mbartoszew 13.04.07, 18:24 To znaczy chodzi mi głównie o tłuszcz. Czy jest w nich jakiś olej? Rzecz w tym, że synek nie może jeśc oleju sojowego. A na opakowaniach nie ma składu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leopoldyna Re: Z czego są zrobione chipsy bananowe? 14.04.07, 08:21 Czipsy to smiecie, a Ty chcesz tym karmic dziecko. Niezalezie od tluszczow i olejow, ktore moze. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Z czego są zrobione chipsy bananowe? 15.04.07, 09:22 Autorka wątku nie pytała o czipsy ziemniaczane, ale o bananowe. Bananowe to teoretycznie suszone banany. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
faniafania Re: Z czego są zrobione chipsy bananowe? 14.04.07, 11:06 Moim zdaniem z samych bananow, ale moge sie mylic. Napisz do Kruffy, ona jest specjalistka od zywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mkluczak Re: Z czego są zrobione chipsy bananowe? 14.04.07, 12:48 czipsy bananowe to nie żadne śmiecie, a po prostu suszone banany - na tych, które mam w domu yeż nie ma składu, więc mam nadzieję, że są bez dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
mbartoszew Wcale nie śmiecie 14.04.07, 15:00 Chipsy bananowe nie mają nic wspolnego z chipsami w powszechnym tego słowa znaczeniu. To suszone banany, czasem z miodem, są w sklepach ze zdrową żywnością, często mają znaczek BIO. Jak szukałam info o nich w sieci to wyskoczyły mi właśnie na stronach sprzedaży wysyłkowej Eko, makrobiotycznej, zywności dla alergików, żywnosci bezglutenowej itp. Głupio mi się zrobiło, ze ktoś mnie uważa za osobę, która nie myśli, co daje dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
2barb Re: Wcale nie śmiecie 16.04.07, 17:22 w greenway'u są z miodem, natomiast takie w normalnym sklepie spotkałam ze słodem jęczmiennym Odpowiedz Link Zgłoś