Dodaj do ulubionych

PiS: odejdź prezydencie

12.07.11, 13:05

a czyn tak haniebny i niekorzystny dla miasta,
Co do czynów haniebnych to mówiacy te słowa był pierwszy i to ośmieszając miasto Gorzów ,na skale kraju ,uprawiając prywatę.
Wykorzystujac dwóch żuczków policyjnych na prywatne posyłki .
Tego sie facet nie wstydzi sie spływa po nim jak po (za przeproszeniem ) kaczce .
Po takim występku polityk normalnie przestaje istnieć .
Ale nie Surmacz bo ten jak feniks z popiołów ...po instalacji elektrycznej
Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:58
      Tak sie właśnie spodziewałem.
      Kanapki na Dworcu Centralnym straszliwą zbrodnią; gorszą niż sześcioletni wyrok, nagrywanie petentów, kangury i dominanta razem wzieta.
      • Gość: PiS: odejdź Re: prezydencie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 15:07
        Nie broń HAMBURGEROWEGO MINISTRA bo on więcej ma sumieniu.
        - Juz to że był MILICJANTEM nie wystawia mu dobrego świadectwa.
        - skazany był PRAWOMOCNYM wyrokiem za kradzierz prądu
        - bedac milicjantem donosił na swoich kolegów
        - z słuzby w polcji zwolniony za złamanie apolityczności służby i przeszedł na emeryturę
        - i na dodatek te hamburgery..
        To o nim wiemy , a czego nie wiemy
        Typowy karierowicz, któremu NAWET GDY NAPLUĆ W TWARZ TO POWIE ŻE DESZCZ PADA

• e_werty Re: prezydencie 12.07.11, 15:13
          wyrokiem za kradzierz prądu

ty rownież po Wyzszej Szkole Milicjantów?
          • Gość: PiS odejdz Re: prezydencie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 15:29
            A ty po wyższej szkole MINISTRANTÓW ?
            • Gość: mieszkanie Re: prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.11, 19:10
              To jest Gorzów. Jak przechodziłem nie po pasach, bo się na przystanek śpieszyłem to zatrzymał mnie pan ze straży miejskiej i mandat wlepił. Dwa dni później widziałem ten przystanek zdewastowany. Tak działa prawo w Gorzowie.
              • Gość: pis odejdź Re: prezydencie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 22:53
                Nie myl PRAWA z CHULIGANAMI
        • Gość: Bernard Re: prezydencie IP: *.namao.albertacom.com 12.07.11, 16:36
          Hey ,
          Swoja bojowa nadgorliwoscia Surmacz chce zrekompensowac lata sluzby dla wladzy ludowej...
          I to sa jaja
          :):):)
        • Gość: adaś SBecka propaganda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.11, 17:51
          tyle wiesz o Surmaczu? to powiedz kiedy był skazany za kradzież prądu. To wymysł SBecji za to że ścigał złodziei w niebieskich mundurkach i smutnych panów spod znaku SB. Pitolenie o hamburgerach to już nuda - a ty nie lazłeś kiedyś na szagę przez ulicę? To tyle samo nabroiłeś wg prawa co Surmacz z hamburgerami.
          Pomódl się do Bozi o zdróweczko, bardzo ci główka szwankuje - jeśli nie zauważyłeś, tzn że stan jest poważniejszy
      • Gość: Bernard W Gorzowie PiSu opinia sie nie liczy! IP: *.namao.albertacom.com 12.07.11, 16:35
        Hey login,
        Z moralnego punktu widzenia nie ma roznicy pomiedzy zlodziejem ktory zlotowke ukradl czy milion zlotych...
        :):)
    • e_werty Re: PiS: odejdź prezydencie 12.07.11, 14:14
      Może chodzi o kasę?

... moze by ustąpił w zamian za wypłatę spodziewanych poborów do końca kadencji?
      Ostatecznie - o kasę chodziło w tej aferze...
      • Gość: nicelus prezydent głupi nie jest! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 14:54
        e_werty napisał:

> ... moze by ustąpił w zamian za wypłatę
        > spodziewanych poborów do końca kadencji?

a obsadzanie stanowisk dyrektorskich w miejskich spółkach?

a inwestowanie dziesiątki milionów w technologie "betonu architektonicznego"?

a kredyty 125 mln na sześć kadencji?

a inne możliwości dania komuś zarobić?

głupich sobie szukaj w gorzowie, a nie w chwalęcicach. prezio, to cwaniak wysokiej klasy i na pewno nie ustąpi.

:)

• Gość: Hektor Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.11, 15:06
        Gdzie są uczciwi dziennikarze,ludzie kultury,sztuki,pedagodzy.....????
        ktoś w imieniu w/w środowisk zabrał głos - czy nabrał wody w usta?
        Czy tak zwane, elity były i są na pasku bohatera sądowych sal?
        Gorzowianie - czy możecie uznać, że nic się nie stało?
        Gorzów przystanią dla rożnej maści cwaniaków i kombinatorów?
        Prezydent lepszej promocji miasta nie nie mógłby sobie wymarzyć niż obecnie.
        A jeszcze filharmonia!

• klodawa1952 Re: PiS: odejdź prezydencie 12.07.11, 15:10
      Jezeli kocha to miasto to powinien zlozyc mandat prezydenta i odejsc dla dobra miasta z zastrzezeniem, ze nie jest to uznaniem winyni wyroku.
      W honor tego pana jednak bardzo watpie.
      • Gość: nicelus nie bądź głupi! nie odchodź! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 16:02
        klodawa1952 napisał:

> Jezeli kocha to miasto to powinien zlozyc mandat prezydenta
        > i odejsc dla dobra miasta z zastrzezeniem,
        > ze nie jest to uznaniem winyni wyroku.
        > W honor tego pana jednak bardzo watpie.

o honorze można by mówić, gdyby ustąpił natychmiast po ujawnieniu afery. obecnie, przy tak olbrzymim poparciu mieszkańców, ustąpienie byłoby głupotą. jeżeli mieszkańcy powierzają mu swoje pieniądze, mimo że wiedzą o braku honoru i o zarzutach działania na szkodę miasta, to powinien z tego korzystać pełnymi garściami.

prezydent kocha miasto z taką masą niezbyt mądrych wyborców i oni go kochają. nie mieszałbym do tego wyroku sądu. wyrok, to zupełnie inna sprawa. w tak dużej aferze, zanim wyrok będzie ostateczny i prawomocny, minie jeszcze parę lat.

• klodawa1952 Re: nie bądź głupi! nie odchodź! 12.07.11, 17:31
          Nicelus , nie wolno obrazac sie na wyborcow.
          >prezydent kocha miasto z taką masą niezbyt mądrych wyborców i oni go kochają.
          Taka jest demokracja i kazdy system roznicujacy wyborcow nie jest demokracja. Jaki wiec system proponujesz ?
      • Gość: Bernard Opinia Gorzowian jedynie sie liczy!!! IP: *.namao.albertacom.com 12.07.11, 16:45
        Hey PiSowcy!!
        Zrobcie referendum w Gorzowie...
        Domagajcie sie w nim by wyborcy usuneli Jedrzejczaka ze stanowiska!!!
        I przygotujcie sie na kolejna kleske!!!
        :):):)
        PS. Pozwolic prawu dzialac...Czym decyzje sa dalej od Gorzowa podejmowane tym wieksza szansa na sprawiedliwosc...
        Albo...
        Cala ta afera bardziej PiSowi zaszkodzi niz komukolwiek innemu...
        Dlaczego?
        Poniewaz wiekszosc Gorzowien nie jest pewna winy Jedrzejczaka..
        To co gorzowski sedzia powiedzial zbyt przypomina oswiadczenia PiSu...
        Ludzie maja poytania i zadnych odpowiedzi...
        Za duzo w tej calej sprawie od poczatku polityki bylo...
        I jest pytanie:
        Co zrob PiS po nastepnych sromotnie przegranych wyborach???
        • Gość: sergio Re: Opinia Gorzowian jedynie sie liczy!!! IP: 82.177.57.* 13.07.11, 15:23
          beniutek czy ty nie byleś przypadkiem pewny że sąd uniewinni oskarżonego teraz jesteś pewny ze to zlecenie. ja popieram PiS pisiorki mają racje nie uda ci się zakrzyczeć tej prawdy koleżko ale nie przejmuj się jedrzejczak to uczciwy dobry skazany a w więzieniach siedzą sami niewinni i podobno glosują na PO i to sa ........ beniutka
          • Gość: Bernard Re: Opinia Gorzowian jedynie sie liczy!!! IP: *.namao.albertacom.com 14.07.11, 06:30
            Hey sergio0,
            Ja nigdy nie twierdzilem ze sad Jedrzejczaka uniewinni..
            Caly czas podkreslam moje watpliwosci co do "bezstronnosci" gorzowskiego sadu..
            Zawsze podkreslam takze moje przekonanie ze Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent!
            Osobiscie nie wierze przez jedna sekunde ze ten czlowiek swiadomie i z premedytacja popelnil przestepstwo!!!
            Sluchaj, zbyt wielu dobruych i uczciwych ludzi widzialem w moim zyciu zgnojonych i skopanych w Polsce by komukolwiek ufac...
            Takze sedziemu w Gorzowie!!!
            :):):):):)
            • Gość: sergio Re: Opinia Gorzowian jedynie sie liczy!!! IP: 82.177.57.* 14.07.11, 11:53
              Na jakiej podstawie masz wątpliwości do "bezstronności" sadu. Akurat ten sędzia ma bardzo dobra opinie. Sprawa z jedrzejczkiem zaczęła się za rządów premiera milera. Z początku prowadziła ja prokuratura gorzowska później szczecińska, pamiętam że sąd w Gorzowie nie chciał tej sprawy. jaki sens byłby tendencyjnego działania sądu skoro skazany może się odwołać a sprawa jest głośna. Moim zdaniem beniuek będziesz musiał pisać o nowym prezydencie, zacznij się przyzwyczajać inaczej odzwyczajać od tego bełkotliwego monologu że skazy jest dobry i uczciwy?
      • Gość: komar Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.versanet.de 13.07.11, 01:05
        w kazdym normalnym kraju taka osoba bylaby skonczona.a tu zwykly zlodziej i kombinator ma czelnosc mowic,ze jest niewinny.ciekawym,jak sie bedzie tlumaczyl jak wyrok sie uprawomocni?ze wszyscy kradna to dlaczego ja mam byc gorszy?
    • Gość: nicelus Ως εδώ και μην IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 16:28
      thebird2 napisał:

> ... Surmacz bo ten jak feniks z popiołów ...

trzeba przyznać, piękny komplement dla surmacza.

a propos feniksa, to mam w ogrodzie mnóstwo paulowni omszonych. jeżeli ty sadzisz takie piękne komplementy dla surmacza, to widzę, że mogę spokojnie pić piwo i czekać na feniksa w cieniu paulowni, zamiast tu dyskutować na forum miasta ze zdecydowaną przewagą ludzi niezbyt mądrych, którzy swoje pieniądze powierzyli prezydentowi bez honoru i o wątpliwej uczciwości.

• Gość: Bernard Marek Surmacz poucza co robic???? IP: *.namao.albertacom.com 12.07.11, 16:31
      Hey,
      Ten skompromitowany polityk ma czelnosc pouczac innych co i kiedy zrobic?
      To dopiero jaja...
      Surmacz jest niewiarygodny. Jego opiniom ufac nie mozna..
      Ma prawo je glosic jednak musi sie przyzwyczaic do tego ze nie znacza nic...
      Jesli chodzi o pozostanie czy odejscie jedrzejczaka po ogloszeniu wyroku w gorzowskim sadzie to oczywiscie decyduje prawo...
      Jesli prawo mowi ze musi odejsc - to odejsc musi.. Jesli prawo tego nie zaklada to Surmaczowi sie wydaje ze jego zdanie ponad prawem stoi.
      On zapomina, ze gorzowskiemu sadowi i jego wyrokom nie wszyscy wierza.. Tak jest i nie ma na to rady...
      Radzilbym wszystkim napompowanym pisowcom walnac po hamulcach i pozwoilic sporawie sie toczyc..
      By skazac Jedrzejczaka prawie szesc lat mataczyli.. Moga teraz poczekac pare miesiecy na jego uniewinnienie przez sad apelacyjny..
      I to beda jaja!!!
    • Gość: nicelus Ως εδώ και μην IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 16:39
      co ja tu robiłem?

co za obciachowe miasto!

• Gość: Bernard Gorzow to wspaniale miasto... IP: *.namao.albertacom.com 12.07.11, 16:48
        Hey nicelus,
        Gorzow ma swoje "sprawy i problemy".. Nie brakuje "tematow do dyskusji"...
        Ale jest miastem wspanialym ktore powoli, krok po kroku podciaga do europejskiego peletonu..
        Jest dobrze i bedzie jeszcze lepiej...
        Jesli sie Gorzowa wstydzisz...po jaka cholere na to forum wlazisz?
        Poszol won..
        :(:(:(:(:(
        • Gość: nicelus gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 17:49
          Bernard napisał(a):

> ..., krok po kroku podciaga do europejskiego peletonu..

gorzów traci dystans do europy. nadal jest czerwoną latarnią na ostatnim wagonie europy.

> Jest dobrze i bedzie jeszcze lepiej...

będzie lepiej, jeżeli gorzów się odbije od dna.

> Jesli sie Gorzowa wstydzisz...po jaka cholere na to forum wlazisz?

wchodziłem w nadziei, że kiedyś będzie to wspaniałe miasto. myślałem, że ludzie zmądrzeją i nie dadzą się wodzić za nos takim komuchom jak ty i spółka, które obsiadły miasto jak te wszy i wysysają co się da. nadal mam taką nadzieję. "za trzydzieści parę lat, jak dobrze pójdzie".

• Gość: PiS odejdz Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 18:42
            Śmieci nie potrzebujemy, wypad na zmywak bo ....
            • Gość: nicelus Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.11, 20:55
              PiS odejdz napisał(a):

> Śmieci nie potrzebujemy, wypad na zmywak bo ....

zmywaj się śmieciu, bo ci cygaro wypadnie.
          • Gość: Bernard Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: 199.19.221.* 12.07.11, 22:14
            hey nicelus,
            Ty jestes taka gnida pisowska ktora do gorzowa sie przykleja gdy w miescie jest dobrze a pluje gdy cos jest nie tak..
            Zadnej lojalnosci.
            Prawdziwi Gorzowianie sa ze swoim miastem w sloncu i deszczu...
            Ty sie nie liczysz..
            :(
            • Gość: sergio Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: 82.177.57.* 14.07.11, 12:02
              tak z miastem tak ale nie ze skazanymi za działanie na jego szkodę, niektórym się myli i myślą że miasto to skazani a tak nie jest moje miasto oczyści się z tych ludzi i będę z niego jeszcze bardziej dumny a praca uczciwych ludzi będzie doceniana a nie zawłaszczana przez ..............
            • Gość: mieszkaniec Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.11, 22:00
              Ja w chwili obecnej lubię podróżować do innych miejscowości. Też się nasłuchałem jak to tu kiedyś będzie dobrze. Żyjemy tu i teraz. Jeśli niczego się nie będzie robić teraz - nic się nie pojawi. Rankingi siły metropolitalnej miast ukazują Gorzów raczej w złym świetle. Działania na zasadzie: niech się system trzyma a będzie się kręciło - samo, spowodują, że Zielone Góra, która już odstaje - odpłynie tak daleko, że nie będzie możliwe wmawianie młodzieży jaka to ona jest cienka na tle Gorzowa. ŻYJEMY TU I TERAZ!
          • Gość: login_t Re: gorzow to będzie wspaniale miasto. IP: *.t-mont.net.pl 12.07.11, 23:10
            Historia inżyniera kontraktu budowy stadionu to już sam miód
            • Gość: nicelus widocznie to się komuś opłaca... IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.11, 11:43
              login_t napisał(a):

> Historia inżyniera kontraktu budowy stadionu to już sam miód

w niemczech miasto może przy zamówieniach publicznych wykluczyć niektórych ze składających oferty, jeżeli miało do ich pracy w przeszłości zastrzeżenia. nie chcę mi się czytać polskiej ustawy, ale nie przypuszczam, aby była inna w tym względzie.

wygląda na to, że wbrew różnym zastrzeżeniom: nik-u, prokuratur, sądów, &c., miasto z uporem maniaka lansuje nadal "inżynierów finansowowych" jak gdyby nigdy nic.

• e_werty Re: Ως εδώ κα& 12.07.11, 17:35
        Zły pieniądz wypiera lepszy...

... to stwierdzenie powstało w okolicach Torunia...
        rykoszetem zahaczyło o Bromberg...
    • saint_just Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza 12.07.11, 19:16
      bardzo trafnie ukazuje jego zasoby umysłowe.
      • dachowiecgorzowski Re: Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza 12.07.11, 20:00
        Bernard - kupuj kartony. Tadeusza J. ucieszą paczki z kanadyjskimi frykasami. Czy Wronki, czy Rawicz ustalimy później:)
      • Gość: miłka Re: Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.11, 21:10
        saint_just napisał:

>Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza bardzo trafnie ukazuje jego zasoby umysłowe.
        Bardziej należy wątpić w twoje zasoby umysłowe i tych ,którzy załapują się na takie poniżej pasa chwyty "słusznych" mediów.Takie deprecjonowanie na każdym kroku ludzi niewygodnych władzy,ośmieszanie ich choćby nawet przez idiotyczne rozpowszechnianie ich wizerunku w jak najgorszym ujęciu stało się jednym z elementów służalczości niektórych "niezależnych" mediów wobec władzy.Podobne prostackie metody robiły karierę w PRL.
        • saint_just Re: Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza 12.07.11, 23:23
          Gość portalu: miłka napisał(a):

> saint_just napisał:
          >
          > >Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza bardzo trafnie ukazuje jego zasoby
          > umysłowe.
          > Bardziej należy wątpić w twoje zasoby umysłowe i tych ,którzy załapują si
          > ę na takie poniżej pasa chwyty "słusznych" mediów.Takie deprecjonowanie na ka
          > żdym kroku ludzi niewygodnych władzy,ośmieszanie ich choćby nawet przez idioty
          > czne rozpowszechnianie ich wizerunku w jak najgorszym ujęciu stało się jednym
          > z elementów służalczości niektórych "niezależnych" mediów wobec władzy.Podobne
          > prostackie metody robiły karierę w PRK
    • Gość: robur Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.11, 21:39
      surmacz - nic nie warty krzykacz,pieniacz i oszolom,potrafi tylko krytykować i szkalować,wroga widzi wszędzie ,podeirzewam ,ze zakapowałby nawet własną matke.

rafalska - nic nie warta niedojda ,od lat przyspawana do politycznego stołka jezdzi tylko w te
      i wewte do wawy i miesza powietrze w wagonach,za ostatni jej popis z lotniskiem w kłodzwie powinna zostać wygnana z gorzowa.

podziwiać tych ludzi za tupet,czy żałować ,że nie dostrzegają tego jak załośni są?
    • Gość: myrox Fotografia Pana Radnego Marka Surmacza IP: 204.45.133.* 12.07.11, 23:38
      Zdjecie Surmacza ukazujace go jako kretyna swiadczy tylko o poziomie intelektualnym i moralnym pismaków z gorzowskiej wybiórczej. Dziennikarzami szmaciarzy nie nazwę bo bym obraził tą grupę zawodową. No cóż dziennikarska prostytucją zawsze była jest i bedzie.
    • blic skusili 13.07.11, 08:01
      Baba na dziada.

Jeśli Tadeo w ogóle rozważał odejście, to właśnie przestał.
      Z Mr. Presidentem trzeba jak z upartym dzieckiem. Reverse psychology itp. Przecie nie będzie mu Wróg mówić co ma ze sobą zrobić.

Kwestią otwartą jest czy PiSowi naprawdę zależało na czymkolwiek poza publikacją prasową.
      • Gość: nicelus wypełnili IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.11, 08:15
        blic napisał:

> Kwestią otwartą jest czy PiSowi naprawdę
        > zależało na czymkolwiek poza publikacją prasową.

nawet jeśli wiadomo, że byłby głupi, gdyby ustąpił, to w takich sytuacjach jest obowiązkiem opozycji domagać się ustąpienia prezydenta miasta. może to w polsce wydawać się dziwne, że ktoś wypełnia swoje obowiązki za które bierze pieniądze, ale widać tacy się jeszcze zdarzają.

• blic Re: wypełnili 13.07.11, 09:09
          Tak, oczywiście, spełnili swój obowiązek. Słusznie.
          Nie wiem dlaczego zakładasz, że Jędrzejczak byłby głupi, gdyby ustąpił. Wiele by przez to stracił, ale nie mądrość.

Efekt, w postaci ustąpienia prezydenta z wyrokiem, byłby znacznie większą wartością niż oświadczenia opozycji. Szczególnie, że te oświadczenia nie przyniosą PiSowi szczególnego pożytku podczas wyborów.
          Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć?
          "Widać, tacy się jeszcze zdarzają"...
          • Gość: Nikoś Re: wypełnili IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 10:06
            Z postów napisanych
            • Gość: tuoron Re: wypełnili IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 10:45
              Mając przez 13 lat każdego roku do dyspozycji kwoty po kilkaset milionów do dyspozycji, to trzeba mieć wyjątkowy "talent", by doprowadzić miasto do takiego zadłużenia i zapóźnienia rozwojowego.Trudno mówić bowiem o jakimś sensownym rozwoju miasta przez pryzmat wybudowania kilku ,nie będących "artykułami" pierwszej potrzeby,obiektów,które na tle wszech obecnej mizerii w miejskiej infrastrukturze ,są jak kwiatek przy kożuchu. Przy czym należy pamiętać,że miasto w znacznej mierze wyprzedało już swój majątek (mieszkania,lokale,grunty), który generował dodatkowe dochody.Jakkolwiek było to słuszne działanie,to brak tych dochodów wobec ogromnych kredytów i polityki budowania drogich w eksploatacji pałaców, coraz bardziej odczuwalny będzie w kolejnych latach. Ci,których podniecają "dokonania" ostatnich 13 lat powinni ruszyć trochę poza opłotki Gorzowa, by przekonać się jak wygląda rozwój innych, nawet z dużo mniejszym budżetem,ale mądrze i po gospodarsku zarządzanych miast i miasteczek ! A takim mini przykładem niech będzie choćby wieś gminna Bogdaniec.
          • Gość: login_t Re: wypełnili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:28
            blic napisał:

> Tak, oczywiście, spełnili swój obowiązek. Słusznie.
            > Nie wiem dlaczego zakładasz, że Jędrzejczak byłby głupi, gdyby ustąpił. Wiele b
            > y przez to stracił, ale nie mądrość.

Nie sądzę, by chodziło tutaj o jakąś mądrośc głębszą, tylko o mądrość doraźną.
            Wisdom vs cleverness.

Byłby głupi przed i po ustąpieniu.
            Tadeusz rezygnując traci wszystko (począwszy na pensji skończywszy na wpływie na ludzi), nie zyskuje nic. Nawet nie jest zakładnikiem żadnej partii.

A PiSowi gorzowskiemu brakuje jaj.
            Są w Gorzowie drugą lub trzecią siłą, poważni konkurenci w poważnych kłopotach...
            Szable w dłoń!!!
            Nie teraz to kiedy?
            • blic Re: wypełnili 13.07.11, 10:44
              Gość portalu: login_t napisał(a):

> A PiSowi gorzowskiemu brakuje jaj.

Jeśli masz na myśli niewyklutych aktywistów, to zgadzam się. :)

Problem gorzowskiego PiSu porównałbym raczej do zużytej talii kart.
              Wyborcy zbyt często kojarzą twarze działaczy ze wstydliwymi sytuacjami i odrzucają bez wgłębiania się w bieżącą treść.
          • Gość: nicelus Re: wypełnili IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.11, 11:14
            blic napisał:

> Tak, oczywiście, spełnili swój obowiązek. Słusznie.

no widzisz. również platforma obywatelska, udawana opozycja do jędrzejczaka, poczuwa się do obowiązku coś tam zrobić:

"Jak dodała, podczas konwentu przedstawiciele PO i PiS ustalili, że podczas najbliższej sesji zwołanej na wniosek radnych, będą apelować do prezydenta, by zrezygnował ze stanowiska."

> Nie wiem dlaczego zakładasz, że Jędrzejczak byłby głupi, gdyby ustąpił.

wyobraź sobie, że pracujesz gdzieś na kierowniczym stanowisku i czasem spotykasz się ze swoim pracodawcą. na tych spotkaniach pracodawca mówi ci, że wie o wszystkim, o straconych 6 mln, o przepłaconej 60 mln filharmonii, o twoich nie zawsze zgodnych z prawem sposobach działania, ale się tym nie przejmuj, bo on do tego nie przywiązuje żadnej wagi. dla niego jest ważne, aby coś powstawało, a najbardziej podoba mu się stadion żużlowy i dominanta. pracuj jak dotychczas, bo on jest zadowolony z twojej pracy i nie widzi nikogo lepszego na twoim stanowisku. możesz pożyczyć 125 mln na warunkach jakich chcesz, od kogo chcesz i wydać na co chcesz. niektórzy koledzy w pracy się z tobą kolegują. inni czatują na twoje stanowisko i właśnie oni mówią: "ustąp! ustąp!". co byś zrobił?

człowiek honorowy ustępuje natychmiast, gdy pierwsza afera wyjdzie na jaw. gdy pracodawca nie ma nic przeciwko aferom i jest 125 mln do rozdysponowania, ustępuje tylko człowiek głupi. pracodawcą jędrzejczaka są wyborcy, a nie pis, czy po.

• competent Akurat PiSdzielcy gorzowscy maja racje 13.07.11, 11:26
      Od poczatku walczylem z odlewnikiem z Ursusa,bo od pierwszego dnia jego prezydentury wiedzialem,ze to facet wylacznie do krecenia lodow.Nie ma nawet jednego procenta szans,aby sad apelacyjny go uniewinnil.On tez sobie z tego zdaje sprawe,bo glupkiem zupelnym juz nie jest.Naumial sie by the way tego i owego.
      W zyciu bym sobie nie pomyslal,ze bede bronil linii Surmacza i jego bandy oszolomow.Ale jednak.Tu Wiesmac,ktory w mlodosci bezkarnie podlaczal sie do pradu,aby zaoszczedzic na rachunkach mlodego milicjanta,a teraz jest kaczorem nr jeden w Gorzowie;tu ta kanalia ma racje,niestety.Jedrzejczak,gdyby mial jaja,to by odszedl.Ale mamy do czynienia z czlowiekiem bez kregoslupa moralnego,ktory zadluzyl miasta na dziesieciolecia.I na pewno nie ruszy palcem.Chyba,ze premier - reagujac na wole ciemnego luda - odwola prezydenta z ratusza zastepujac go komisarzem,do czasu nowych wyborow,ktore musza byc rozpisane jak najwczesniej.Przeciez potencjalny kryminalista nie moze reprezentowac stolicy regionu gdziekolwiek.Nawet na ulicy.Gorzowianie powinni dac mu to do zrozumienia na kazdym kroku.Bo apelacja moze trwac lata cale...
      • Gość: ilona Re: Akurat PiSdzielcy gorzowscy maja racje IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 11:54
        Prezes Rady Ministrów, na podstawie art. 96 ust. 2 ustawy o samorządzie gminnym, może odwołać wójta,burmistrza,prezydenta w przypadku gdy dopuszcza się on powtarzającego się naruszenia konstytucji lub ustaw. Osoba wyznaczona przez premiera przejmuje kompetencje organu, jakim jest wójt gminy (burmistrz, prezydent miasta). Sytuacja ta jest jednak nietypowa i rodzi konieczność przeprowadzenia ponownych wyborów wójta, burmistrza, prezydenta miasta. Wybory zarządza w drodze rozporządzenia prezes Rady Ministrów w ciągu 90 dni od wystąpienia przyczyny ich zarządzenia.
        • Gość: nicelus Re: Akurat PiSdzielcy gorzowscy maja racje IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.11, 13:26
          ilona napisał(a):

> ... w przypadku gdy dopuszcza się on
          > powtarzającego się naruszenia konstytucji lub ustaw.

a się dopuszczał?
          • Gość: miga Re: Akurat PiSdzielcy gorzowscy maja racje IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 16:53
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> > ... w przypadku gdy dopuszcza się on
            > > powtarzającego się naruszenia konstytucji lub ustaw.
            >
            > a się dopuszczał?
            Kodeks karny jest tez ustawą,a jak wykazał sąd w wyroku, ta ustawa została naruszona trzykrotnie (wyrok za 3 trzy zarzuty w oparciu o kk).
    • Gość: thebird Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 12:51
      Nie ma nawet jednego procenta szans,aby sad apelacyjny go uniewinnil.
      Widać jak dobrze są nam znane wyroki sądów i jak jesteśmy ich pewni
      Tu masz racje bo wieksza zbrodnią była przynalerżnośc do SLD i bycie posłem trzech kadencji . Z wyroku nie wynika ,że Jędrzejczak kradł brał gotówke do łapy .
      Udowodniono? Czy mowa o pomówieniach i poszlakach?
      Udowodniono to prosze pokazać , w którym miejscu sie o tym wspomina .
      Za sprawowanie kierowniczego urzędu w Polsce wykonywali wyroki śmierci.
      Potem rehabilitowali bo to juz był inny Sąd
      Szczyle nie pamietaja jak potrafią działac niezawisłe Sądy
      Narażenie na straty ...? przez 20 lat prawica rozpierd... państwo mówiąc ,że sie rozwijamy.
      W Gorzowie skasowano przemysł ,są na to dowody, czy któryś burek poniósł odpowiedzialnośc ?
      • Gość: login_t Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:01
        Gość portalu: thebird napisał(a):

> Tu masz racje bo wieksza zbrodnią była przynalerżnośc do SLD i bycie posłem trz
        > ech kadencji .

Jest po prostu więźniem politycznym.
        Napisz do AI.
        Benek przetłumaczy.
        Potem może wystawcie go do nobla - pokojowego i z dziedziny ekonomii i inżynierii fiansowej.
      • Gość: nicelus Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.11, 13:39
        thebird napisał:

> Z wyroku nie wynika ,że Jędrzejczak kradł brał gotówke do łapy.

dlatego też nikt jędrzejczakowi złodziejstwa i korupcji nie zarzuca. sędzia w uzasadnieniu nawet zaznaczył, że nic z tych rzeczy jędrzejczakowi nie udowodniono. trzeba przyznać, że sąd bardzo skrupulatnie podszedł do sprawy. każdy z oskarżonych dostał wyrok jedynie za to, co mu niezbicie udowodniono. za udowodnione przestępstwa urzędnicze jędrzejczakowi "przysługiwało" do 10 lat, prokurator wnioskował 7 lat, a sędzia zasądził 6 lat. nie jest to więc dużo.

• Gość: niewinny ZK Re: PiS: odejdź prezydencie IP: 82.177.57.* 13.07.11, 15:26
          biedak skazany za niewinność to co on właściwiej robił ze dostał 6 lat niewiniątko, przecież skazał go sędzia o bardzo dobrej opinii a dalej prokuratura bada ten beton na CEA więc chyba jeszcze nie koniec kariery skazanego?
    • wolfenstein3d ale mi przewina 13.07.11, 16:25
      >> Wykorzystujac dwóch żuczków policyjnych na prywatne posyłki .

że miasto jest ograbiane na setki mln złotych i zadłużane niegospodarnie to nie widzisz
      a że wysłał po kanapki dla rafalskiej to się czepiasz

typowy gorzowianin.
    • Gość: ma Re: nie odchodź Prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 19:27
      Dlaczego Ci gorzowscy PiS-owcy tacy n e r w o w i i n u d n i ?
      Od lat to samo.
      Tacy monotematyczni.
      Gdyby nie temat budowlany o czym by mówili i czym się zajmowali ?
      PP.Rafalska i Surmacz prześcigają się w strojeniu min i doborze słów negatywnie charakteryzujących nasze miasto....
      Wkręcają Prezydenta Jędrzejczaka w swoje chore analizy....

A Ja Wam powiem ,że ta "afera" jest jakaś dmuchana ......(od sytuacji w PO)
      Jeżeli Prezydent nie ukradł ani jednej złotówki , niczego sobie nie przywłaszczył ... to nie rozumiem dlaczego taka propozycja kary....
      To jakaś pokazówka sądu......
      Wcześniejsze wywody p. Prokurator to b. ogólny wykład akademicki a nie konkrety na temat...
      Od początku do końca wszystko grubymi nićmi szyte ....
      Tylko p .Prezydenta Jędrzejczaka żal. Życzymy dużo zdrowia...
      • Gość: Hektor Re: nie odchodź Prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 19:49
        > Tylko p .Prezydenta Jędrzejczaka żal. Życzymy dużo zdrowia...
        kto życzy???
        Co wie i może powinien powiedzieć prezydent?
        czego i kogo może jest zakładnikiem?
        W ciągu tak długiego okresu zarządzania dużym miastem, raczej na pewno,osoby i grupy interesów zagwarantowały sobie trwały byt i sielankową przyszłość - to własnie oni i ich przedstawiciele walczą na w/w forum - nie o dobre imię miasta/prezydenta a o trwanie wyrobionych przez lata układów.
      • wolfenstein3d Re: nie odchodź Prezydencie 13.07.11, 20:02
        >> Tylko p .Prezydenta Jędrzejczaka żal. Życzymy dużo zdrowia...

nie czytało się parę lat temu gazety z wydryukowanym podsłuchem z gabinetu prezia gdy robili obwodnicę zachodnią?

zdroawia to ja życzę ! psychicznego!
        • weresza odchodź Prezydencie 13.07.11, 23:04
          fajnie jest czytać o Surmaczu, choć to nie on jest bohaterem tygodnia, miesiąca ani dekady. Tak trudno forumowiczom przyznać rację Surmaczowi - bo przez całe lata to on miał rację tępiąc sitwę i układ Tadka i Władka. Gdybyśmy jako wyborcy reagowali szybciej to mielibyśmy w mieście już setkę milionów więcej na wydatki - drogi, chodniki, szkoły itd.
          PS.
          Tylko nieskończenie naiwni wierzą, że za szkodliwą działalnością nie stoją wysokie korzyści osobiste i majątkowe. Rzecz w tym, że SITWA ze swej natury to towarzystwo szczelne, działające w zmowie i sowicie nagradzające się za milczenie.
    • Gość: Jarek Ring Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.11, 23:49
      Znam Marka Surmacza. I powiem wam jedno - przy POpaprańcach i tak zwanych lewicowcach gorzowskich - to wzór uczciwości. Wara wam Żydoliberały Pejsate od Marka. Jarek Ring, Landsberg (teraz jakiś tam Gorzów).
    • Gość: thebird Re: PiS: odejdź prezydencie IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.11, 09:49
      (...)sędzia mówił w pierwszym zdaniu uzasadnienia: nie ma mowy o tym, by prezydent uszczknął dla siebie choćby złotówkę. Nie ma mowy o tym, by prezydent działał na szkodę interesu publicznego.

Ale był w SLD.

>>Wara wam Żydoliberały Pejsate od Marka...
      Nalezało podpisac się prawdziwy Polak-katolik
      • Gość: Leonardo da Vinci Re: PiS: odejdź prezydencie IP: 82.177.57.* 14.07.11, 12:08
        Odpalam cygaro, już po jedrzejczaku. Współczuję naszemu miastu, mieszkańcy na to nie zasłużyli. Kto będzie następny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka