Dodaj do ulubionych

do marka_p

12.03.13, 22:33
dzieki bardzo , ze zwrociles mi uwage , ze moje wpisy moga niespodobac sie komus,
i spotkam sie z takims kims prze sadem.

chodzi o wpisy dotyczace religii.

marek ,
biore pelna odpowiedzialnosc za moje wpisy i slowa!
czasami sa one kontrowersyjne i nawet obrazoburcze!
ale taka moim zdaniem powinna byc dyskusja.

pelna odpowiedzialnosc biore na siebie.

dzieki ,
andrzejusa
Obserwuj wątek
    • Gość: hiro Re: do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 22:41
      a nie prościej emilkiem?a........................ dresik masz firmowy z gazety.cenzor nawet nr.tel podał mogłeś wysłać esemesa:-)))))
      • andrzejusa Re: do marka_p 12.03.13, 23:02
        moglem wyslac esemesa hiro ,
        a nie wyslalem,!
        i co problem masz ?
        napisal marek do mnie na forum ,
        na forum mu odpowiedzialem,

czyzbys nagle hiro bez BABY zostal???

bym sie nie zdziwil !
        z twoim wschodniopolskim podejsciem do swiata ...

to moglo sie zdarzyc!!!:)))

bez baby da sie zyc hiro i bez kosiola katolickiego tez:)))))
        • Gość: hiro Re: do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.13, 23:08
          > bez baby da sie zyc hiro i bez kosiola katolickiego tez:)))))
          jak to dobrze,że mnie to napisałeś......
          dzięki stary! wstąpił we mnie nowy duch!będę żył!!!!dzięki
          • Gość: Bernard Re: do marka_p IP: *.net.albertacom.com 12.03.13, 23:48
            Hey andrzejusa i hiro,
            Markiem p sie radze nie przejmowac....
            Ten "opiekun" forum raczej niewiele (jesli cokolwiek) ma do powiedzenia w sprawie forum Gazety....
            Twoje opinie andrzejusa podobnie jak hiro moga sie komus nie podobac - to oczywiste....
            Wam z kolei, moga sie nie podobac posty innych ludzi...
            To jest cala pieknosc forum - zadne towarzystwo adoracji i lizania sie nawzajem...
            To uczciwe pisanie tego co co mamy na mysli...
            Marek jest nawiedzony... - lekarstwa nie ma...
            On mysli ze Prezydent RP, Premier, Wojewoda, Prezydent Gorzowa, Radni i...forumowicze ......maja gdziekolwiek poza "nosem" to co on wypisuje....
            On naprawde wierzy ze jest "kims" kto robi "wazne cos"....
            Zachowuje sie jak rownie nawiedzony Jarek ktory z kolei podobnie jak nasz marek posiada kilku klakierow upewniajacych w slusznosci podjetej drogi....
            Staram sie go "delikatnie" za pantofelki na ziemie sciagac ale on....jak Jarek - wie lepiej....
            Szkoda..
            Wyzej w tej swojej wznioslosci sie wzniesie....tym mocniej w glebe przywali....
            A z drugiej strony....Jesli marek p moze swoje idiotyzmy na tym forum wypisywac....to kto zabroni wam czy mi?
            Marek bawi sie w podworkowa polityke i najwidoczniej ktos "poprosil" go o przytemperowanie co niektorych forumowiczow... : "My cie to w srodowisku "naostrzymy"z twoimi ideami (bedziesz kims).... jesli ty tych na forum "przytemperujesz"....
            I marek p siem stara...Temperowac....
            Oczywiscie Gazeta z tym nic wspolnego miec nie moze....W koncu "ele-faszyste" toleruja do jasnej cholery.........
            I to sa jaja
            :):):):):)
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
            • marek_p Re: do marka_p 13.03.13, 22:40
              Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Ten "opiekun" forum raczej niewiele (jesli cokolwiek) ma do powiedzenia w sprawie
              > forum Gazety....

Nożyczki mi dali, ale używam ich głównie do przenoszenia spamu - tak jak sobie kolektyw życzył (wiem, czasem się opierniczam). Wolę tłumaczyć i czasem udaje mi się Was okiełznać tzn namówić, żebyście byli wobec siebie koleżeńscy.

Gorzowa przed falubaziewem uratować nie potrafię, to nie jest robota dla garstki rozbitków, tylko dla sprawnie działającej organizacji. Tym niemniej próbuję, co bardzo naszego Benia cieszy.
    • Gość: login_t Re: do marka_p IP: *.noc.fibertech.net.pl 13.03.13, 07:33
      andrzejusa napisał:

> ale taka moim zdaniem powinna byc dyskusja.
      Mylisz własne elukubracje i zmazy nocne z dyskusją.
      • Gość: tematy zastępcze Re: do marka_p IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 08:19
        TYM POLACY ZYJA ! a nie waszymi popierduchami kto z kim i po co !!!!

zorro:

: Wszyscy celowo jesteśmy rozpraszani tematami zastępczymi w mediach które mają odwrócić naszą uwagę od spraw ważnych ,spraw niewygodnych dla rządu. Takimi samymi bzdurami karmią nas zarówno na ONET jak i WP- jak nie fryzura Muchy to uśmiech Dody, aż dziwne że na razie wycofali Natalie Siwiec z natarcia!

W komentarzach grupa ..czuwająca'' skutecznie rozprasza uwagę zainteresowanych ośmieszając posty niewygodne i zmieniając temat. Czy to tak trudno zauważyć? Temat zmiany rządu pod presją społeczeństwa w Bułgarii na naszych przeglądarkach zablokowany - nie widzicie tego? Cenzura ma pełne ręce roboty !Grupy ..czuwające'' w sieci celowo podjudzają internautów - chaos i obrzucanie się epitetami w komentarzach gwarancją braku porozumienia internautów.Można to będzie zauważyć po tym wpisie - zaraz się znajdzie kilku..działaczy..którzy błysną pożałowania godnym dowcipem na temat tego postu automatycznie się dekonspirując.Nikt normalny przecież nie ma żadnych wątpliwości że w skutek polityki jaką prowadzi rząd nasz kraj stacza się po równi pochyłej.Rząd swoim działaniem doprowadza obywateli do skrajnego ubóstwa, do decyzji opuszczania kraju za chlebem , do drastycznych wyborów nie godnych człowieka.

Elita na którą łoży całe społeczeństwo , ludzie wiecznie uśmiechnięci , z zapchanymi kontami traktują społeczeństwo jak bezrozumną dojną krowę.Polska została ubezwłasnowolniona - gdzie nasze zakłady pracy ? Gdzie przemysł ? Bezrobocie jest już tylko konsekwencją tego celowego działania. Obudżcie się w końcu! Czas wyrazić swój sprzeciw przeciwko braku przyszłości dla wszystkich w naszym kraju! Polityka prorodzinna to kpina z której wszyscy sobie zdają sprawę! Z żadnego państwa europejskiego nie emigrował tak wielki procent młodych ludzi w poszukiwaniu pracy i przyszłości za granicą.Teraz już nawet ludzie w średnim wieku posiadający jakąkolwiek możliwość opuszczają nasz kraj..Wszystko to dzieje się tu i teraz na naszych oczach za cichym przyzwoleniem elity wykonującej jedynie pozorowane ruchy w celu zachowania stołków do końca kadencji.Podejrzewam że gdy już nastąpi nieodwracalny krach nie zobaczymy tych ludzi w Polsce..będą już żyli sobie opływając w dobrobyt po za granicami kraju.Ich morale widać po ostatnich aferach z przyznawaniem sobie bezpodstawnych kolosalnych nagród!

Ci ludzie zdają sobie jednak sprawę jak ważna jest dezinformacja medialna , cenzura i propaganda którą w sposób mistrzowski opanowały podlegające im media.Naród Bułgarii się już przebudził!W skutek podwyżek cen energii i drastycznego spadku stopy życiowej czego następstwem były masowe protesty rząd podał się do dymisji !!!Można? Można !!! W tej chwili nasz ,,przyjazny obywatelowi '' rząd funduje nam kolejne podwyżki cen paliwa..a co za tym idzie wzrost kosztów transportu więc równoznaczny wzrost cen żywności.20% Budżetu państwa pochłania utrzymanie ADMINISTRACJI - tak podaje Onet..To moi drodzy jest najzwyklejsze okradanie całego społeczeństwa w świetle prawa.W dobie kryzysu karmienie nas sloganami o zaciskaniu pasa a pobieranie samemu premii w wysokości niewyobrażalnej dla przeciętnego Polaka świadczy dobitnie z kim mamy do czynienia .
        REFERENDUM KTÓREGO RZĄD BOI SIĘ JAK DIABEŁ ŚWIĘCONEJ WODY !!! Wystarczy wejść na ../zmieleni.. i zebrać podpisy!

Czas najwyższy żeby ratować to co jeszcze jest do uratowania.Ludzie OBUDŻCIE SIĘ !!! Nie rozpraszajcie swojej uwagi komentarzami ,,najemników'' które teraz nastąpią! OBUDŻCIE SIĘ !!! Czas zjednoczyć siły jak w przypadku ACTA !!!! Apeluję do młodych zjednoczmy się ! Jak widzicie siebie i swoje rodziny za dwa lata - na zmywaku gdzieś za granicą ??? BYLIŚCIE PRAWDZIWYMI OBYWATELAMI W WALCE O ACTA BĄDŻCIE NIMI I TERAZ W WALCE O WŁASNĄ PRZYSZŁOŚĆ O WŁASNY KRAJ !

ZYDZI !!!!! OKREGI JEDNOMANDATOWE ! SWOBODNY DOSTEP DO MASS-MEDIÓW !!!
        • marek_p Re: do marka_p 13.03.13, 22:18
          Ministra Mucha jest kobietą i będę bronił jej fryzury.
          Z pozostałymi Twoimi uwagami z grubsza się zgadzam.
          Ludzie na ulicę nie wyjdą, bo w tivi dużo fajnych rzeczy leci.

Bardzo martwi mnie kondycja mediów.
          Mam nawet przekonanie, że oni myślą, że społeczeństwo jest niefajne, a oni tak fajnie mają wszystko poukładane z politykami, ba, nawet często nie trzeba zapisywać nowych numerów w książce - sami swoi, od wielu lat, co najwyżej zmieniają się rolami, krytykują albo tłumaczą ;)
    • Gość: nicelus Re: do marka_p IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.13, 12:50
      www.youtube.com/watch?v=nhvaDJTUmrU
      :D

• marek_p Re: do marka_p 13.03.13, 22:29
      andrzejusa napisał:

> chodzi o wpisy dotyczace religii.

Po starej znajomości jedna rada jeno.
      Nie poruszaj w ten sposób tematów religijnych na forum jakiegoś kraju, w którym żyją muzułmanie. Zapewne nie masz tyle kasy, żeby wynająć ochroniarzy na 24h/dobę.
      Oni głowy za obrazę uczuć religijnych ucinają, tak szanują to w co wierzą.

Powiedz sobie, że szanujesz dobrą pizzę i nie lubisz tych co ją profanują. Może zrozumiesz, że inni też mają prawo mieć coś, czego nie należy wyszydzać.
      Trochę tolerancji wobec wierzących, nie prześladuj nas.
      • andrzejusa Re: do marka_p 13.03.13, 23:01
        czesc marek,

po pierwsze nie in teresuja mnie muzulmanskie kraje
        i tak na prawde pieprze co tam sie dzieje , nie mam na to zadnego wplywu,

ale mam jakikolwiek , nawet minimalny wplyw na to co sie dzieje w polsce,
        i dlatego pisze to co pisze tak a nie inaczej!

marek !
        dla jasnosci ,
        ja nie mam nic przeciwko wierzacym , nie wazne w co i w jakim kraju,
        czy ty wierzacy katolik jestes , czy nie , jest mi to obojetne,

natomiast mam wszystko przeciwko jakiejkolwiek religii,
        w tym konkretnyk przypadku przeciwko religii katolickiej:

chce wierzyc w boga ? wierz !
        chcesz chodzic do koscila ? chodz!
        chcesz swoje dzeici w swojej wierze wychowywac? wychowuj!
        chcesz dawac na tace?dawaj!

ale niech katolicka hierarchia koscielna odpie... sie ode mnie!!!!
        niech mi ksieza i biskupi nie wlaza w moje prywatne zycie!!!

nie chca in vitrio ?
        niech nie chca!
        nie chca aborcji ? niech nie chca!
        nie chca malzenstw jednoplpciowych? niech nie chca!
        nie chca badan przedporodowych? niech nie chca!
        nie chca badan genetycznych? niech nie chca!
        nie chca klonowania.......

NIKT marek NIE ZMUSZA KATOLIKOW BY ROBILI COKOLWIEK PRZECIWKO ICH WIERZE!!!!!

ale niech katolicy mnie nie zmuszaja BYM ZYL TAK JAK ONI CHCA:((((((

i tu jest probnlem marek!!!

to nie ja jestem nietolerancyjny , nie ja przesladuje katolikow marek,

to oni probuja mnie przesladowac:((((((

I Z TYM SIE NIE POGODZE NIGDY!!!!
        • marek_p Re: do marka_p 13.03.13, 23:34
          andrzejusa napisał:

> to oni probuja mnie przesladowac:((((((

Na tym forum jest inaczej, to Ty prześladujesz wierzących, że głupi itp.
          Poczytaj.

Co do zabawy w Boga (wolframem w DNA i poczęcie życia z zamrożonego mamutowego włosa) - tu sprawa od strony etycznej jest bardzo skomplikowana.

Pewnie nie chcesz jeść żywności modyfikowanej genetycznie, albo chciałbyś, żeby Twoje córki miały wybór (wiedziały co jedzą) chociaż do wieku, w których zdecydują się urodzić dzieci.

Co do mamuta, z wątpliwościami, ale jestem na tak.

Co do in vitro. Bardzo trudny temat. Z jednej strony szansa na pełnie życia rodziców, z drugiej perspektywa, że nasi potomkowie w kilkudziesięciu następnych pokoleniach mogą stracić zdolność do naturalnej reprodukcji. Bolesne, ale prawdziwe.

Dzisiejszy świat stawia ogromną ilość wyzwań natury etycznej. Mnie na przykład bardzo boli podział na narody wybrane (tzw wolny świat) i narody uciemiężone (Palestyńczycy, wcześniej Serbowie, Libijczycy, jutro Persowie).

Nie modlisz się, to może jakoś inaczej zaapeluj do Amerykanów, żeby nie wywoływali wojen, ropa i tak się skończy, trzeba rozwijać technologie wykorzystująca energię Słońca lub żyć oszczędniej i zdrowiej - więcej ruchu = mniej spalin).

Co do tematu "chłop z chłopem" to jestem na nie, bo chłop z babą to jestem na tak.
        • klodawa1952 To nie tak 15.03.13, 05:56
          Kiedyż to xieża wchodzą w Twoje prywatne życie ?
          To jest prawo, standardy obyczajowe i normy społeczne. Nie ma takiego rodzaju wolności o jakiej piszesz.
          NP. Zdaniem katolików zygota to człowiek a więc aborcję traktują jak zabójstwo. Nie wtrącają sie, a raczej system nie wtrąca się w Twoje życie ale chronii życie tak samo jak chroni życie Twoje i moje gdyby ktoś nam chciał je odebrać.
          Tak samo nie jest sprawą katolika jak wychowuje swoje dzieci. Ma je wychowywać zgodnie z systemem prawnym. Jeżeli jakiś odłam wyznaniowy nie wysyła dziecka do szkoły to nie jest to jego sprawa.
          Jeżeli w jakiś związkach religijnych a raczej grupach narodowościowych uważają , że dziewczynka mająca 12 lat może współżyć seksulanie w związku to też nie jest to ich osobista sprawa i nie jest to ich religijna sprawa.
          Popieram związki partnerskie i wiele innych swobód ale " wolnoć Tomku w swoim domku" jest dawno już w rozwiniętych społeczeństwach nieaktualne.
          • Gość: tak, to nie tak Re: To nie tak IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 08:28
            > Kiedyż to xieża wchodzą w Twoje prywatne życie ?
            > To jest prawo, standardy obyczajowe i normy społeczne. Nie ma takiego rodzaju w
            > olności o jakiej piszesz.
            > NP. Zdaniem katolików zygota to człowiek a więc aborcję traktują jak zabójstwo.
            > Nie wtrącają sie, a raczej system nie wtrąca się w Twoje życie ale chronii życ
            > ie tak samo jak chroni życie Twoje i moje gdyby ktoś nam chciał je odebrać.

Sęk w tym, że Kościół Rzymski nie posiada jakiegokolwiek autorytetu, żeby kogokolwiek pouczać w sprawach światopoglądowych, czego oczywiście zdaje się nie przyjmować do wiadomości. Organizacja ta jest całkowicie skompromitowana w sprawach sumienia i nie jest to – jak usiłuje się nam wmawiać – efekt nagonki medialnej czy ateizacji Europy, bo ateizacja jest skutkiem, a nie przyczyną, a media i tak są dla KK pobłażliwe, bo np. polskie społeczeństwo – tak wrażliwe na niesprawiedliwość ekonomiczną – wyjałowiłoby się religijnie jeszcze bardziej znając szczegóły nadużyć finansowych sławnej Komisji Majątkowej, w ramach której twoja wyrocznia pokazała to, co ma najlepszego, czyli Himalaje hipokryzji, zatrudniając do drenażu publicznej kasy swoich ludzi, a następnie – gdy sprawa się ‘rypła’ – umywając od tego ręce (skojarzenia z Piłatem jak najbardziej na miejscu) i stawiając się na koniec (to jest rozkoszne ) w roli ofiary! Media, głównie prywatne, które tak często przedstawia się w roli kata Kościoła, nadal wykazują się wobec niego postawą, do której jak ulał pasują słowa Gombrowicza „zachwycamy się Słowackim, gdyż wielkim poetą był, a obdarzamy go czcią, ponieważ wieszczem był”.
            Poza tym KK, co polska, zaangażowana ideologicznie część społeczeństwa odsuwa od siebie ze wstrętem lub po prostu nie ma o tym bladego pojęcia, ma na sumieniu niemożliwą już dziś do policzenia, ale z pewnością ogromną liczbę ofiar wojen religijnych, prześladowań, Inkwizycji, kolaboracji z prawicowymi reżimami czy – z dziejów najnowszych – molestowania seksualnego, a całość tych działań pokazuje obraz tej instytucji, która kierują się długą litanią motywacji, wśród których zasady moralne, dobro, miłość, współczucie (proszę mi wybaczyć nieco patetyzmu, a niektórych jak np. niejaki login czy nicelus przepraszam za użycie słów dla nich niezrozumiałych) czy wreszcie 10 przykazań znajdują się na tej liście na szarym końcu. Masowe odejście w obojętność religijną europejczyków to w dużym stopniu wyraz sprzeciwu wobec narzucania siłą autorytetu instytucji, która żadnego wrażenia – poza blichtrem watykańskich imprez – na nikim już nie robi. Dlatego proszę nam tu nie opowiadać o katolikach w kategorii najwyższej, namaszczonej przez absolut instancji, której głos ma być dla nas jakimś kierunkowskazem. Choć właściwie to jest, bo polecam taką zabawę – kiedy KK mówi, że coś jest złe lub dobre, to spróbujcie bez wahania zrobić dokładnie odwrotnie, a niemal zawsze okaże się, że wyszło jak trzeba. Dlaczego tak jest? Ponieważ motywacją Watykańczyków jest ochrona własnych interesów, przeraźliwy strach, że człowiek, który np. decyduje się na in vitro dojdzie do wniosku, że Bóg, a więc (o zgrozo!) także Kościół, nie jest mu do niczego potrzebny. A Kościół i katolicy niech sobie gadają co chcą, bo akurat o ochronę życia to tu chodzi najmniej. Posłuchajcie zresztą Radia Rydzyka, gdzie tzw. ‘obrońcy życia’ zajmują honorowe miejsce, a potem obejrzyjcie relacje z ich spędów, czy archiwalne z Krakowskiego Przedmieścia, na których widać – prawdopodobnie w dużej części – te same osoby z zaciśniętymi piąstkami, sinymi z zacietrzewienia ustami i przekrwionymi oczkami, agresywnych wobec ‘nieprawowiernych’ dziennikarzy i tzw. ‘obcych’. To jest prawdziwy obraz polskiego katolicyzmu i jego troski o czyjeś życie. Ja tego nie kupuję, zakłamanie, tandeta, zgnilizna.
      • blic Re: do marka_p 14.03.13, 21:23
        marek_p napisał:

> Trochę tolerancji wobec wierzących, nie prześladuj nas.

Czy można się roześmiać jeśli ktoś z poważną miną głosi, że wypowiadanie kilku łacińskich słów nad naleśnikami zmienia je w ciało Elvisa Presleya?
        • Gość: hiro Re: do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.13, 21:29
          ciekawsza jest sprawa zamiany wodę w wino......takiego kolegę jak jezus z nazaretu warto by było mieć....
          • andrzejusa Re: do marka_p 14.03.13, 21:47
            no i widzis marek i Blic i hiro ci odpowiedzieli,

a tak po prawdzie marku ,
            to twoje slowa o zabawie w boga sa naprawde zalosne:(((

bo pomysl tak sobie w swojej katolickiej glowie,
            jezeli czlowiek jest w stanie , jak to nazywasz , poprawiac boga?!

TO CO TO ZA BOG marek, co to za bog niby wszechmogacy:(((
            i co to za bog , ktory stworzyl idealnie cos ,
            cos , co teraz jego stworzenia po nim poprawiaja??

marek prosze , troche sie zastanow nim cos napiszesz,
            czasem warto nic nie mowic!

co do homoseksualistow marem?
            czy ty i inni tobie podobni konserwatyski obyczajowiby nie powiedzieli,
            na swiecie jest tak ze facet kocha kobiete i odwrotnie ,
            ale tez facet kocha faceta ,
            a kobieta kobiete!

i to nie jest nienaturalne jezeli wystepuje, w srod nas ludzi, w gdzies okolo 10% populacji!

gdziez ten problem marek?!

jezeli kobieta chce kochac kobiete ba tak czuje ,
            a mezczyzna mazczyne , ba tak czuje,

to gdzie ten problem marek???

pozdrowienia
            • Gość: hiro Re: do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.13, 22:08
              > konserwatyski obyczajowiby
              za h...a nie wyguglowałem:-))))))))
              a pedał to pedał! do lesbijek nic nie mam...nawet je lubię..............jak są ładne...wrrrrrrrrrrrr
              • andrzejusa Re: do marka_p 14.03.13, 22:29
                no ale jak to moj drogi hiro?

dlaczegoz to lesbijki tak a homoseksualisci nie?
                to moj drogi hiro homoseksualizm i to!

to moze troche inaczej hiro:
                zoofilia , czyli kobieta , dajmy na to z psem lub koniem , to ty to nawet lubisz,
                ale juz mezczyzna z tym samy koniem i psem to zboczenie paskudne!!!

to moze hiro cos jeszcze , bo swiat niestety bardziej skomplikowany jest niz myslisz,

na pewno mezczyzna pedofil to przestepstwo i kara i tak jest,
                ale kobieta pedofilka , to moze sympatycznie ci sie kojarzy??!!

wez wreszcie hiro leb otworz , jezeli potrafisz?
                i zobacz ze zyjesz jeszcze w XIX wieku a najwyzej na poczatku XX-go:(((

• Gość: hiro Re: do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.13, 22:34
                  a spadaj zboku ze swoimi psami i koniami! miłego wieczoru!
                  ja pisałem zboku o dwóch góra trzech ładnych kobitkach.......<i tylko kobitkach.......>
                • Gość: okoń Re: do marka_p IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 11:34
                  > to moze hiro cos jeszcze , bo swiat niestety bardziej skomplikowany jest niz my
                  > slisz,
                  > wez wreszcie hiro leb otworz , jezeli potrafisz?
                  > i zobacz ze zyjesz jeszcze w XIX wieku a najwyzej na poczatku XX-go:(((

Dobre, dobre :) Dla hiro świat jest bajecznie prosty - 'ja być dobry Kunta Kinte, pedzie i nne odmieńce być złe, bo Kunta Kinte się ich brzydzić. A lesbijek Kunta się nie brzydzić, a że lesbijki brzydzić się Kunta to drobiazg. Lesby się qrwa spacyfikuje, pedziów też i pyta Kunta Kinte będzie baaaaaaaaaaaaaaardzo happy :)' A łeb mógłby sobie hiro otworzyć wyłącznie waląc z rozpędu w mur. Ale tego nikt by nie chciał, bo jakby się ten cały bajzel rozsypał to za cholerę nikt by tego nie poskładał tak jak było i mielibyśmy w efekcie nie daj Bóg jakiegoś Palikota albo innego homosia. Tfu, tfu!
            • Gość: Bernard Re: do marka_p IP: *.net.albertacom.com 14.03.13, 22:40
              Hey andrzejusa,
              W tym temacie zgadzam sie z toba...
              "Gdzie ten problem" jesli nie w glowach tych ktorzy przez wieki umacniani w wierze ze przesladowanie jest dozwolone pod warunkiem, ze to oni a nie ich sie nie przesladuje...
              Wierze ze Bog uczynil wszystkich rownymi i wszystkim dal prawo do wolnosci i milosci..
              Nie jest to poglad "ateistow" jedynie...Jest to poglad takze swiatlych ludzi wierzacych...
              Kosciol akceptuje i juz w czesci praktykuje homoseksualizm . Teraz oczywiscie pod plaszczykiem obludy, ale poczatek juz jest....
              Jesli Ksieza i Biskupi moga lamiac wlasne prawa szukac "szczescia i milosci" takze z innymi mezczyznami to jest to dobry powod by Kosciol "pozwolil" wreszcie odklamac to wszystko i "pozwolic" wszystkim wierzacym prawa do "szczescia i milosci"...
              Jak login napisal: Kosciol otwarty dla wszystkich!!! Kosciol Powszechny!
              I tak, wierze, ze ksieza powinni miec prawo do zawierania zwiazkow malzenskich...
              Celibat powinien byc dobrowolny jak malzenstwo.....
              Jesli ludzie klamia ( takze ksieza) to dlatego ze maja powody...
              Wielu ksiezy klamie (jestem ksiedzem wiec jestem "czysty") wielu biskupow tez klamie albo ochraniaja klamiacych ksiezy....tez oczywiscie klamiac.... Stworzyl sie lacuch klamstwa i obludy...
              Z tym latwo mozna skonczyc...
              Zabrac te powody by jeden "grzech" drugim ( nie bedziesz dawal falszywego swiadectwa) zaslaniac...
              :):):):):)
              PS. Andrzejusa , ty swoje ateistyczne pooglady mozesz miec i masz prawo je glosic... Walnij jednak po hamulcach z tym slownictwem... Tak samo zaslugujesz na szacunek jak kazdy wierzacy....
              Wszystko sprowadza sie wlasnie do wiary a nie namacalnych faktow...
              Zaden wierzacy niczego "udowodnic" ci nie moze, a i ty swojej wiary w niewiare udowodnic nie mozesz...
              Piszmy wiec na temat pastwiska po naszej stronie plotu bez sikania na druga strone..
              Jak to wierzacy mowia? - "Bog jeden wie" ...
              Jak to niewierzacy mowia? - "Nikt nic nie wie"...
              I to sa jaja
              :):):):)
              Wiec...
              • andrzejusa Re: do marka_p 14.03.13, 23:10
                czes Bernard,

zawsze mi sie dobrze z toba pisalo , mimo tego za ateista zaprzysiegly jestem a ty kotolik:)

zasadnicze sprawy , czyli ten drogowskaz krorym zajemy na ziemi
                mamy taki sam Bernard.

nie zabijam , nie kradne , nie klamie:)) , nie wierze!!!
                ty nie zabijasz , jnie kradniesz , nie klamiesz:)) wierzysz!!

czym my wlasciwie sie roznimy Bernard? niby niczym wielkim!

ty wierzysz , ja nie wierze:
                niby skad problem i wojna jakakolwiek?

i ty calkiem gosciu jestes z ktorym da sie pogadac!
                ale twoi koledzy i twoje kolezankiw wierze,
                nie daja mi zyc:))))

dziwisz sie pewnie dlaczego taki uparty w swoim ateizmie jestem i taki wrogi kosciolowi
                katolickiemu?
                jako czlowiek wolny od wszelkiego rodzaju przesadow
                nie daje sie zniewolic zadnej religii i zadnym konwenansom:))

wisi mi to naprawde w co kto wierzy!!!!!!!!!
                ale jezeli ktos wierzacy probuje mnie zmuszac do akceptacji jego wiary ,
                jaka by nie byla,
                to rodzi sie we mnie opor i odraza!!!

i jak jestem przeciwko jakiej kolwiek wojnie,
                tak w takim przypadku stwierdzam ,
                sa sprawy za ktore warto walczyc i umrzec!!!!

niech maja swoja wolnosc homoseksualisci!
                bo jak oni swojej wolnosci miec nie beda
                to ja swojej tez nie bede mial!!!

nie za rownosc i braterstwo bede walczyl nie za wielka lub mala polske!
                nawet nie za biednych,
                ale za wolnosc moich wypowiedzi na pewno tak!!!!

pozdrowienia
                • Gość: login_t Re: do marka_p IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.03.13, 23:27
                  andrzejusa napisał:

> wisi mi to naprawde w co kto wierzy!!!!!!!!!

Przecież przed chwilą zalożyleś wątek "Jak glupim trzeba byc , by wierzy w boga?" na którym strasznie się czymś podniecasz, nie do końca rozumiem czym, ale najwyraźniej wlaśnie sprawami wiary...

Andrjusza, prawda jest taka, że jesteś obsesjonatem.
                  Ale też i fakt taki, że obsesje tego rodzaju są lepsze niż codzienne walenie gruchy, bo od walenia gruchy się ślepnie.
                  Także, Andrjusza, ejakuluj swoje miazmaty na forum, będziesz zdrowszy.
                  • marek_p Re: do marka_p 14.03.13, 23:48
                    Gość portalu: login_t napisał(a):

> Także, Andrjusza, ejakuluj swoje miazmaty na forum, będziesz zdrowszy.

Loginusie, po co takie trudne słowa ?

Ciężko mu w życiu, szuka winnych, no i trafiło na głupich i ciemnych, co przychodzą we śnie i krzywdą okrutnie. Tak krzywdzą, że następnego dnia funkcjonować bez myślenia o nich trudno, bo znowu przyjdą.
                    • Gość: login_t Re: do marka_p IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 15.03.13, 05:45
                      marek_p napisał:

> Loginusie, po co takie trudne słowa ?

Maszyna nie puszcza slów znajdujących zastosowanie.
                  • Gość: plebejusz login Re: do marka_p IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 11:54
                    > Andrjusza, prawda jest taka, że jesteś obsesjonatem.
                    > Ale też i fakt taki, że obsesje tego rodzaju są lepsze niż codzienne walenie gr
                    > uchy, bo od walenia gruchy się ślepnie.
                    > Także, Andrjusza, ejakuluj swoje miazmaty na forum, będziesz zdrowszy.

Katoliki to jednak 'w porzo' ludziska są. Zasadniczo to siermiężne i wulgarne chłopy, a i buty słomą majo wypchane, ale znają kilka przestarzałych zwrotów co mundrze brzmio w uszach gawiedzi, to i miło czasem posłuchać takiego. Pięknie prawisz, bracie loginie.
                • marek_p Re: do marka_p 14.03.13, 23:39
                  andrzejusa napisał:

> i ty calkiem gosciu jestes z ktorym da sie pogadac!

Nie chcę Wam się chłopaki wtrącać w rozmowę, ale ja też z Benkiem lubię pogadać.
                  Najlepiej o kojotach z jego sąsiedztwa.
                  Nasze lisy bezczelne, ale powszechnie znane, więc nie ma czym się chwalić. Jakbym miał borsuka po sąsiedztwie to co innego, bo to postać śmiechu warta.
                  Mój znajomy pszczelarz miał miśka w pasiece. Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska z Rzeszowa wydał pszczelarzom pastuchy elektryczne i to są jaja jak to Beniu mówi.

Tak oto gatunki zagrożone walczą o przeżycie w stare zatłoczonej Europie i nawet im to się udaje.
            • marek_p Re: do marka_p 14.03.13, 23:22
              andrzejusa napisał:

> ale tez facet kocha faceta ,

Gatunek by wyginął, gdyby tą drogą pójść.

Słyszałem to i owo o paradach równości w Berlinie.
              Naoczni świadkowie twierdzą, że uczestnicy stosują presję, "kto nie z nami ten przeciwko nam" (czyli zacofany, nietolerancyjny i głupi), coś podobnego jak robią wrogowie Kościoła na tym forum.

Jakoś nie mam ochoty się temu podporządkować.
              • Gość: do marka_p Re: do marka_p IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 12:07
                > Gatunek by wyginął, gdyby tą drogą pójść.

Co za niedorzeczny i zgrany argument. Po pierwsze, nikt na pewno nie dąży do tego, żeby wszyscy byli homo, więc o jakim 'chodzeniu tą drogą' mówisz? Wyobrażasz sobie jakiś rodzaj rzekomej 'agitacji' czy 'mody', która mogłaby spowodować masową zmianę orientacji z hetero na homo? Czujesz się zagrożony? Nie jesteś pewien swojej orientacji?
                Po drugie, jeżeli już istnieje zagrożenie gatunku to jest nim galopujące przeludnienie globu, ale jakoś nie widzę tu wątków, na których załamywane byłyby nad tym faktem ręce. Przeciwnie, kontynenty, które są najmocniej tym zjawiskiem zagrożone przeżywają renesans katolicyzmu, który zachęca do nieograniczonego mnożenia się w imię Pana, dodatkowo to zagrożenie pogłębiając.
                Po trzecie, gdyby podążać za tą logiką, to należałoby to samo odnieść do duchownych katolickich, bo przecież 'gatunek by wyginął, gdyby tą drogą pójść.' Czy ktoś jest więc w stanie przytoczyć argument dot. tematu, a nie będący projekcją hipokryzji i bezmyślnego powielania nieprawd.
        • pyttacz Re: do marka_p 15.03.13, 06:45
          blic napisał:

> Czy można się roześmiać jeśli ktoś z poważną miną głosi, że wypowiadanie kilku
          > łacińskich słów nad naleśnikami zmienia je w ciało Elvisa Presleya?

Ja na przyklad takie siusiackie podśmiechujki traktuję jako przejaw prostactwa a nie delikt.
          Tak że rechocz sobie na zdrowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka