Dodaj do ulubionych

Bierzemy Vermox

01.06.07, 21:08
Nie robiliśmy badań, poprostu postanowiliśmy się odtruć bo czujemy że "coś
jest nie tak". Postanowiliśmy że weźmiemy 2 tabletki dziennie przez 3 dni a
potem dowalimy robalom jeszcze balsamik kapucyński smile teraz jestem po drugiej
tabletce i czuję że coś się w brzuchu przemieszcza, napina mi się brzuch. W
prawym boku ( wątroba ) tak jakby mi ktoś kołek wsadził, czuję opór. Jak się
położyłam w wannie to prawa strona brzucha ( podbrzusza bardziej co wskazuje
na jelita ) była uniesiona a lewa płaska. Ja już mam chyba zwidy ale coś tam
siedzi i nie daje za wygraną.

Chciałabym jutro zbadać kał synka i swój i zastanawiam się czy są jakieś dobre
badania na wszystkie pasożyty tak żeby zanieść kupkę raz i żeby na tym
materiale mogli zrobić badanie ogólne - na wszystko ???

Bardzo proszę o wypowiedzi, chodzi o cennik takich badań .

A może ktoś z Tarnowa jest po odtruwaniu i może polecić gdzie je zrobić bo
sanepidowi nie ufam.

Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • dta Re: Bierzemy Vermox 02.06.07, 09:17
      Mam wrażenie że jedna tura leczenia vermoxem wam nie wystarczy. Nam lekarz
      przepisał po 2 tyg od vermoxu zentel. Poczytaj posty np. sigvaris. Ona bardzo
      dużo wie na temat leczenia pasożytów i wiele razy opisywała zasady eliminacji
      obcych z organizmu.

Co do cennika badań to np. w labie w Warszawie na Wale Medzeszyńskim badanie
      kału w kierunku lamblii, pasożytów i grzybów kosztuje 75 zł.
      • sigvaris Re: Bierzemy Vermox 02.06.07, 16:18
        Podczas brania Vermoxu lub do 3 tygodni po - możesz badać tylko robaki. Badania
        lamblii mogą nie wyjść.

Jeśli zaczęliście już jedną turę leczenia lekami konwencjonalnymi rozważ jej
        powtórzenie za 10 dni (10 dni bez leku) znów w serii 3 dniowej. Rozważ, bo może
        przy tych objawach warto. Dta napisała Ci już o powtórce Zentelem, to dobra
        podpowiedź. Oczywiście nie jest jedno ale, w jakim wieku masz dziecko (to ważne)?

Leki, które bierzecie tępią tylko robaki obłe. Jeśli macie lamblie - jej nie
        ruszą. Ale tu wtedy faktycznie mógłby pomóc balsam. Miałabyś komplet profilaktyki.
        • aska_ou Re: Bierzemy Vermox 03.06.07, 20:19
          Wielkie dzięki za odzew.

Synek ma rok dopiero, nie mogę nic zrobić a lekarze są chyba upośledzeni bo
          wykazują straszną ignorancję jeśli chodzi o pasożyty.
          Dziś ostatni dzień Vermoxu, czuję że coś się w brzuchu rusza. Czasem wydaje mi
          się że to gazy, dość sporo ich ostatnio. Dziś przyjrzałam się kupie i wydawało
          mi się że widzę coś w rodzaju nitki ale takiej przezroczystej i długiej, nie
          białej. Żałuję że nie wpakowałam tego do pojemniczka, do lodówki i że nie mogę
          tego dać do zbadania rano. Kiedy tego dotknęłam plastikową pałeczką to zniknęło
          ( taka żelowa maleńka kuleczka się zrobiła )

Czyli myślisz że za 10 dni zentel będzie w porządku ?Jak ja poproszę o receptę,
          przecież ta moja lekarka w życiu mi nie da, już uważa mnie za hipochondryczką po
          tym jak poprosiłam o receptę na vermox.
          A kiedy wobec tego balsam ? (Tych tabletek nie wolno łączyć z alkoholem)
          Chciałabym też zanieść kał synka i swój do zbadania. Sanepidowi tarnowskiemu nie
          wierzę, zostaje przychodnia, oni materiał odwożą do szpitala gdzie jest badany.
          To chyba bardziej wiarygodne, chociaż kto ich wie...

Zależy mi żeby wykluczyć tasiemca i inne dziadostwa. Jeśli tamto wykluczę to
          zajmę się lambliami smile)
          • aska_ou Re: Bierzemy Vermox 03.06.07, 20:22
            Aha , jakie jest optymalne dawkowanie zentelu i ile jest tabletek w opakowaniu ?
            • aska_ou Re: Bierzemy Vermox 03.06.07, 20:29
              Już znalazłam. 2 tabletki w opakowaniu, przy podejrzewanej tasiemczycy ( co
              jest nie wykluczone ) 2 tabletki dziennie przez 3 dni. Taka dawka chyba pomoże ???
          • sigvaris Re: Bierzemy Vermox 03.06.07, 23:28
            Żelowate coś w kale - oznacza , że strawione. Jeśli ten żel nie miał segmentów
            (śladów po nich) to nie był tasiemiec.
            Czy synka też leczysz, czy tylko Was dorosłych?
            Czy teraz karmisz piersią?

Dawka Zentelu 3 dni /2 tabl. - OK.
            • aska_ou Re: Bierzemy Vermox 04.06.07, 15:08
              syn jest na bebilonie pepti, nie leczę go niczym oprócz Pyrantelum ponieważ
              dopóki nie będzie czarno na białym że jest "posiadaczem" lamblii albo innego
              pasożyta to tabletek mu nie przepiszą.
              Jestem bardzo zaskoczona bo dziś zaniosłam z rana kał synka do badania na
              pasożyty a pani mówi że płacę 7 zł i wyniki do odebrania jeszcze dziś !Coż to za
              badanie w tak ekspresowym tempie określające czy są pasożyty czy też nie ? Nie
              pojmuję. Dodałam do tego test na antygen ( lamblie ) za 25 zl ale jakoś nie
              wierzę w trafność tych wyników. Wydaje mi się że bez drugiego badania się nie
              obejdzie. Podobno rekordziści robią do 12 !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka