Dodaj do ulubionych

Zaszum nam Polsko. W Gorzowie i Zielonej Górze

10.11.11, 11:27
Czy te obchody muszą być takie "nadęte"???
Czy nie można choć tego jednego święta uczcić inaczej? To jest DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI!!
Tu się trzeba cieszyć, a nie pieśni żałobne i rapsodie śpiewać! Dosyć już tych żalów i martyrologii...

Zapraszam w piątek do Poznania. O 13 korowód świętomarciński (oczywiście na Świętym Marcinie).
Obserwuj wątek
    • jonapl Zaszum nam Polsko. W Gorzowie i Zielonej Górze 10.11.11, 16:57
      Moi zdaniem POWINNY...Nie tak dawno byly czasy, kiedy za uczestnictwo w mszy z okazji tego swieta czy wogole wspominki NA TEMAT mozna bylo zostac ukaranym...Nikt ci nie karze uczestniczyc w uroczystosciach,spedzaj 11/11 po swojemu. Ja od zawsze w tym dniu dla mojego dzialu w pracy (w Belgii jest to rowniez dzien wolny,jednak instytucje pracuja podobno,zeby nie urazic Niemcow) organizuje polskie sniadanko z sernikiem i wedlinami, pl chlebem.Jutro rowniez jestem organizatorka tzw porannej polskiej kawy (wymyslilam takie spotkania przy porannej kawie w kantynie dla rodakow,odbywaja sie w jeden piatek w miesiacu,pierwsze odbylo sie 1 lipca i tak ten zwyczaj przyja sie)
      • cajmero Re: Zaszum nam Polsko. W Gorzowie i Zielonej Górz 11.11.11, 09:17
        [i]co ty za bzdury wypisujesz? Za jakie uczestnictwo były kłopoty, o 6 na mszy za filarami stali towarzysze, dzieci chrzcili w kościele na Warszawskiej i potem byli"elastyczni". Data 11.11 jest raczej smutna, ale zgadzam się, że dosyc tej smuty, dosyć bajerów, jak to dobrze było. 39 rok pokazał jak było i dziś sytuacja jest ta sama, wszyscy szukają porozumień z Rosją, Niemcami a Polska z ...dalekimi.
        Dziś powinny być informacje, co, gdzie, o której, od rana pobudzić towarzystwo a tu smuta, nuda i brak działania. No, Komorowski"wystrzelił"z kotylionami, jako oznaką patriotyzmu,.
        \muza, jakiś browar i kiełbacha za darmo, wojskowe orkiestry i ...oderwanie się od smuty i beznadzieji za 1500 zł.
    • wolfenstein3d jakiej niepodległości? 10.11.11, 20:32
      polska straciła niepodległość podpisując traktat lizboński.
      • Gość: jona Re: @wolfenstein-szydzisz IP: *.access.telenet.be 10.11.11, 23:00
        hahaaaaaaaaaaaaaa,czy mozesz rozwinac ten temat....Akurat tak sklada sie,ze troche wiedzy mam o Traktacie Lizbonskim i.... no wlasnie nie zgadzam sie z toba. Chetnie poznam twoje zdanie w tym temacie, tylko,no wlasnie czy to odpowiedni temat do tego co wyzej....moja polityka jest taka,ze nie wstydze sie swojego pochodzenia i jak moge nawet bedac w innym kraju w jakis sposob uczcic rocznice niepodleglosci PL to chocby przez wspolne spotkanie z rodakami, sniadanko z polskimi specjalami i krotka opowiesc o naszej historii to tak postepuje. Sekretarzem moje dzialu jest Francuz o nazwisku Lewandowsky (Polak z 3 pokolenia) i ciesze sie,ze to dzieki mnie zaczal poznawac historie swojej rodziny,uczyc sie polskiego,a nawet niedawno odwiedzil Krakow
    • blic Re: Zaszum nam Polsko. W Gorzowie i Zielonej Górz 11.11.11, 08:02
      mmmmmm000 napisał:

> do Poznania. O 13 korowód świętomarciński (oczywiście na Świętym Marcinie).

Nie przyjeżdżajcie. Tłok i pizgawica.
      Rekordowych korków nie ma tylko dlatego, że jest dzień wolny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka