Gość: open IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 22:26 Na forum dyskusja wre na temat odejścia w zaświaty ,a Renatka dzisiaj pisze sensacyjną wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Śmierć żołnierza 13.01.04, 09:09 Gość portalu: open napisał(a): > Na forum dyskusja wre na temat odejścia w zaświaty ,a Renatka dzisiaj pisze > sensacyjną wiadomość Na forum jakiś debil informuje, że żołnierz popełnił samobójstwo, bo na świecie jest za dużo księży. Informacji debila o samobójstwie nie przyjąłem poważnie - wiele kłamstw już wypisywano na forum, prawda, Open...? Większość samobójstw w ojsku wynika z alienacji, jaką tworzy pobór - człowiek w wieku "hormonalnym", z aspiracjami, szukający sobie miejsca w życiu, zostaje wrzucony w miejsce, gdzie ma sznurowadłem czyścić korytarze a potem pośpiewać w szafie. A w tym czasie jego dziewczyna zachodzi w ciążę z innym. Oczywiście nie znam tego akurat przypadku, ale z rozmów z zawodowymi żołnierzami wynika taki właśnie obraz tendencji samobójczych. Największym absurdem jest to, że w ramach poboru szkoli się przypadkowych ludzi w dziedzinach kompletnie nie przystających do aktualnych potrzeb pola walki. Liczbę samobójstw wojsku można zmniejszyć jedynie znosząc pobór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Śmierć żołnierza IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 13.01.04, 09:19 Hey aborys, Dlaczego to zrobil? Prawdopodobnie poniewaz mogl... W "cywilu" upilby sie lub pobil kogos.. Kiedy ma sie pod reka 9mm - latwo popelnic blad ktorego naprawic nie mozna. Tragedia mlodego czlowieka. Tragedia dla rodziny i przyjaciol. Jakiekolwiek spekulacje sa przynajmniej nie na miejscu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Śmierć żołnierza 13.01.04, 09:22 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Prawdopodobnie poniewaz mogl... > W "cywilu" upilby sie lub pobil kogos.. > Kiedy ma sie pod reka 9mm - latwo popelnic blad ktorego naprawic nie mozna. Sznurek, pociąg, tramwaj, most, nóż, gaz, prąd, wieżowiec, tabletka... W cywilu też można popełnić samobójstwa. Dyskutować trzeba, by uniknąć następnych, niepotrzebnych przecież, samobójstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Śmierć żołnierza IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.01.04, 08:42 Hey aborys, Dyskutowac - jak najbardziej. Spekulowac - kategorycznie nie. Inaczej: mowmy o problemie a nie o czlowieku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Śmierć żołnierza IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.04, 13:31 Jakiś debil aborys zabiera głos na forum nie mając pojęcia o czym mówi.Ja też słyszałam że żpłnierze mają dosyć popierania zabijania przez kapelanów,którzy siedzą w wojsku dla niezłych poborów nie bacząc że bóg i zabijanie nie mają ze sobą nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Śmierć żołnierza IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.04, 12:24 Ty aborysie masz nie tylko kłopoty z czytaniem forumowych tekstów ale równiez że zrozumieniem . Nie rozpatrywałem czy ktoś się zabił bo to jego bardzo prywatna sprawa wynikajaca z niepowodzeń( uważaj na siebie ,Tobie w wypowiedziach i zrozumieniu też sie nie wiedzie !)Coś mieszasz księdza z iloscią klechów , denatem, zamiast prosto napisac. Pogrzeb odbędzie się z udziałem księdza .Powtórz ,aborys ,dwa razy. Piszac o Renatce Roch współczułem dziennikarskiego spóźnienia i to jest istota mojego komunikatu . Wyprzedziła Renatkę gazetowa konkurencja i forumowicze również Apropos kłamania brak twojej odpowiedzi czy chcesz przykładów z życia sukienkowych nawalonych no i może spedalonych. Tych w wojsku też. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Śmierć żołnierza IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.04, 12:30 Nie Renatka Roch tylko Ochwat . Roch przepraszm za mezalians z Renatka. Odpowiedz Link Zgłoś