Dodaj do ulubionych

mały wegetarianin

IP: *.* 22.10.01, 21:30
Jakie posiłki serwować 9-miesięcznemu wegetarianinowi?Wciąż mam wątpliwości, czy zupka jarzynowa, dwa razy kaszka ryżowa + owoce, pięć razy pierś są wystarczające.Do zupki daję: marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraczki, brokuły, pora, ryż brązowy, proso, amarantus, soczewicę czerwoną, oliwę z oliwek (oczywiście nie wszystko razem).Wspomóżcie dobrym słowem i/lub dobrą radą.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: mały wegetarianin IP: *.* 23.10.01, 16:39
      Ewaw czwartek ide z moim 6-cio miesięcznym Piotrusiem do poradni na diecie wegetariańskiej, zapytam i napisze. gaja
    • Gość: guest Re: mały wegetarianin IP: *.* 24.10.01, 15:11
      Dzięki wielkie i czekam z niecierpliwością.Pewnie mieszkasz w Warszawie. Zazdroszczę Ci bo u nas na Śląsku nie ma niczego takiego.
      • Gość: guest Re: mały wegetarianin IP: *.* 25.10.01, 11:12
        czesc. ja mieszkam w krakowie. czy jest może ktoś z krakowa kto chce karmic dziecko dieta bezmiesna i np. wie gdie tu u nas jest taka poradnia?nie chce dawac mojej 9 mies. coreczce miesa bo sama nie jem, no ale coz na razie jej daje bo kazda pani doktor ktora o to pytam straszy mnie anemia u dziecka. bardzo prosze o rade ,najlepiej od kogos kto wychowuje dziecko po "wegetariansku" . pozdrawiam i czekam. domi
      • Gość: guest Re: mały wegetarianin IP: *.* 08.11.01, 16:55
        hej Ewa!TRoche długo to trwało, przepraszam, ale jakoś tak mi ten czas szybko zleciał. Byłam w Poradni dla dzieci na diecie wegetariańskiej, moj synek ma 6i poł miesiąca, i lekarz powiedział, że nie widzi żadnych powodów by mały miał teraz wprowadzane mięso. Radził tylko żeby wprowadzić żółtko jaja, 3x tygodniowo po pół. Pytałam o dietę twojego maluszka, powiedział, że nie widzi dziecka więc nie może zaocznie się wypowiedzieć czy jest napewno wystarczająca, ale taką się wydaje. Tak więc wszystko w porządku. pozdrowionkagaja
    • Gość: guest Re: ma?y wegetarianin IP: *.* 25.10.01, 20:42
      w watku chleb bezglutenowy - schemat zywienia malego alergika jest moj post z dokladnym opisem diety mojego dziecka, ktore jest weganem, mysle, ze dieta sie sprawdza bo maly rosnie jak na drozdzach i nie ma zadnych niedoborow. jest na takiej diecie od 9 miesiaca zycia. polecam tez strony wegetarianskie www.vege.plduzo madrych informacji. pozdro. j.
    • Gość: guest Re: mały wegetarianin IP: *.* 26.10.01, 10:52
      Czesc, my niestety jemy mieso,to znaczy ja i moja trzyletnia corka , ale mam przyjaciol, ktorzy nigdy nie podawali dziecku miesa ani mleka, ani zadnych produktow pochodzenia zwierzecego. Natomiast od kiedy dzieciak mialokolo 10 mieciecy podawali mu produkty sojowe, glownie mleko i jogurty. Soja posiada wszystkie niezbedne aminokwasy, czyli ma tzw. bialko pelnowartosciowe, zupelniejak mieso, aoprocz tego zawiera mnostwo zwiazkow mineralnych, ktorych mieso nie posiada.Poza tym znam mnostwo dzieci, ktore nigdy nawet nie dotykaly miesa, a sa zdrowe i rumiane, idlatego my rowniez powoli przechodzimy na diete bezmiesna.Pozdrowienia Daria
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka