzi w nocy. On nawet nie może mówić (co mu
        może na zdrowie wyjdzie bo to katarynka). Aha, ta kardiolog zasugerowała
        jeszcze obecność ciała obcego w płucach (np.po zakrztuszeniu), ponoć wystarczy
        ociupinka trawki...Ale potem dodała (gdy wspomniałam o drapaniu), ze bardziej
        to wygląda na sprawy glisty. Ano, zobaczymy. Jeszcze raz dzięki za wsparcie!
    • alinaw1 Re: Co robić? 10.03.07, 12:49
      Młody jest po wizycie u alergologa w Damianie na Wałbrzyskiej. To nie alergia
      (tak jak przypuszczałam). Płuca-ok, oskrzela-ok, pasożytów brak (owsili-
      nieliczne-już leczymy ale to osobna historia). Powracamy do źróddła, czyli
      LARYNGOLOGII. Borykamy się z tym już 3 lata. Dziś Staś po zejściu ze schodów
      dostał takiego ataku, że ledwo ustał. Nie puściłam go na rower. Przyszła mi do
      głowy astma ale przecież tylu lekarzy go widziało i badało...Normalne dziecko
      nie kaszle przez cały rok! Ma przepisane teraz medykamenty, które już doskonale
      znamy (Zyrtec, Flixonase itp). Zostało jeszcze RTG- a może rzeczywiście coś
      wpadło do płuc?
      • luty71 Re: Co robić? 10.03.07, 21:54
        a może spróbujesz kuracji balsamem kapucyńskim - poczytaj w wątku - balsam
        kapucyński - obserwacje własne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka