Dodaj do ulubionych

Kto zastąpi ADM-y?

IP: *.gorzow.mm.pl 18.06.04, 21:44
OCZYWSITA REFLEKSJA: FIRMA, KTÓRA BĘDZIE ZMUSZONA PRZEJĄĆ 121(!!!!!!!!!)
PRACOWNIKÓW NIE BĘDZIE W STANIE EFEKTYWNIE ZARZĄDZAĆ MASĄ MIESZKANIOWĄ. ABSURD
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 20.06.04, 10:16
      Hey Nieznany,
      Oczywiscie ze bedzie w stanie...
      Aby "utrzymac" przez dwa lata nadmierna ilosc pracownikow (niektorzy beda
      oczywiscie potrzebni) firma podniesie ceny za uslugi.
      Po dwoch latach zwolni nadmiar ludzi a ceny pozostana wysokie.
      Pozdrawiam
      • andy54 Re: Kto zastąpi ADM-y? 21.06.04, 23:58
        Oczywiście Benia na fotel zarządzającego ADM-ami. On wszystko doskonale
        przewidział z dalekiej Kanady. Po prostu Beniowski-Kaszpirowski.
        Spadaj dupku ze swoimi chorymi wizjami.Musisz mieć wyjątkowo chamski upór aby
        wytrzymać tyle krytyki pod swoim adresem od myślę już setek internautów.
        • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 22.06.04, 04:16
          Hey andy,
          Rozumiem, ze dla ciebie jestem tematem na ktory lubisz sie wypowiadac (w swoj
          uroczy sposob), jednakze ten watek jest zarezerwowany dla sprawy ADM-ow.
          Istnieja watki specjalizujace sie w probach kopania mojej przemilej osoby.
          Proponuje bys tam sie produkowal.
          Wesolej zabawy.
          Pozdrawiam
      • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 22.06.04, 11:09
        Gość portalu: Bernard napisał(a):
        > Aby "utrzymac" przez dwa lata nadmierna ilosc pracownikow (niektorzy beda
        > oczywiscie potrzebni) firma podniesie ceny za uslugi.
        > Po dwoch latach zwolni nadmiar ludzi a ceny pozostana wysokie.

Obawiam się, że ceny usług będą zawarte w umowie i będą sztywne (ewntualnie w
        widełkach). Tak mi się zdaje że na tym polega przetarg, że firma godzi się
        zarządzać bajzlem za określoną cenę. Taki kontrakt powinien być podpisany na
        min. 3 - max. 5 lat. Pewne jest to że po 2 latach przybędzie nam bezrobotnych.
        Natomiast najlepsza fucha o nazwie "nadzór na prywatnym zarządcą" szykuje się
        ZGM-owi. Będą sprawozdania, wykresy, tabelki, analizy itd. Później pewnie
        powstanie instytucja do nadzoru nad ZGM. Zastanawia mnie też to że od kilku lat
        wiadomo było że ZGM nie może zarządzać nieruchomościami, a niewiele się w tej
        sprawie robiło. Może teraz jest najlepszy czas przed wyborami aby się dobrze
        ustawić.
        • darth4 Re: Kto zastąpi ADM-y? 22.06.04, 20:17
          ant777 napisał:

> Gość portalu: Bernard napisał(a):
          > > Aby "utrzymac" przez dwa lata nadmierna ilosc pracownikow (niektorzy beda
          > > oczywiscie potrzebni) firma podniesie ceny za uslugi.
          > > Po dwoch latach zwolni nadmiar ludzi a ceny pozostana wysokie.
          >
          > Obawiam się, że ceny usług będą zawarte w umowie i będą sztywne (ewntualnie w
          > widełkach). Tak mi się zdaje że na tym polega przetarg, że firma godzi się
          > zarządzać bajzlem za określoną cenę. Taki kontrakt powinien być podpisany na
          > min. 3 - max. 5 lat. Pewne jest to że po 2 latach przybędzie nam
          bezrobotnych.
          > Natomiast najlepsza fucha o nazwie "nadzór na prywatnym zarządcą" szykuje się
          > ZGM-owi. Będą sprawozdania, wykresy, tabelki, analizy itd. Później pewnie
          > powstanie instytucja do nadzoru nad ZGM. Zastanawia mnie też to że od kilku
          lat
          >
          > wiadomo było że ZGM nie może zarządzać nieruchomościami, a niewiele się w tej
          > sprawie robiło. Może teraz jest najlepszy czas przed wyborami aby się dobrze
          > ustawić.

Sorki za wcinkę całotekstową ale to ja chciałem to wszystko napisać :)
          Wkurzające jest to że "miasto" ma 8 tys. lokali a prywatni 4 tys. Jakby nie
          patrzeć to 1/3 jest w rękach prywatnych właścicieli a więc jest to siła
          znaczna. Tymczasem "miasto" ma to gdzieś i nie bierze pod uwagę
          zdania "współudziałowca". To dalej jest KOMUNIZM ! Kiedy upadnie ? Podobno
          upadł w 89. Do wyboru takiego zarządcy powinno sie zaprosić przedstawicieli
          prywatnych chćby w postaci informacji o propozycjach firm i przeprowadzeniu
          referezdum. Sprawa w końcu dotyczy 12 tys. lokali czyli jakieś 30 parę tysięcy
          Gorzowian.
          Może ktoś w magistracie ruszy głową i wyprowadzi nas z komunizmu. Wtedy ceny
          będą kontrolowane przez tych którym "da się" głos a jeśli zarządca będzie do d.
          to ci zarządzani powiedzą "państwu już dziękujemy".
          Zaś to czy miasto wyda kasę na "kontrolujące" ZBM-y ( po jaką cholerę skoro
          miasto ma własnych urzedników ) dotyczy wszystkich mieszkańców. Ci zaś ...
          głosują ( mam nadzieję ) na odpowiedni sposób wydawania naszej kasy.
          Chciałbym żeby tak było. Niestety KOMUNIZM nie zdechł.
          • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 23.06.04, 09:18
            darth, może gdyby właściciele prywatnych mieszkań w jakiś cudowny sposób
            zwarliby szeregi w postaci stowarzyszenia czy czegoś podobnego, to miasto
            musiałoby się z nimi liczyć. Tak naprawdę nie ma instytucji broniącej lokatorów
            w mieście. Federacja Konsumnetów czy też Miejski Rzecznik zajmują się tym samym
            czyli rozwiązywaniem sporów pomiędzy konsumentami a sklepami. A przecież
            lokatorzy też są klientami, "kupują" i co miesiąc płacą za zarządzanie. Usługa
            też jest produktem.
            • darth4 Re: Kto zastąpi ADM-y? 24.06.04, 07:43
              ant777 napisał:
              > może gdyby właściciele prywatnych mieszkań w jakiś cudowny sposób
              > zwarliby szeregi w postaci stowarzyszenia czy czegoś podobnego, to miasto
              > musiałoby się z nimi liczyć.

To jest nasz problem który wykorzystują wszelkie "władze".
              Prawdziwe pytanie czy to można zmienić ? Mam przekonanie że miasto nawet by
              chciało ale nie ma z kim rozmawiać.
              Swego czasu powstało Forum dla Gorzowa jako nawet nieformalne stowarzyszenie
              ludzi którzy chcieliby mieć wpływ na własne sprawy. Stowarzyszenie nie
              rozwinęło się z powodu małego zainteresowania samych uczestników !
              Czy naprawdę można w Gorzowie stworzyć społeczną grupę ludzi którym zależy na
              wpływie na ich własne losy ( miasto ) i są gotowi poświęcić temu trochę czasu ?
              Podkreślam że miasto wyraziło zainteresowanie. Wiem bo osobiście uczestniczyłem
              w takiej rozmowie.
              Jak myślicie, da się ? Jeśli byłoby wiecej chętnych to może po wakacjach
              moznaby reaktywować Forum na rzecz Gorzowa i mieć wpływ na sprawy kina, basenu,
              drogi czy pola golfowego a także zarządców nieruchomości miejskich.

Tak Bernard, odpowiadając na twoje pytanie z innego wątku , to forum może być
              zalążkiem relanego FORUM którego ktoś by słuchał.

Tylko czy nam sie chce ?
              • zetkaf Re: Kto zastąpi ADM-y? 24.06.04, 16:57
                Jesli chodzi o ADM-y, pozwole sobie na kryptoreklame. Kupujac mieszkanie,
                przewinalem sie przez agencje nieruchomosci Apartament Radzinski, jego
                wlasciciele wlasnie prowadza wspolnote mieszkaniowa w swojej klarce (a moze i
                bloku), i sa zadowoleni.

Jesloi chodzi o checi - no coz, czasem mozna utracic wiare w inicjaywe
                spoleczna, ale na pocieszenie przyklad ze Szczecina - www.colleoni.pl
                (wygrana), i www.sedina.pl jako jej wynikowa (na razie wystawianie skladu).
                Nastepny bedzie chyba Empire State Building :>>
        • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 23.06.04, 02:41
          Hey mrowka,
          Nie wiem dokladnie jaki "kapitalizm" urzeduje w Polsce ale na powszechnie
          uznanym wolnym rynku nikt nie moze narzucac cen...
          Nie sadze by w Polsce bylo inaczej.
          Trzymaj sie portfela jesli mieszkasz w jednym z "ich" mieszkan.\
          Pozdrawiam
          PS. Jak tam kwiatki???
          :) :) :)
          • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 23.06.04, 08:54
            > Trzymaj sie portfela jesli mieszkasz w jednym z "ich" mieszkan.\
            > Pozdrawiam
            > PS. Jak tam kwiatki???
            > :) :) :)

Jestem w takiej dziwnej sytuacji, że mieszkam w swoim, zarządzanym przez nich.
            Zaangażowanie adm-u w zarządzanie prowokuje do starego jak świat podziału na my
            i oni.
            Kwiatki dokładnie paprocie szlag tafił dawno temu. Nie mamy zapasowych :)
            Problem polega na tym że klomb w którym rosły "kwiatki" jest zbyt oddalony od
            naszej kamienicy, na tzw. ziemi niczyjej. Dewastują dzieci z "dobrych i nie
            dobrych rodzin" Nie ma co im w zamian zaoferować. Czarno widzię ich przyszłość.
            Seks w bramie, trawka na odreagowanie, jakieś drobne kradzieże. Tak się zaczyna
            równia pochyła. Nienaruszony jest natomiast wiciokrzew, będący około 3-4m od
            kamienicy. Jest za duży i za blisko naszej kamienicy więc dzieci wydają się
            bezradne w tej sytuacji.
            Bernard jak to jest za oceanem z demolowaniem najbliższego otoczenia przez
            dzieci i młodzież?
            • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 23.06.04, 09:51
              Hey mrowka,
              Jedno jest pewne, takich dzieci jak my to juz nie robia...he he he
              A tak powaznie, to dzieciaki sa wszedzie takie same.
              "Zle" dzieci z "dobrych domow" i na odwrot...
              Nie dostrzegam problemow z niszczeniem zieleni, lecz cala reszta jest podobna...
              Pozdrawiam
            • Gość: zdemolowana Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:06
              "...Bernard jak to jest za oceanem z demolowaniem najbliższego otoczenia przez
              > dzieci i młodzież?..."

Po co pytasz? Nie widzisz jaki Benek zdemolowany? Myślenie mu zdewastowali w
              tej "Hameryce"..
              • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 24.06.04, 07:29
                Gość portalu: zdemolowana napisał(a):
                > Po co pytasz? Nie widzisz jaki Benek zdemolowany? Myślenie mu zdewastowali w
                > tej "Hameryce"..

Podobno, kto pyta ten nie błądzi.
                Wydawało mi się że Beniu jest z Kanady, a nie z Junajtet Stejts. Nieważne.
                Znowu się nie wyspałem - to jest problem.
                • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 24.06.04, 09:19
                  Hey mrowka,
                  Good morning...
                  Have a nice day.
                  :)
                • Gość: zdemolowana Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:21
                  Mrówa... nie czytaj między wierszami... Kanada leży w Ameryce Północnej? A może
                  już zupełnie "zgłupłam"....
                  • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 24.06.04, 12:49
                    Gość portalu: zdemolowana napisał(a):

> Mrówa... nie czytaj między wierszami... Kanada leży w Ameryce Północnej? A
                    może
                    >
                    > już zupełnie "zgłupłam"....

Czy zgupiałaś, to musisz ocenić sama, ja nie czuję się na siłach.
                    • Gość: zdemolowana Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:55
                      "... ja nie czuję się na siłach...."

Doceniam mrówczy trud ktory juz nie pozawala myśleć co sie pisze...
                  • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 24.06.04, 19:38
                    Hey zdemolowana,
                    Odpowiedz prosta: Masz racje - Zgluplas...
                    Nie szkodzi. Polowa na forum w Twojej sytuacji.
                    Mrowka jeszcze jest Okay.
                    Pozdrawiam i spokoju zycze...
                    • Gość: zdemoloana Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:44
                      debil...
                      • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 24.06.04, 22:19
                        Hey,
                        zdemolowana,
                        A ty jestes piekna...
                        • ant777 Re: Kto zastąpi ADM-y? 25.06.04, 09:00

> Hey,
                          > zdemolowana,
                          > A ty jestes piekna...
                          > :)

tak, tak najważniejsze, to nie dać się zgłupieć..eee.. zwariować ;)
                          • Gość: Bernard Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.ed.shawcable.net 25.06.04, 09:23
                            Hey mrowka,
                            Dokladnie....
                            • Gość: ja Re: Kto zastąpi ADM-y? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:20
                              Dupek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka