Dodaj do ulubionych

Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie?

23.04.07, 11:12
Witam
Mam problem z synkiem poniewaz od jakiegoś czasu zauważyłam że nie drapie,
ale wyciąga sobie majteczki z pupy, tak jakby mu przeszkadzało wszystko co ma
założone na pupę. Robiłam badania w bakterze i u dr. Kamirskiej nic nie
wyszło (nie badałam candidii-ponieważ brał bactrim). Zrobiłam test z plastrów
na owsiki i wyszły. Zastosowałam odrobaczanie inne niz pediatrzy proponują
niby dawka jedna i tyle. Podałam pyrantenum 3 dni po 3,5 ml (wiek 3 lata waga
15kg) po 12 dniach zentel. My odrobaczalismy się też zentel wermox.Nadal
łapie się za pupę i ciągnie spodnie majtki itp mniej ale. Pupa jest
czerwonawa, jak czymś posmaruję wydaje się że nie łagodzi objawów.
Zastanawiam sie co to może być. Czy candidia może dawać takie objawy? Do dr.
Mikołajewicz zapewne odległe terminy, a z pediatrami to same chyba wiecie jak
to jest. Co o tym sądzicie? Jakie badania powinnam jeszcze zrobnić waszym
zdaniem, podpowiedzcie. Dzięki. Iwona
Obserwuj wątek
    • dorotasie Re: Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie? 23.04.07, 12:54
      Hej, a powiedz mi czy mały drapie się, tzn."ciągnie" majteczki tylko w pupie,
      czy może też przenosi to w miejsce siusiaka? I napisz czy ma stany pogorączkowe
      czasami? A jak wpadłaś na to-tzn długo się tak ciągnie?Bo ja mam podobny
      problem od ponad 2 m-cy(Mati będzie miał 3 latka za m-c),ale nie wyszły owsiki,
      a może źle robiłam-wzięłam z lab.szybkę z plasterkiem taśmy, ale Matiś był
      profilaktycznie przeleczany wtedy pyrantelum, więc to pewnie zaburzyło i dziś
      dałam ponownie, tylko, że u nas jest tak, że Matiś ciągnie też trochę pod
      pachami i między palcami stóp, a może to tylko tak promieniuje?Napisz proszę.
      • kerstink Dorotasie 24.04.07, 07:36
        Dorotasie, moj syn przed odrobaczaniem/dieta przeciwgrzybicza ciagle pracowal
        nad swoim siusiakiem. Stany podgoraczkowe miala corka (takie jednodniowe bez
        widocznej przyczyny), u ktorej wykryto Candide i lamblie.
        To wszystko zniknelo po odrobaczaniach plus leczeniu grzyba.
    • qdachi Re: Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie? 23.04.07, 19:15
      Napisałam na priv
    • sigvaris Re: Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie? 23.04.07, 22:29
      owsica jest naprawdę trudno wyleczalna, bo jest bardzo łatwa do ciągłych
      zarażeń. Dwie tury może to być mało...
      Robiłaś porządki?

Myśłałaś o ziołach ojca Grzegorza na pasożyty? Albo o balsamie?
      • qdachi Re: Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie? 23.04.07, 23:38
        Robiłam generalne porządki z wyniesieniem wszystkiego z mieszkania wytrzepaniem
        i myciem, praniem itp. Wściekła jestem bo są niesamowite problemy z lekami na
        receptę, bo wiadomo co lekarz mówi jednorazowa dawka za 2 tyg powtórzyć i ok. I
        kombinuj tu tak żeby wszyscy mieli na 3 dni. No ale udało mi się tak że dziecko
        brało pyrantenum 3 dni potem 2 dni (4 tabl) zentel bo tyle miałam a my 3 dni
        wermox i zentel 3 dni. Skoro tak mówisz powtórzę kurację za 2tyg, ale czy
        myślisz że 2 powtórki nie powinny przynieść jakiegoś razultatu. Nie powiem bo
        to wyciąganie tych spodenek, majtek jest mniej, ale jest!!! Trochę mnie dziwi
        bo nie zauważyłam żeby się drapał po pupie.
        A jeśli mowa o drapaniu to ze 2mies temu wyskoczyła dziecku wysypka, dośc
        dziwna bo niby alergiczna 1 w wieku 3 lat. Że niby od proszku zmienić, od
        autoszczepionki odstawić itp. Wysypka była na udach, rękach do łokci i ciut
        brzuch, synka to swędziało. PO ok 2 tyg znikło, ale nadal jak jest bez spodni
        drapie właśnie to miejsce na udzie gdzie była wysypka najwyraźniejsza. Może ma
        to jakieś połączenie...
        Nie słyszałam nic o ziołach ojca Grzegorza...
        Wiem, że dr M ustawia dobrze leczenie i dawki i różne specyfiki, ale tam bez
        szans na dostanie. Jak będziesz miała chwilę napisz coś o tych ziołac.
        Pozdrawiam. Iwona
        • sigvaris Re: Odrobaczony i nadal sie drapie. Co myślicie? 24.04.07, 00:28
          W Wa-wie zioła o. Grzegorza na pasożyty można dostać w kościele św. Anny. Nie
          sa na alkoholu, parzy się je na wodzie. To ich "zaleta" nad balsamem
          kapucyńskim. Na opakowaniu jest przepis. Ja swojej 2,5 latce (12,5 kg)
          podawałam 3 łyżeczki do herbaty 3 x dziennie. W zalezności od wieku i wagi
          można zmienić dawkowanie. Podaje sie je 2 tygodnie, potem przerwa 2 tygodnie
          lub krócej (zalezy od objawów w przerwie) i znów 2 tygodnie ziół.
          U córki znów po ziołach nastąpiła poprawa w zachowaniu, apetycie i ze skórą.
    • kerstink Qdachi 24.04.07, 07:37
      Candida tez swedzi przy odbycie.
      • qdachi Re: Qdachi 24.04.07, 10:51
        Wykryto u synka candidię 1,5roku temu ale takiego zachowania nie było. Brał
        leki naprzemiennie probiotyki bierze do tej pory z małymi przerwami.....dieta
        nie rygorystyczna ale też została. Nic, od nowa zrobię serię badań i zobaczymy.
        Dziś odebrałam wyniki wymazów u Kostrzeńskiej pół roku temu gronkowiec
        złocisty, e.coli. Brał antybiotyk z antybiogramu bo ciąłę infekcje gardłowe.
        Terraz zrobiłam w bakterze i nie ma gronkowca-jak to możliwe? ale są
        pneumokoki. Po prostu ręce opadają. Jestem przerażona...........
        • sigvaris Re: Qdachi 24.04.07, 11:27
          Bakterie są wtedy jak jest środowisko. Bez pożywki w labie tez nic nie
          wyrośnie. W chorym organiźmie, gdzie jest nadmiar śluzu wiele bakterii bedzie
          się "doczepiać" bo ma warunki do rozwoju.
          Nadmiar śluzu w organiźmie (zaburzenia gospodarki wydalniczej, wchłaniania)
          powodują pasożyty. Dokończ leczenie jednego...

U nas po leczeniu lamblii - katary ustąpiły i bakterie tym samym także. Także
          pseudomonasy, na które medycyna konwencjonalna rozkładała bezradnie ręce.
          Nie odpuszczaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka