Dodaj do ulubionych

Zawartośc wódki w piwie

22.04.11, 11:58
Dawno nie byłem w zaprzyjaźnionym Barze na piwie . Jest gorzej ,plastyczce miejskiej sieeeee nie podoba ogródek.
Z 52 dwóch piw zostało 40 dwa nalewaki nieczynne . Barman mówi ,że to własnie w Barach widać polski kryzys ,a to co pierd.. w TV to propaganda sukcesu epoki Gierka.Chyba tak jest ale sami tego chcielismy.
Ale ja nie o kryzysie a o spozywanym piwie w który podaja ,że w 1/2 litra piwa zawiera 25 gramów czystego alkoholu etylowego.Czyli 1/2 piwa to pochłoniecie piedziesiatki wódki o mocy 50 koni lub 60 gramów stadartu 40 procentowegoalkoholu.
I tak jest faktycznie jezeli spożywane piwo posiada zawartość 5%

I tu zaczyna sie sciema . W sprzedaży prawie nie wystepują piwa o tak niskim procencie .
Np. pijąc Tyskie 5,7% łykamy 28gramów alkoholu ,a Żubr przy 6% 30 gramów .
Juz po trzech Tyskich mamy mamy na liczniku szklanę gorzały. Po trzech Zubrach to szklana z okładem . Jeszcze lepiej ma sie sytuacja w przypadku trzech flaszek Debowego w tym przypadku wypijamy 262 mililitry wódki czyli pół butelki gorzały.
Mówi sie ,ze to komuna rozpijała społeczeństwo .
Jest to nieprawda wtedy piwo m.in Tyskie zawierało 3-4,5 % alkoh. porter miał 7 % .
Dzisiaj tylko Urquell(z Lecha) zawiera mniej niz 25gram czystego alkoholu.
Tak nam sprzedają wiarygodne informację .
Jak mi wiadomo w normalnej produkcji piwa osiagniecie 14% alkoholu zajmuje piwowarom az 3 m-c .
Przy standartowej produkcji piwo nie osiaga wiecej niz 4,4% alkoholu i zalicza sie do długo leżakujacych.
Nasze piwa produkuje sie w tydzień wliczając transport do sklepów .
To tak do rozważania przy swiątecznym stole
Obserwuj wątek
    • internetowy_ubek Re: Zawartośc wódki w piwie 22.04.11, 12:17
      Coś te twoje obliczenia mnie nie przekonują. Z twoich wyliczeń o ile się nie mylę wynika że po wypiciu 10 bronków mam w organizmie 300 gram alkoholu 40 %. Ja po 10 bronkach wlatuję na orbitę okołoziemską a po 300 gramach alkoholu raczej jestem jeszcze żywczyk.
      • thebird2 Re: Zawartośc wódki w piwie 22.04.11, 12:47
        po 10 bronkach wlatuję na orbitę okołoziemską a po 300 gramach alkoholu raczej
        jestem jeszcze żywczyk.

Co nie zmienia faktu ,że promile w organixxmie sa takie same . Nalezy przyjąć ,że w piwie nie występuje" Finlandia'.
        Ja wykluczyłem picie części piw ,po których czaszka pęka ciśnienie rośnie ,a po piwie powinno spadać .
        Jeszcze jedna sciema to pasteryzacja piwa . Piwo niepasteryzowane (w poprzednim ustoju) wytrzymywało 2-3 tygodnie teraz 3 miesiące .
        Przypomina to produkcję wódki koszernej produkowały wszystkie polmosy teraz wszystkie browary niepasteryzują .
        Postawiłem jedno niepasteryzowane i już 7 miesiecy stoi bez oznak zmętnienia .
        • e_werty Re: Zawartośc wódki w piwie 22.04.11, 14:12
          7 miesiecy stoi bez oznak zmętnienia

... moze ktoś ci wychlal i nalal wody?
        • Gość: nicelus Re: Zawartośc wódki w piwie IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 14:39
          thebird2 napisał:

> ... już 7 miesiecy stoi ...

co? już nie masz siły?

• Gość: nicelus Re: Zawartośc wódki w piwie IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:12
      thebird2 napisał:

> Dawno nie byłem w zaprzyjaźnionym Barze na piwie .

ja pije z zaprzyjaźnionymi osobami ...
      ale nie ważne. każdy pije z kim ma.

może gorzów powinien sobie dać spokój z marką "gorzów przystań", bo i tak nikt nie będzie się starał o wymagane przystawania uzgadnienia, a później przypływał, żeby go fontanny polewały?

może gorzów powinien iść w kierunku marki "polski ostfriesland" i na otwarcie filharmonii zaprosić otto - najsłynniejszego ostfriese - który bardzo wiele zrobił dla popularyzacji marki "ostfriesland"?

"wir haben grund zum feiern"

(mamy powód do świętowania)

niedawno niemiecki sąd odrzucił skargę grupy mieszkańców "ostfriesland", że opowiadanie dowcipów o ostfriesen - "ostfriesenwitze" - jest podżeganiem do nienawiści pewnej grupy społeczeństwa.

• internetowy_ubek Re: Zawartośc wódki w piwie 22.04.11, 16:30
      thebird2 napisał:
      Ja wykluczyłem picie części piw ,po których czaszka pęka ciśnienie rośnie ,a po piwie powinno spadać .

Birdy oświeć mnie po których browarach ciśnienie spada to je przetestuje
      • thebird2 Re: Zawartośc wódki w piwie 26.04.11, 10:56
        a po piwie powinno spadać .
        Tak twierdzą lekarze i moja żona. hehee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka