kasia.ql 17.09.13, 10:43 Dziewczyny, od kiedy można zacząc podawać jogurt naturalny? Syn ma prawie 9 mcy, unikam tych wszystkich dzieciowych i chciałabym aby zaczął jeść normalne jogurty z dodatkiem owoców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 11:09 ja zaczelam podawac w mniej wiecej tym wieku. z owocami swiezymi, suszonymi, platkami owsianymi. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 11:16 Podawalam cos w okolicach 7-8 mca. Odpowiedz Link Zgłoś
libretinka Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 12:25 Dzeiwczyny, jakich firm jogurtów używacie? Bieluch jest strasznie rzadki, mój mały lubi gęsty jogurt, taki w konsystencji gęstej zupy odpada. Na razie dawałam mu te dla niemowląt, ale są koszmarnie drogie i małe, polećcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 12:32 maluta, ale on dosc drogi bakoma bez cukru (pojawia sie z przyjemna cena w biedronce) pilos z lidla wszystkie geste. najbardziej lubie bakome. mozesz zrobic babke i pokroic nozem. taki gesty jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 13:29 Staram się kupować jogurty eko. Eko-łukta, organic, klimeko. Ten ostatni pyszny, ale bardzo tłusty. Ale syn i tak woli twaróg poduszony z owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanr1 Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 14:51 U nas właśnie Bieluch króluje. Zresztą pierwszy jogurt jaki mu podałam to był chyba Bieluch, tak więc zostało. Dałam gdy młody miał około roku, na początku nie chciał jeść, a potem bardzo mu zasmakował. Nie kojarzę zbyt wielu innych produktów z tak czystym składem, tak jak dziewczyny napisały pewnie w sklepach eko by coś się znalazło, ale ceny tam nie powalają. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Tylko poszukaj NAPRAWdę naturalnego jogurtu. 17.09.13, 15:56 Bo, te wszystkie bardziej znane mają w składzie mleko w proszku. Sporo się nachodziłam po sklepach zanim znalazłam prawdziwy naturalny jogurt. I był to lokalna mała firma. Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Tylko poszukaj NAPRAWdę naturalnego jogurtu. 18.09.13, 10:30 ja robię sama. w termomiksie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 16:04 A wprowadzilas juz normalne krowe mleko? nie? moze warto najpierw od tego zaczac a ja nie ryzykowalabym z normalnym jogurtem ale podawala jogurty jakie sa w sloiczka z jedzeniem dla dzieci. one sa na mleku modyfikowanym, zas te kupne jogurty z lodowki dla dzieci sa na normalnym krowim mleku. Moja kolezanka wprowadzila normalny i jej dzieciak mial rozwolnieniu do momentu a doszla do tego ze zdrajca byl jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 17:25 Ale wlasnie jogurt jest lepszy na poczatek niz mleko - wiele osob z nietolerancja laktozy jogurt znosi dobrze (prawdziwy, bez dodatku mleka w proszku). Dla dziecka taka forma jest lepsza - tak samo jak dobre sery. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: Jogurt naturalny 18.09.13, 08:57 Jogurty posiadają białka, które są "pocięte" w wyniku namnażania bakterii. Takie białku jest dużo łatwiej przyswajalne niż to ze zwykłego mleka. I dlatego w pierwszej kolejności dzieciom podaje się przetwory mleczne. A jak otrzymuje się jogurt z mm? To raczej nie jest możliwe. Myślę że w deserkach jest normalny jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
dansch Re: Jogurt naturalny 28.09.13, 15:05 a mleko modyfikowane to niby na czym jest - też na mleku krowim przeca! Mój syn zaczyna 11 miesiąć, miał nietolerancję pokarmową m.in. nabiał /nie myliś z alergią/ i w zeszła środę pediatra powiedziała, że najwyższa pora spróbować u niego właśnie z jogurtem. Tylko trzeba poszukać wg. niej jogurtu bez dodatku mleka w proszku. Na razie znalazłam jogurt grecki firmy Zott bez mleka w proszku. Podam mu jutro łyżeczkę i za 2-3 dni 2 łyżeczki - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 19:32 Możesz już podawać, zwróć tylko uwagę na skład jogurtu. Powinno to być wyłącznie mleko pasteryzowane z kulturami bakterii - żadnych zagęszczaczy, dodatków, mleka w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Jogurt naturalny 17.09.13, 22:10 kasia.ql napisała: > Dziewczyny, od kiedy można zacząc podawać jogurt naturalny? Syn ma prawie 9 mcy > , unikam tych wszystkich dzieciowych i chciałabym aby zaczął jeść normalne jogu > rty z dodatkiem owoców. moja córka je od miesiąca gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Jogurt naturalny 18.09.13, 10:35 a u nas króluje jogurt grecki. Własnie przygotowałam małej z malinami i szczyptą cukru. Odpowiedz Link Zgłoś