anja.t 27.08.03, 17:37 Czy ktoras mama leczyla swojego alergika u tej pani profesor? Ja sie do niej zapisalam i nie wiem czy dobrze dokonalam wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalllena Re: Prrof Chmielewska-Szewczyk 17.09.03, 09:10 Ja byłam u niej raz. Obejrzała dziecko, wysłuchała naszej historii i kazała przyjść za miesiąc czy dwa jak dzieckko będzie miało pół roku i zrobić testy z krwi. Wtedy miały być ewentualnie podane leki. No i kazała jeden posiłek dziecku dawać sztuczny. Nie mogłam zrozumieć dlaczego. Nie poszłyśmy do niej więcej, bo nie bardzo miało to sens, no i znalazłam inne rozwiązanie sytuacji, dzidzia ma skórę prawie idealną bez żadnych leków antyalergicznych (wyłącznie homeopatia). Być może w Twoim przypadku pani doktor się sprawdzi ( to na pewno lekarz z dużym doświadczeniem), ale ja wolę leczenie nieobciążające organizm. Chyba już byłaś na tej wizycie. Jak wrażenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Prrof Chmielewska-Szewczyk 17.09.03, 21:19 Bylam juz u niej na dwóch wizytach. Moja mala miala robione testy IgE. Wynik: 32. Niby wynik niski, ale alergik jest. Dzidzia jest na Nutramigenie. Dostaje Zaditen. Wysypki dalej sa. I w ogole nie znikaja. Nic innego do jedzenia jej nie podaje bo wysypka w ogole sie nie goi. Moze podasz mi namiary na lekarza u ktorego leczysz swoja dzidzie homeopatami? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalllena Re: Prrof Chmielewska-Szewczyk 18.09.03, 09:04 Jak widać, na razie nie bardzo Ci pomogła. Napisz do mnie na priva, przekażę Ci więcej informacji. Pozdrawiam i życzę poprawy u malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.bobas Re: Prrof Chmielewska-Szewczyk 19.09.03, 08:07 Cześć moja Julka ma roczek parę miesięcy temu byłam u Chmielewskiej i też od razu kazała mi wprowadzać Bebilon i koniecznie po roku odstawić od piersi. Mała oczywiście była kłuta i nic nie wyszło. Zapisała zyrtec ale ja poprostu odstawiłam wszystko co podejrzane i wysypka przeszła. Czy mogłabyś mi też przesłać namiary na tego lekarza? A teraz zastanawiam się czy próbować znowu z żółtkiem, bo po żółtku mała wymiotowała i dlatego się zgłosiłam. Lekarz sugerowała by próbować w małej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
dolywi Re: Prrof Chmielewska-Szewczyk 18.09.03, 16:00 Witam, Do prof Chmielewskiej chodzę ze swoją 7 - letnią córką od prawie 2 lat, wcześniej przez 1,5 roku byłam "pod opieką" dr Zawadzkiej. Mój problem to alergiczne, atopowe zapalenie skóry mojego dziecka, na co uczulenie? Nie pytajcie, na wszystko (pyłki i pokarm). Przed każdą wizytą mam nadzieję, że koszmar mojej córki się skończy...., ale od prof Chmielewskiej wciąż słyszę tylko: "To ciężki przypadek, nie ma na to lekarstw..." Odnoszę wrażenie, że zwykła medycyna nie jest w stanie poradzić sobie z ciężkimi przypadkami alergii (zwłaszcza skórnych), bo co kiedy na rany, na ciałku mojego dziecka nie pomaga elidel, elocom, lipobaza i setki innych "cudownych" kremów".... Widziałam ostatnio w przychodni 18 - letnią dziewczynę, której ręce, szyja, zgięcia pod kolanami wyglądały jak u mojej Agaty. Podsumowując: ta Pani mi nie pomogła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś