pyttacz 31.07.11, 23:08 Tak sobie pomyślałem, że to fajne www.youtube.com/watch?v=4gse1Bwn21c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.11, 00:50 autostradą płynie rzeka blachy na wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.11, 00:58 wakacje na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 01.08.11, 21:33 wakacje sa meczace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 00:38 wakacjomierz napisał: > wakacje sa meczace niedługo nadejdzie czas pożegnania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 02.08.11, 07:51 nie bedzie rozpaczy w wakacjach potrzeba cywilizacji a tu jest zadupie zadupiow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 07:56 Gość portalu: wakacjomierz napisał(a): > w wakacjach potrzeba cywilizacji a tu jest zadupie zadupiow Cywilizacja precz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 13:03 login_t napisał(a): > Cywilizacja precz. też jestem tego zdania. no może tylko wyłączając drogę dojazdową... cieszy mnie, że już w tym roku można będzie przez województwo przejechać autostradą a2. jest nadzieja, bo już wyraźnie widać znacznie większe zaawansowanie prac budowlanych niż było w 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 02.08.11, 21:36 cywilizacja jest potrzebna jak tlen nie macie o tym jeszcze bladego pojecia bo nie doswiadczyliscie jej braku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wakacje IP: *.t-mont.net.pl 02.08.11, 22:18 Gość portalu: wakacjomierz napisał(a): > cywilizacja jest potrzebna jak tlen > nie macie o tym jeszcze bladego pojecia bo nie doswiadczyliscie jej braku Oczywiście, że doświadczyliśmy. Ja przez pół roku nie mialem telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.11, 10:09 wakacjomierz napisał: > cywilizacja jest potrzebna jak tlen > nie macie o tym jeszcze bladego pojecia > bo nie doswiadczyliscie jej braku a co? wyszedłeś z domu bez komórki? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wakacje 03.08.11, 10:15 wyszedłeś z domu bez komórki ... gorzej - w sklepie był tylko szary papier toaletowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 04.08.11, 15:52 jasne, do tego reglamentowany a mnie trapi zespol jelita nadwrazliwego i jak tu zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.11, 17:33 wakacjomierz napisał(a): > ... mnie trapi zespol jelita nadwrazliwego ... tak właśnie myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 12:22 wakacjomierz napisał: > w wakacjach potrzeba cywilizacji ... potrzeba ładnej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 13:12 wakacjomierz napisał(a): > ... tu jest zadupie zadupiow nie "zielona wyspa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 02.08.11, 21:31 niektorzy tu maja jeszcze chaty lepione z gliny drogi wydeptane - dobrze, ze poki co sucho i nie pada az trudno uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 23:42 wakacjomierz napisał(a): > niektorzy tu maja jeszcze chaty lepione z gliny tu? ... na wschodzie polski widziałem, ale tu jeszcze nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:05 Chaty z gliny modne i zdrowe. www.glinianachatka.pl/index.php?page=4.inc A w lubuskiem jakieś 5 lat temu rozbierałem fachwerk wypełniony gliną i trzciną. Chałupa się spaliła, gdyby nie to - byłaby zamieszkana do dziś dnia. W okolicy jeszcze trochę tego można znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.11, 09:03 login_t napisał: > Chaty z gliny modne i zdrowe. zdrowe, bo mogą przyjąć wiele wilgoci, przez co poprawiają mikroklimat wnętrza. budynki z gliny są też ekologiczne i praktyczne. nie powstają odpady budowlane. na przykład, stare gliniane tynki wewnętrzne się odbija i gruzu nie wyrzuca, tylko dolewa wody i robi z tego nowy tynk gliniany. nie ma odpadów, nie potrzeba transportować na wysypisko, nie ma kosztów zakupu nowego materiału i jego transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 03.08.11, 23:11 chaty z gliny modne i zdrowe, jedyna wada to taka, ze przy wiekszych opadach sie rozpuszczaja a potem trzeba znowu cos dobudowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.11, 01:23 wakacjomierz napisał(a): > chaty z gliny modne i zdrowe, jedyna wada to taka, > ze przy wiekszych opadach sie rozpuszczaja > a potem trzeba znowu cos dobudowac a tu całe przedszkole dla dzieci od 0 do 3 lat budują i się nie przejmują. piszą, że glina zapewnia zdrowy klimat wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 04.08.11, 10:02 kiedys tez pisali, ze azbest nieszkodliwy kiedy kancelaria premiera bedzie gliniana to uwierze, ze to dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.11, 15:44 wakacjomierz napisał(a): > kiedys tez pisali, ze azbest nieszkodliwy > > kiedy kancelaria premiera bedzie gliniana to uwierze, ze to dobre więcej niż kancelaria, bo sztandarowa budowla w nrd - "pałac republiki" - była tak naładowany azbestem, że trzeba było rozebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 07:55 Zaleta. Dom żyje razem z Tobą, zmieniają się kolory i faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjomierz Re: Wakacje IP: 46.151.216.* 04.08.11, 10:04 widze, ze problem mieszkaniowy wielu Polakow zostal rozwiazany ... Odpowiedz Link Zgłoś
absolutfit Re: Wakacje 23.08.11, 14:15 Wg mnie wcale nie sa męczące, a na pewno nie bardziej niż inne pory roku ;) Dla mnie najbardziej męcząca jest zima, trzeba się naubierać i przedzierać przez zaspy blee ;) Lato jest ok, owszem czasem bywa męcząco ze względu na upały ale akurat to lato nas chyba zbyytnio nie męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 20:04 pyttacz napisał: > Tak sobie pomyślałem, ... a ja tak sobie myślę i rachuję, że skoro w garbiczu liczącym ok. 300 mieszkańców są 3 cykliczne imprezy w ciągu roku: - ogólnopolskie warsztaty wokalne, - ogólnopolskie warsztaty chóralne, - ogólnopolskie warsztaty sygnalistów myśliwskich, to w gorzowie liczącym 125.000 mieszkańców powinno być takich imprez cyklicznych w ciągu roku 1.250 Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wakacje 02.08.11, 20:13 powinno być takich imprez cyklicznych w ciągu roku 1.250 ... jest wiecej cyklicznych imprez domowych i lokalowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 22:58 e_werty napisał: > powinno być takich imprez cyklicznych w ciągu roku 1.250 > > ... jest wiecej cyklicznych imprez domowych i lokalowych... a pałacowych? :) warsztaty wokalne w tym roku były po raz pierwszy, ale chóralne po raz siódmy. jest to fajna atrakcja turystyczna, gdy chóry z całej polski śpiewają w małych wiejskich kościółkach. warsztaty sygnalistów myśliwskich odbyły się po raz trzeci. organizator warsztatów wytrenował mistrzów polski i sam kiedyś wygrał krajowy konkurs w grze na rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wakacje 02.08.11, 23:04 konkurs w grze na rogu ... a co na to sasiedzi? Ci zza rogu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.11, 23:27 e_werty napisał: > konkurs w grze na rogu > > ... a co na to sasiedzi? Ci zza rogu... jest leśniczym i mieszka w lesie... pewnie po to, by nie mieć sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wakacje IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.11, 00:02 a myśliwi niech lepiej w lesie grają na rogu, zamiast na terenie zamieszkałym strzelać. wiadomo, że rykoszety chodzą po ludziach... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wakacje 04.08.11, 17:56 Byłem na wakacyjnej imprezie u... Worhola... Andy czestował candy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Nie mam wakacji..... IP: *.namao.albertacom.com 24.08.11, 05:55 Hey, Po zlanej roztopami i wiosennymi, nie konczacymi sie deszczami jestesmy tak do tylu z planami ze o zadnuych wakacjach w okresie "cieplym" liczyc nie mozna... Przyjdzie gdzies do tropikow w okresie zimy sie wyrwac... To smiesznie brzmi zwlaszcza teraz gdy u nad caly czas okolo 30C.. Jaja, co nie... Harujemy jak wypozyczone woly by kontrakty wykonac... Jak zobacze snieg w Gorzowie...to sie nie zdziwie... He he he he he Tak do tylu jestesmy... :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś