Dodaj do ulubionych

Zyrtec czy Claritine?

08.06.09, 13:32
Co lepsze i bezpieczniejsze dla 14 m.dziecka na alergie
wziewną(roztocze,trawy)objawiającą się AZS?pytam bo byłam u dwóch alergologów
i każdy inaczej twierdzi.A wy co podajecie?dzieki
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 13:50
      Z dwojga złego Claritine w tabletkach (przynajmniej nie ma "smakowej" chemii).
      • letizia2 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 15:28
        Robiłaś dziecku testy? Skąd wiesz, ze uczulone jest na roztocza???
    • lidek0 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 15:43
      Na każde dziecko może zadziałać coś innego. My jesteśmy po testach:
      mleko krowie, trawy, roztocza, brzoza, podajemy Zyrtec
      • hanula12 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 18:17
        sprawa indywidualna,i w działaniu, i w smaku. mniesmile w smaku
        bradziej odpowiadała Claritine, a syn wymiotował po niej na potęgę.
        bierze Zyrtec się oblizuje.
        • carolina3 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 21:29
          Oczywiście że jesteśmy po testach( z krwi )z których to właśnie wyszło że synek
          ma alergie 3 st.na roztocza,1stopnia na trawy,ponadto 1 st.mleko,1 st.białko
          jajka kurzego i kilka innych rzeczy.
          Pytam co podajecie bo jeśli chodzi o smak to synek z tych co wszystko
          wypije.Rzecz w tym że ostatnio byłam u innego alergologa(moja p.doktor była na
          wakacjach)i on powiedział mi że mały powinien mieć zrobione testy skórne(syn ma
          13m.)aby do końca wiedzieć co go uczula,i powinnam zmienić lekarstwo na
          Claritine bo po pierwsze skuteczniejsze a po drugie i najważniejsze
          bezpieczniejsze dla wątroby i nerek (od miesiąca synek Zyrtec 10 na dzień).No
          i teraz kogo słuchać, zastanawiam się co wam lekarze przepisali i co wy,oni
          sądzą o tych dwóch lekarstwach.Dzięki
          • jagabaga92 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 21:41
            co wam lekarze przepisali i co wy,oni
            > sądzą o tych dwóch lekarstwach.

te i inne przeciwhistaminy to NIE SĄ lekarstwa, lecz "hamowacze objawów".
            Dlaczego tak piszę? Bo lekarstwa (juz z nazwy) powinny leczyć, natomiast leków
            na alergię nie ma, bo nie da się wyleczyć alergii farmakologicznie - to moja
            wiedza po 5 latach doświadczeń z alergią u własnego dziecka.
            • letizia2 Re: Zyrtec czy Claritine? 08.06.09, 23:21
              Szkoda, że tak chętnie lekarze nie przepisują tabletek na odrobaczenie, tylko
              wszędzie widzą alergię.
              Uważam, ze lekarza przesadzają ze środkami typu zyrtec, aerius itp.
              Moje dziecko od 8 miesiecy pije aerius, teraz xyzal i poprawy nie ma.
              Testy skórne, z krwi nie pokazują alergii, a jak mówie o pasozytach to patrza
              jak na wariatkę.
              Więc sama muszę zapłacić za badania i liczyć na szczęscie zeby coś znaleźli, bo
              po objawach nikt mi nie chce dziecka przeleczyć.

Uważam, ze lekarze "zaleczaja" problemy.
              Mojemu dziecku przepisywali maści na azs i jak zrobiłam badanie kału na candide
              to sie dowiedziłam że ++ to NORMA.

Przepraszam, że się tak rozpisałam nie do końca na temat, ale mam dwójkę dzieci,
              które piją te lekarstwa i nic z tego nie wynikasad, poprawy nie widzę.
              Pozdrawiam
              • jagabaga92 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 10:14
                Letizia, przepraszam, że sie wcinam, ale po co dajesz dzieciom leki, skoro nie
                ma po nich poprawy? Dlatego, że jakiś "mądry" lekarz je rutynowo przepisał? Mój
                syn od leków nabawił się mega azs, zawrotów głowy i zachwiań równowagi. Gdy
                odstawiłam leki i zabrałam się za leczenie alergii metodami naturalnymi i dietą,
                to syn biega po murkach, kręci piruety, a z azs pozostało trochę szorstkiej
                skóry na szyi.

Jeśli zalezy Ci na odrobaczeniu dzieciaków, to w pierwszej kolejności możesz
                spróbować całkiem niedrogiego balsamu kapucyńskiego. No i oczywiście DIETA!!!
                • letizia2 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 11:57
                  Daje leki, bo martwię sie o nie kończący sie katar u dziewczyn. cały czas szukam
                  lekarza, który na poważnie potraktuje temat paożytów (podkrążone oczy, słaby
                  przyrost, niska waga, blada skóra, co miesieczne problemy ze spojówkami itd).
                  Daje leki, bo cyklicznie co miesiąc moja córka ma taki katar, który schodzi na
                  uszy. Byłam z nią w instytucje patologii słuchu-lewe ucho gorsze i chcą jej
                  załadować dreny i w nosie mają jak mówie że przyczyną mogą być pasożyty, bo była
                  glista u dziecka w przedszkolu i od tamtego czasu zaczęły sie problemy
                  alergiczne i wedrówka po lekarzach.
                  Balsam kapucyński próbowałam na sobie i w drugiej serii dostałam takiego mega
                  kataru z którym walcze już tydzień i ogólnie coś mi się poprzestawiało z
                  tsh(lecze tarczyce), wiec się trochę boje.

I tak widzę już duzą poprawe, bo leczymy sobie candide, ale WIEM że ona ma
                  jeszcze coś w sobie.
                  Na razie zbieram już drugi raz kał do felixa i poszukam gdzie robią IgE
                  specyficzne na gliste.
                  Tak w ogóle, to dziecko miało testy skórne, testy z krwi, niskie IgE całkowite,
                  a i tak leczą ją na alergie i przepisuja co raz nowe wynalazki.
                  Szkoda, ze nikt mnie nie słucha. Strasznie się martwię, bo nawet włosy jej sie
                  przerzedziły.
                  Po prostu koszmar. Nigdy nie miałam z mała problemów, a teraz specjalistów i
                  tona leków.
                  Pozdrawiam
                  • jagabaga92 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 12:55
                    Przecież leki typu Zyrtec, Claritine to specyfiki przeciwhistaminowe i jak
                    widzisz nie skutkują przy pozbywaniu sie pasozytów (na dodatek syropki sa
                    słodkie, maja w sobie chemiczne smaki i konserwanty, a to z pewnością nie
                    sprzyja pozbywaniu sie pasozytów).

Aaaa, w poprzednim poście zapomniałam dopisać też o płynie w uszach u mojego
                    syna i spowodowanym tym obustronnym niedosłuchu. Laryngolog też przepisała na to
                    przeciwhistaminy i sterydek do nosa (Flixonase), po czym po 3-krotnym zapsikaniu
                    nosa powróciły zawroty głowy, a po drugiej dawce syropu syn dostał gigantycznej
                    wysypki, a pani doktor "umyła rece" i odesłała nas do neurologa (zawroty głowy)
                    i do dermatologa (wysypka)!!!!. Syropek i Flixonase odstawiłam (może ktoś chce?)
                    i zaczęłam leczyć dziecko metodami naturalnymi. Płynu w uszach nie ma, natomiast
                    jest zszokowana pani laryngolog, która nie wierzy nie płyn zniknął bez podawania
                    przepisanych przez nią cud-specyfików.
                    • letizia2 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 15:47
                      Zgadzam sie że na pasozyty to się nie nadaje, ale nie wiem jak mam jej pomóc z
                      tym katarem.
                      Chciałabym mieć szczęście i dostać wyniki z fekixa na obecnosć dziadostwa, bo
                      inaczej to nie wiem co będzie.

Przestałam juz wierzyc lekarzą. Starszą leczyli na azs. Ciagle tylko nowe
                      emolienty, sterydziki na skóre, mydła po 30 zł, cuda nie widy.
                      Teraz juz tego nie potrzebuje, bo skóra jest ok, a u 2 pediatrów co byłam to
                      stwierdzili, ze canida to taka nowa moda i ogólnie olewka.
                      Gdybym tylko mogła sama receptę wypisać, to juz bym dawno dzieci wyleczyłasmile, a
                      tak to tylko specjalisci mi nowi dochodząsad
                      • jagabaga92 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 18:37
                        > Gdybym tylko mogła sama receptę wypisać, to juz bym dawno dzieci wyleczyłasmile, a
                        > tak to tylko specjalisci mi nowi dochodząsad

Może masz jakiegoś zaprzyjaźnionego stomatologa i może jego możesz poprosic o
                        wypisanie recepty - lekarz to lekarz - pieczątka i nr identyfikacyjny się liczą,
                        a nie specjalizacja.
                        • letizia2 Re: Zyrtec czy Claritine? 09.06.09, 20:26
                          Chciałbym odrobaczyc całą rodzinę. Młodsza córka ma rok i wolałabym to robić pod
                          kontrolą lekarza. Czytałam też ze czasem potrzeba kilka razy odrobaczyć, aby
                          dziadostwo całe wyszło.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka