kat121 02.12.07, 12:55 jak zrobic jajecznice dla 10miesięcznego dziecka czy dać całe jajko czy tylko żółtko zrobić na parze czy usmażyć na maśle, może macie jakieś pomysły na śniadania i kolację dla maluchów będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: jajecznica 02.12.07, 13:21 Jeśli jeszcze nie podawałaś białka z jaja kurzego, to nie dawaj od razu w jajecznicy. Daj najpierw ugotowanego na twardo na przykład troche i zobacz czy nie uczula. A jajecznicę najbardziej polecam z jajek przepiórczych na parze. Mój roczniak objadał się nią strasznie. Teraz zajada z "kurzęczych" jaj. Pochłoną rano dziś takową z dwóch jajek ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: jajecznica 02.12.07, 13:23 Aha - a co do innych pomysłów, to jeśli zwykłe "kanapki" jeszcze nie wchodzą w grę to sprawdź czy dziecku przypasują płatki: kukurydziane na mleku modyfikowanym lub owsiane. Mój bardzo lubi też grysik na gęsto. Do tego oczywiście owoce - uniwersalne banany i jabłka, ostatnio też mandarynki. ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: jajecznica 03.12.07, 07:46 Zwyczajnie: rozpuszczasz masło na patelni, wbijasz jajka, dodajesz przyprawy, mieszasz. Co do śniadań i kolacji to robiąc sobie robiłam jedną porcję więcej dla dziecka. Pomysły - cóż, jeśli nic nie przychodzi do głowy to chyba zostaje książka kucharska. Odpowiedz Link Zgłoś