Dodaj do ulubionych

polski absurd

26.03.11, 22:41
polacy są wybitnie inteligentnym narodem że potrafią żyć w tak ekstremalnych warunkach jakie są w Polsce bo niemiec jakby do nas przyjechał i miał żyć z tego co zarabia i opłacić mieszkanie, samochód nowy z salonu kupiony na raty
to by się zes**akał w majty.

czemu na całym świecie jest normalnie a u nas jest tak popier**lenie?

Jak ktoś jest na emigracji to widzi różnicę.

Przykładowo angol zarabia 1500 funtów miesięcznie tj jakieś 7500 zł

i tak. za część z pensji spłaca kredyt hipoteczny na mieszkanie w którym mieszka,
albo wynajmuje za tam nie wiem, 500 funtów.
Za część wypłaty spłaca raty za samochód który sobie kupił nowy w salonie.
Za część pensji kupuje żarcia, ubrań, opłaca wszystkie rachunki i jeszcze mu zostaje oszczędności.

a polak?
60% lubuszan zarbia 1200 zł miesięcznie.
wynajęcie mieszkania w Gorzowie z opłatami za prąd wodę śmieci wynosi 1200 zł miesięcznie.
żeby dostać kredyt hipoteczny, musi zarabiać przynajmniej 3 tysiące. Ilu ludzi tyle zarabia i więcej? 15% polaków? Co z pozostałymi 75?

Jak dostanie mieszkanie po zmarłej ciotce to ma. A tak to nie ma.

Około 200 wieżowców i bloków z wielkiej płyty stoi w Gorzowie. Tyle naliczyłem z czerwonego szpitala z którego okna rozciaga się panorama całego miasta.

Mieszkają z mamusią młodzi, tak. 50% wyjezdża do england na zmywak, na miotłę część zatrudnia się przy zbieraniu ogórków kiszonych to ich podczepiają do takiego ciągnika i głową w dół wiszą traktor ich ciągnie a oni zrywają w pocie czoła i skwarze ogóry do wiadra. I mają tam 5 euro na godzinę. Wakacje całe zmarnowane ale co tam pomieszka w stodole wróci to polski kupi sobie drogi samochód który - żeby utrzymać zaciągnie się do ciężkiej harówy i będzie orał i tyrał po 12 godzin dziennie, biorąc wszystkie nadgodziny.

polacy są najbardziej spracowanym narodem na świecie. Więcej praujemy od chińczyków co potwierdzają statystyki jakie można sobie znaleźć w internecie.

Ja się zastanawiam tylko dlaczego tylko 50% młodych wyjeżdża a nie 100%.

i jak widzę tych polityków we telewizorze to mi się rzygać na nich chce. Jakie pierdoły pociskają, jakie głupoty robią to się na to patrzeć nie da.

Co można zrobić w tej polsce i tym mieście. Jak zebrać kapitał, jak coś zorganizować gdy wszędzie łapówy, koncesje zabronienia nic nie wolno i wszystko pada tylko przychodzą franchizingi zza granicy i stawiane są kolejne hipermarkety i centra handlowe
a teraz mają nowy kołchóz pracy założyć w KSSE obok faurecji.

gorzów to 4 fabryki na krzyż w których ciemna tłuszcz robotniczo-chłopska zapier**la a później ogląda telewizorek kupiony w dla idiotów za który spłaca solidne raty
i otumania się tym całym szambem podawanym przez skomercjalizowane media w polsce napier**lające ciągle o małyszu jak to daleko skacze, o katastrofie smoleńskiej, co miesiąc nowa żałoba narodowa i kolejna tragedia.

Ulubiona rozrywka gorzowian i wogóle polaków to siąść przed telewizorkiem w szaliku polska i krzyczeć "leć adam leć"

a na weekend wybrać się całą rodziną na zakupy do tesco.

normalnie paranoja
ja się nie dziwię że turyści tu nie przyjeżdżają i że polacy są tak mało szanowani we świecie, traktowani z politowaniem i zaciągani do najprostszych prac za granicą typu mycie szamba.

Oni nas traktują jak my rumunów bo jesteśmy rumunami dla cywilizowanego świata zachodu.

jak patrzę na romana sondeja i gorzowskich radnych którzy sprzeciwili się jego odwołaniu przez co ten trwa na stanowisku, jak patrzę się na gorzowski pwsz w którym rektorem zostaje pani humanista języka polskiego i zmienia się nazwę na humianistyczną i zwiększa odręb pomiedzy rynkiem pracy a edukacją, jak widzę prezia któremu doradza w sprawie edukacji profesorek z AWF-u uczleni której cofnięto dofinansowanie za niedorozwój,

do tego dochodzi marka przystań gorzów, pompowanie kasy w stadiony żużlowe podczas gdy na całym świecie żużel podumiera, jak widzę przygotowania polski do euro 2012
i ostatnie powyrywane krzesełka i zadymy polaków w kownie

to tak myślę sobie że czy by dobrze nie było jakby to w nas nie piep**nęła z bałtyku ta fala tsunami co zalewa japonię.

chory naród i kraj

Obserwuj wątek
    • zetkaf Re: polski absurd 27.03.11, 17:45
      > polacy są wybitnie inteligentnym narodem że potrafią żyć w tak ekstremalnych wa
      > runkach jakie są w Polsce bo niemiec jakby do nas przyjechał i miał żyć z tego
      > co zarabia i opłacić mieszkanie, samochód nowy z salonu kupiony na raty
      > to by się zes**akał w majty.
      Nie, Niemiec zabralby sie po niemiecku do rzeczy - zamiast sie martwic, jak za takie grosze przezyc, zastanowilby sie, skad wziac takie pieniadze, zeby mu na zycie starczylo. I wlasnie dlatego Polacy sa tacy biedni - ze zamiast zrobic wszystko, zeby zarabiac wiecej, wola wydawac mniej...
      A widzisz, jakbys mial lepsze zarobki, to nie tylko ty bylbys szczesliwszy, ze co roku mozesz sobie nowego laptopa kupic, ale i ten, co ci go sprzedaje...
      ale gdzie tam, egoista wolfstein nie dba o innych ;)

> czemu na całym świecie jest normalnie a u nas jest tak popier**lenie?
      No wlasnie, czemu jestesmy tacy popier...ni?

> polacy są najbardziej spracowanym narodem na świecie. Więcej praujemy od chińcz
      > yków co potwierdzają statystyki jakie można sobie znaleźć w internecie.
      Nie, wiecej czasu spedzamy w pracy. TO NIE TO SAMO CO PRACOWAC!!!
      Statystyk, ktore pokazuja polska wydajnosc, poszukac w internecie...

> Ja się zastanawiam tylko dlaczego tylko 50% młodych wyjeżdża a nie 100%.
      Bo wsrod pozostalych 50% sa tacy, ktorzy sa zbyt malo obrotni na wyjazd, ale i tacy, ktorzy sa zbyt obrotni, zeby sie to im oplacalo ;)

> i jak widzę tych polityków we telewizorze to mi się rzygać na nich chce.
      Tylko na bluraya uwazaj, zebys przy okazji nie orzygal ;)

> a na weekend wybrać się całą rodziną na zakupy do tesco.
      nie mozna, bo w tesco nie ma telebimu, a gdzies adasia trzeba ogladac... wiec co najwyzej na sobote mozna zrobic impreze polaczona z noclegiem w namiocie, takim z polki wzietym, bo za kase bez zaplaty nie dadza wyniesc ;)

> to tak myślę sobie że czy by dobrze nie było jakby to w nas nie piep**nęła z ba
      > łtyku ta fala tsunami co zalewa japonię.
      Nie, no co ty, nam lepiej sluza zabory ;)
    • Gość: login_t Re: polski absurd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 07:47
      wolfenstein3d napisał:

> polacy są wybitnie inteligentnym narodem
      To dopiero absurd.

To skandal zebym zarabial ledwie dziesięc tysięcy
      miesięcznie na rękę. Dobrze chociaz, ze ręce mam dwie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka