Dodaj do ulubionych

szybkie dania obiadowe?

IP: *.* 23.02.02, 00:11
Czy ktoś zna przepisy na szybkie dania obiadowe?Jestem pracującą mamą 2 urwisów i już nie mam pomysłów na smaczne szybkie potrawy!dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika_P Re: szybkie dania obiadowe? IP: *.* 24.02.02, 23:03
      Chińszczyzna z mrożonki horteksu z ryżem. Chwila na przygotowanie, potem można zająć się czym innym, rzucając okiem co jakiś czas, no i po poł godzinie jest obiad na stole. Polecam. Zdrowe, tanie, smaczne, niekłopotliwe, niedużo zmywania.
    • Gość: pomarańcza Re: szybkie dania obiadowe? IP: *.* 25.02.02, 11:33
      Polecam ulubione danie mojego syna-pomysł wlasny.Piersi z kurczaka lub indyka kroimy w kostkę,wrzucamy do miski,wlewamy sos sojowy,troche Vegety,pieprz,papryke w proszku-słowe kto co lubi.Rozgrzewamy oliwę(najlepsza z oliwek),wrzucamy mieso.Po ok.10 min. jest gotowe.Możesz potem do tego wrzucić mieszanke chińska albo puszke pomidorow albo jakąś inna mieszanke warzywną.Podaje do tego-1. makaron razowy lub gruby zwykly ugotowany wcześniej,wrzucam i chwile przesmażam.Albo "Żółty ryż":na rozgrzana oliwe wrzucam ryż,chwile rumienie ,podlewam woda do miekości dodajac kostkę smaku Knorra-Curry.Jest to naprawde pyszne.Acha,nadwyżke takiego ryżu mozna zamrozić-bedzie jak znalazl,np.do ryby.I podaje super szybki przepisjakąkolwiek rybę,może być mrozona-byle to były płaty lub kostki wrzucam na rozgrzana oliwę,wyciskam sok z cytryny,posypuje Vegetą i przykrywam.Po ok.10 min.jest gotowa.Można polożyć po plasterku żółtego sera.Proste,szybkie ,zdrowe i nietuczące.no i dzieci barzdo lubią.Pozdrawiam,życzę smacznego Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka