Dodaj do ulubionych

podałam brokuła i ...NIC!!

24.06.07, 20:06
słuchajcie dziewczyny, podałam małej brokuła w czwartek koło 12 godziny, i na
razie cisza...nic...stan skóry się nie pogorszył...nie wiem czy mogę się już
cieszyć czy jeszcze jest za wcześnie na radość?????

jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia: czemu jak podałam małej brokuła jakiś
miesiąc temu to ją wysypało, a teraz jest spokój????

pati
Obserwuj wątek
    • izulka28 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 24.06.07, 22:18
      mam nadzieję,że nic się nie będzie działo czego szczerze Wam życzę

u alergicznego dziecka na reakcję czeka się 7 dni i jak po tym czasie nic sie nie dzieje to uważa się ze jest ok
      • halszka111 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 24.06.07, 22:57
        Nie wiem czy jednorazowe podanie produktu jest miarodajne. Z tego co wiem,
        trzeba przez te siedem dni kilkakrotnie podawać daną rzecz, żeby sprawdzić, jak
        naprawdę organizm reaguje. Mam nadzieję, że wszystko jednak będzie ok.
        • micka72 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 25.06.07, 11:36
          Pacia, ale podajesz go codziennie? Trzeba podawać przez kilka dni. U mojej
          malutki reakcja na alergen wychodzi dopiero na 5, a czasami aż na 8 dzień. Ale
          jestem dobrej myśli! Pewnie się uda! smileDaj znać smile
          • pacia811 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 10:25
            kurcze, ja już słyszałam dwie wersje na temat podawania jedzonka:
            1. że podaje się dany produkt raz, i czeka...
            2. że podaje się codziennie....

w zeszły czwartek podałam jednorazowo tego brokuła i nic się nie wydarzyło,
            podałam go powtórnie wczoraj, i podam go dzisiaj....

tak bardzo bym chciała, żeby mała zaczęła jeść cokolwiek innego niż nutramigen
            z kleikiem....
            może się uda....

dzięki pati
            • micka72 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 11:05
              Pati, ja jestem świeżo po wizycie u super alergolog, która nawet lek zaleca
              podawać przez tydzień i dopiero włączać inne leki (również pojedynczo i
              obserwowac przez 7 dni). Mowa tu oczywiscie o lekach, które nie muszą być
              podane natychmiast. Jakbym podawała małej jednorazowo dany produkt i czekała na
              reakcję, to wyszłoby, że alergii nie ma smile jednak bądź dobrej myśli, bo już 3
              dzien i nic jej nie jest. Spróbowałaś kaszę jaglaną i mięsko? Podobno dzieci
              nie musza jeść warzyw i owoców, ale ważne jest aby jadły mięsko.
              • kasiabru zgadzam sie! 26.06.07, 11:16
                Mieso to proteiny. Poza tym ten homogenat to moze byc strzal w dziesiatke. A
                brokul jest znany ze swoich antyrakowych wlasciwoci. Brokul i kabaczek.
              • eska19 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 11:29
                owoce nie sa potrzebne, ale warzywa uwazam ze tak, podobnie jak mieso. Najlepiej
                wlasnie gulaszyk miesny duszony ale z warzywami , co czyni miesko lepiej strawne.
              • halszka111 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 12:02
                Dzieci nie muszą jeść warzyw????? Owoców to może tak, ale warzyw? Przyznam ze
                większej bzdury nie słyszałam. Kto tak twierdzi?
                • micka72 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 20:11
                  tak twierdzi gastroenterolog do którego chodzimy. Z tym , że mowa tu o
                  dzieciach, które warzyw jeść nie mogą, bo są na nie uczulone. Opacznie mnie
                  zrozumiałaś, warzywa powinny, ba muszą jeść dzieci-jesli mogą, a jeśli nie to
                  wspaniale jak mogą mięso. Moja mała skończyła dzis rok i je tylko nutramigen i
                  jagłę, marzę żeby mogła jeść warzywa i miesko, ale gdyby mogła jeść tylko mięso
                  byłabym szczęśliwa. Poza tym, niekoniecznie niejedzenie warzyw przez dzieci
                  jest bzdurą, bo dzieci z chorobami jelit bardzo często nie mogą jeść warzyw
                  nawet jeśli nie są na nie uczulone, maja bardzo ścisłą dietę, z której są
                  wyeliminowane warzywa i owoce. Alergolog natomiast zakazał podawania warzyw i
                  owoców dopóki jelita malutkiej nie zaczną w miare funkcjonować (mamy odczekać
                  minimum 3 mc), natomiast z mięskiem mamy spróbować za miesiąc. Dodała, że
                  kerzywda jej sie nie stanie. No myślę, bo mój brat nie ma alergii tylko na
                  ziemniaki i cebulę smile, a chłop jak dąb i w życiu nie miał anemii, tudzież
                  niedoborów minerałów. Pozdrawiam!
                  • micka72 do halszka 111 26.06.07, 20:12
                    post wyżej rozpisałam się na temat warzyw.
                  • denay Re: podałam brokuła i ...NIC!! 28.06.07, 09:47
                    no coż
                    wg lekarki mojej córki
                    owoce można sobie odpuścić
                    mięso sporadycznie zastępując je rybami
                    i białkiem roślinnym
                    + kasze i oleje
                    Przy chorych jelitach tylko gotowane rzeczy.

Oczywiście wszystko przy uwzględnieniu alergii dziecka
    • pacia811 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 15:43
      no więc mięska mam chwilowy problem z zamrażalką:/)i kaszy jaglanej jeszcze nie
      podawałam, ale jak przejdzie ten brokuł to dam tą kasze..
      powiem Wam szczerze, że się panicznie boje rozszerzać jej diete...boje się
      nagłego pogorszenia skóry, nie przespanych nocy, drapania się....ehhh
      • kasiabru Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 16:01
        Pacia, a co powiesz na krem z mocznikiem? Ja dostalam w piatek recepte na krem
        robiony 'na miare' dla mojego maluszka. Jak chcesz to dam Ci formule. Jest
        antyswiadowy. To tak à propos gdyby sie cos tfu, tfu zaczelo pogrszac.
        • pacia811 Re: podałam brokuła i ...NIC!! 26.06.07, 21:24
          to poprosze o taki składbig_grin
          tylko powiedz mi czy ta maść jest koniecznie na recepte, czy jak pójde z kartką
          to zrobią mi taką maść??

ahaa moja Zuzia jest też z września 2006 z 8gobig_grin
          • kasiabru okej, to ta recepta 27.06.07, 13:51
            burow solution 9g,
            coaltar saponine pb4 fn5 9g,
            zincique oxyde 6g,
            uree pdr. 6g,
            cire blanche 9g,
            cholesterol 15g,
            aqua pb5 90g,
            vaseline blanche ad300g

tyle potrzeba, zeby zrobic 300g kremu; to przepis po francusku, ale mysle, ze
            farmaceuci sie doczytaja.
            A propos naszej wizyty to dostalam jeszcze granulki homeopatyczne: medorrhinum
            200k(10gr raz na tydzien), sarsaparilla 7ch(5gr dziennie), natrum-mur 30k(5gr
            wieczorem) i candida albicans 9ch (5gr raz na tydzien).
            Smarujemy kremem Topialyse a na zagieciach i miejscach zaczerwienionych i
            skorze glowy wlasnie tym kremem mocznikowym.
            Generalnie bardzo mi sie pani lekarz spodobala, bo byla konkretna i duzo
            wiedziala. Powiedziala, zeby nie robic sobie nadzieji, ale trzeba probowac.
            Kazala wrocic do Neocate. Kazala tez usunac psa z domu sad
            Nasza terapie zaczelismy kilka dni temu a bedzie trwala przynajmniej kilka
            miesiecy. Uspokoilam sie...
            • pacia811 Re: okej, to ta recepta 27.06.07, 14:28
              dzięki wielkie, przejde się do apteki i zobacze co mi tam powiedząsmile
              ciesze się, że w końcu jesteś troche bardziej pozytywnie nastawionasmile

ja też bym musiała się wybrać do jakiegoś homeopaty?? musze popytać o jakiegoś
              dobrego na śląskusmile
              • kasiabru powiedz mi o aptekach internetowych 27.06.07, 14:36
                kupilas juz cos? gdzie? Bo ja narazie szukam na lekolandii (dzisiaj pierwszy
                raz zamowilam) Alergoff i Aqualan L (bo szukam czegos, zeby mlody nie tral
                oczek). Moze cos mi polecisz?
                Szukam tez sklepow ze zdrowa zywnoscia (przegladam ekosfere, ale nie maja tam
                opisu produktow pod katem alergicznosci), np. taki orkisz to nie wiem czy ma
                gluten czy nie. W koncu to pszenica (czy tam jeczmien) a takie rzeczy maja
                gluten.
                • pacia811 Re: powiedz mi o aptekach internetowych 27.06.07, 14:46
                  co do apteki to ja kupowałam w aptece gdańskiej: www.apteka.gda.pl
                  wybrałam tą apteke ze względu na cene kremu physiogel (z aptek, które
                  przeglądałam tam był ten krem najtańszy),
                  wczoraj akurat dostałam paczkę z tej apteki, zamówiłam 30alantali plus (bo u
                  nas się ta maść sprawdziła), chusteczki nawilżające, jakieś probiotyki dla
                  małej, dużo lnu zamówiłam, bo Zuze kąpie w tym smilesmilesmilesmile dla mnie to duża
                  oszczędność pieniędzy = przy zakupie na kwote okolo 400 złoty oszczędzam koło
                  200 złsmile

ja już trzeci raz składałam tam zamówienie, i do tej pory wszystko oki (powiem,
                  że bardzo się bałam zamawiać w necie cokolwiek!!)

co do innych leków, to trzeba poprostu sprawdzaćsmile
                  • kasiabru Re: powiedz mi o aptekach internetowych 27.06.07, 15:34
                    z tego co widze www.apte.pl ma lepsza oferte, ale najbardziej jestem zadowolona
                    z lekolandii.pl
                • denay Re: powiedz mi o aptekach internetowych 28.06.07, 09:52
                  przy diecie bezglutenowej orkisz jest zabroniony

zajrzyj jeszcze na www.eko-natura.pl
                  i na
                  e-zdrowie.abc24.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka