wolfenstein3d 07.04.10, 00:18 tyram za 1200 2 lata po studiach i nie wiem czy warto. tyle teraz ofert pracy atrakcyjnych i lekkich.. wszyscy znajomi po zawodówach zarabiają ponad 2,5K. a u mnie zapier** stresy bóle żołądka i sieczka z mózgu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfenstein3d Re: dylemat 07.04.10, 00:20 ale co tam. pracuje na swoim stanowisku a nie jakiś "robol". bym wolał być robolem bez kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: dylemat IP: 139.142.162.* 07.04.10, 01:57 Hey wolfenstein3d , Nie ma dylematu... Po prostu misisz cekac na odpowiednia chwile... Ekonomia to "kurw..wa" ktora tylek tylko raz na jakis czas pokazuje... I to sa jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: dylemat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:18 Uzupełnij edukację o flizologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: dylemat IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.10, 20:47 > tyram za 1200 2 lata po studiach i nie wiem czy warto. jak ktoś zamiast zająć się pracą za przynajmniej 4200 tyra i resztę spędza na forum gazety...........gratuluję ...pustego baniaka i w sercu GŁUPOTY... > u mnie zapier** stresy bóle żołądka i sieczka z mózgu po studiach ...1200.....mózg....... kłamca kłamca;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: dylemat 07.04.10, 22:38 > jak ktoś zamiast zająć się pracą za przynajmniej 4200 tyra i resztę spędza na > forum gazety........... zamiast zająć sie pracą za 4200? a gdzie tyle płacą w Gorzowie ludziom po studiach jakoś nie widziałem tego typu ofert pracy. Po studiach wszystkich co znam zarabiają w przedziale 1-2K, natomiast po zawodówkach w zawodach robotniczych (spawacz, mechanik samochodowy, kierowca TIR-a oraz na budowach) przedziale 2-8 K. Czujesz różnicę? >> gratuluję ...pustego baniaka i w sercu GŁUPOTY... Poczytaj lepiej listę płac pusty baniaku. To zobaczysz czarno na białym że jedni po studiach w urzędach mają 1200 a inni po zawodówce na budowach 4000. Co innego załozyć i prowadzić włąsny biznes. Tu już można zarobić. Ale nie jest to ani proste ani lekki w polskich warunkach. Pracuję w zawodzie wyuczonym i z zainteresowań wynikłych, pokrewnym do zdobytego wykształcenia. W mieście w tym zawodzie w różnych firmach ludzie zarabiają tyle samo. Więcej da się ale bardzo skomplikowany temat w który nie chcę sie nawet wdrażać ani próbować ci tłumaczyć. Nie wiąże z tym zawodem większej przyszłości to jest raczej tymczasowe zajęcie. Mówię oczywiście o kwocie netto a nie brutto. Myślałem że to normalka w gorzowie. Na taśmach produkcyjnych w montażowniach się zarabia 1300 ale praca h**owa i na 3 zmiany. Doświadczony robotnik np na karuzeli w volkswagen ma już 2K.. Lider w faurecii zarabia nawet 2,5 K. W TPV niecałe 2K zarabia średni personel techiczny. Stanowiska dyrektorskie/itp jakieś 4 brutto. nie jestem szczurem biorącym udział w jakimś wyścigu ani karierowiczem który staje na głowie i klaska uszami zeby wejsć w d** komuś zdobyć jakiś prestiżowy stołek żygam tą całą karierą zawodową i chce się realizować jako przedsiębiorca. w tym celu podjąłem zatrudnienie w obecnej firmie by zobaczyć od środka jak funkcjonują. Wiem ile wypracowuję na swoich mocodawców i w jak niegospodarny sposób zarządzają firmą. Ale siedzę cicho i robię swoje. Bo potrzebuję jeszcze trochę kasy. Zastanawiam się nad przejściem do zawodu robotniczego w którym ta kasę uzbieram teoretycznie łatwiej i szybciej. W praktyce pracodawcy wymagają doświadczenia na identycznym stanowisku w innym podobnym zakładzie. I nie jest takie hop-siup. Rozwiąznaie umowy o pracę też trwa a tamci potrzebują od zaraz. A jak porzucisz to będizesz miał nas**ne w papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: dylemat 08.04.10, 17:15 > zamiast zająć sie pracą za 4200? a gdzie tyle płacą w Gorzowie > ludziom po studiach jakoś nie widziałem tego typu ofert pracy. Ze ty nie widziales, nie znaczy ze nie ma... moze za cienki jestes? > po studiach w urzędach mają 1200 No wlasnie, W URZEDACH - a czy tylko w urzedach mozna pracowac? > Ale nie jest to ani proste ani lekki w polskich warunkach. A co, chciales kase za nic? > Pracuję w zawodzie wyuczonym [...] pokrewnym do zdobytego > wykształcenia. TYLKO POKREWNYM? Czym sie rozni zawod wyuczony od zawodu wynikajacego ze zdobytego wyksztalcenia? ;) > staje na głowie i klaska uszami zeby wejsć w d** komuś zdobyć jakiś > prestiżowy stołek A wynikalo, ze to lubisz - no, ale moze kwestia wybrednosci, ze minimum marszalek? A mozna komus wchodzic w d** albo okazac sie dobrym - kazdy wybiera swoja metode ;) > Rozwiąznaie umowy o pracę też trwa a tamci potrzebują od zaraz. Nie zartuj, malo ktory pracodawca nie przewiduje ze na pracownika trzeba poczekac miesiac, a nie sadze, zebys sie lapal na dluzszy okres wypowiedzenia - pewnie nawet masz 2 tygodnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: dylemat 07.04.10, 22:41 dyskusje na forum pozwoliły mi się na tyle rozwinąć by zrozumieć wiele spraw i nabrać pewnego podejścia do tej całej durnoty jaka się wyprawia w 4 RP Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: dylemat 07.04.10, 22:44 a 3 powód że się dużo udzielam bo zamierzam zostać redaktorkiem własnego portalu o gorzowie. ktoś będize musiał pisać posty na początek, a nie sądzę żeby wzorem mmgorzów ktoś takie badziewia czytał co mieszkańcy tam nabazgrają głupot nt ptaszków drzewek itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: dylemat IP: *.gorzow.mm.pl 08.04.10, 17:06 Mas pecha wolfi jakbyś się urodził wcześniej to teraz byś miał szanse na na rentę specjalna (tzw. patriotyczną he he)od rządu.Jednakże musiałbyś spełniać kilka warunków 1)posiedzieć w pierdlu za komuny chociaż miesiąc 2)popisać trochę po ścianach precz z komuna , czerwonymi świniami itp. 3)mieć jakąś dolegliwość zdrowotną za którą obarczysz komunę.Np. wp..erdol trzy razy pała po nerkach lub podobne.Nery to bardzo delikatny organ. A tak zero nic z tego nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś