pyttacz 06.01.14, 20:38 W kościele cieplej niż na zewnątrz. Jak w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Re: To już zima... 07.01.14, 01:25 W kościele cieplej niż na zewnątrz. Jak w lecie. ... to do jakiego Kościoła chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.14, 08:52 e_werty napisał: > W kościele cieplej niż na zewnątrz. > Jak w lecie. > > ... to do jakiego Kościoła chodzisz? Pewnie ogrzewanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.14, 09:35 Jaka zima? U sąsiada za płotem wiśnia, albo śliwka, kwitnie. Gdzie ta zima? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.14, 10:52 Podobnież od piątku ma być ... ZIMA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.14, 16:07 Nawet Anglikom się podoba gra pani profesor. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus „Julia Fischer: Virtuosissima!!!“ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.14, 21:56 Są dni, że najmłodsza niemiecka profesor ma jeden występ po południu i tego samego dnia drugi wieczorem. Najpierw gra jako solistka na fortepianie, (z wykształcenia jest pianistką), a niedługo później jako solistka na skrzypcach. Zawsze profesjonalnie z monachijską perfekcją. Ojciec niemiecki matematyk Frank-Michael Fischer. Matka słowacka pianistka Viera Fischer, z domu Krenková. Córka urodzona w 1983 roku została w 2006 roku najmłodszym profesorem wyższej uczelni w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.14, 15:21 Myślałem, że to jedynie u sąsiada wiśnia, lub śliwka, kwitnie, a tymczasem w wiadomościach podali, że w całym Berlinie krzewy ozdobne kwitną. Koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Najgorsze z nami.... Ociepla sie.... IP: *.net.albertacom.com 13.01.14, 07:03 Hey, Teraz na was kolej... Mam nadzieje ze nie dostaniecie jednej dziesiatej tego przez co my przeszlismy!!! Powodzenia.. :)):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Najgorsze z nami.... Ociepla sie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 11:22 Nie lubie śniegu Jakbym miał jechać za granice to do państwa gdzie jest cały rok lato. w miami byłoby dobrze. Raj na ziemi. Po co sie męczyć ze śniegiem zimnem zajmować czas odśnieżaniem rąbaniem drewna i paleniem w piecu żeby było ciepło jak jest na świecie w ciepłych krajach. Tam z kolei odwrotnie klimatyzacja wiatraki trzeba sie w morzu kąpać ale to już przyjemność a nie ciężka syzyfowa praca. Preziu przeznaczył dużo kasy na odśnieżanie. Ciekawe co z tą kasą zaoszczędzoną zrobi. Jabym zamroził i byłoby na następny rok żeby tam nie wydawać ale urzędy tak nie działają oni muszą rozpi..ić do zera żeby sie w budżecie zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Najgorsze za nami.... Ociepla sie.... IP: *.net.albertacom.com 13.01.14, 19:08 Hey w3d, Nie licz zadnych "oszczednosci"... Jeden tydzien "durnej zimy" w marcu moze zniszczyc wszystko.... Spokojnie... :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Najgorsze za nami.... Ociepla sie.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.14, 19:57 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Hey w3d, > Nie licz zadnych "oszczednosci"... > Jeden tydzien "durnej zimy" w marcu moze zniszczyc wszystko.... > Spokojnie... > :):):):):) Dokładnie właśnie tyle zimy wystarczy, by ogłosić, że kasa w mieście jest pusta z powodu srogiej zimy. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Najgorsze za nami.... Ociepla sie.... IP: *.net.albertacom.com 13.01.14, 21:12 Hey nicelus, Z "mamusia natura" jeszcze nikt nie wygral... Mozesz jedynie sie modlic... I tak nie pomoze... Po prostu bedzie...co bedzie... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Co jest grane? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.14, 21:17 Gość portalu: w3d napisał(a): > Nie lubie śniegu A jaką muzykę lubi pokolenie wyrosłe na grach komputerowych? Może być coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.14, 06:38 Wczoraj spadł pierwszy śnieżek! :) En hiver, la neige tombe ... Tombe la neige Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: To już zima... IP: *.net.albertacom.com 22.01.14, 07:16 Hey nicelus, Mam nadzieje ze bedzie fajna I nie da wam popalic jak nam tutaj.. W zachodniej Kanadzie (gdzie mieszkam) teraz odpuscilo.... ale wschod w tym USA ciagle jest "kopany".... Zaraz wejde na miejskie strny I zobacze jak Gorzow w zimowej szacie wyglada... :):):):) PS. I uwazaj na drodze..Zima balwanow nie brakuje... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.14, 21:29 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Mam nadzieje ze bedzie fajna ... Też mam taką nadzieję. Dwa lata temu kupiłem fajne buty zimowe i jeszcze nie miałem możliwości wypróbować. Opony zimowe w moim samochodzie mają wszystkie parametry przeciętne, a jedynie na śniegu przewyższają wszystkie inne o dwie klasy. na takich oponach powinno się jeździć w górach, a nie tak ja w Berlinie. :) Ale raz przydały się, gdy jechałem w okolice Gdańska i w nocy wracałem, śnieg był po kolana i co najwyżej jedna strona drogi odśnieżona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Go Radwanska GO!!!! IP: *.net.albertacom.com 23.01.14, 02:00 Hey nicelus, Do diabl ze wszystkim....Zima wlacznie... Teraz liczy sie Radwanska... Mam juz smakolyki I pare drinkow przygotowane I bede do rana ogladal...he he he Jesli radwanska wygra a kanadyjka pokona chinke... Bedzie wojna polsko- kanadyjska.. I beda jaja... Teraz Radwanska... GO girl GO!!!! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Go Radwanska GO!!!! IP: *.net.albertacom.com 23.01.14, 05:29 Hey, Okay, Li wygrala z 19 letnia Kanadyjka bez trudu I zgodnie z oczekiwaniami... 31 letnia Chinka dominowala caly mecz... Teraz czekam na mecz Radwanskiej.. Jesli wygra polfinal z Cibulkowa to spotka sie w finale wlasnie z Li... A Cibulkowa to nie...szczypioerk... Okay, dziewczyny wchodza na kort... Zaczyna sie transmisja... Galon kawy pod reka, smkolyki I drinki tez.. Psy "wybiegane"... Jestem gotowy Go Radwanska GO!!! :)):):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Go Radwanska GO!!!! IP: *.net.albertacom.com 23.01.14, 06:51 Hey, Radwanska nie przegrala... Skiwaczka zjadla ja bez musztardy... Nie wiem co sie porobilo z Radwanska, ale na korcie jej na pewno nie bylo... Szkoda... Nawet nie walczyla... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Śnieg może poczekać, ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.14, 22:59 Tori Amos - Winter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: To już zima... IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.14, 23:46 Coś ci się pomyliło. Latem w kościele jest zimniej niż na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.14, 09:28 Gość portalu: :) napisał(a): > Coś ci się pomyliło. > Latem w kościele jest zimniej niż na zewnątrz. Tam jest napisane, że 6 stycznia w kościele było cieplej niż na zewnątrz. Było tak ciepło, jak latem jest na zewnątrz. Naukę czytania ze zrozumieniem poćwicz na mniej skomplikowanych tekstach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: To już zima... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 12:17 mysle, ze w tej materii powinien glos zabrac pyttacz i rozstrzygnac kto ma racje i co autor mial na mysli - autor watku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.14, 13:09 Gość portalu: audrey napisał(a): > ... powinien glos zabrac pyttacz ... Są jakieś niejasności w tym co napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: To już zima... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 19:17 z tego co widze - sa i sam bierzesz udzial w wyjasnianiu niuansow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.14, 23:30 Odpowiadasz na: Gość portalu: audrey napisał(a): > ... bierzesz udzial w wyjasnianiu ... Gdyż pytacz jest od pytania, a wyjaśniacza chwilowo tu nie ma. Kiedyś za wyjaśniacza robił tu mmmmmm000, ale sobie poszedł, bo wszyscy wiedzieli lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.14, 02:42 Gdy pada śnieg, to wszystkie słonie są białe ... Tylko czy w Indiach pada śnieg? ... "Пеcня прo белoгo cлoнa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.14, 13:18 Co słychać na Zielonej Wyspie? Pewnie przez cały rok zielono, bo przez cały rok świeci "Słońce Peru". :) Czy III RP wysłała już na Ukrainę swojego pierwszego prezydenta, Wojciecha Jaruzelskiego? Najlepiej razem z Kiszczakiem. Są przecież doświadczonymi ekspertami w takich sprawach. Tak, czy nie? ;) Jak karnawał, to karnawał. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus No tak. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.14, 19:38 Kliczko to nie Wałęsa. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus magnifique chanson IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.14, 23:10 Les moulins de mon cœur The windmills of your mind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: magnifique chanson IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.14, 23:38 Jeśli ktoś myśli że słowa angielskie mają wiele wspólnego z oryginalnym tekstem francuskim, to jest w błędzie. Na dobranoc greckie wykonanie: Irini Kyriakidou - Windmills of Your Mind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: magnifique chanson IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.14, 06:20 Coeur de Pirate et Calogéro - les Moulins de mon Coeur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Czy to już koniec ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.14, 21:52 ... zimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy to już koniec ... IP: *.net.albertacom.com 07.03.14, 18:15 Hey nicelus, Nie licz na to.... Jeszcze kilka dni temu mielismy tutaj temperatury okolo -40C... Jutro ma byc......+6C... Jak myslisz, gdzie to zimno poszlo???? he he he he Przyszedl marzec - podkuj buty... Czy jakos tam... he he he he :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy to już koniec ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.03.14, 01:56 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jeszcze kilka dni temu mielismy tutaj temperatury okolo -40C... > Jutro ma byc......+6C... > Jak myslisz, gdzie to zimno poszlo???? Pewnie do Irkucka by się wrócić do Edmonton? W Gorzowie ma być +18, ... ... a w Berlinie nawet +20 °C. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy to już koniec ... IP: *.net.albertacom.com 08.03.14, 05:24 Hey nicelus, To dla ciebie najlepszy scenariusz... H ehe he he he Mam nadzieje ze gdzies sie "ro\wodni: zanim do Gorowa przyjdzie... he hje he :):):):) PS. A tak powznie... Samolot z kupa ludzi zniknal znad azjii z radarow.... Boze, miej ich w swojej opiece........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: To już zima... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.14, 23:23 Piękna pogoda! Przylaszczki transylawańskie kwitną. Wiosna! :) Odpowiedz Link Zgłoś