Dodaj do ulubionych

nie chce innego mleka tylko pierś:(

21.03.09, 09:05
Alicja ma już 14msc i jest zagorzałym cycoholikiem a ja.....mam już dość W nocy mała się budzi co 1,5h.......chciałabym ją już odstawić i tu jest problem Mała ma alergie na nabiał a nie chce pić żadnego mleka sztucznego(próbowałam bebilon pepti i prosobee) Jedynie smakuje jej Sinlac ale to przecież nie jest preparat mleko zastępczy-czy wystarczy jak zje raz dziennie ta kaszkę?
macie jakies pomysły?
proszę pomóżcie bo codziennie chodzę nie wyspana a mam w domu jeszcze 3latka a sił i cierpliwości braksad(((((((((

spanie razem odpada budzi się jeszcze częściej
Obserwuj wątek
    • aniaolawa Re: nie chce innego mleka tylko pierś:( 21.03.09, 21:34
      a próbowałaś zrobić bebilon pepti, dodać kleiku kukurydzinego nestle
      i jakiś owoc( u nas gruszka williams hippa)? mój synek je taką
      kaszkę dwa razy dziennie, a samego bebilonu już nie tknie. Ma 12
      miesięcy. W nocy budzi się na cyca już tylko raz bo takiej kolacji.
      w dzień tez daje mu tylko raz cyca ,albo wcale, bo generalnie
      zmierzam do odstawienia...
      • beatek626 Re: aniaolawa 21.03.09, 21:49
        Ja też podaję swojemu synkowi Bebilon Pepti właśnie z kleikiem
        kukurydzianym.Napisz mi proszę jak dodajesz te gruszki?Wrzucasz zawartość
        słoiczka do tego mleka?
        Hmm...jeśli tak,to całkiem niezły pomysł na zabicie tego smaku i zapachu zresztą
        teżsmile
    • agwa1 Re: nie chce innego mleka tylko pierś:( 21.03.09, 22:57
      U mnie dziecko samo się odstawiło w wielu 10 mies. (z dnia na dzień) jeszcze
      jakiś czas odciągałam bo myślałam, że wróci, ale nic z tego.
      I od tamtej pory mleka nie jadł bo mu żadne nie smakowało - tylko ew. sinlac.
      Teraz ma 2 lata, dalej je sinlac i nic mlecznego (sery, jogurty, mleka)i nie ma
      na to alergii tylko nie lubi. Przerobiliśmy wszystkie mleka, kaszki, różne
      "mixy". Czasami przechodziło jak dodawałam trochę mleka (np. Humana)do sinlaca.
      Spróbuj dodawać np. stopniowo po 1 łyżeczce mleka na 9-10 sinlaca i stopniowo
      zmieniaj proporcje. Może tak się przyzwyczai. A jak nie to nie ma tragedii. Mój
      dokładnie jadł jedną taką kaszę dziennie. Córka mleka modyfikowanego nigdy też
      nie jadła. Odstawiłam ją jak miała ok 16 mies. Ona za to lubiła jogurty i kefiry
      - naturalne. Tylko moje dzieci nie jadły w nocy, nigdy ich nie budziłam, no może
      przez pierwsze 2 miesiące, w dzień jadły co 2,3 godz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka