Dodaj do ulubionych

Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga?

15.02.13, 23:05
i jak glupim trzeba byc by wierzyc w diabla??

jezeli tylko odrobine naszej inteligencji zaprzegniemy do myslenia,
to to wiara w boga i diabla nie ma sensu:(((((

powiedzcie mi ludzie tylko myslacy ,
wiadomo nie musicie byc wierzacy,

jaki sens ma karanie pieklem "STRASZLIWYM!
wyznawcow diabla ,
PRZEZ SAMEGO DIABLA??!!

przeciez ten straszliwy szatan,
za wiare w niego powinien nas jakos nagradzac!!!!
czyz nie?

o co wedlug kosciola katolickiego on nam proponuje?

jezeli we mnie wierzyc bedziecie zginiecie:(((

to do dupy z takim szatanem,
niech sie pier-li

wiadomo ze juz , teraz zaczynam wierzyc w boga!!!!

zapraszam szatana do dyskusji , !!!!!

CO MI PANIE DASZ W TEN NIEPEWNY CZAS????

i tak ogolnie to chcialbym sie z szatnem spotkac,

ALE DO NIEGO ,TAK JAK I DO BOGA DOPCHAC SIE NIE MOZNA:)))))))))))))

Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.net.albertacom.com 16.02.13, 06:03
      Hey andrzejusa,
      Jestes zadeklarowanym ateista.....
      Nie wierzysz absolutnie w istnienie Boga....
      Jako zadeklarowany ateista nie mozesz wiec wierzyc takze w istnienie diabla....
      Logiczne? Logiczne....
      Ateista to...ateista...
      Z prochu w proch i...... po koncercie.
      Wyjasnij mi wiec kolego dlaczego cos, co nawet nie istnieje, do takiej pasji cie doprowadza?????
      :):):):)
      • Gość: hiro Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.13, 07:55
        bo on się jeszcze zastanawia,ma wiele wątpliwości.........
        skoro się nad tym tak często rozpisuje to ma wiele pytań na które szuka odpowiedzi.
        przed śmiercią się odnajdzie jako ta jedna zagubiona owieczka i wszyscy będą zadowoleni:-))))))
    • Gość: / Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.13, 13:11
      ANDRZEJUSA !!!!!!

KAŻDY POTRZEBUJE MISIA DO KTÓREGO CHCE SIĘ PRZYTULIĆ :-)
      • Gość: emsiziomal Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 23:18
        Jak głupim trzeba być żeby w boga nie wierzyć?
        andriusza do przytulenia potrzebuje ełro choć jedno.
        Cała reszta sie nie liczy,.....nawet córka co z psiej miski wcina żarcie.
        • Gość: Bernard Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.net.albertacom.com 17.02.13, 03:46
          Hey,
          Mysle ze tu nie tyle o "misia' do przytulania chodzi....
          Chodzi o to, ze gdy "przyjdzie czas"...
          Gdy ubiora nas w tani garniturek i papierowe moze, ale jednak lsniace pantofle....
          Gdy juz nas tak wystroja to....
          Nie ma chyba nic gorszego niz byc tak na "102" wysztychwanym...i nie miec gdzie pojsc....
          Nieba nie ma...
          Piekla nie ma...
          Mozna sie wku-rwic....???
          Mozna....
          Andrzejusa, nasz kumpel, bedzie wkur-w-iony podejzewam....
          I to bardzo.
          I to sa jaja
        • Gość: Bernard Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.net.albertacom.com 18.02.13, 09:32
          Hey emsiziomal,
          Dumny jestes ze swego "dowcipu" na temat corki anrzejusa?
          Andrzejusa ma swoje poglady i gloszac je niczyjej rodziny sie nie czepia...
          A ty kto? Chrzescijanin? Katolik w ten sposob wiary broniacy????
          Ponizajac dzieci????
          :):):):):)
          • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.02.13, 10:10
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Dumny jestes ze swego "dowcipu" na temat corki anrzejusa?
            To niestety, nie jest dowcip, Andrjusza częstował tą samą kiełbasą psa i dziecko, na stadionie Stilonu, podczas meczu z Rakowem lata temu. Pies kiełbasę lizał, dziecko potem tą kiełbasę jadło.
            Ktoś, kto karmi dziecko z jednej miski z psem nie powinien się dziwić takim ekstrawagancjom jak wiara w Boga, czy może w boga.
            W każdym razie ja się dziwię, że on się dziwi.
            W dodatku moja wiara (w odróżnieniu od mojej religii) jest moją sprawą prywatną a zdrowie dziecka już niekoniecznie. Stąd szczepienia, higiena i sanepid.
    • Gość: Mały Gienio Geniusz Eugeniusz! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.13, 15:34
      Czyli ci co nie wierzą są geniuszami! Pozadrościć!
    • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 16:04
      W dzisiejszych czasach pytanie o wiarę w Boga to kopanie leżącego, bo już nawet chrześcijanie wierzą bardziej dla idei. Wiara w Boga to dzisiaj bardziej element prawicowej świadomości i pała, którą prawicowe środowiska okładają niewierzących, co jeszcze bardziej oddala okładanych od religii. Ludzie dzisiaj wierzą w mamonę, luksus, przyjemność, a Bóg się z tym słabo komponuje. Polski Kościół dobrze wiedział, że tak się skończy nasza bytność w Unii i dlatego tak się przed integracją bronił. Pozycja Kościoła w Polsce zjeżdża po równi pochyłej i nie widać dla niego światełka w tunelu. Kłania się polska religijność obrzędowa, płytka, ludowa, bezrefleksyjna, która w miarę stabilnych czasach łatwo się utlenia. Nie było w Polsce nigdy prawdziwej dyskusji na temat wiary, Kościoła i samego Boga, bo KK i usłużni mu politycy dławili taką dyskusję w zarodku, a mieliśmy tylko puste pochwały pod adresem kleru, Papieża i dogmatów wiary, co wśród ludzi młodych, pozbawionych klęcznikowego stosunku do dętych autorytetów nie budzi sympatii. Na szczęście, jeżeli Bóg istnieje i jeżeli jest to Bóg, który – jak twierdzą chrześcijanie – jest miłością, to wszystko mu jedno czy w niego wierzymy czy nie.
      • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 17.02.13, 16:13
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> W dzisiejszych czasach pytanie o wiarę w Boga to kopanie leżącego, bo już nawet
        > chrześcijanie wierzą bardziej dla idei. Wiara w Boga to dzisiaj bardziej eleme
        > nt prawicowej świadomości i pała, ...

Stek bzdur z Newsweeka.
        • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 17:35
          > Stek bzdur z Newsweeka.

Stek bzdur z Naszego Dziennika.
          • Gość: nicelus Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.13, 18:26
            Wojtek napisał(a):

> > Stek bzdur z Newsweeka.
            >
            > Stek bzdur z Naszego Dziennika

Bądź trochę myślicielem. Stek, to wielość, a więc jedno zdanie nie może być stekiem.

• Gość: Bernard Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.net.albertacom.com 17.02.13, 18:52
              Hey nicelus
              To jest stek...
              Wszystko inne to sznycelki...
              I to sa jaja
              www.przepisy.wortale.net/830-Stek-z-rozbefu-z-grilla.html
            • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 07:12
              Zakładam, że najbardziej nawet syntetyczne zdanie przeciwne do mojego jest wynikiem przemyśleń i te właśnie nazwałem stekiem. I co ksiądz na to? Dam księdzy czas na przemyślenia :)
              • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.02.13, 08:53
                Ale jaki ksiądz? I jakie przemyślenia skłaniają cię do stwierdzenia, że chrześcijanie wierzą bardziej dla idei? Co to znaczy "wierzyć bardziej dla idei"? No i skąd wiesz, jak wierzą chrześcijanie? W ogóle jesteś chrześcijaninem?
                • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.aster.pl 18.02.13, 09:48
                  Ten zalew pytań to jakaś taktyka na onieśmielenie rozmówcy?
                  W zbyt wielu dyskusjach na ten tamat brałem udział i zbyt wielu się przysłuchiwałem, żeby po raz kolejny wdawać się w jałowe spory z ludźmi, którzy nie potrafią zaakceptować faktów. A jakie musiałbym mieć przemyślenia i na forum jakich mediów je ogłaszać, żeby być dla ciebie wiarygodnym? Już wiem, że Newsweek jest "be", na pewno GW też. Gdybym był księdzem Bonieckim albo Obirkiem czy innym "wyklętym" to też pewnie byś mnie zwymyślał od lewaków. Mnie nie zależy na tym, żeby kogokolwiek do czegokolwiek przekonywać. KK w Polsce traci stopniowo i wyraźnie na znaczeniu i można się oczywiście na takie stwierdzenia obruszać, albo udawać, że to nie prawda, ale właśnie taka taktyka jest jedną z przyczyn tego stanu rzeczy. Co gorsza dla Kościoła, luki deoologicznej po nim nie wypełniają - jak byliśmy często straszeni - Islam czy Buddyzm, tylko całkowita na sprawy religii obojętność. Kościół w Polsce doprowadził swoją arogancją do sytuacji, że tzw. "młodzi" postrzegają każdą religię jednakowo - jako przestarzałą, zakłamaną instytucję, która próbuje im zrobić wodę z mózgu. To jest dorobek twojej ukochanej instytucji i takich forumowych "bojowników o prawdę" jak ty.

A czy jestem Chrześcijaninem? Znam ja te oklepane chwyty zawarte w pytaniu. Jak nie jestem, to co ja tam mogę wiedzieć, prawda? Naczytałem się Michnika, można mnie obśmiać i obrzucić lewackimi epitetami. Jak jestem, to zapytasz po co w takim razie jestem albo będziesz próbował umniejszać argumenty kogoś, kto siedzi w tym samym szambie.
                  To co piszę wynika z moich zainteresowań historią, w tym Kościoła oraz naukami społecznymi oraz zdolnością obserwacji. Mieszkam w Polsce, więc pole do obserwacji mam wyborne - gdzie się ne obejrzę tam Chrześcijanin :) Choć oczywiście mógłbym argumentować, że Katolik to nie Chrześcijanin, ale umówmy się, że tego wątku nie będziemy rozwijać. Rozmawiam z nimi, zadaję pytania, obserwuję jak nauka KK (nota bene znajomość wśród wyznawców słabiutka) ma się do życia i codziennych zachowań i - powiadam ci - innych wniosków niż powyższe wyciągnąć nie można. Polak katolik to albo osobnik w podeszłym wieku, który ni w ząb nie rozumie w co wierzy (spróbuj zapytać np. o to jak przeciętny katolik rozumie Boga - zapewniam - można się zadumać nad odpowiedziami) albo w wieku 30 - 45, który chadza do kościoła, bo wypada. Każde uproszczezenie jest trochę krzywdzące, ale taki byłby uśredniony wynik.
                  I jak, zadowolony, czy pyszczysz dalej? :)
                  • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.02.13, 10:27

> W zbyt wielu dyskusjach na ten tamat brałem udział i zbyt wielu się przysłuchiw
                    > ałem, żeby po raz kolejny wdawać się w jałowe spory z ludźmi, którzy nie potraf
                    > ią zaakceptować faktów.

Oczywiście.
                    Chciałbym tylko poznać te fakty, które dowodzą, że chrześcijanie wierzą tylko dla idei.

Ale spór będzie tak czy siak jałowy.
                    Po co więc go wszczynać, imputować komuś głupotę albo zakłamanie?
                    • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.aster.pl 18.02.13, 10:38
                      > Chciałbym tylko poznać te fakty, które dowodzą, że chrześcijanie wierzą tylko [
                      > i]dla idei[/i].

Wobec tego dotrzyj do nich zamiast przyjmować pozycję oblężonej twierdzy. Ja nikomu nie zamierzam niczego udowadniać i tym bardziej nikomu nie wmawiam głupoty. I - co może cię zdziwi - wcale nie uważam, że stopniowa degrengolada Kościoła to zjawisko tak pozytywne jak myślą niektórzy.
                      Ty jednak, choćbyś nie wiem jak krzyczał, machał rękoma i rozmydlał dyskusję, to i tak wyglądasz jak dziecko, które zamyka oczy i myśli, że go wtedy nie widać.
                      • Gość: nicelus Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.13, 19:34
                        Wojtek napisał(a):

> Wobec tego dotrzyj do nich ...

Brałeś udział w wielu dyskusjach, a nie masz żadnych faktów do przedstawienia na poparcie własnych teorii? Jak to tak?...

:(

• Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 21:13
                          Proszę ministranta, czy szanowny dzwonnik ma problem z rozumieniem słowa pisanego? Napisałem, że nikogo nie będę do niczego przekonywał i nie będę się wdawał w przepychanki na rzekome 'fakty' i 'dowody'. Jak np. napiszę, że nie znam osobiście ani jednego katolika (a znam ich setki), który by swoim postępowaniem stanowił wzór do naśladowania i ucieleśniał nauki, które go podobno określają to dla szanownego 'bułkę przez bibułkę pitu pitu' nicelusa będą to fakty czy nie? Odpowiem za ciebie (choć wiem, że to nieładnie, ale chcę ci oszczędzić gimnastyki paluszków): żadne fakty, dowody, twierdzenia, badania i inne takie nie będą dla ciebie przekonujące o ile nie będą to te, które chciałbyś usłyszeć. Kosciółek wam się sypie na główki, a wam się ciągle zdaje, że można odwracać w nieskończoność kota ogonem i jakoś to będzie? Jak to tak?...

:(
                          • Gość: nicelus Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.13, 21:33
                            Wojtek napisał(a):

> ... nie będę się wdawał w przepychanki
                            > na rzekome 'fakty' i 'dowody'.

Zawsze tak, co innego mówisz i co innego robisz?

• Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 21:52
                              Zawsze tak masz problemy ze zrozumieniem najprostszych treści?
                          • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 18.02.13, 22:13

> Kosciółek wam się sypie na główki,

Pod koniec X wieku Kościól sypal się znacznie bardziej. Afery pedofilskie to male miki. Jan XII zamienil ponoć Palac Laterański w dom publiczny, potem pogonil go Otton, na miejsce Jana posadzil swojego faworyta...
                            Zbrodnie, ruja i poróbstwo.

Kilka lat później Polska przyjęla chrzest, sto lat później Papiestwo wygrywalo spór o inwestyturę z cesarstwem, potem Kościól budowal katedry, tworzyl uniwersytety i podstawy szkolnictwa powszechnego, dawal schronienie kantorowi lipskiemu i warmińskiemu kanonikowi...
                            • Gość: Wojtek Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 23:11
                              Łe, to nie ma się o co martwić. Czego te laickie media nie wymyślą, żeby tylko sprzedać kilka ton makulatury. A to że spada liczba powołań, a to że w kościołach coraz głośniejsze echo, a to że coraz mniej rodzin przyjmuje księdza po kolędzie. A tu proszę - jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. To Alleluja i do przodu! Ciao :)
      • Gość: login_t Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 17.02.13, 19:04

> chrześcijanie wierzą bardziej dla idei.
        > Wiara w Boga to dzisiaj bardziej eleme
        > nt prawicowej świadomości i pała, którą prawicowe środowiska okładają niewierzą
        > cych

Lewica za to uwierzyla w Szatana.
        Widziano Senyszyn odprawiającą czarną mszę z Hartmanem.
        Podczas odwróconego obrzędu Senyszyn próbowala latać na miotle ale zwalila się na ryj.
        • Gość: thebird Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 20:13
          [b]....za to uwierzyla w Szatana[/b]

Bo sztan jest wszędzie .
          Mój numer tel zaczyna sie na 666...
          Longin nie obracaj się bo poczujesz mój oddech i wyłysiejesz .
          Szatan ma moc sprawczą .
          Proponuje dzisiaj poleżeć krzyżem przed TV i Polonia 1
          • andrzejusa Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 18.02.13, 23:38
            czesc dziewczeta i chopaki,

najsajmpierw chcialbym chwile poswiecic dla ziomala...

faktem jest ziomal ze bylismy razem na meczu stilonu w gorzowie pare lat temu,
            faktem jest , ze bylem tam z moja corka i moim psem,
            faktem jest , ze kupilismy sobie z corka kielbase z grila
            i faktem jest , ze sobie ja razem jedlismy !

mecz za bardzo ciekawy nie byl ,
            a juz dla mojej corki przestal byc ciekawy po kilkunastu minutach,

kupilismy sobie wiec ta kielbase i ja konsumowalismy
            i zdarzyl sie moment , ze trzeba bylo tacke z kielbasa postawic na kawalku betonu,
            (jeszcze wtedy za wiele siedzen dla kibicow nie bylo),

i coz sie stalo ziomal?

my bylismy meczem znudzeni !!
            to czegoz oczekiwac od psa?:)))

nagle zapach kielbasy , nagle kielbasa w zasiegu pyska psiego,
            wziela nasza kira i probowala tego rarytasu doasiegnac,
            ze ma respekt przed goracym jedzeniem,
            polizala nasza kielbase tyklo jezorem i to bardzo ostroznie!
            GORACA JESZCZE BYLA "PIEKIELNIE";

spimy ziomal z nasza psina w lozku chopie,
            krazy psisko w nocy i raz u nas w lozku , raz u corki legnie,
            taka rodzinna i kochana jest!!

nie raz lizala mnie i moja corke po twarzy i zone rowniez( rzadziej),

po czesci z milosci , po czesci sprawdzajac coz tez przed chwila jedlismy:)))

takie sa psy ziomal:)))

bylo tak ziomal!
            polizala nasa suczka nasza kielbase i my ja z corka zjedlismy,

i JAKOS zyjemy do dzisiaj :))))

I NIE JEST TO JAKIKOLWIEK ARGUMENT DURNIU
            w dyskusji o bogach i diablach !!!!!

a twoje teksty talko udawadniaja ,
            ze jestes zwyklym "normalnym" glupkiem wierzacym w jakiegos boga:(((

bo moj drogi ziomalu....
            bog istnieje tylko dla glupkow i w ich wyobrazni!!

uksztaltowanej przez , w twoim przypadku , katolicka indoktrynacje,
            od przedszkola ziomal!!!

ty chopie nie myslisz samodzielnie :((
            ty myslisz tak ja ciebie nauczono BIDOKU:(((((
            • andrzejusa Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 19.02.13, 00:07
              czes Maly Genio zreszta z duzej litery:)))

czy wszyscy niewierzacy sa geniuszami?

na pewno nie wszyscy!!!
              byc moze wsrod nich jest kilku , kilkunastu geniuszy,
              moze wiecej?

ja geniuszem nie jestem napewno ,
              ale jakos mi nieprzemawia , do mojego niegeniuszowatego mozgu,
              ze "STEFAN ;IMIENIEM , BOG" mnie stworzyl:(((

Genio , powiedz mi , co ci mowi , ze wlasnie ciebie stworzyl bog???

wzial cie i wyrzezbil z zebra kobiety,
              i "tchnal" ci dech!!!

co to jest Genio?

chec zycia wiecznego , czyli myslac inaczej , chyc zycia po smierci???

a jak bog jest allach to ku-wa co???!

a jak budda jest?

a jak jest .......?

wierzysz glupku w zycie wieczne?

to przynajmniej mi napisz , jak je sobie wyobrazasz? kapeluszu??
              • Gość: Bernard Wlasciwie byc wierzacym jest...cool !!!!! IP: *.net.albertacom.com 19.02.13, 00:20
                Hey,
                :):):):):):)
                • andrzejusa Re: Wlasciwie byc wierzacym jest...cool !!!!! 24.02.13, 21:29
                  czesc Bernard ,

tak naprawde Bernad wcale nie jes cool wierzyc w boga niestety ((((

jestes ja jeden z miliarda glupkow (co to w we wniebowziecie z cialem i krwia marii do
                  raju wierzy!!!)
                  i to wcale nie jest cool Bernard;((((

jestes jednym z tych baranow przez katolicki kosciol poganianych;(((

TAK JAK TE BARANY PRZE PSA POGANIANE NA HALCH;

od tak z jednej laki na druga ,
                  i w sumie nie wiedzace po co tak" lataja" poi tych halach:)))
                  • Gość: Bernard Re: Wlasciwie byc wierzacym jest...cool !!!!! IP: *.net.albertacom.com 25.02.13, 03:19
                    Hey,
                    Ksiadz, kibic pilki noznej oglada mecz razem z rabinem ktory akurat nie ma pojecia o co w tym meczu chodzi...
                    W pewnym momencie sedzia dyktuje rzut karny...
                    Pilkarz ustawia pilke przystaje na chwile i zegna sie...
                    Rabin pyta:
                    Co on robi?
                    Modli sie by Bogl pomogl mu gola strzelic - odpowiada ksiadz...
                    I pomoze?
                    Jesli kopac nie umie...to nie...
                    I to sa jaja
                  • Gość: Bernard Re: Wlasciwie byc wierzacym jest...cool !!!!! IP: 199.19.221.* 25.02.13, 04:59
                    Hey andrzejusa,
                    Nie rozumiem skad u ciebie tyle zlosci..
                    Spokojnie...
    • danny_boy Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 25.02.13, 00:19
      Sobota 23.02.2013,
      Konkurs skoków narciarskich.
      4 Polaków na starcie. Jeden z nich się przeżegnał przed skokiem i jako jedyny nie awansował do 2 serii. Tak to właśnie jest, gdy się nie liczy na siebie, tylko na jakąś opatrzność.
      • andrzejusa Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 26.02.13, 22:12
        czesc Bernard

wiesz co stary ja tak wlasciwie to sie nie wsciekam:)

ja tak sobie mysle:
        mnie wcale ludzie wierzacy nie przeszkadzaja , niech tam sobie wierza w co tez chca!
        maja taka potrzebe ? w ij tam dmuchak , ale
        ci wszyscy wierzacy w katolickiego boga "bo tez o tym piszemy",
        nie tylko wierza w swojego boga , ale co najgorsze :

TA SWOJA WIARE CHCA MI WLOZYC DO MOJEGO ZYCIA I MOJEGO LOZKA,
        nie ze oni tacy wierzacy !!!! o nie , niestety:((((
        w co by ku-wa katolicy nie wierztyli, to chcha mnie zmusic bym wierzyl w to co oni:)))

i tu sie Bernard wkur-iam!
        wierz czlowieku jeden z drugim w co tylko chchesz,
        ALE SIE ODE MNIE ODPI-RDOL!!!!

a teraz Bernard to drugie ...

wierzysz w boga katolickiego, nie , to normalnie opad kopary jest,
        ze on tam storzyl swiat , nie , nie , to nie jest jakiekolwiek:(((
        ze raj i pieklo , ze kara i kara i WIELKA " NAGRODA",
        nie Bernard , za proste to jest , glupie i debilne:(((

nie Bernard, nie , nie ...
        modlenie sie do obrazu? , do kosci i sakrpetek jakiegos goscia ? nie , nie..
        ze 7 dni , ze z prochu , ze duch jakis , ze aniol , ze archaniol,
        ze pierwsi bede ostanimi :(((
        nie Bernard?
        pierwszy po bogu papiez ma byc ostatni?

nie Bernard,
        nie , nie,to nie ma najmniejszego ludzkiego sensu!!

jestem Bernard zwyklym "srednim" czlowiekiem ,
        ale pierdzielenie o jakimkolwiek bogu,
        uwlacza mojej zwierzeco ludzkiej naturze:(((

to nie jest intuicja Bernard,
        to jest wyrzygana przez czlowieka myslacego tylko troche pewnosc:

zadnego boga nie ma i nie bylo!!!
        i niestety nie bedzie:))))

pozdrowienia Bernard
        • Gość: Bernard Bycie wierzacym jest cool !!! IP: *.net.albertacom.com 05.03.13, 22:01
          Hej andrzejusa,
          Z tego co piszesz wynika, ze jak malo kto z forumowiczow w tym watku wlasnie ty jestes bardzo wierzacy....
          Udowadniasz t kazym swoim postem...
          Oczywiscie wierzysz w "cos" innego niz na przyklad Chrzescijanie, Zydzi, Muzulmanie czy wyznawcy innych wiar....
          Ale wierzysz w swoja wiare wciskasz wszystkim butem w gardla....
          Ty wierzysz w to ze Bog nie istnieje...Zaden Bog bez znaczenia jak kto Go nazywa i czci...
          Andrzejusa, kolego...
          To tez wiara....
          Ty wierzysz tak samo mocno w nieobecnosc Boga jak inni w tego Boga obecnosc....
          Bronisz swojej wiary w nieobecnosc Boga tak samo jak inni wiary w jego obecnosc bronia...
          Andrzejusa musze cie "uswiadomic: Witaj w rodzinie ludzi wierzacych....
          I to nie sa jaja
          :):):):):):)
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent a Rydzyk to Kosciol niszczacy pacan...
          Ja naprawde w to wierze....
          Hey!!!!
    • marek_p Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 05.03.13, 22:37
      Andriusza jesteś bardzo mało tolerancyjny.
      Obrażasz ludzi o innym od Twojego światopoglądzie.
      Prawdopodobnie w końcu ktoś Cię pozwie za obrażanie uczuć religijnych.
      Czy tam gdzie teraz mieszkasz tolerancja jest nieznanym pojęciem ?
      • Gość: Bernard Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: 199.19.221.* 06.03.13, 00:13
        Hey marek p,
        To moj jedyny "problem" z andrzejusa...
        To ze on jest taki dokladnie sam jak Rydzyki i inne porabane Dziwisze - albo ze mna albo przeciwko mnie.... "Demokracja katolicka" na "demokracji socjjalistycznej" wybudowana.....
        Bog "olewa" osobiste ambicyjki jego poszczegolnych "owieczek" -
        On kocha je wszystkie niezaleznie od tego jak becza, jakiego sa koloru i....w ogole....
        Andrzejusa ma pretensje ze Kosciol katolicki (instytucja) wymusza na wszystkich zasady swojej wiary...
        To prawda... Odstatnio Kosciol zachowuje sie jak banda narabanych budowlanych....- fuchy odwalaja i jeszcze sobie placic kaza....
        Ale przeciez andrzejusa robi dokladnie to samo..
        Kosciol zachowuje sie tak z prostego powodu: Strach!!!!
        Instytucja sie sypie, ludzie odchodza i sie smieja, autorytet w blocie....
        Moralnosc ta ktora do niedawna dialbu przypisywali.....
        Szefowie Kosciola to widza i...panikuja...
        Ludzie wiedza, a nie powinni.....
        Czego sie jednak boi andrzejusa? Ten ktory wierzy ze "nie wierzy"....
        Za cholere nie rozumiem....
        Ja nie mam problemu.. Ja sie smieje....
        Ja wierze w Boga i nie zmienia tego zadne cyrki polglowkow niezaleznie od tego gdzie i kogo pochowaja i z kogo zrobia swietego....i na ktora partie polityczna postawia....
        Bog ich olewa to i ja ich olewam...
        Z cala miloscia blizniego....
        I to sa jaja
        • Gość: hiro Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.13, 00:28
          co sie berni martwisz .......marek swoje andrzejusa swoje....spotkają się w kościele...i bez sądu się dogadają:-)
      • Gość: hiro Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.13, 18:43
        sprawy tolerancji religijnej i antysemityzmu mareczkupe są bardzo dyskusyjne:-)
        ofsajd.onet.pl/faceci/kibice-wyszli-ze-stadionu-bo-ich-zawodnik-strzelil-gola/n7hhm
        chyba że wszyscy czytają wszystko na żywo to sorki:-)za linki...................
    • Gość: ac/dc Biskupi zaakceptowali decyzję ws. odpisu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 23:14
      podatkowego na Kościół. BARDZO TO DZIWNY KRAJ, W KTORYM BIORACY MUSI "WYRAZIC ZGODE". DRUGIEGO TAKIEGO NIE ZNAJDZIESZ NA SWIECIE.. Z WATYKANEM JEST JAK Z ZSRR.
    • Gość: hiro pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz sobie IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.13, 14:23
      sprawę ,że natura nienawidzi pustki? miejsce kk zajmie islam.......
      i to szybciej niż myślisz.czyli jesteś islamistą? czy tylko zwykłym kretynem? pytam na wszelki wypadek chociaż widzę ,że to drugie..............
      • Gość: do hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.13, 18:17
        Ta teoria to zwycięstwo propagandy KK. Żaden zalew islamu nam nie grozi, bo natura nienawidząc pustki - tu zgoda - wypełniła ją totalną obojętnością na sprawy religii. Polacy, szczególnie młodzi, nie lubią Kościoła tylko wtedy, kiedy próbuje im czegoś zabraniać. Poza tym, ten dziwaczny twór nic a nic ich nie obchodzi, a co najwyżej śmieszy. Spada zainteresowanie religią w ogóle, kojarzoną z zabobonem, ciemnotą, hipokryzją i wieloma innymi nieprzyjemnymi zjawiskami, co zresztą jest zasługą właśnie KK, który skutecznie wbijał nam do głów, że między pojęciem 'religii', a KK jest znak równości, reszcie wyznań robiąc albo czarny PR, albo marginalizując. Dlatego też pytanie to po lekkim tuningu odwracam i kieruję do ciebie: jesteś zwykłym kretynem, czy po prostu tak łatwo tobą manipulować?
        • Gość: hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.13, 19:36
          www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/724345,Dunskie-miasteczko-bez-choinki-za-to-z-islamskim-swietem
          powklejać ci kretynie zwykły więcej? czy dasz radę sam? a mną nie da się manipulować.jestem niereformowalny.,w przeciwieństwie do ciebie jełopie:-))))))))
          • Gość: do hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.13, 20:44
            Przede wszystkim Dania i w ogóle Europa Zachodnia to zupełnie inny temat. Gdybyś nie miał wstrętu do wiedzy wiedziałbyś, że w Polsce religijność ma zupełnie inną historię i specyfikę. U nas, inaczej niż tam, nie było po wojnie dyskusji wokół Kościoła i religii w ogóle. Wartość polskiej religijności widać właśnie teraz, kiedy bezrefleksyjną wiarę i obrzędowość wypiera dziarsko to, o czym napisałem wcześniej. W efekcie, religia ma u nas status albo świętej krowy, którą należy bezdyskusyjnie wynosić na ołtarze, albo olewa się ją całkowicie. Niemniej jednak, nawet na Zachodzie nie widzę zagrożenia Islamem, bo bogate, leniwe społeczeństwa nie mają tendencji do masowych histerii religijnych. Zobojętnienie i tam zachodzi żwawo, ale znacznie częstsze są przypadki zmiany wyznania lub 'nawrócenia' pod wpływem świadomego wyboru zamiast, jak u nas, 'bo tata i dziadek chodzili do kościoła'. Sprawdź jaki jest w Danii odsetek osób deklarujących wiarę w cokolwiek, zanim zaczniesz pyszczyć i powtarzać te głupstwa rozpowiadane przez proboszczów.
            A co do ciebie, to jesteś raczej zwykłym kmiotem bez wychowania i kontroli nad emocjami. Na tym własnie polega manipulacja, że manipulowany nie ma o niej pojęcia. Ty jesteś rzeczywiście niereformowalny, bo proces zmiany opinii wymaga poznania, konfrontacji jednych faktów z innymi, a ty masz tylko uprzedzenia, lęki i zasłyszane plotki, do których jesteś przyspawany. Mam ci to dalej tłumaczyć aż zrozumiesz, czy dasz radę sam?
            • Gość: hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.13, 20:51
              skończyłeś?czy dopiero się rozkręcasz?sieroto życiowa...............
            • Gość: login_t Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 09.03.13, 21:00
              Gość portalu: do hiro napisał(a):

> w Polsce religijność ma zupełnie i
              > nną historię i specyfikę. U nas, inaczej niż tam, nie było po wojnie dyskusji w
              > okół Kościoła i religii w ogóle.

Bylo wsadzanie do więzień, zamiast dyskusji.
              Zamykanie szkól organistowskich, branie kleryków w kamasze, ubecka inwigilacja, zamykanie albo cenzurowanie czasopism.
              A jeśli dyskusja to na zetempowskim poziomie, jak twoje argumenty.
              • Gość: Bernard Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.net.albertacom.com 09.03.13, 21:16
                Hey login,
                Nie wlaz na ta sciezke bo ci ktos stosy "przypomni".....
                Kosciol nie przetrwal 2000 lat dlatego ze byl "swiety".....
                Kosciol przetrwal 2000 lat poniewaz byl silniejszy, bardziej przebiegly i bardziej bezwzgledny niz wszyscy komunisci i faszyci razem wzieci.....
                Login, broniac Kosciola nie "odslaniaj" go....
                :):):)
                • Gość: hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.13, 21:47
                  widzę beniu tu pewną niekonsekwencję....wiem wiem kojoty i trzoda....ale zapomniałeś o ........
                • Gość: hiro a wiesz benu że........ IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.13, 22:02
                  kaczyński jako jedyny polityk wykorzystał tablet w celach służbowych?
                  • Gość: Bernard Re: a wiesz benu że........ IP: *.net.albertacom.com 10.03.13, 21:38
                    Hey hiro,
                    Dali malpie siekiere a ta nia zegarek ustawia....
              • Gość: Wojtek Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 23:38
                > Bylo wsadzanie do więzień, zamiast dyskusji.
                > Zamykanie szkól organistowskich, branie kleryków w kamasze, ubecka inwigilacja,
                > zamykanie albo cenzurowanie czasopism.
                > A jeśli dyskusja to na zetempowskim poziomie, jak twoje argumenty.

Zabawne, że login ożywia się właściwie wyłącznie przy tematach dot. KK, a bezczelnie twierdzi, że zachowuje w tych sprawach neutralność. Dobrym jesteś uczniem największej świątyni hipokryzji, aniele :)
                Zgoda, było. Tym samym potwierdziłeś tylko moją tezę. I m.in. dlatego nie było żadnej dyskusji, żadnej refleksji. I m.in. dlatego panowie w sutannach występowali po '89 w roli świętych krówek, którym nikt nie podskoczy. I tym trudniej im pogodzić się z faktem, że ten czas bezpowrotnie minął.
                Wracając jednak do tematu, który próbujesz zakrzyczeć po zetempowsku, polska religijność zalicza bolesny upadek, bo jest powierzchowna, obrzędowa, ludowa, przepraszam, ale muszę użyć tego słowa - pymitywna. Masz odwagę zaprzeczyć i rozwinąć wątek?
                • Gość: login_t Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 12.03.13, 07:17
                  "U nas, inaczej niż tam, nie było po wojnie dyskusji""

Po 89 roku to trochę dużo po wojnie.

Otóż po wojnie zabijano i w 89 zabijano (jak Suchowolca).
                  Teraz pewnie się nie zabija, ale propagada antykatolicka przeżywa swoje zlote lata, czego efekty widzimy w postaci szczania na znicze czy rzucania flaszkami w obrazy święte.
                  Znacznie bardziej przypada mi do gustu prosty katiolicyzm ludowy, jak to określileś (zapewne by stworzyć pole do subtelnej dyskusji) "prymitywny".

Kościól prowadzi wewnętrzną dyskusję (czego zewnętrznym przejawem są np. odejścia Bartosia etc.), ale nikt nie jest tym zainteresowany. Tabloidy po 30 razy puszczają leady o księdzu któremu zmarlo dziecko przy porodzie a Bagiński szuka lubuskich przypadków pedofilii na podkarpaciu i w Kolobrzegu.
                  Jeśli ktoś jest zainteresowany dyskusją to do niej dotrze. Media zaś interesują się wylącznie szczuciem; na mamę Madzi, Kaczyńskiego, Kościol, Walęsę (wcześniej Walęsą szczuto Kaczora, teraz homosiami szczują Walęsę).

Do twoich osobistych wycieczek mogę się nie odnosić, czy muszę?
                  • Gość: Wojtek Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.aster.pl 13.03.13, 12:22
                    I znowu mi smutno, kolejne rozczarowanie. Ciągle daję się nabierać, że tacy ludzie jak ty za swoim wyniosłym milczeniem skrywają jakieś treści i... po raz kolejny lipa. Więc twierdzisz, że dramatyczny poziom polskiego katolicyzmu to wina antykatolickiej nagonki i szczania na znicze? Czy ty robisz czasem przegląd własnych myśli i próbujesz na nie spojrzeć z boku? Pewnie nie, bo czerwieniłbyś się ze wstydu tak, jak ja teraz za ciebie. Gdyby od naszej dyskusji zależało być albo nie być Kościoła w Polsce, to być może wdałbym się z tobą w jakieś słowne przepychanki, ale nie jest mi to do niczego potrzebne. Nie wiem kim jesteś, ale obawiam się, że twoje poglądy są zbieżne z poglądami hierarchów i dlatego będziecie bezradnie obserwowali stopniowe staczanie się Kościoła wzorem społeczeństw zachodnich. Będzie tak, bo w swojej arogancji i dumie nie stać was na obiektywną diagnozę. A diagnoza – w dużym uproszczeniu – jest taka, że powodem upadku Kościoła jest przepaść, przepaść, przepaść między głoszonymi treściami, a własnym zachowaniem. Pisałem już o tym wcześniej i teraz powtórzę, że nie tyle jest problemem zjawisko pedofilii ile postawa wobec niej Kościoła. I nie próbuj tu przywoływać postawy BXVI, bo to zdecydowanie za późno i zdecydowanie za mało. Kościół stać na wyburczenia przez zęby jakiegoś ‘przepraszam’ dopiero wtedy, kiedy dalsze zaprzeczanie byłoby jeszcze bardziej kompromitujące niż potwierdzenie. To, co jest w tej instytucji najbardziej przerażające to wyrachowanie, chłód i całkowity brak współczucia. Od powoływania się na Chrystusa nikomu, poza samymi powołującymi, się lepiej nie zrobi. Jesteście niewiarygodni, groteskowi i żałośni. Przeszkadzają ci media? Nie dziwię się. Od zawsze Kościół wskazywał jako wroga nie samego winnego spośród siebie, ale tego, który te qrestwa demaskował. Bronisz instytucji, która na ołtarzu własnego (jak widać już iluzorycznego) autorytetu jest gotowa poświęcić cierpienie innych. Uosabiacie wszystko to, czego przyzwoity człowiek się po prostu brzydzi, niezależnie od wyznania i jeszcze gardłujecie, że na was szczują. Myśl sobie co chcesz, zaprzeczaj, kręć, zrzucaj winę na innych, robicie to od co najmniej od setek lat, więc macie wprawę. Zostały wam przyczółki biedy i zacofania w Afryce i Azji i tam te teoryjki jeszcze będą miały wzięcie aż do czasu, kiedy się połapią, że panowie w czerni ich ładują w d…, dosłownie i w przenośni.
                    Co do moich osobistych wycieczek, to także guzik mnie obchodzi twoje zadnie. Jesteś nieodrodnym synem swojej zakłamanej, wyzutej z uczuć instytucji. Już wolę takich osobników jak hiro, który może intelektem nie grzeszy, ale ma przynajmniej jakieś uczucia i gdyby się wychował w innym środowisku, to mógłby teraz być równie dobrze w Ruchu Palikota. Ale ciebie nie chciałbym mieć za sąsiada, bo wiem., że gdyby mój dom płonął, to siedziałbyś w swoim skórzanym fotelu i przy dźwiękach Bacha napawał się myślą o boskiej karze, która mnie dosięgła. A słowami typu ‘homosie’ i wypowiedzią nt. Kaczyńskiego pokazałeś, że drzemie w tobie zwykły kibol, tyle że w białych rękawiczkach. Tfu! odrażający typ…
                    • Gość: nicelus Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.13, 12:45
                      Wojtek napisał:

> ... będziecie bezradnie obserwowali
                      > stopniowe staczanie się Kościoła ...

I ty masz duże zmartwienie?

:D

• Gość: Wojtek Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.aster.pl 13.03.13, 12:46
                        Tak, zalewam się łzami wyobraź sobie :)
                    • Gość: login_t Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.noc.fibertech.net.pl 13.03.13, 13:54
                      Trochę za długie, nie chce mi się tyle czytać o tym, jaki beznadziejny jestem ja i KK.
                  • Gość: Wojtek Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.aster.pl 13.03.13, 12:45
                    <Kościól prowadzi wewnętrzną dyskusję (czego zewnętrznym przejawem są np. odejścia Bartosia etc.), ale nikt nie jest tym zainteresowany.

Jeszcze do tego muszę się odnieść, bo mnie rozbawiłeś. O jakiej ty dyskusji mówisz człowieku? Czy ty myślaleś, że kogoś obchodzą wasze szptane debaty przy kawiarnianych stolikach? Po pierwsze, Bartoś - jak każdy, który odważył się odejść - jest w Kościele wyklęty o o żadnej dyskusji, rozumianej jako wymiana poglądów celem ich ewentualnej korekty czy rewizji nie ma mowy. Gdyby nie TVN, to przeciętny katolik nie wiedziałby nawet, że taka postać istnieje, a nawet jak wie, to nie rozumie o czym ten człowiek mówi. Powiedz login, pytałeś kiedyś tzw. 'zwykłego człowieka' czy jest świadom, że ewangelie wchodzące w skład Nowego Testamentu zostały napisane kilkadziesiąt lat po smierci Chrystusa? Polecam, to świetny test poziomu polskiego katolicyzmu. Rozumiem oczywiście, że ty ten poziom wynosisz pod niebiosa, bo takim kołtuństwem się doskonale steruje. Wyborne, dyskusja w Kościele :)
            • Gość: hiro Re: pisząc te wszystkie posty andrzejusa zdajesz IP: *.gorzow.mm.pl 10.03.13, 00:13
              > cia. Ty jesteś rzeczywiście niereformowalny, bo proces zmiany opinii wymaga poz
              > nania, konfrontacji jednych faktów z innymi, a ty masz tylko uprzedzenia, lęki
              > i zasłyszane plotki, do których jesteś przyspawany. Mam ci to dalej tłumaczyć a
              > ż zrozumiesz, czy dasz radę sam?
              pisz chłopaku pisz.....poczytamy .nie wymiękaj:-)))dalej chłopcze dalej....... aż ci tchu zabraknie:-))) pisz będę czytał obiecuję.....;-))))może się coś od ciebie nauczę.......:-))))))
              a ja szybko się uczę
              • andrzejusa Re: jakiegos ksiedza zabito! innego pobito! 12.03.13, 21:42
                login , ty chlopie jestes typowym od przedszkola wychowankiem katolickiego kosciola:(((

mowi ci cos junta?

mowia ci cos rzady prawicowxch katolikow w chile czy argentynie?
                mowia ci cos dziesiatki , jezeli nie setki tysiecy zamordowanych w imie katolickiego boga ludzi!?
                jakiegos ksiedza katolickiego suchowolca chcesz tym zamordowanym w imie katolickiego boga
                przeciwstawic??!!
                jakiegos popieluszke i innego dla wiary zamordowanego ksiedza??!!

jeden zamordowany ksiadz katolicki jest swiety ????
                dziesiattki tysiecy zamordowanym w imie katolickiej religii to ODPAD LUDZKI??!!

jezeli tak twierdzisz ?
                to ja ci powiem:
                te dziesiatki tysiecy zamordowanych z rozkazu kosciloa katolickiego ludzi jest swietych!!!!

A KAZDY KATOLICKI KSIADZ ; gdziekolwiek zamordowany , czy pobity,
                sprawca nieszczesc milionow ludzi na calym swiecie jest SMIECIEM!!!!

takie jest moje zdanie
                i zaden czarny czy bialy dym nad watykanem tego nie zmieni!!!
                • andrzejusa Re biedny Bernardzie moj !! 12.03.13, 22:07
                  i ty mi tlumaczyc bys chcial religie jakakolwiek i boga jakiegokolwiek?
                  ty chcesz mi wmowic ze wierze w boga mimo ze nie wierze w boga?
                  chcesz mi wcisnac , ze mam sie bac boga i jego czarnych i bialych aniolow?

w dupie mam Bernard twojego boga i wszystkich innych bogow na ziemi!!!
                  jak bys sie nie sprezyl?
                  jak bys nie pieral!

nie wierze Bernard w jakiegokolwiek boga !!!
                  W JAKIEGOKOLWIEK!!!

a dla ciebie ludziu prosty mam kilka pytan:

ty ciagle wierzysz , po tych informacjach o grupach , koteriach,
                  tych co chca by c konserwatywni i tych co nie chca?

ze jakis duch "swiety" wyleje sie na kardynalow katolickich i im powie kogo maja za
                  papieza wybrac??????????

Bernard nie badz dzieckiem i zacznij wreszcie troche myslec chlopie!!!

wez ta swoja katolicka skorupe ze lba troche skrusz,
                  swojego lba ,
                  i pomys , jesli to jeszcze wogole mozliwe jest Bernard:))))

A JEZUS PEWNIE PATRZY Z NIEBA NA WATYKAN ,
                  I JAKIMS MOMENCIE SIE ZERZYGA!!!!
                  • Gość: hiro Re: Re biedny Bernardzie moj !! IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 22:13
                    skoro nie wierzysz w boga napisz kilka wątków o ufo......wierzysz w ufo?
                    mam dla ciebie propozycję. napisz coś o islamistach ! tak ostro. zobaczymy jaki ty kozak jesteś......ja od razu ci odpowiem,że wolę mnieć głowę sprzężoną z tułowiem...a ty ponoć z niemiec nadajesz<hehehehehe>
                • Gość: login_t Re: jakiegos ksiedza zabito! innego pobito! IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 13.03.13, 21:29
                  andrzejusa napisał:

> mowi ci cos junta?
                  > mowia ci cos rzady prawicowxch katolikow w chile czy argentynie?

Junta rządzi!!!
    • andrzejusa Re: do hiro pare slow 12.03.13, 22:18
      czesc do hiro,
      szkoda ze nie wlaczyles jakiegos nika , ale niech bedzie:)

widzisz chlopie prawda ma sie tak , ze ja zadnym intelektualista nie jestem,
      pisze co mi pod palec z glowy sie przemiesci,
      ale wlasnie tak jak ty chcialbym to tym katolickim tbebilom,
      przekazac!!!!

w takiej formie i tak klarownie:)))))

w zwiazku z tym ze tego nie potrafie,
      mam nadzieje ze mnie jakos wesprzesz , jak bedziesz chcial,
      bo to zawsze jest poza moja twarda retoryka i sucho podanymi argumentami,
      jakis wielce zrozumialy i kwiecisty styl,

ktory niestety nigdy z pod mojego sztywnego palca nie wyjdzie!!

pozdrowienia
      • Gość: hiro słucham IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 22:31
        hiro od zawsze pisze jako hiro. nigdy nie użyłem żadnego innego nika bo się brzydzę cfelami pedałami i frajerami......fakt jest taki,że ktoś coś klepnie jako hiro i tyle mu z tego.<chyba,że mnie wku...>
        > w takiej formie i tak klarownie:)))))
        nic klarownego tu nie ma.......
        a wiesz czego ci brakuje?
        > ktory niestety nigdy z pod mojego sztywnego palca
        no stary jak ty h...em walisz w klawikord to sorki..........kiedyś może z tego wyrośniesz.........
        • Gość: do hiro Re: słucham IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 22:46
          > hiro od zawsze pisze jako hiro. nigdy nie użyłem żadnego innego nika
          W twoim przypadku to żaden heroizm. Pod każdym nickiem słoma z butów wystawałaby ci w ten sam sposób i każdy by cię i tak bez trudu rozpoznał.

<bo się brzydzę cfelami pedałami i frajerami......
          O tym właśnie mówię. Trzeba ci przyznać, że w swojej prostocie jesteś konsekwentny.
          • Gość: hiro Re: słucham IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 22:52
            jesteś?.............pisz chłopaczku ....pisz..........................................
          • Gość: hiro Re: słucham IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 22:55
            > <bo się brzydzę cfelami pedałami i frajerami......
            > O tym właśnie mówię. Trzeba ci przyznać, że w swojej prostocie jesteś konsekwen
            > tny.
            i co? mam cię przyjacielsko pocałować jako moją ofiarę nr. 1,2,3?
            wybieram nr dwa .trafiłem bez pudła..........
        • andrzejusa Re: hiro holzkpfie 12.03.13, 22:56
          ty hiro jakis nadwrazliwy jestes niestety,

pisalem do kogo innego, ale tam ,zostanmy przy nas!

ty tak hiro dalej nie lubisz eskimosow?!
          ale dlaczego hiro nie lubisz eskimosow?!!

ALE PEDALOW NIE LUBISZ,
          CZARNYCH NIE LUBISZ;
          AZJATOW PEWNIE TEZ NIE LUBISZ?
          pewnie i zlodzieji nie lubisz?
          pewnie i kobiet nie lubisz?
          ale palacych lubisz?
          a smiecacych lubisz?
          ale na pewno pijacych nie lubisz!!!
          a tych co sie nie kapia codzieniie lubisz?
          a tych co po psach nie sprzataja lubisz?
          a starych lubisz?
          a pilkarzy lubisz?
          ale ruskich nie lubisz?
          a niemcow?
          a francuzow?
          a boliwijczykow?
          a australijczkowß
          a japoncow?
          a slazakow?
          a ateistow?
          a kryptologow?
          a debili?
          a prymitywow?
          a hiro?

pocaluj sie w dupe hiro ,
          mysle , ze gdybys mogl to zrobic ,
          bylbys najszczesliwszym czlekiem na swiecie!!!!

ale nic sie nie martw hiro ,
          takich jak ty debili niestety 95 % ludzkosci jest:(((((((
          • Gość: hiro już? IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 23:03
            to spuść po sobie bo strasznie śmierdzi:-) nie zapomnij wcześniej odkręcić kranu z wodą bo możesz coś poczuć..............w dupie ....tej twojej właśnie..:-)
    • Gość: nicelus Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.13, 12:48
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Nf0vJiyeLIo
      :D

• andrzejusa Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 13.03.13, 22:00
        czesc nicelus ,
        no co tam?

to ten debil presley ma byc jakims autorytetem dla kogos? dla mnie?

on sie chyba z imieniem boga katolickiego na ustach zacpal na smierc:(
        szukasz jakich autorytetow co to w boga katolickiego wierzyly?
        to szukaj stary ale konkretniej
        i konkretniejszych mi tu glupkow wierzacych podawaj.

nie jakies pacykowane lalki !
        • andrzejusa Re: Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga? 13.03.13, 22:26
          czesc Wojtek,

masz pelna racje piszac ze sie kosciol katolicki przekierowywal bedzie na ameryke poludniowa i afryke!
          pisales to wczoraj a dzisiaj wybrali kardynalo... ups ,
          wybral bog za posrednictwen ducha swietego nowego pape z ameryki poludniowej!

to dobra wiadomosc dla europy,
          kosciol katolicki skoncentruje sie na pozyskiwaniu nowych wiernych tam,
          gdzie ich moze jkeszcze pozyskac:

w krajach biednych gdzie ludzie sa niestety glupi , czy inaczej, prosci BARDZO!

no coz ?!
          w europie pozostanie im jeden przyczulek:
          polska !!!
          kraj biedny i wykazujacy niespotykany nigdzie na swiecie odsetek ludzi glupich:((((

biedna ta moja ojczyzna ,
          ale tak naprawde nikt tej biedy nam nie narzucil!
          sami polacy sa swojej biedzie winni,
          z blogoslawienstwem watykanu:(((((
    • Gość: jfk jestem głupcem dla Boga IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.13, 23:34
      A ty czyim jesteś głupcem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka