Dodaj do ulubionych

Coraz lepszy klimat

08.12.10, 08:47
Spędziłem wczoraj troche czasu w ałcie słuchajac relacji z wizyty Miedwiediewa.

Bardzo mi się spodobała odpowiedź Tuska, zapytanego o niekorzystną umowę gazową.
Powiedział, że jest coraz lepszy klimat.

Przespałem sie z tematem i doszedłem do wniosku, że klimat jest coraz cieplejszy i gazu nie będzie potrzeba.

Chyba, że gaz będziemy musieli importować niezależnie od potrzeb...
Obserwuj wątek
    • Gość: nicelus Re: Coraz lepszy klimat IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.10, 23:39
      pyttacz napisał:

> Powiedział, że jest coraz lepszy klimat.

to jest niesamowite, jak długo ten człowiek potrafi gadać i niczego nie powiedzieć...

węgierski premier - viktor orban - napisał list do polaków, pt. czas polski i węgier. jest to naładowany konkretami tekst, który powinien stać się wydarzeniem historycznym. jest to inteligentne przesłanie które powinno w polsce spotkać się z szerokim odzewem. niestety list trafił w polsce chyba na całkowitą pustkę intelektualną.

• Gość: Bernard Re: Coraz lepszy klimat IP: 199.19.221.* 08.12.10, 23:52
        Hey nicelus,
        Nigdy nie napisales takich "pochwal" na temat publikcji Jareczka...tego od Kacynskich...
        Przeciez on tez bzdury "historyczne" pisze i tez nikt na to uwagi (poza toba) nie zwraca...
        Jakis ty glupiutki..
        Ty rzeczywiscie tylko do PiS sie nadajesz..
        I to sa jaja
        :):):)
        • Gość: nicelus Re: Coraz lepszy klimat IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.10, 00:37
          Bernard napisał:

> nikt na to uwagi (poza toba) nie zwraca...

ubecko rzeźnicze towarzystwo...

„Warszawa dnia 4.4. 1953
          Do Dyrektora Departamentu Kadr MBP w miejscu
          Raport
          por. Dziadzia Jan Słuchacz OSP MBPP
          Melduję, że ojciec mój Władysław Dziadzia zam. w Krakowie w ub. roku wiosną powiedział mi, że zamierza studiować biblię – wówczas w trakcie rozmowy dał się przekonać o niesłuszności tego i sprawa na tym utknęła. Latem oświadczył zdecydowanie, że postanawia wstąpić do sekty – rozmowa nasza doszła do ostrego postawienia sprawy i dałem ojcu do wyboru – albo zrezygnuje z sekty, albo my zerwiemy ze sobą kontakt – tutaj ojciec zawahał się i przyrzekł dać mi odpowiedź listownie. O powyższym wiedzieli tow. płk Kratko i tow. Jankiewicz sekretarz POP.
          Wobec milczenia ze strony ojca jesienią wysłałem do niego list, dopytując o decyzję. W m-cu grudniu ub.r. otrzymałem odpowiedź, że ojciec nie rezygnuje z wstąpienia do sekty. Od tego czasu kontakt z ojcem zerwałem” – czytamy w tajnym raporcie Jana Dziadzi. Po zerwaniu kontaktów z ojcem Jana Dziadzię z Krakowem już nic nie łączyło – matka Zofia zmarła w 1944 r.

• Gość: nicelus Re: Coraz lepszy klimat IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.10, 00:06
      pyttacz napisał:

> Powiedział, że jest coraz lepszy klimat.

to jest niesamowite, jak długo tuskk potrafi gadać i niczego nie powiedzieć...

węgierski premier - viktor orban - napisał list do polaków, pt. czas polski i węgier. jest to konkretny tekst, który powinien stać się wydarzeniem. jest to inteligentne przesłanie które powinno w polsce spotkać się z szerokim odzewem. niestety, chyba ltrafił w polscena w pustkę intelektualną...

• Gość: login_t Re: Coraz lepszy klimat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 09:18
        Interesuący tekst Ściosa o tarczy w kontekście Wikileaks.

cogito.salon24.pl/
        • Gość: nicelus Re: Coraz lepszy klimat IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.10, 10:36
          Gość portalu: login_t napisał(a):

> Interesuący tekst Ściosa o tarczy w kontekście Wikileaks.

miażdżące potwierdzenie tego, czego można się było domyślać po kłótni o samolot, czy wyrywaniu krzesła. teraz tusk, sikorski, komorowski &c. zwyciężyli. z ich woli polska na arenie światowej przestała być podmiotem i stała się przedmiotem. jest to wygodne dla rządzących, bo myśleć nie trzeba. braki inteligencji nie rzucają się od razu w oczy. czego więcej można oczekiwać po ludziach, którzy najnowocześniejszą amerykańską broń snajperską kombinują wykorzystać do polowań. mentalność afrykańska, a nie europejska.

dla uzupełnienia polecam interesujący wywiad ze świadkiem niektórych wydarzeń, ludwikiem dornem. porusza on również ciekawe dla regionu sprawy związane z odrą.

ps. a tak na marginesie, to ogólnie polecam w sprawach niemieckich piotra semkę. denerwują mnie polskie komentarze, ludzi nie mających zielonego pojęcia o niemczech. jedynie grzybowska i krasnodębski rzadko się w sprawach niemieckich mylą, ale oni znają niemcy od środka. dlatego mój podziw budzi piotr semka. nie mieszka w niemczech, a w sprawach niemieckich od 20 lat jest bezbłędny. nie musi się wstydzić swoich dawnych tekstów i ocen, bo nigdzie się nie pomylił. nie wiem jak on to robi. chyba geniusz?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka