Dodaj do ulubionych

Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud

07.02.10, 11:41
Witam!
Szukam osób, które kupiły lub zamierzają kupić mieszkanie na osiedlu budowanym
przez firmę Rajbud na ulicy 9 maja. Sama kupiłam już tam mieszkanie i chciałam
w niedługim czasie uruchomić forum osiedla, bo jednak mieszkańców jest i
będzie tam sporo.
Zgłaszajcie się - razem raźniej! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: graf Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.10, 19:36
      Prosta rada:
      - załóż forum i powrzucaj do skrzynek pocztowych informację, że coś
      takiego powstało.
    • Gość: uciekinier Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: 77.242.238.* 27.02.10, 18:41
      dobra rada tam juz jest forum osiedlowe a druga to uciekaj stamtad
      • mama-pitera Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 28.02.10, 11:53
        Hmm.. mam uciec na przykład na osiedle europejskie? :)
        Z tego co wiem w Gorzowie do wszystkich deweloperów są zastrzeżenia, liczę się
        że nie będzie też landrynkowo na 9 maja. Ale jednak w jedności siła - wiele
        można zyskać, gdy dzieje się źle zbierając się w "kupę".
        Jeśli istnieje już jakieś forum internetowe dotyczące tego osiedla to bardzo
        proszę o podanie adresu.
        Wiem, że jest forum mieszkańców osiedla zbudowanego przez Rajbud w Zielonej
        Górze, ale jednak to co innego.
        Sama mam na razie sporo pracy, więc nie starcza mi czasu na zajęcie się
        założeniem forum, ale może za miesiąc-dwa mi się to uda.
        • danny_boy Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 01.03.10, 23:08
          Przejdź się niedaleko w okolice sklepu Agap. Spojrzyj nad nim lekko w górę i zobacz, co widzą mieszkańcy pierwszego piętra. I teraz pomyśl sobie, że wkrótce ze swojego okna możesz mieć podobny widok, a to dzięki temu, że firma typu Raj-bud, czyli Budnex założyła wspólnotę mieszkaniową, w której ma większościowy udział. I co, chciałabyś mieszkać tam na I piętrze? Ci, którzy kupowali tam mieszkania nie mieli bladego pojęcia, że deweloper zostanie członkiem wspólnoty i ich tak załatwi.
    • Gość: nego Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:34
      Tam ścik straszny. Blok na bloku. Sąsiedzi do okien zaglądają.
    • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: 64.191.50.* 05.03.10, 09:12
      ja nie kupiłem bo nie mam kasy
    • Gość: GOSC Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.10, 22:20
      Ja kupilem, blok sie dopiero buduje... możesz zakladać forum, przynajmniej
      sasiadow bedzie mozna poznac ;)
      • mama-pitera Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 07.03.10, 12:03
        Tak, blok na bloku - ale gdzie nie ma bloku na bloku? :) Poza tym - moi Drodzy -
        ja nie pytałam o to jak źle zrobiłam, że kupiłam mieszkanie - pytałam o forum :)
        Jeśli nie ma takowego - postaram się założyć do maja i poinformuję na pewno
        tutaj o adresie.
        • Gość: leny Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.10, 18:44
          Witam mamo-pitera.Też kupiłem mieszkanie w tym bloku i na razie nie jestem zadowolony.Wielka dziura przed wjazdem do garażu,teraz zrywają izolację z fundamentów bo przecieka,brak schodów do klatki ogólnie to jeszcze budowa w koło tylko błoto,rusztowania,maszyny.Mieszkanie mam prawie zrobione,ale z zamieszkaniem poczekam do czerwca,jeżeli chodzi o forum to dobry pomysł,czekam na adres.
          • mama-pitera Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 09.03.10, 11:56
            Cześć Leny! :) Miło Cię poznać :)
            Faktycznie otoczenie osiedla na razie nie przedstawia się zbyt różowo - z tego
            co wiem, w pełni zagospodarowane będzie dopiero w momencie oddania ostatniego
            bloku, który jeszcze nie wyrósł ponad ziemię... Ale początki zawsze są trudne.
            Myślę, że na pewne rzeczy trzeba będzie przymknąć oko i je przetrwać, a na inne
            (na które będziemy mieli wpływ jako mieszkańcy) zareagować głośno i dobitnie.
            Przez ostatnie 3 lata wynajmowałam mieszkania na różnych osiedlach we Wrocławiu
            (nowych osiedlach dodam), od sierpnia mieszkam w wynajmowanym w Gorzowie (też
            nowe osiedle), więc wiele rzeczy mi się opatrzyło. Każde osiedle we Wrocławiu
            miało swoją stronę internetową i to naprawdę w wielu sytuacjach pomagało
            zjednoczyć siły czy uzyskać informacje. Chciałabym, aby na naszym przyszłym
            forum był dział komunikowania się z deweloperem, żeby nie ziać do siebie od razu
            wrogością.
            Tak jak pisałam - początki osiedli są trudne, wiele rzeczy do poprawki, hałas
            etc. Ale potem za to ma być miło :)
            Ja mam zamiar wprowadzić się w okolicach września - mam mieszkanie w klatce 3
            tego etapu, który się teraz kończy. Moi wykończeniowcy natomiast pracują już w
            klatce nr 2 i też trochę narzekają.
            • danny_boy Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 11.03.10, 09:34
              Chciałabym, aby na naszym przyszłym forum był dział komunikowania się z deweloperem, żeby nie ziać do siebie od razu wrogością.
              Zacznijcie działania od tego, aby nie dopuścić, żeby deweloper został większościowym członkiem wspólnoty. Wtedy macie przesrane.
    • Gość: niutek Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: 188.33.67.* 18.04.10, 21:44
      witam jestem mieszkancem ,tego osiedla wiem coś o walce z developerem ale
      jak nie bedziemy walczyć o swoje,nie zorganizujemy się szybko to developer
      wygra i tak nierówną walkę .uwazajcie na zapisy w aktach notarialnych bo
      nam odbija sie to czkawka do dzisiaj.
    • Gość: n iutek Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.10, 18:09
      hej i co dalej
    • Gość: ANDREWS Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: *.belf.cable.ntl.com 04.07.10, 01:43
      Witam serdecznie na forum dotyczącym nowego bloku wybudowanego na
      ulicy 9 maja w Gorzowie.Jesli ktos ma jakies wiadomosci dotyczace
      terminu oddania mieszkań, to prosze napisac pod nr gg:6263489.
      Będzie miło poznac nowych sąsiadów, wymienic doswiadczenia i
      spostrzeżenia dotyczace dewelopera, oraz innych spraw dotyczących
      naszego osiedla, czy tez bloku.
      Andrzej.
      • danny_boy Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 04.07.10, 11:13
        na forum dotyczącym nowego bloku
        forum?
        • mama-pitera Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 07.08.10, 12:32
          Forum już założyłam pod tym adresem:
          9maja.fora.pl/ - oczywiście zapraszam
          wszystkich mieszkańców, można się rejestrować :)

Akcją promocyjną forum (w sensie wieszanie ogłoszeń w klatkach o tym, że
          powstało) zajmę się dopiero po przeprowadzce czyli w okolicach września.
          • mama-pitera Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud 07.08.10, 12:32
            Adres coś się źle wpisał, raz jeszcze podaję: Forum 9
            Maja
            • Gość: kkk Re: Osiedle Sady ul. 9 Maja Rajbud IP: 77.242.236.* 27.11.10, 22:18
              gorzowsady.fora.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka