corelll 24.11.08, 16:13 1. Jakie dzieci miały objawy? 2. do jakiego lek sie z tym idzie? 3. ile trwało leczenie? 4. czym leczyłysice? 5. jakie mleko podawac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corelll Re: Candida ++ w Felixie 24.11.08, 16:34 aha, u nas 1. mala ma 6 miesiecy 2. od 3 miesiecy liszaje na ciele, zaczely schodzic jak odstawiłam gluten w swojej diecie - karmie ja moim mlekiem. 3. od miesiaca mieszam moje mleko z bebilonem pepti (podobno przy grzybach nie mozna go podawac? - ale ja nie widze pogorszenia) 4. od kilku dni ma przelewania w brzuszku - w nocy, spi niespokojnie, popłakuje, trze oczka i nosek , na buzce i oczkach pojawil ise"grysiczek" Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Candida ++ w Felixie 26.11.08, 09:01 Młody ma 2,5 roku. Od kwietnia do czerwca wziął 4 antybiotyki na zap. ucha/uszu i sądzę, że stąd te grzybki. Ja nie karmię naturalnie od kiedy skończył 10 mcy. Wcześniej był na zwykłym Bebilonie teraz na zwyczajnym krowim mleku (od ok. 3 mcy). Co do krowiego mleka wprowadziłam je już po Candidzie (kamirska potwierdziła znaną mi diagnozę z miejscowego labu). Zgodnie ze wskazówkami pediatry ostro obserwowałam młodego. Nic nowego się nie pojawiło od podania mleka krowiego, więc pozostałam przy tym. Od czasu do czasu miewa na skórce takie wysuszone miejsca. Czasem przechodzą w tzw. nadkarzenia grzybiczne. Staram się dbać o to aby skóra była max. nawilżona, ale niestety gdybym chciała kupować wszystkie te super kremy to poszła bym z torbami. Jak nie ma zmian nawilżam zwykłym niwea z misiem. Jeśli coś się pojawi to triderm miejscowo do ustąpienia. Kąpię w emolientach ostatnio der-med. Co do zmian: Ciągłe tendencje do infekcji, od kiedy zaczęłam podawać leki antyalergiczne (Zaditen, Zyrtec, Aeris / zamiennie) jest troszkę lepiej. - często kaszle niewiadomo skąd, nie ma kataru, a pojawia się suchawy kaszel (żadko, ale jednak) - dosyć często miewa cieknąc katarek - w okresach infekcji miewał nadmierną wydzielinę z kanalików łzowych - no i dosyć często budzi się w nocy. Najczęściej 2-3 razy z płaczem, czasem częściej, a bardzo rzadko wcale. Nie wiem czy to candida, czy candida jest tylko dodatkiem. IgE co prawda nie potwierdziło alergii, ale ja jestem alergikiem... Jesteśmy przed badaniem 3 migdałka (chyba fiberoskopia). Pasożyty (mimo, ze nie nie wyszło w testach) przeleczyłam za namową laryngologa ostatnio - młody chodzi od pół roku do przedszkola. Co do Candidy - zbieram się z zakupem większej ilości acidolacu czy podobnego probiotyku. Mały nie nie przepada za słodyczami więc problem związany z pożywką jest mniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś