Dodaj do ulubionych

Ulowe ploty

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.12, 23:02
      ... dobre na sezon ogórkowy.

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.12, 22:17
      Myślałem że jak sezon ogórkowy, to już nic ciekawego się nie dowiem, a tu emocje jak na meczu piłkarskim. Gorzów nie patrzy na sezon urlopowy, tylko pięknie broni, a że najlepszą obroną jest atak, to i pięknie atakuje. Ciekawy mecz się zapowiada.

:D

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.13, 12:10
      Nie znam się na pszczołach i ulach, ale te ule wyglądają mi interesująco z architektonicznego punktu widzenia. O ile dobrze rozumiem, jest rozdzielona funkcja. Jest zabezpieczenie od wpływów atmosferycznych i dzięki temu skrzynki z pszczołami mogą być całkowicie z naturalnego niezabezpieczonego drewna. Mogą być znacznie tańsze. Bardzo logiczne rozwiązanie. Nie wiem czy jest popularne?

dieterreiki.beepworld.de/bienengarten.htm

Tak w ogóle gospodarstwo to zajmuje się hodowlą rodzimej rasy kóz. Rasa jest uniwersalna, na mięso, na mleko i na ochronę przyrody. Robią też sery i inne wyroby, które na miejscu sprzedają. Pszczoły hodują i miód sprzedają tak tylko przy okazji z pożytkiem dla przyrody. Takie sobie typowe niemieckie gospodarstwo.

• Gość: hiro Re: Ulowe ploty IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.01.13, 12:16
        > Tak w ogóle gospodarstwo to zajmuje się hodowlą rodzimej rasy kóz. Rasa jest un
        > iwersalna, na mięso, na mleko i na ochronę przyrody.
        rozumiemy twój dramat..........ale cóż........nic tylko współczuć...:-(
    • Gość: nicelus Pszczoły są za .... IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.13, 21:19
      Stanisławem Kirkorem.

:D

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.13, 13:41
      Piszą, że człowiek lubuski zjada trutkę na szczury i to mu nie szkodzi. Cyba jakieś ploty...

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.13, 14:11
        Jak tu regionalne produkty żywnościowe promować z trutką na szczury...

:(

• Gość: nicelus Re: Ulowe ploty IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.13, 14:43
      Namówiłem żonę, by upiekła cantuccini tym razen z mąki orkiszowej typ 1050 zamiast z pszennej typ 550. Wyszły super! A jak z miodem nawłociowym smakują! Będę namawiał żonę by zawsze piekła z mąki orkiszowej, choć narzeka, że trudniej się wyrabia i przypalają się do blachy. Blacha teflonowa się odmoczy, a za to jak jak smakują! Być może z typem 1050 przesadziłem i trzeba spróbować typ, na przykład 630? W sklepie są cztery typy mąki orkiszowej. Od 630 do pełnoziarnistej.

Ale super! Znacznie lepsze niż w sklepie. Z pszennej były prawie tak dobre jak w sklepie. Szkoda że nie możecie spróbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka