mmmmmm000
28.08.13, 22:18
"Tylko kilka kroków zostało do przekształcenia zadłużonego na ponad ćwierć miliarda złotych szpitala w Gorzowie w spółkę."
Pytanie jakie to kroki... Pewnie niestety te najistotniejsze. Ciekawe, czy ktoś wreszcie podpisał lipne dokumenty i jak na tą lipę spojrzy Sąd Rejestrowy.
Swoją drogą przypomina mi to dość słynną parafrazę przemówienia Gomółki, w którym oświadcza, że "Polska znalazła się nad przepaścią", ale władze partii właśnie wykonują wielki skok naprzód!
Tak jak pisałem w którejś z wcześniejszych wypowiedzi. Robi się wszystko by ratować województwo, a później ewentualnie zamierza się ratować szpital. Problem szpitala schodzi wyraźnie na drugi plan.
Panu Dębickiemu może ktoś powinien uświadomić jakie skutki dla niego osobiście, niesie z sobą zarządzanie spółką prawa handlowego. Jako lekarz nie jest prawdopodobnie tego świadom. Zaproponowanie lekarza na szefa spółki z o.o., jest mniej więcej takim samym dobrym pomysłem jak zaproponowanie... mechanika na stanowisko dyrektora fabryki samochodów. Zna się pewnie na samochodach, ale pytanie na ile zna się na zarządzaniu fabryką, czyli po prostu na biznesie. Funkcja zastępcy szpitala społecznego to jednak nie to samo. Ta kandydatura po raz kolejny pokazuje, jak bardzo zarządzanie szpitalem oderwane jest od realiów. Tu jest teraz potrzebny doskonały, jeśli nie wybitny manager, a nie ktoś z "łapanki".