Dodaj do ulubionych

Surmacz: studenci szmaciarze

IP: 213.25.30.* 21.03.04, 11:46
Trafił mi w ręce wątpliwej jakosći magazyn pt "Dziennik Gorzowski" Nawiasem mówiąc bardziej przypomina jakiś folder reklamowy niż gazetę. Przeczytałem w nim list studentów gorzowskich uczelni w sprawie multikina (treść lisu jest na formum) Muszę przyznać że zgadzam się ze stanowiskiem studentów w 100% nie dlatego że jestem studentem:) Ale wracam do pseudo-bohatera tego posta. Poproszony o skomentowanie tegoż listu Marek Surmacz odpowiedział cyt:

"Smaciarz nie podpisując się z imienia i nazwiska ma czelność obrażać ludzi którzy występują w interesie publicznym. Ze szmaciarstwem w tym mieście dyskutować się nie będzie. Tak jak kiedyś Jarosław Kaczyński odpowiedznio potraktował takiego lumpa, to dla mnie anonimowy list w poważnych sprawach miasta "lumpiarski" w tej kategorii. Ten list dowodzi że lewactwo w tym mieście i zorganizowane grupy przestępcze, których wtyki opanowały już wszelkie decyzje polityczne, urbanistyczne i finansowe ukrywa się pod anonimami."

Dla mnie osobiście nie powiem kto zachował się jak szmaciarz a jego wypowiedż uzanłem za przejaw choroby. Jego wypowiedzi w zaściankowym stylu "Nie chcemy tu inwestorów" są żenujące. Aaa.. szkoda słów i klawiatury.
Może jako studenci wystąpimy do sądu o zniesławienie. Zarządalibyśmy 3.000.000 ? odszkodowania i sami byśmy wybudowali kino.
Obserwuj wątek
    • redcloud Re: Surmacz: studenci szmaciarze 21.03.04, 12:28
      Gość portalu: Student napisał(a):

Może jako studenci wystąpimy do sądu o zniesławienie. Zarządalibyśmy
      3.000.000 ? odszkodowania i sami byśmy wybudowali kino.

Ok. ale żeby pozwać do sądu trzeba ujawnić nazwisko. Myślisz, że znajdzie sie
      chociaż jeden odważny student?
      Howgh

• hiro Re: Surmacz: studenci szmaciarze 21.03.04, 13:54
        redcloud napisał:

> Gość portalu: Student napisał(a):
        >
        > Może jako studenci wystąpimy do sądu o zniesławienie. Zarządalibyśmy
        > 3.000.000 ? odszkodowania i sami byśmy wybudowali kino.
        >
        > Ok. ale żeby pozwać do sądu trzeba ujawnić nazwisko. Myślisz, że znajdzie sie
        > chociaż jeden odważny student?
        > Howgh
        >przecież w Gorzowie nie ma studentów -są tylko zaoczni nieudacznicy ,którzy
        myślą o dyplomie z czegokolwiek!
        > nie bardzo rozumiem co tak podnieciło wodza borysowego plemienia;-)))))))))
        • braminn Re: Surmacz: studenci szmaciarze 21.03.04, 15:02
          A czemu oni się nie podpisali pod tym listem. To mnie bardziej dziwi niż gadka
          owego Surmacza
          • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 21.03.04, 15:18
            Surmacz po prostu pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Sierżant milicji
            obywatelskiej, który nie skończył studiów, porównuje studentów gorzowskich do
            szmaciarzy!!!!! Dla niego szmaciarz to zbyt wiele. A swoją drogą dobrze, niech
            gorzowianie wiedzą, jakich współpracowników ma Marcinkiewicz,
            • braminn Re: Surmacz: studenci szmaciarze 21.03.04, 15:27
              Ja gdy byłem mały bardzo chciałem, aby telewizja publiczna powtórzyła Czarne
              Chmury. Spreparowałaem list z argumentami i podpisałem „Nasz cały turbozespół
              elektrowni Kozienice”. I nie było żadnych nazwisk. Ale ja byłem mały bardzo, a
              tu pisała trochę starsza młodzież. Anonimy się pisze pop to, żeby donieść na
              sąsiada, że bimber kręci, a nie w sprawach zabudowy Placu Grunwaldzkiego.

• Gość: le borys Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 81.186.234.* 22.03.04, 13:07
              "Smaciarz nie podpisując się z imienia i nazwiska ma czelność obrażać ludzi
              którzy występują w interesie publicznym. Ze szmaciarstwem w tym mieście
              dyskutować się nie będzie"
              Z tego co widzę powyżej wynika, że Surmacz powiedział "szmaciarze" o anonimowych
              autorach listu, nie o studentach.
              To tak abstrahując od meritum sporu.
    • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 21.03.04, 18:49
      Hey student,
      Nie wiem co ty przyjacielu studiujesz, mysle jednak ze "logika" nie jest
      tematem.
      Chciales przywalic Surmaczowi, a w rzeczywistosci przywaliles sobie.
      Moze Surmacz w slowach nie przebieral, jednak w zasadzie to on ma racje.
      Nikt anonimow powaznie nie traktuje.
      Chcesz cos powiedziec i byc traktowanym z szacunkiem podpisz sie.
      Nieudolne proby manipulowania rzeczywistoscia w postaci "anonimowych listow
      reprezentujacych anonimowych studentow " zasluguje na wysmianie i
      usprawiedliwia frustracje Surmacza.
      Sadze ze nie ma zadnej "grupy studentow", a jedynie nieudolny "konspirator"
      ktory stara sie namieszac...
      Prosze bardzo. Podawaj do sadu.
      Bedzie Cie anonimie prawdopodobnie anonimowo reprezentowal anonimowy prawnik
      ktory domagal sie bedzie wplaty 3 000 000 zlotych na anonimowe konto w
      anonimowym banku...
      Masz racje ze wystepujesz jako anonim...
      Nikt nie chcialby byc posadzony o "taka madrosc"
      Pozdrawiam i zdrowia zycze
      PS. Tu na forum jest miejsce dla "zatroskanych anonimow".
      W realnym swiecie ludzie maja imiona, nazwiska i...cywilna odwage.
      • Gość: kibic Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.vanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 20:55
        "...maja imiona, nazwiska i...cywilna odwage...."

Patrz odwazny Bernard z dalekiej Laponii czy innej Kanady.... Podpisuje sie
        Pełnym Imieniem i Nazwiskiem... moralista z Koziej Wólki (nie obrażając Koziej
        Wólki)....
        • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 27.03.04, 13:19
          Hey kibic,

Napisales:
          "Patrz odwazny Bernard z dalekiej Laponii czy innej Kanady.... Podpisuje sie
          Pełnym Imieniem i Nazwiskiem... moralista z Koziej Wólki (nie obrażając Koziej
          Wólki)...."

Miala byc to odpowiedz na moje:
          "Tu na forum jest miejsce dla "zatroskanych anonimow".
          W realnym swiecie ludzie maja imiona, nazwiska i...cywilna odwage"

OK...Proponuje czytac zanim sie odpowie...
          Jesli sie nie myle to na "forum" jestesmy, czyz nie???
          Logika nie jest Twoja mocna strona...
          Przypominam:
          To nie jest "realny swiat" a jedynie forum - miejsce dla zatroskanych anonimow..
          Pozdrawiam (anonimowo)
    • letron Re: Surmacz: studenci szmaciarze 22.03.04, 15:07
      uzyczylem swojego loginu do opublikowania tego listu na forum choc do konca nie
      bylem przekonany o slusznosci tego stanowiska
      teraz po przeczytaniu waszych opinii i zdaniu jakie wyrazil milicjant Surmacz
      ugruntowalem sie w przekonaniu ze dobrze postapilismy
      Nie podpisywalismy tego listu z prostego powodu !
      Wiekszosc z nas to studenci PWSZ, jest powszechnie wiadomym, ze szkoła ta jest
      pod silnym wplywem klanu Marcinkiewiczów i ich znajomych min. Rafalskiej i
      Surmacza.
      Boimy sie zemsty, nasze indeksy w przypadku ujawnienia nazwisk bylyby zagrozone
      a przyszlosc studencka niepewna.
      • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 22.03.04, 21:12
        Wypada tylko dobrze zapamietać, w jaki sposob były sierżant MO wyraża się o
        gorzowskich studentach.......Dobrze zapamietać. I w odpowiednim czasie
        przypomnieć.
        • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 23.03.04, 04:31
          Hey filip,
          Szmaciarzy nazwal szmaciarzami...
          Nikt nie wie nic o studentach...
          Skad wiesz ze to studenci?
          Poniewaz tak sie podpisali??/
          Badz powazny...Oni tacy studenci jak Ty Filip a ja Bernard
          Pozdrawiam
      • gregor59 Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 20:06
        letron napisał:

> uzyczylem swojego loginu do opublikowania tego listu na forum choc do konca
        nie
        >
        > bylem przekonany o slusznosci tego stanowiska
        > teraz po przeczytaniu waszych opinii i zdaniu jakie wyrazil milicjant Surmacz
        > ugruntowalem sie w przekonaniu ze dobrze postapilismy
        > Nie podpisywalismy tego listu z prostego powodu !
        > Wiekszosc z nas to studenci PWSZ, jest powszechnie wiadomym, ze szkoła ta
        jest
        > pod silnym wplywem klanu Marcinkiewiczów i ich znajomych min. Rafalskiej i
        > Surmacza.
        > Boimy sie zemsty, nasze indeksy w przypadku ujawnienia nazwisk bylyby
        zagrozone
        >
        > a przyszlosc studencka niepewna.
        To co piszesz jest przerażające i przypomina najmroczniejszy okres PRL-u.....
    • kwasniewski.aleksander Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 06:55
      Studenci to matoły.
      • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 23.03.04, 07:05
        Hey kwasniewski,
        Matoly, ktore przynajmniej w zalozeniu sa studentami by sie odmatolic...
        Anonimy bedace tematem tego watku teprezentuja poziom inteligencji przy ktorym
        nasze matoly wygladaja jak geniusze...
        Pozdrawiam
        • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.04, 10:38
          Widzisz, Bernard, twoje bredzenie jest już tak wielkie, jak Ocena Atlantycki.
          Czemu Ty na siłę, zawsze i wszędzie musisz wtrącić te swoje 3 grosze. Widzę, że
          wsadzanie nochala wszędzie, gdzie tylko mozna, sprawia Ci wielką, nieskrywaną
          przyjemność. Trudno już zliczyć dyskutantów, którzy zwracają na to uwagę.
          Twoje intersują mnie tyle, ile zeszloroczny śnieg. Ja uważam, że przedstawiciel
          Rady Miasta nie powinien publicznie lżyć studentów, którzy publicznie, na forum
          Gazety Wyborczej wyrażają swoje stanowisko. Ty uważasz, że epitety w rodzaju "
          szmaciarze " to rzecz normalna. Dodajesz - matoły. Usprawiedliwiasz i popierasz
          takie zachowanie radnego. A ja się z takimi przejawami zwyklego prostactwa i
          chamstwa nie zgadzam . Można mi, Bernard. Czy może kolejny raz postraszysz mnie
          służbami, jak to masz w zwyczaju?
          • kwasniewski.aleksander Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 11:46
            Gość portalu: Filip napisał(a):

> Ja uważam, że przedstawiciel
            > Rady Miasta nie powinien publicznie lżyć studentów, którzy publicznie, na
            forum Gazety Wyborczej wyrażają swoje stanowisko.
            A ja uważam, że nie należy zabierać się za pisanie postów, skoro nie potrafi
            się czytać.
            Surmacz lżył autorów tekstu a nie studentów.
            W tekście przytoczonym na początku wątku nie padło ani razu słowo "szmaciarz".
            Filipie, wszystkim towarzyszom już mówiłem, żeby kończyli podstawówki, choćby
            eksternistycznie. Co z Tobą?
            • kwasniewski.aleksander Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 11:47
              kwasniewski.aleksander napisał:

> Gość portalu: Filip napisał(a):
              >
              > > Ja uważam, że przedstawiciel
              > > Rady Miasta nie powinien publicznie lżyć studentów, którzy publicznie, na
              > forum Gazety Wyborczej wyrażają swoje stanowisko.
              > A ja uważam, że nie należy zabierać się za pisanie postów, skoro nie potrafi
              > się czytać.
              > Surmacz lżył autorów tekstu a nie studentów.
              > W tekście przytoczonym na początku wątku nie padło ani razu słowo "student".
              > Filipie, wszystkim towarzyszom już mówiłem, żeby kończyli podstawówki, choćby
              > eksternistycznie. Co z Tobą?
          • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 24.03.04, 02:29
            Hey filip,
            Do jasnej ..... O jakich studentach mowisz...
            Jak juz czytasz czyjas wypowiedzx i jak juz starasz sie odpowiedziec to
            przynajmniej mysl,albo slowo Baran uzyje...
            Nie ma zadnycjh studentow ...Sa anonimy!
            Kto Ci powidzial, ze list byl pisany i podpisany przez studentow???
            Anonim???
            Albo jestes glupi albo masz dziwne poczucie humoru../.
            Pozdrawiam
    • gtk Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 12:43
      Myślę, że wymieszano tu dwie różne sprawy.
      Pierwsza to sprawa anonimowości autorów listu. Niestety, trudno powściągnąć
      wrażenie, że ktoś, kto anonimowo wyraża się w imieniu grupy w rzeczywistości
      sam stanowi całą grupę. Nawet jeżeli w tym wypadku jest inaczej, to
      dwuznaczność sytuacji raczej faktycznie nie zachęca do dyskusji. Mówię to jako
      sympatyk pomysłu lokalizacji multikina na Placu Grunwaldzkim.
      Druga sprawa to wypowiedź radnego Surmacza, którą uważam za skandaliczną.
      Świadczy ona o tym, w jaki sposób pan Surmacz traktuje swoich
      współobywateli. "Szmaciarze" i "lumpy" to nie są słowa godne polityka, który
      chciałby uchodzić za poważnego. Kojarzą się raczej z Lepperem. Tak jak
      anonimowość autorów listu nie zachęca do dyskusji, tak wypowiedź radnego
      Surmacza sugeruje, że brakuje mu merytorycznych argumentów, więc zamiast ad rem
      wypowiada się ad personam. Jest to niestety dość częsta przypadłość naszych
      polityków, jakoś szczególnie tych z prawicy. IMO działają na zasadzie: decyzję
      o tym, czy będziesz łapał złodzieja uzależnij od tego, kto krzyczy, że to
      złodziej. Bo przecież może krzyczy szmaciarz i lump, wtedy złodziej niech
      ucieka - szmaciarzy i lumpów słuchać bowiem nie będziemy.
      • Gość: POP Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.vanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:00
        "...szmaciarzy i lumpów słuchać bowiem nie będziemy..."

Oczywiście Towarzyszu.... zapamiętam....
        • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.04, 14:43
          Jakiś kołek ma problemy z dostosowaniem się. Ja wiem, że nostalgia czasami
          potrafi zwyciężyć rzeczywistość, ale POP ma wyraźnie kłopoty. Przyzwyczaił się,
          nieboże, oj przyzwyczaił.......Ale z drugiej strony, jak Mu z tym dobrze.
          Niedlugo pewnie zacznie Mu sie wydawac, że jest napoleonem, albo, nie daj Bóg,
          naszym Prezydentem Wałęsą. I co wówczas...
          • Gość: POP Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 195.205.119.* 23.03.04, 15:31
            Filip konopie szkodzą.... nie pal za dużo...
            • Gość: palatrz Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 81.186.234.* 23.03.04, 15:37
              Gość portalu: POP napisał(a):

> Filip konopie szkodzą.... nie pal za dużo...
              Wręcz przeciwnie, regenerują szare komórki.
              • Gość: POP Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.vanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:41
                No to wiesz skąd ta moja błyskotliwa inteligencja....
      • miss_dronio Re: Surmacz: studenci szmaciarze 23.03.04, 19:36
        NIN DODAĆ, NIC UJĄĆ!:)
        Foma wypowiedzi p. Surmacza dyskwalifikuje go od razu jako polityka. Nie ma
        znaczenia, ze jest to polityk lokalny. Przywódca drugiej co do poparcia partii
        w Polsce też kiedys był politykiem lokalnym. Teraz swoją "klasę polityczną"
        przeniósł do parlamentu w szykuje się do przeprowadzki jeszcze wyżej...
    • Gość: uku Dołożył Filipowi w nocy ten dupek IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.04, 04:09
      Widać, że Benito ma już nerwy wykończone.
      Tchórz chowa się już za plecami innych.
      Weź pistolet i sam na sam zrób z niego użytek.
      • Gość: Bernard Re: Dołożył Filipowi w nocy ten dupek IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 24.03.04, 07:02
        Hey uku,
        Do mnie mowisz???
        Ja sie nie chowam..
        Zawsze pisze pod moim nickiem
        Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Filip Re: Dołożył Filipowi w nocy ten dupek IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.04, 09:12
          Co tam znowu bredziesz, nawiedzony maniaku?????
          Acha, zapomniałbym - hey! Benio!!
          • Gość: Bernard Re: Dołożył Filipowi w nocy ten dupek IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 27.03.04, 13:38
            Hey Filip,
            Zazdrosc daleko Cie nie zaprowadzi ty zakompleksiony grafomanie.
            HA!
            Pozdrawiam serdecznie :)
    • cdorotka Re: Surmacz: studenci szmaciarze 25.03.04, 08:21
      jest to poprostu zenujace
      jestem studentka i czuje sie dotknieta i obrazona
      bez wzgledu na to czego dotyczy watek glowny,
      Surmacz jako polityk walczacy o dobro mieszkancow Gorzowa obrazil znaczna czesc
      wlasnych wyborcow, ale przede wszystkim zachowal sie skandalicznie
      • bar10der Re: Surmacz: studenci szmaciarze 25.03.04, 08:54
        Hmm...Tak się cudownie składa, że syn P. Surmacza jest gorzowskim studentem.I
        co teraz? Miałem okazję chodzić z nim do jednej klasy szkoły podstawowej.No
        comment...The aliens R between us...
        • martha4 Re: Surmacz: studenci szmaciarze 25.03.04, 08:57
          bar10der napisał:

> Hmm...Tak się cudownie składa, że syn P. Surmacza jest gorzowskim studentem.I
          > co teraz?

Hmm... jeśli ma poglądy identyczne ze stanowiskiem swojego ojca w tej sprawie,
          to znaczy, że nie "podpisał" się pod protestem. Wieć szmaciarzem nie jest.

No chyba, że się jednak "podpisał":))))
      • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 26.03.04, 08:07
        Hey cdorota,
        Surmacz nigdy nie wspomnial o studentach...
        Mowil o "szmaciarzach" pod studentow sie podszywajacych...
        Nie dotyczylo stydentow, to pewne.
        Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Gość- swój Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 09:53
      Surmacz, dupku! Jak można nazwać "szmaciarzami" ludzi, których się nie z n a ???!!!
      • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 27.03.04, 03:04
      • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 27.03.04, 03:07
        Hey Gosc,
        Bardzo latwo...
        Jes;i ktos ma "odwage" podszyc sie pod studentow.... kazdy znajdzie odwage by
        naawac ich klamcami.

Pozdrawiam
        • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.04, 18:28
          Przestań bredzić, Bernard. Tobie może i to się podoba, może i to jest Twój
          język. Zresztą nie może, ale napewno. Przecież dla Ciebie Europa to stara
          kurwa. Więc polityk wyzywający studentów od " szmaciarzy " to Twój brat. Brawo,
          Bernard, brawo........
          • Gość: Bernard Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 28.03.04, 18:36
            Hey Filip,
            Dlaczego z uporem maniaka upierasz sie ze Surmacz nazwal studentow
            szmaciarzami???
            Nie widzialem jednego dowodu na to, ze "anonimy" to studenci.
            Podszywajace sie pod studentow anonimy zasluguja na taka wlasnie odpowiedz.
            Oczywiscie, Surmacz moglby wybrac kilka innych slow, lecz jestem w stanie
            zrozumiec jego frustracje...
            Pozdrawiam
          • blic Re: Surmacz: studenci szmaciarze 28.03.04, 18:37
            Tak. Zauważyłem już także listy Prezesów i Ludzi.
    • letron Re: Surmacz: studenci szmaciarze 01.04.04, 08:05
      i gdzie jestescie teraz wszyscy obrońcy milicjanta Surmacza ?
      co teraz powiesz Bernard ? obronco ucisnionego biednego, przesladowanego
      sierzanta MO ?
      wczoraj na sesji studenci z imienia i nazwiska, przedstawiciele samorzadów
      wyzszych uczelni zlozyli na rece przewodniczacego listy z poparciem budowy
      multikina na placu grunwaldzkim, dla przykladu tylko dodam ze np w WSB za
      budowa opowiedzialo sie 92% studentow, to sa steki osob na kazdej uczelni, to
      jest ogromna sila argumentow,
      w wyniku spontanicznej aukcji trwajacej tylko 2 dni ! zebrano ponad 600
      podpisow wsrod mlodziezy gorzowskiej
      co teraz powiecie wy ktorzy tak chetnie opluwaliscie tych anonimowych
      studentow ?
      • Gość: Filip Re: Surmacz: studenci szmaciarze IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.04, 10:27
        Byłem na wczorajszej sesji, widziałem wściekłość Surmacza. Nie mógł przyjąć do
        wiadomości, że gorzowscy studenci, publicznie, z imienia i nazwiska
        opowiedzieli się za budową multikina na Placu Grunwaldzkim.
        Oczywiście, bredził coś o prowokacji, manipulacji. Ale z drugiej strony, czego
        w końcu od takiego " polityka " wymagać? Żenujące.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka