Dodaj do ulubionych

ateisci maja lepiej!!!:)))

08.09.10, 21:51
pamietacie ta fotografie lecha i marii kaczynskich wetknieta w figure "matki boskiej"
w czestochowie?
ta fotografia to nic,
ale tekst na tej figurze daje do pomyslunku!!

stalo tam ze :
no ta matko modl sie za nami ,
a szczegolnie modl sie za wrogow koscioal i ateistow!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i po co dawac co czwarta niedziele na tace???
wystarczy byc ateista i wrogiem kosciola katolickiego,
a mamusia jezusa juz tak sie za tych ateistow i kosciola wrogow modlic bedzie,
ze mamy miejsce w "niebie" na 110%!!!!!

tyle ze ja do nieba nie chce!:(((
ja chce do piekla:)))))))

mam osobista prosbe do matki jezusa ,co to zywcem do nieba pojechala:

nie modl sie za mnie , ja sam pomodle sie do swiatowida!!
jak nie zapomne.

a tak osobiscie to chcialbym lucyfera ,albo jakiego innego legiona czy samego diabla poznac!!!

ale cholera .
niby szatan wlada ziemia i wyznawcow potrzebuje!
a mnie ku-wa olewa totalnie:(((((

ZA CO???!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Panienka Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 00:09
      Ciekawe jak Czesi sobie radzą z brakiem religii...
      • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.10, 08:20
        Panienka napisał(a):

> Ciekawe jak Czesi sobie radzą z brakiem religii...

zapytaj czechów.

• e_werty Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 10:16
          zapytaj czechów

... raczej Czesię z Czechowa...
          • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.10, 10:47
            e_werty napisał:

> ... raczej Czesię z Czechowa...

słusznie, bo bronek by sobie chyba nie poradził.

• Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.10, 14:19
        Panienka napisał(a):

> Ciekawe jak Czesi sobie radzą z brakiem religii...

jeżeli ktoś nie wierzy w boga, to przeważnie wierzy w duchy.

• Gość: login_t Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 10:53
      Ateiści mają kiepsko.
      Usuwają sobie z życia i umysłu całą dziedzinę życia, całą przestrzeń życiową.
      • Gość: gosc Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: 150.254.196.* 09.09.10, 11:30
        Ateiści mają kiepsko.
        Usuwają sobie

skad wiesz ze kiepsko? jesli ty chcesz sobie wypelniac przestrzen umyslowa diablem itd. to twoja sprawa.
      • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 16:51
        > Usuwają sobie z życia i umysłu całą dziedzinę życia, całą przestrzeń życiową.
        usuwaja sobie z umyslu JEDNA cala dziedzine zycia. Wiec jesli cala twoja przestrzen zyciowa to religia, to znaczy, ze ty sobie usunales ich znacznie wiecej.
        Ale nie wspolczuje ci - ten, kto nie wie co traci, nie czuje straty ;)
        • Gość: login_t Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 17:11
          zetkaf napisał:

> jesli cala twoja przestrzen zyciowa to religia,

Najpierw czytaj, potem pisz.
          • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 18:09
            > Najpierw czytaj, potem pisz.
            Ty najpierw mysl, a potem pisz, nie bedzie nieporozumien.
            Przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz, przemysl ja (choc to juz za pozno, moze choc zrozumiesz, gdzie lezy przyczyna problemu).
            Bo z twojego postu wynika, ze usunieto:
            - jedna cala dziedzine zycia (no, dziedzin jest wiele, wiec to nie tak zle),
            - jedna cala przestrzen zyciowa - a ze przestrzen zyciowa jako calosc moze byc raczej tylko jedna (dziedzina jest kawalkiem czegos wiekszego, przestrzen nie jest czescia czegos innego - jest caloscia ;)
            • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 19:20
              zetkaf napisał:

> Ty najpierw mysl, a potem pisz, nie bedzie nieporozumien.

przecież to ty musisz myśleć, żeby zrozumieć.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 20:54
                > przecież to ty musisz myśleć, żeby zrozumieć.
                to chyba calkiem normalne? No, chyba ze ktos najpierw czyta tlumaczenie napisane przez odpowiednego ideologa, a dopiero potem tekst wlasciwy.

Prejudiced? Wanna song about it?
      • blic Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 19:27
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> Usuwają sobie z życia i umysłu całą dziedzinę życia, całą przestrzeń życiową.

Usuwa się to, co jest z przyrodzenia.

Zakładam oczywiście, że nie masz na myśli lęków pierwotnych i reakcji obronnych w formie zabobonów itp.
      • Gość: jamci Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 22:09
        Gość portalu: login_t napisał(a): Usuwają sobie z życia i umysłu całą dziedzinę życia, całą przestrzeń życiową.
        Dziecko, ktos cie bardzo skrzywdzil przez to, ze ci usunal trzezwosc umyslu.
    • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 16:50
      > tyle ze ja do nieba nie chce!:(((
      > ja chce do piekla:)))))))
      [...]
      > nie modl sie za mnie , ja sam pomodle sie do swiatowida!!
      No, to pojdziesz do nieba, tylko tak prawdziwie polskiego, slowianskiego, a nie jakiegos afrykanskiego ;)
      Wiec ty sie jeszcze zastanow, czy sie na pewno do swiatowida modlic.
      Chcesz do piekla? To sie nie modl w ogole, ale nie bierz sie za kierowanie autobusem, bo jeszcze wystraszeni pasazerowie beda sie modlic o przezycie - i w uznaniu zaslug takze trafisz do katolickiego nieba ;)
    • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 18:51
      > no ta matko modl sie za nami ,
      Znaczy co, ze niby katolicy zyjacy maja pierwszenstwo przed Matka Boska? Czemu ma sie modlic za nimi, a nie przed nimi? Zazwyczaj lider idzie z przodu, a cholota z tylu...
    • blic Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 19:24
      Każdy "wierzący" jest ateistą wielokrotnym.
      Katolik np. nie wierzy w Allaha, Wisznu, Marduka i całe mnóstwo innych.
      "Ateista" po prostu nie wierzy w jedno dodatkowe bóstwo.
      • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.10, 19:33
        blic napisał:

> Każdy "wierzący" jest ateistą wielokrotnym.
        > Katolik np. nie wierzy w Allaha, Wisznu, Marduka i całe mnóstwo innych.
        > "Ateista" po prostu nie wierzy w jedno dodatkowe bóstwo.

bzdury pleciesz.

teista wierzy że bóg istnieje.

ateista wierzy, że bóg nie istnieje.

agnostyk uważa, że jednym i drugim nigdy nie uda się udowodnić prawdziwości swoich wierzeń.

• andrzejusa Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 20:20
          czesc zetkaf,
          czesc blic,
          czesc login,

moze faktycznie do czysto slowianskiego nieba to nie!:)
          ja jestem taki multi-kulti i wtedy sie dobrze czuje gdy widze w okolo siebie
          ludzi roznych narodowosci i ras.

tych "bogow" blic jest tylu(tyle, bo i "boginie" przeciez sa),
          ze ja sam normalnie mozgoplasu dostaje:)))
          coraz bardziej jednak sklaniam sie ku islamowi,
          bo te dziewice czekajace na wyznawcow allacha w niebie
          pobudzaja moja wyobraznie MOCNO:)))))))

login katolicki przyjacielu forumowy,
          ja nie wierze ze baga nie ma:(((
          mnie to wyszlo po krotkiej dawce logicznego myslenia!!!!
          ot i tyle w kwesti wierzenia ze "boga" nie ma.

pozdrowienia
        • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 20:21
          Ja myślę,że agnostyk ma ten problem w d..e.
          Sam jestem chyba agnostykiem i właśnie to jest mój pogląd na religię.
          • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.10, 21:30
            Woj Kacz. napisał:

> Ja myślę,że agnostyk ma ten problem w d..e.
            > Sam jestem chyba agnostykiem i właśnie to jest mój pogląd na religię.

kategoria agnostycyzmu do której należysz nazywa się apateizm. uważasz, że kwestia istnienia lub nieistnienia boga nie ma znaczenia w twoim życiu.

• Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 21:57
              Więc jestem agnostykiem typu apateista.
              Muszę się tego nauczyć.
              Jednak prawda jest nieco inna.
              Ja uważam,że Boga nie ma a ludzie widocznie potrzebują religii i wiary. Mnie to jakby nie przeszkadza dopóki nie wchodzą mi w drogę. Dopóki nie budzą mnie dzwonami kościelnymi,dopóki kościelne głośniki nie przeszkadzają mi w odpoczynku na ławce w parku.

Czesi w 1918r. powiedzieli religi i Kościołowi: DOŚĆ !
              I...zlikwidowali Kościół. Od tego czasu żyją bez religii.
              Kościoły się powoli tam odradzają ale idzie słabo.
              Ksiądz katolicki,który chciał zainteresować młodzież religią, odkrył że w pobliskiej Szkole jest tylko jeden uczeń ochrzczony. Na 600 młodych ludzi!
              Ktoś by powiedział,że jest tam duży potencjał ale czy napewno?

• Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.10, 22:22
                Woj Kacz. napisał(a):

> Czesi w 1918r. powiedzieli religi i Kościołowi: DOŚĆ !

bzdury pleciesz...

od XV do XIX wieku czesi byli pod butem habsburgów. w państwie habsurgów religią państwową był katolicyzm i wszelkie próby reformatorskie były przez monarchię krwawo tłumione. nic dziwnego, że w tym czasie czesi odeszli od religii. wierzących zostało ok. jednej trzeciej populacji czech.

po uzyskaniu niepodległości w 1918 roku czesi wcale nie "powiedzieli kościołowi dość". liczba wiernych się nie zmieniła, a księża nadal byli wynagradzani z państwowej kasy. co ciekawe, również po II wojnie światowej księża byli wynagradzani z państwowej kasy. komuniści mieli przez to wpływ na kościół. dlatego czeski kościół tak ludzi nie jednoczył przeciw komunizmowi, jak w polsce.

> Ktoś by powiedział,że jest tam duży potencjał ale czy napewno?

trzeba zmierzyć potencjometrem ;)

czesi nie mają powodu zbytnio ufać klerowi wynagradzanemu kiedyś przez habsburgów, a później przez komunistów. obecnie czesi, mając ok. jedną trzecią - jedną czwartą ludzi wierzących, obok ddr i estonii, należą do białych plam na religijnej mapie europy. szkoda, bo mają bardzo stare i piękne chrześcijańskie tradycje. w XIV wieku praga była stolicą świętego cesarstwa rzymskiego i centrum polityczno kulturalnym środkowej europy.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 11.09.10, 15:24
                  > trzeba zmierzyć potencjometrem ;)
                  A teraz sprobuje na swoj nieudolny sposob udawac nicelusa:
                  a nicelus jak zwykle odzywa sie, zeby sie odezwac, i jak zwykle wykazuje ze sie nie zna na tym, o czym pisze ;)
                  potencjometr zdecydowanie nie sluzy jako przyrzad pomiarowy ;P co najwyzej moze byc mierzony...
                • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 21:03
                  nicelus:
                  Może najpierw ta druga sprawa: Kiedyś pewien producent obuwia trafił w Afryce do Kraju,którego mieszkańcy chodzili tylko na bosaka. Uznał,że ten obszar ma duży potencjał a on może go wykorzystać jako producent butów właśnie.
                  Taką sytuację miałem na myśli piszac o potencjale.
                  Co do tego "potencjometru", staraj się zawsze prosić elektryka o naprawę wszystkiego co takiej naprawy wymaga. nie wsadzaj palców do kontaktu! Jak się zastosujesz - przeżyjesz.
                  Jeśli chodzi o sprawę pierwszą: Po uzyskaniu niepodległości w 1918r. Czesi zdemolowali Kolumnę Najświetrzej Panienki stojacą na jednym z placów Pragi. To tak,jakby Polacy obalili w Warszawie Kolumnę Zygmunta - taki to mniej - wiecej miało wymiar i wydźwięk w Kraju.
                  To był Symbol obalenia władzy Kościoła. Kościoła,przeciwko któremu już raz się zbuntowali przyjmując Luteranizm. Teraz jednak ( w 1918) postanowili zrobic to dokładniej.
                  To tak od ręki i tyle.
                  • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.10, 00:46
                    Woj Kacz. napisał(a):

> Po uzyskaniu niepodległości w 1918r. Czesi zdemolowali
                    > Kolumnę Najświetrzej Panienki stojacą na jednym z placów Pragi.

tak jak pisałem. dla części społeczeństwa czeskiego religia katolicka kojarzyła się jedynie z formą ucisku przez zaborcę. księża pobierali wynagrodzenie od habsburgów i nauczali czechów, że władza habsburgów od boga pochodzi.

> To tak, jakby Polacy obalili w Warszawie Kolumnę Zygmunta
                    > - taki to mniej - wiecej miał o wymiar i wydźwięk w Kraju.

zupełnie chybione porównanie. król zygmunt III waza nie był zaborcą polski, a wręcz przeciwnie. na kolumnie po łacinie napisano między innymi: " ... wziął do niewoli wodzów moskiewskich, stolicę i ziemie moskiewskie zdobył, wojska rozgromił, odzyskał Smoleńsk ...". polacy nie mieli też powodu mścić się na symbolach religii katolickiej, bo kościół katolicki popierał powstania, za co miał po powstaniu styczniowym nawet konfiskatę majątków.

bardziej pasujące porównanie, to tak jakby polacy zniszczyli fasadę cerkwi św. tatiany rzymianki i przywrócili pałacowi staszica jego dawny wygląd. to właśnie polacy po odzyskaniu niepodległości zrobili.

> Teraz jednak ( w 1918) postanowili zrobic to dokładniej.

ale jeszcze "niezbyt dokładnie", bo w 1930 roku wyznania rzymsko katolickiego było 76,3% czechów i dla porównania 92% niemców sudeckich mieszkających w czechach. "poprawili" po wojnie komuniści. płacili klerowi wynagrodzenie, a kler nauczał że władza komunistyczna od boga pochodzi. niezbyt to pomogło czeskiemu kościołowi.

> Co do tego "potencjometru", ...

naprawdę nie widzisz, że masz przy monitorze potencjometr? gdy oglądasz strony erotyczne, potencjometr mierzy twoją potencje i dane wysyła internetem do google. tam informacje są przetwarzane i później na skrzynkę e-mailową otrzymujesz reklamę viagry.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 12.09.10, 15:18
                      > zupełnie chybione porównanie. król zygmunt III waza nie był zaborcą polski,
                      Jak zwykle, nicelus idei wypowiedzi zrozumiec nie potrafi (lub nie chce zaakceptowac), to sie szczegolow czepi...

> gdy oglądasz strony erotyczne, potencjometr mierzy twoją potencje i [...] i później na
                      > skrzynkę e-mailową otrzymujesz reklamę viagry.
                      Oj, skad ty to wiesz? Czyzby tak nisko cie ten potencjometr ocenil?
                      A widzisz, ja nie dostaje ;)
                      • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 16:45
                        W moim laptopie jest chyba potencjometr. Robi się nim głośniej lub ciszej.

A Kolumny? Ta czeska była bardzo podobna do naszej.
                        Nawiasem: Czesi nie widzą niczego dziwnego w odejściu od Kościoła. Uważają,że trend się utrzyma i nasz Kraj też to czeka.
                        • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 12.09.10, 17:32
                          > W moim laptopie jest chyba potencjometr. Robi się nim głośniej lub ciszej.
                          Gwoli dokladnosci: albo laptop ma juz kilka lat, albo to raczej jest enkoder. Latwo sprawdzic: zglosnij na maxa, wylacz kompa, skrec w druga strone kilka kolek, wlacz laptopa - jesli nadal masz na maxa (ew. na standardowa nastawe windowsa), znaczy, ze enkoder - takie koleczko jak w starych myszkach ;) No, jak sie okaze, w obydwie strony gdzies sie zatrzymuj - to faktycznie, wtedy na pewno potencjometr.
                          Ale to tak, zeby uscislic i uswiadomic, a nie zeby sie czepiac ;)

> Nawiasem: Czesi nie widzą niczego dziwnego w odejściu od Kościoła. Uważają,że t
                          > rend się utrzyma i nasz Kraj też to czeka.
                          Polacy moze uwazaja to za dziwne, ale jedynie w wyniku wlasnej obludy i samowmawiania sobie katolicyzmu. Kilka lat temu, ze jak policzono wiernych na mszach, to nawet Kosciol byl zaskoczony, ze im tak malo wychodzi. ALe moze w tym roku wyniki byly inne?
                          Co by nie mowic, dla wielu polskich "katolikow" wiara oznacza szereg tradycji, a nie sama wiare w Boga i narzucone przez niego wartosci i prawa. Ot, tradycja niedzielnej mszy, Bozego Narodzenia, Wielkanocy, itp.
                          • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 21:58
                            zetkaf:
                            Co do religii - chyba masz rację.
                            Co do laptopa - u mnie się naciska jeden z przycisków. Albo drugi,albo trzeci co wyłącza dźwiek.
                            Ps. Ktoś tu wie co to są rezystory? Takie odniosłem wrażenie.
                            • e_werty Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 00:01
                              Ktoś tu wie co to są rezystory

... rezygnacja z historii!
                              • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 15:08
                                e_werty napisał:

> ... rezygnacja z historii

rezystencja na nauki z historii...

• Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 15:37
                              Woj Kacz. napisał(a):

> Co do laptopa - u mnie się naciska jeden z przycisków.

właśnie ten przycisk jest połączony z całym układem scalonym ok. setki rezystorów i przełączników, który nazywa się potencjometrem. mierzy twoją potencje i wyniki wysyła do google. jak wielki wpływ mogą mieć rezystory na twoje życie bada nauka zwana rezystencjalizm.

• Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.10, 20:47
                          Woj Kacz. napisał(a):

> W moim laptopie jest chyba potencjometr. Robi się nim głośniej lub ciszej.

właśnie o taki w technologii cmos mi chodzi... ty nim robisz głośniej lub ciszej, a co on robi dokładnie nie wiesz. po co ten cały tak bardzo złożony i skomplikowany układ scalony, dziesiątki rezystorów i przełączników? chyba nie po to, żeby robić tylko głośniej ciszej. dlaczego tego nie ma w instrukcji? dobrze, że chociaż nazwa naprowadza na przeznaczenie.

> Ta czeska była bardzo podobna do naszej.

podobieństwo formy może było. kolumna zygmunta to najstarszy świecki pomnik w warszawie, ale nie obiekt religijny. jeżeli szukamy podobieństw zemsty zniewolonego narodu na obiekcie religijnym dotyczącym religii zaborczego mocarstwa, to myślę, że zniszczenie przebudowy na cerkiew pałacu staszica w warszawie jest odpowiednim porównaniem.

> Czesi nie widzą niczego dziwnego w odejściu od Kościoła.

jak już pisałem i udokumentowałem, jedni wierzą w boga, inni wierzą w duchy. jeżeli czesi nie widzą nic dziwnego w swoich wierzeniach, to i polacy też nie powinni widzieć niczego dziwnego w swoich.

• Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 15:25
                        zetkaf napisał:

> A widzisz, ja nie dostaje ;)

bo nie rokujesz nadziei. byś zepsuł markę. v i a g r a to placebo. właśnie do tego służy w komputerze nowej generacji potencjometr w technologii cmos, żeby wybrać jako adresatów reklamy tych, u których ten środek przyniesie efekt.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 16:37
                          > bo nie rokujesz nadziei.
                          Podobno dziala na wszystkich, nie slyszalem, zeby ktos zlozyl reklamacje. Ale nie wszyscy potrzebuja... moze pora pogodzic sie z rzeczywistoscia, skoro nie mozesz przezwyciezyc swoich problemow?
                          a ten sie jeszcze chwali, ze go ocenili jako "potrzebujacego viagry"...

> potencjometr w technologii cmos
                          no, teraz tos sie kolega madroscia chcial pochwalic, a glupota zes blysnal taka, ze az mi zarowki w pokoju sie ze wstydu przepalily i slonce zgaslo, bo zadno z nich takiego blysku nie daje...
                          dobrze, ze aparat fotograficzny byl schowany, bo lampa blyskowa tez by przestala dzialac...
                          • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 17:26
                            zetkaf napisał:

> > potencjometr w technologii cmos
                            > no, teraz tos sie kolega madroscia chcial pochwalic,
                            > a glupota zes blysnal taka , ze az mi zarowki w pokoju
                            > sie ze wstydu przepalily i slonce zgaslo,
                            > bo zadno z nich takiego blysku nie daje...
                            > dobrze, ze aparat fotograficzny byl schowany,
                            > bo lampa blyskowa tez by przestal a dzialac...

pochwal się, jaki potencjometr mierzy twoją potencję. z jakimi przełącznikami są połączone segmenty łańcucha rezystorów w twoim potencjometrze, jeżeli nie nie z przełącznikami cmos?

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 20:51
                              > pochwal się, jaki potencjometr mierzy twoją potencję.
                              Mojej potencji nie mierzy - ja tam uparcie twierdze, ze potencjometr to, wbrew twoim arcymadrym gdybaniom, nie jest przyrzad do pomiaru potencji...

> z jakimi przełącznikami są połączone segmenty łańcucha rezystorów
                              to jakby twierdzic, ze komputer jest urzadzeniem wirtualnym, bo... sluzy do tworzenia wirtualnych swiatow. Przelaczniki sa wykonane w technologii cmos, ale nie sa one same w sobie caloscia potencjometru cyfrowego. Tak samo, jak obudowa laptopa jest plastikowa, ale ciezko powiedziec, ze komputer jest wykonany w technologii plastikowej ;)
                          • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 17:35
                            nicelus usiłuje zwekslować w żart i kpinę to co wcześniej opisał i rozwija,rozwija,rozwija...
                            Tymczasem elektronicy i elektrycy dochodzą do wniosków,że potencjometr to tylko rodzaj rezystora albo odwrotnie...
                            • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 17:56
                              Woj Kacz. napisał(a):

> Tymczasem elektronicy i elektrycy dochodzą do wniosków,
                              > że potencjometr to tylko rodzaj rezystora albo odwrotnie...

dopiero dochodzą, a więc z całą pewnością też jeszcze nie wiedzą...

potencjometr cyfrowy to jest skomplikowany układ scalony który ma możliwość sterowania, programowania i zapamiętywania. jeżeli elektronicy i elektrycy jeszcze nie doszli do wyciągnięcia wniosków co to dokładnie jest, to jaką masz gwarancję że pomiarów twojej potencji nie wysyła internetem do google?

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 21:05
                                > dopiero dochodzą,
                                a nicelus, dzieki viagrze, doszedl juz pewnie z 10 razy... ale jak ktos za szybko dochodzi, to jednak nie dobrze - czy przypadkiem twoj potencjometr nie zalatwil ci tez reklam srodkow na spowolnienie reakcji? ;)

> nie doszli do wyciągnięcia wniosków co to dokładnie jest, to jaką masz gwaranc
                                > ję że pomiarów twojej potencji nie wysyła internetem do google?
                                Chocby taka, ze wiem, ze ja juz wiem, ze potencjometr nie sluzy do pomiaru potencji.
                                Ale coz, glodnemu chleb na mysli ;)
                            • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 13.09.10, 21:01
                              > nicelus usiłuje zwekslować w żart i kpinę to co wcześniej opisał
                              w zart, ktory przestal mu sie podobac, gdy zaczal jego dotyczyc. Wiec nicelus...

> rozwija,rozwija,rozwija...
                              w kierunku pseudo-elektroniczym. No, troche przy okazji probowal kasac, ale po raz kolejny, w stopniu ukazujacym brak zrozumienia tematu... czyli ja bym raczej podsumowal, ze idzie w zaparte jak osiol, niz sobie zarty stroi...

> Tymczasem elektronicy i elektrycy dochodzą do wniosków,że potencjometr to tylko
                              > rodzaj rezystora albo odwrotnie...
                              • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.10, 11:07
                                zetkaf napisał:

> > nicelus usiłuje zwekslować w żart

to był od początku żart, tylko go nie zrozumiałeś.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 15.09.10, 11:29
                                  > to był od początku żart, tylko go nie zrozumiałeś.
                                  za pierwszym razem zrozumialem, ale pokazalem ci twoj tok myslenia, tos sie zacietrzewil.
                                  Za drugim razem obrocilem zart w zart przeciw tobie - i jakos ci to nie odpowiadalo, to probowales nieudolnie obrocic to w watek naukowy...
                                  ale co tam, to ja jestem ten zly, na mnie teraz probujesz zrzucic...
                                  • Gość: login_t ateisci maja zimno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:02
                                    Przyszła jesień. Ateiści
                                    Wkrótce nam opadną z liści.
                                    Gdy opadnie liści feeria
                                    Nagość ich oraz mizeria
                                    Ich postawy się okaże
                                    (kończę już te persyflaże)
                                    • Gość: Amielia Re: ateisci maja zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:25
                                      Pan Sławomir widać chory albo broni krzyża na Krakowskim. Jego dwaj pretorianie bzdurki klecą.
                                      • Gość: login_t Re: ateisci maja zimno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:42
                                        Gość portalu: Amielia napisał(a):

> Pan Sławomir widać chory albo broni krzyża na Krakowskim. Jego dwaj pretorianie
                                        > bzdurki klecą.

To nie bzdurki, tylko kawał znakomitej poezji.

A jaki Sławomir?
                                        • e_werty Ateisci maja lepiej... 15.09.10, 14:40
                                          „Ateiści” - silna grupa
                                          mają zawsze "moc
                                          by upaść”...
                                          no i w jedną noc
                                          gdy trzeba
                                          żywot zawlec
                                          do wrót nieba!

Zmazać „a” przed „t-e”
                                          gdy konieczne stanie sie!

Co nie dane jest „teistom”
                                          bez szans na próśb powodzenie
                                          stoją grzecznie z grzechów listą
                                          prosząc o ich wybaczenie...

... Bóg wybacza różne gafy
                                          nieświadomym tego ludom
                                          nawrócone „typografy”
                                          obdaruje "raju cudom"!
                                          • e_werty Re: Ateisci maja lepiej... 15.09.10, 15:11
                                            E tam... do dupy...
                                        • zetkaf Re: ateisci maja zimno 15.09.10, 18:58
                                          > To nie bzdurki, tylko kawał znakomitej poezji.
                                          Znakomitej? Daleko temu do pieknych slow Tuwima, a przeciez wiadomo, ze to nie Tuwim Wielkim Wieszczem jest i basta ;)
                                    • e_werty Re: ateisci maja zimno 15.09.10, 14:03
                                      PiS’u dzielni zwolennicy
                                      Krzycza całkiem po próżnicy:
                                      Jarek nam zbawienia Panem!
                                      Na Krakowskim, nie pisane
                                      było zasiąść „pod kandelabr”
                                      więc zadymę próżna wspiera!
                                      I nadzieję wciąż hołubi
                                      że "złodziei wladzy" zgubi!
                                  • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.10, 12:28
                                    zetkaf napisał:

> > to był od początku żart, tylko go nie zrozumiałeś.
                                    > za pierwszym razem zrozumialem,
                                    > ale pokazalem ci twoj tok myslenia

żarty sł po to, żeby się z nic śmiać, lub nie.
                                    nie po to, żeby pokazywać tok myślenia.

Może, jak to postulował kiedyś Andrzej Mleczko ustami bohatera jednego ze swych rysunków, “żeby choć przy wszystkim było napisane – czy to na poważnie czy dla jaj”.

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 15.09.10, 12:34
                                      > żarty sł po to, żeby się z nic śmiać, lub nie.
                                      > nie po to, żeby pokazywać tok myślenia.
                                      zarty sa po to, zeby w sposob przesmiewczy/zartobliwy pokazac pewna idee, zjawisko, rzecz...
                                      Czemu wiec zarty z czyjegos toku myslenia nie pasuja nicelusowi?
                                      • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 15.09.10, 12:52
                                        > > nie po to, żeby pokazywać tok myślenia.
                                        To moze skoro powolujesz sie na Sawke, to i ja na niego sie powolam...
                                        tu pokazano tok myslenia twojego idola... w zarcie ;)
                                        • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.10, 13:13
                                          zetkaf napisał:

> To moze skoro powolujesz sie na Sawke, ...

nie powoływałem się na sawkę, tylko na mleczkę.

• Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:44
                                            Nieprawda! Powołałeś się na Sawkę!
                                            • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.10, 20:52
                                              Woj Kacz. napisał(a):

> Nieprawda! Powołałeś się na Sawkę!

nieprawda! powołałem się na mleczkę!

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 15.09.10, 18:49
                                            > nie powoływałem się na sawkę, tylko na mleczkę.[/url]
                                            och, ach, przepraszam, moja pomylka...
                                            a moze zastosujesz sie do jego rad? ;)
                                            • Gość: Woj Kacz. Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:43
                                              Panie zetkaf!
                                              Mimo wszystko,myslałem że mu wmówimy.
                                              Wedle pisowskiej zasady: "Nikt Nam nie wmówi,że białe to białe a czarne to czarne!"
                                              • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 16.09.10, 15:12
                                                > Wedle pisowskiej zasady: "Nikt Nam nie wmówi,że białe to białe a czarne to czar
                                                > ne!"
                                                Nie no, on nawet po zazyciu konopi takiej opcji nie przyjmie - bo marihuane trzeba zwalczac, ale on nie rozumie, jaki jest zwiazek konopii z marihuana ;)
                                                co innego, gdyby zazyl marihuane, wtedy mozna mu wmawiac, ale wszelkie wyroby z konopii nam nie pomoga...
                                                • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.10, 16:19
                                                  zetkaf napisał:

> ... wszelkie wyroby z konopii
                                                  > nam nie pomoga...

"miałeś chamie złoty róg"

• zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 16.09.10, 19:50
                                                    > "miałeś chamie złoty róg"
                                                    Ja??? kiedy? No nawet nie zauwazylem... widac jakis malo zlotawy, to nie rozpoznalem ;)
        • blic Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 09.09.10, 21:18
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> bzdury pleciesz.

Jak zwykle chrzanisz nie na temat.
          • Gość: nicelus Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.10, 13:49
            blic napisał:

> > bzdury pleciesz.
            >
            > Jak zwykle chrzanisz nie na temat.

przecież to było właśnie na temat twojej wypowiedzi!

pleciesz bzdury bo jesteś ograniczony. twoje myślenie ogranicza się do jednej religii. natomiast teista wierzy, bez wskazania konkretnego boga, bogów, bogini że wszechświat stworzył jakiś bóg i ten bóg ingeruje w funkcjonowanie wszechświata. natomiast ateista wierzy, że wszystko odbywa się bez udziału boga, bogów, bogini.

• Gość: antysekciarz Re: ateisci maja lepiej!!!:))) IP: *.gorzow.mm.pl 12.09.10, 19:48
              Fałszywi wierni. Niby się modlą, do kościoła chodzą a grzeszą równo! Spowiedź jest iluzją. Wygada się i potem dalej to samo. To są objawy sekciarskie - deklaruje jedno, robi drugie. Nie pokłony a działania! To podstawa!
              • zetkaf Re: ateisci maja lepiej!!!:))) 12.09.10, 19:57
                > Fałszywi wierni. Niby się modlą,
                Im nie wytlumaczysz, ze biale jest biale, a czarne jest czarne.
                A jak powiesz, ze rece niosace pomoc swietsze od modlacych sie ust, to cie od antychrystow wyzwa...
    • Gość: nicelus kółko i krzyżyk. IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.10, 16:03
      andrzejusa napisał:

> a szczegolnie modl sie za wrogow koscioal i ateistow!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      >
      > i po co dawac co czwarta niedziele na tace???
      > wystarczy byc ateista i wrogiem kosciola katolickiego, ...

krzyżyk

jeszcze jeden krzyż się dla ciebie został.
      będą się za ciebie modlić...

To miejsce było symbolem walki z zaborcą austriackim, okupantem sowieckim, a po wojnie z reżimem komunistycznym. Krzyże stały tam już za czasów austriackich, a także w okresie II Rzeczypospolitej. Usunięte zostały przez Rosjan po zajęciu miasta w 1939 roku.

kółko

aby kółko się zamknęło wystarczy wrócić do właściciela przerobionego na cerkiew przez zaborcę pałacu staszica. (na marginesie, kś. stanisław staszic pochodził z tutejszych okolic - był synem burmistrza piły.) staszic powiedział:

"Paść może i naród wielki - zginąć tylko nikczemny."

• zetkaf Re: kółko i krzyżyk. 13.09.10, 16:46
        Kolko, krzyzyk, kwadracik - cos sie nicelus uwstecznia, zaczyna sie bawic w szlaczki, jak dzieci w przedszkolu.
        Rozmowa o wyborach - zamiast dyskutowac o prawach i obowiazkach komisji wyborczej wynikajacej z ustawy, on woli kolka i kwadraciki.
        Rozmowa o religii - ten znowu o krzyzykach i kolkach...
        zapewne w kwestii seksu, myslal by tylko o trojkatach - on, jakas pani (lub pan, nie znam jego preferencji) i niebieska pigulka.
        • zetkaf Re: kółko i krzyżyk. 13.09.10, 16:47
          > zapewne w kwestii seksu, myslal by tylko o trojkatach - on, jakas pani (lub pan
          > , nie znam jego preferencji) i niebieska pigulka.
          ps. nawet to forum nie chce zaakceptowac twoich trojkacikow, uparlo sie, ze dolaczenie do seksu pigulki zaczynajacej sie na v to juz spam jest ;)
    • Gość: nicelus wszyscy mają lepiej!!!:))) IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.10, 18:42
      3 razy szybciej rozwija się niemiecka gospodarka niż eksperci prognozowali.

13 razy szybciej pożycza pieniądze rząd tuska niż porzyczał rząd gierka.

300.000.000,- zł. dziennie pożycza rząd tuska, aby żyło się wam lepiej tu i teraz.

• Gość: justyś Re: wszyscy mają lepiej!!!:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 19:03
        Mój przyjaciel - bezrobotny, mówi że tego w ogóle nie czuje.
        • Gość: login_t Re: wszyscy mają lepiej!!!:))) IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 19:50
          Gość portalu: justyś napisał(a):

> Mój przyjaciel - bezrobotny, mówi że tego w ogóle nie czuje.

Widoczne pracował za 5 stów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka