julitta81 14.02.08, 11:03 Czy ktoś stosował te krople homeo? Myślę o nich zamiast balsamu i ziół o. Grzegorza. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: CINA- doświadczenia 14.02.08, 14:02 Niestey nie mam rewelacji jeśli chodzi o Cinę. U nas nie zadziałały żadne z leków homeo na pasożyty. Ale to doświadczenia tylko własne. Nie mam obserwacji z forum. Poza taką, że czasami matki leczące sie u homeo, piszą, że Ci lekarze zapisywali im leki konwencjonalne na robaczyce. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: CINA- doświadczenia 14.02.08, 14:22 Ja stosowalam ale tylko przez tydzien na bardzo luzne stolce. Nie pomoglo. Tak jak mam dobre zdanie o homeo, tak niestety, ani Cina ani China Rubra nie zadzialaly u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka111 Re: CINA- doświadczenia 14.02.08, 15:07 Popytaj na forum Homeopatia, tam z tego co pamiętam były pozytywne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: CINA- doświadczenia 14.02.08, 16:28 Ja zastosowalam w ciemno ale zapisane przez homeodoka w wysokiej potencji=więc nie lek kompleksowy jaki opisujesz.Byla reakcja i to ostra-klasyczne objawy odrobaczania łącznie z gorączką 3 dniową,Po kuracji ustapily objawy-sińce pod oczami,nerwowość, placzliwość, kłopoty ze snem, zgrzytanie zębami. Nie wiem jakie robactwo mialo dziecko bo nie badalam. Ale moje dziecie przepieknie reaguje na kazdy lek homeopatyczny- wprost ksiązkowo. Na forum homeo, moderatorki raczej skłaniają sie do chemicznego odrobaczania.Czyli standardowych leków typu Zentel. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek789 Re: CINA- doświadczenia 14.02.08, 17:43 Moja córeczka jak miała 10 miesięcy dostała Cina Complexe jako kontynuację leczenia m.in. po Pyrantelum i Furazolidonie. Przyjmowała krople przez miesiąc i wg mnie nie pomagały jej. Do tego miałam problem z ich podawaniem, bo córeczce bardzo ten lek nie smakował. Po odstawieniu Ciny córeczka miała jeszcze 3 i 4 serię Pyrantelum i znacząca poprawa była dopiero po 3 serii. Odpowiedz Link Zgłoś