Dodaj do ulubionych

Jestem niewolnikiem

02.12.13, 13:13
Pod koniec października szkocka policja uwolniła 12 Polaków w biurowcu w centrum Glasgow. Harowali przy rozbiórce budynku. Tak jak uwolniona parę miesięcy wcześniej grupka polskich „niewolników” w Londynie likwidująca starą drukarnię.

Jedyny sposób, by wyrwać się z takiego piekła, to pójść na policję, zażądać tłumacza i powiedzieć wprost: jestem niewolnikiem!

W Polsce policja miałby ręce pełne roboty. Pensja ok. 1200 zł miesięcznie którą dostaje większość Polaków świadczy o tym że jesteśmy niewolnikami we własnym kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: kobayashi Re: Jestem niewolnikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.13, 13:52
      Wielki przywódca narodu polskiego ś.p. Edward Gierek okazał się na tyle przezorny aby deklaratywnie oddać hołd Związkowi Radzieckiemu a jednocześnie realnie zbudować Port Północny i Rafinerię Gdańską, aby zapewnić Polsce alternatywne źródło zaopatrzenia w ropę naftową z rejonu Zatoki Perskiej. Jednocześnie potrafił w Iranie, Iraku czy Libii zapewnić Polsce rynki zbytu zaawansowanych technologicznie produktów przemysłowych i usług budowlanych. Dziś współczesne polskie rządy wysłały do Iraku rozbójnicze legiony aby rabunkiem zdobyć ropę. Zamysły te udaremnił Wielki Brat zatrzymując całe łupy dla siebie. Pozostało nam więc kupować ropę płacąc za nią eksportem miedzi i srebra z gierkowskiej kopalni i huty czy paletami zbijanymi z drewna pochodzącego z lasów posadzonych za Gierka. Do naszych współczesnych władców nie dotarło jeszcze przesłanie gierkowskiej polityki, mówiące że w polityce skuteczność znaczy dużo więcej niż puszczanie bączków na wiwat.
      I mamy to co mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka