e_werty 20.03.14, 12:54 A tych ramach - udział Polski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: email Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.gorzow.mm.pl 20.03.14, 14:11 Raczej nie. Rosja będzie próbowała sprawę załatwić podstępem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 16:25 Wyślemy emerytów z Solidarności oni sobie z ruskimi poradzą. Nie ważne czy będzie dobrze czy źle ważne żeby ruskiego opluć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 08:35 Gość portalu: abc napisał(a): > ... ruskiego opluć. Dlaczego "ruskiego"? Platforma głosowała za oddaniem śledztwa smoleńskiego Putinowi to konsekwentnie opowie się za Putinem. Jakich emerytów z Solidarności chcesz wysyłać? Masz na myśli lubuskiego posła Stefana Niesiołowskiego? Lubuski poseł też głosował za Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.gorzow.mm.pl 20.03.14, 17:57 Unia nie jest państwem tylko związkiem ekonomicznym reprezentującym chyba 24 państwa. Porównywać wojnę Rosja - Unia? Równie dobrze można porównywać wojnę Rosja - NAFTA. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 20.03.14, 18:27 Źle się wyraziłem... Sytuacja przypomina aneksję Czechosłowacji i Austrii Europa również umyła ręce.. A Putin zrobi co będzie chciał - ma w dupie wszelkie zapisy międzynarodowe... Czuje się i zachowuje jak car ruski! A myślałem że doczekam śmierci nie zaznawszy wojny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.gorzow.mm.pl 20.03.14, 21:25 e_werty napisał: > A myślałem że doczekam śmierci nie zaznawszy wojny... Też tak myślałem... Niestety tych politikierów UE mam za zwykłych głupków. Jak mogli dopuścić do monopolizacji rynku gazu? Gazprom nie powinien dostarczać więcej niż 20% gazu. Putin też ma ich za głupków i się gość nie myli. Obecne rozmowy UE-Rosja wyglądają jak rozmowy nobliwego pana z dresiarzem z kijem bejsbolowym. Z drugiej strony, sytuacja dot. Krymu nie jest jednoznacza. Tam chłopcy ze sklepów survivalowych zostali przywitani jak wybawcy, a nie okupanci. Z kolei tekst Putina o ochronie sowietów poza granicami ich burdelu może mrozić. Czekam tylko na teksty o poszerzaniu przestrzeni życiowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.14, 22:13 e_werty napisał: > A myślałem że doczekam śmierci nie zaznawszy wojny... Długo już tak czekasz? Źle się wyraziłem... Od ilu to już lat nie kupujesz zielonych bananów? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 21.03.14, 10:29 Od ilu to już lat nie kupujesz zielonych bananów? Nigdy nie kupowałem bananów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.14, 22:07 e_werty napisał: > Od ilu to już lat nie kupujesz zielonych bananów? > > Nigdy nie kupowałem bananów! To nie zrozumiesz dowcipu, jak sprzedawcy samochodów zachęcał 25-letnią gwarancją 95-letniego dziadka, a dziadek mu na to: "Po co mi 25-letnia gwarancja. W moim wieku nie kupuje już nawet zielonych bananów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 21:28 e_werty napisał: > Czuje się i zachowuje jak car ruski! Są duże podobieństwa do poprzedniej wojny krymskiej na skutek której car był finansowo zmuszony sprzedać Alaskę. Car wywołując wojnę krymską liczył że Anglia i Francja nie będą potrafiły razem współpracować. Jak wiadomo, car się przeliczył i jego skorumpowane państwo poniosło sromotną klęskę. Jeżeli Putin się też przeliczy jak wtedy przeliczył się car i państwa zachodnie będą zgodnie współpracować jak wtedy współpracowała Anglia i Francja, to w wyniku tej krymskiej wojny skorumpowany kraj Putina też poniesie wielką klęskę i będzie finansowo zmuszony sprzedać EU Królewiec. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 21.03.14, 13:13 Ciekawe co na to Depardieu? Nadal rozmiłowany w Putinie? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 21.03.14, 16:52 Kupie klawiaturę z cyrylicą! ...to w ramach dywersyfikacji zleceń na skład książek i czasopism Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.net.albertacom.com 21.03.14, 17:29 Hey werty, Jak wiesz za komuny uczono wszystkie dzieci (od 5 klasy w zwyz) jezyka rosyjskiego... Popularnym bylo pytanie-dowcip: :Po cholere ucza dzieci ruskiego? Odpowiedz wzbudzajaca smiech brzmiala : Bo jezyk wroga trzeba znac! Teraz to sie takie smieszne nie wydaje.... I to sa jaja :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 07:26 e_werty napisał: > Kupie klawiaturę z cyrylicą! > > ...to w ramach dywersyfikacji zleceń na skład książek i czasopism Więcej ludzi na świecie krzaczkami pisze. Może lepiej nauczyć się pisać pędzelkiem i jeść pałeczkami? Jeżeli chodzi o wojnę Obamy z Putinem, to jeden Rosjanin napisał w tej sprawie do Amerykanów: "Обaмa пригрoзил бoйкoтoм Олимпийcких игр - Рoccия cтaлa мирoвым лидерoм в медaльнoм зaчёте... Спacибo, миcтер президент) Обaмa пригрoзил Рoccии caнкциями - фoндoвый рынoк рyхнyл и Рoccия пo дешёвке cкyпилa ценные бyмaги ведyщих кoрпoрaций... Спacибo, миcтер президент) Обaмa пригрoзил aреcтoвaть рoccийcкие aктивы - и деньги oлигaрхoв нaкoнец-тo cтaли вoзврaщaтьcя в Рoccию... Спacибo, миcтер президент) Г-н Обaмa, теперь y меня к вaм личнaя прocьбa... Сaмaя cлoжнaя... Не знaю, кaк вы делaете, нo oчень хoчетcя, чтoбы Рoccия cтaлa чемпиoнoм мирa пo фyтбoлy)..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 00:36 Nie będzie. Nie zamierzam walczyć o ukraine. Nie jest w nato ani unii.a do tego w połowie zamieszkana przez.ruskich. Polska.powinna wzmocnić swoją armię. Jest za słaba chodzi o zawodowe przeszkolenie żołnierzy. Dwa.zbrojenie. trzy tarcza antyeakietowa i broń biologiczna jak atomowej nam nie pozwalają robić. W rękach polaków taka atomówka byłaby niebezpieczna. Nie chciałbym aby taki tusek albo kaczor albo komorowski mieli tqkie narzędzie w ręku bo kompletnie nie znają się na polityce i nie umieją rządzić. Churchil.powiedziął dać polakom władzę to jak małpie komputer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 07:28 Gość portalu: w3d napisał(a): > Nie będzie. > Nie zamierzam walczyć o ukraine. To na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 09:19 e_werty napisał: > A tych ramach - udział Polski? W tych ramach na pewno nie, bo Unia nie jest paktem militarnym. Wojna jest możliwa w ramach NATO. Mocarstwa atomowe wchodzące w skład NATO zagwarantowały Ukrainie bezpieczeństwo granic swoją bronią atomową w zamian za zniszczenie ukraińskiej broni atomowej. Za zniszczenie też zresztą zapłaciły. Kasę wzięli Rosjanie, bo u nich była niszczona. Nie zostało zaatakowane żadne z państw NATO, więc chyba nie jest to sprawa NATO, lecz indywidualna tych, którzy obiecali i tych którzy chcą im pomóc. Trzeba poszukać co mówią na to przepisy NATO. Zamęt się zrobił na świecie, a na Ukrainie jeszcze większy. Dobrze obrazuje to dowcip opowiedziany przez mieszkającego w Izraelu weterana Armii Czerwonej: - Изя ! Шo y вac в Укрaине прoиcхoдит ? - Семa , пoлный дyрдoм ! Рoccийcкие вoйcкa oкрyжили yкрaинcкyю вoинcкyю чacть и кричaт :"Сдaвaйтеcь!" А им oттyдa oтвечaют :"Рyccкие не cдaютcя!" - Izia! Co się u was na Ukrainie dzieje? - Sema, totalny chaos! Rosyjskie wojska okrążyły ukraińską jednostkę i krzyczą: "Kapitulacja!" A stamtąd im odpowiadają: "Rosjanie nie kapitulują!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.14, 14:53 Pan d tusk to jest nikczemna świnia żeby podnosić sobie wynikinw sondażach na wygrażaniu szabelką rosji i narażaniu w ten sposób Polski. Jak chce to niehbsam jedzie z szabelką na krym wyzwalać go dla ukraińców. To jest słabeusz polityczny który dał się ograć putinowi tak samo jak łukaszence i teraz polskie mniejszości narodowe tam cierpią prześladowania. Polacy to durnie i nikt się z nami nie liczy we świecie. A barak obama to też dureń Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 22.03.14, 16:25 Ciekawe czy będziemy wspierać Białoruś przed aneksja przez Rosję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 18:54 e_werty napisał: > Ciekawe czy będziemy wspierać Białoruś przed aneksja przez Rosję? Ciekawe, czy ktoś będzie wspierał Polskę przed aneksją przez Rosję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 18:39 Gość portalu: w3d napisał(a): > Polacy to durnie i nikt się z nami nie liczy we świecie. > > A barak obama to też dureń Ale liczący się? Rosjanie masowo wprowadzają sankcje przeciw Obamie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 22.03.14, 18:53 Rosjanie masowo wprowadzają sankcje przeciw Obamie. .. a kto ich rozczyta? Widać ze mają "target docelowy" pisany cyrylicą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.14, 20:40 e_werty napisał: > Widać ze mają "target docelowy" ... A kraje EU póki co nie gotowe płacić za wprowadzenie ekonomicznych sankcji przeciw Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.14, 10:20 e_werty napisał: > .. a kto ich rozczyta? > Widać ze mają "target docelowy" pisany cyrylicą! Ktoś niedawno szukał klawiatury na ten target. Póki co, czytam z czego śmieją się moi rosyjscy przyjaciele: Идyт Штирлиц и прoфеccoр Плейшнер пo Киевy, видят - бyшyет Мaйдaн. Штирлиц вoзмyтилcя, зaлез нa трибyнy, cхвaтил мегaфoн и кричит: - Дa здрaвcтвyет Сoветcкий Сoюз! Делo Ленинa живёт! Мaйдaн в oтвет cкaндирyет емy: - Слaвa герoю! Герoю cлaвa! Удивлённый Штирлиц cлезaет c трибyны и гoвoрит: - Прoфеccoр, нo я oжидaл, чтo меня жеcтoкo изoбьют! - Штирлиц, Вы зaбыли cнять эcэcoвcкyю фoрмy! Szli Stirlitz i profesor Plejszner w Kijowie. Zobaczyli Majdan. Stirlitz wlazł na trybunę, złapał mikrofon i krzyczy: - Niech żyje Związek Radziecki! Dzieło Lenina żyje! Majdan w odpowiedzi skanduje: - Wiwat bohater! Bohaterowi wiwat! Zaskoczony Stirlitz zlazł z trybuny i mówi: - Profesorze, spodziewałem się brutalnego pobicia?... - Panie Stirlitz, zapomniał pan zdjąć esesmańskiego munduru. ... - Кaк нaдo гoвoрить: НА Укрaине или В Укрaине? - Мне бoльше нрaвитcя НА! Сoглacитеcь, гoрaздo приятнее, кoгдa НА ж...пе, a не В ж...пе. - Jak się mówi: NA Ukrainie, czy W Ukrainie? - Mnie bardziej podoba się NA!... Jasne, przyjemniej jest NA dupie niż W dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.14, 11:43 > - Panie Stirlitz, zapomniał pan zdjąć esesmański mundur. Poprawiam się, zanim ktoś mi zwróci mi uwagę. Przypuszczam, że inteligentnym to nie przeszkodziło w zrozumieniu dowcipu, gdyś się domyślili co chciałem napisać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.14, 21:49 Jeszcze dwie шyтки z których śmieją się moi rosyjscy przyjaciele: Angela Merkel relacjonuje Obamie sytuację w Europie. Mam dwie nowe wiadomości. Najpierw ta dobra. Krym znów należy do Ukrainy. Teraz ta zła. Ukraina znów należy do Federacji Rosyjskiej. W Białym Domu minister obrony USA zdaje sprawozdanie prezydentowi Obamie: Mam dwie wiadomości. Najpierw ta zła. Rosjanie zajęli Alaskę. Teraz ta dobra. Udało nam się zablokować Miedwiediewa na Twitterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Обaмa в шoк IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.14, 22:58 Jeszcze jedna шyткa. Obama w szoku: - Ja im bojkot olimpiady, to oni odnieśli sukces na olimpiadzie. - Ja im załamałem kurs rubla, to oni skupili swoje akcje na czym zarobili 20 mld. - Ja im przewrót w Kijowie, to oni przyłączyli Krym. - Ja niektórym zabroniłem wjazdu do USA, to oni proszą o więcej. - Ja im zagroziłem okrętami na Morzu Czarnym, to oni wzięli Ukraińcom półtora raza więcej okrętów. - Ja im wojnę informacyjną dla obniżenia morale społeczeństwa, to u nich wzrost patriotyzmu i wzrost poparcia dla Putina. Może lepiej jak już nic nowego nie będę robił?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 30.03.14, 10:28 Gość portalu: nicelus napisał(a): > Jeszcze dwie шyтки z których śmieją się moi rosyjscy pr > zyjaciele: > > Angela Merkel relacjonuje Obamie sytuację w Europie. Mam dwie nowe wiadomości. > Najpierw ta dobra. Krym znów należy do Ukrainy. Teraz ta zła. Ukraina znów nale > ży do Federacji Rosyjskiej. Sława Bohu, nie mam rosyjskich przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.14, 23:55 Gość portalu: login_t napisał(a): > Sława Bohu, nie mam rosyjskich przyjaciół To smutne. Ja mam, więc mógłbym im nawet wiersz z Niemiec napisać jak Mickiewicz, ale nie potrafię wierszy pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.14, 06:48 Gość portalu: login_t napisał(a): > Sława Bohu, nie mam rosyjskich przyjaciół Stowarzyszenie Memoriał powinieneś zaliczyć do swoich przyjaciół. Przyjaciół nigdy nie za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 31.03.14, 11:39 Przyjaciół nigdy nie za wiele ... nie tak dawno wyjechali do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.14, 23:13 e_werty napisał: > Przyjaciół nigdy nie za wiele > > > ... nie tak dawno wyjechali do domu... Jak się nadarzy okazje to wpadną jeszcze kiedyś. Jak się im spodoba, to zostaną dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.noc.fibertech.net.pl 31.03.14, 13:26 Większość Rosjan popiera Putina; ba, większość popiera Anschluss Krymu. Zresztą, głosowali na niego już po rozjechaniu Czeczenii, więc wiedzą doskonale kto zacz. A żarciki o Obamie który sterował Majdanem wręcz mnie mrożą. Trącą Kukryniksem (Kukryniksą?) 13hero.livejournal.com/205617.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.14, 00:14 Gość portalu: login_t napisał(a): > Większość Rosjan popiera Putina; Większość Gorzowian popiera Jędrzejczaka i co, mam nie mieć przyjaciół Gorzowie? > ... ba, większość popiera Anschluss Krymu. Niektórzy niemieccy socjaliści, jak byli kanclerze Schmidt i Schröder, też popierają. > Zresztą, głosowali na niego już po rozjechaniu Czeczenii, > więc wiedzą doskonale kto zacz. Wiedzą tyle, co masowe przekaziory cały czas przekazują. > A żarciki o Obamie który sterował Majdanem wręcz mnie mrożą. > Trącą Kukryniksem (Kukryniksą?) Bo i autor akurat tego dowcipu z tamtych lat. :):):) Jeszcze jeden jego dowcip: Przychodzi nowy nauczyciel do klasy: - Nazywam się Aleksander Tarasowicz Praszmandowko, jestem liberałem. A teraz wszyscy po kolei wstają i przedstawiają się tak jak ja... - Nazywam się Bogdan, jestem liberałem. - Nazywam się Oksana, jestem liberałką. - Nazywam się Wowka, jestem stalinistą. - Wowka, dlaczego jesteś stalinistą? - Moja mama stalinistka, mój tata stalinista, moi przyjaciele staliniści i ja też stalinista. - Wowka, a jeżeli by twoja mama była prostytutką, tata narkoman, a przyjaciele pijakami, to kim byś wtedy był? - Wtedy to bym był liberał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Dla równowagi dowcip ukraiński: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.14, 00:29 - Nawiszczo ty n'pesz cju brudnu wodu z ozera, sjudi łajno z uśogo sieła zbiraetsia! - Możecie po rosyjsku, bo ja was nie rozumiem? - Mówię, oboma rękami czerp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus jeszcze jeden dowcip ukraiński: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.14, 14:23 Turysta w Kijowie utknął w windzie. Nacisnął przycisk alarmowy, po czym usłyszał z głośnika informację: "Jeżeli Pan mówi po ukraińsku, proszę nacisnąć 1. Jeżeli pan mówi po rosyjsku proszę nacisnąć 2." Turysta z ufnością nacisnął przycisk 2, po czym usłyszał z głośnika: "I co, moskiewska gnido?..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.14, 21:33 Gość portalu: login_t napisał(a): > A żarciki o Obamie który sterował Majdanem wręcz mnie mrożą. Aby była pełna jasność. Za przyjaciół uważam członów Stowarzyszenia Memoriał, a nie stalinowców. Kilka wtrąconych dowcipów stalinowców było dla pokazania nastrojów po stalinowskiej stronie. Jeżeli mrożą, to mój cel został osiągnięty. Dla mnie raczej żałosne, gdy patrzę na sposób w jaki putinowcy-stalinowcy dodają sobie otuchy, gdyż przeważnie odgrzewają stare dowcipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.14, 10:57 Gość portalu: login_t napisał(a): > A żarciki o Obamie który sterował Majdanem wręcz mnie mrożą. Jednak jest wielu do których taka propaganda trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Wojnę krymską wygrywają Chiny. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.14, 00:15 Wojnę krymską wygrywają Chiny. Jeżeli zajęcie Krymu przez Rosję nie będzie Rosję drogo kosztowało, to dla wielu Chińczyków będzie zielonym światłem dla bardziej radykalnych działań w sprawie własnych roszczeń terytorialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Nowoczesna armia rosyjska .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.03.14, 11:36 Nowoczesna armia rosyjska posiada pięć formacji zbrojnych: 1. Wojska lądowe. 2. Wojska powietrzne. 3. Marynarka wojenna. 4. Rakiety międzykontynentalne. 5. Ludzie z Księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nowoczesna armia rosyjska .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.14, 07:57 Piąta formacja nie ma jeszcze żadnych naszywek, ale ta propozycja jest całkiem niezła: "UPRZEJMI LUDZIE" Odpowiedz Link Zgłoś
internetowy_ubek Ręce opadają !! 30.03.14, 16:56 Widzicie gdzieś Rosjan wykupujących polską ziemię ? A może jakieś rosyjskie banki ? Czy to w Rosji jesteśmy zadłużeni po uszy ? Które przedsiębiorstwa kupiła Rosja lub Rosjanie w Polsce za bezcen, a następnie zlikwidowała ? Czy to w Moskwie powstają prawa zakazujące w Polsce wędzenia mięsa, łowienia ryb, produkcji mleka, cukru ? A może JE Putin nałożył na nas haracz “za emisję CO2″ dzięki któremu prąd kosztuje 2x tyle ? Czy Rosja walczy w Polsce z homofobią, antysyjonizmem ? Rosja nie pozwala budować dróg tak jak chcemy, bo robaczek ma siedlisko ? Czy parlament Rosji zażądał od Polski wypłacenia “niektórym żydom” 65 milardów dolarów haraczu, czy raczej amerykański a ostatnio brytyjski (przy okazji łamiąc umowy z Polską) ? Czy Rosjanie planują masowe osadnictwo na ziemiach polskich ? Czy Rosjanie roszczą pretensje do 1/3 polskiego terytorium ? Czy Rosja wspiera naszych wrogów, jak banderowcy, czy nakazuje nam napadać na inne narody jak w Afganistanie, Iraku, Libii, Syrii, Iranie przy okazji niszcząc nasze interesy i powiązania handlowe ? Czy rząd polski został zmuszony do zakupu bezwartościowych obligacji amerykańskich czy rosyjskich ??? Czy Rosja narzuca nam swojego rubla, czy ktoś inny euro ? Czy to Rosja bombarduje uranem zubożonym szpitale, szkoły, zakłady, linie energetyczne, ujęcia wody, naszych przyjaciół w Serbii czy może Zionists !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Ręce opadają !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.03.14, 23:59 internetowy_ubek napisał: > Widzicie gdzieś Rosjan wykupujących polską ziemię ? Co ty? Rosjanie wojsko wysyłają i zabierają, nie kupują ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 31.03.14, 18:23 trzeba myśleć tylko o pomocy ukrainie ..jak tylko znajdę pracę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.14, 01:06 I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepan Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.14, 16:30 "Zachód musi być gotowy do przyjścia Polsce z pomocą" - gotowy będzie - ale nie przyjdzie. Nie opłaci mu się to! Produkcja i handel z Rosja daje większe zyski! P.S. Temat już przerabiany w historii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.14, 20:37 Gość portalu: szczepan napisał(a): > Produkcja i handel z Rosja > daje większe zyski! Daje olbrzymie zyski. Natomiast Wspólnota do Polski musi dopłacać. Słyszałem w pierwszym programie Polskiego Radia audycję z udziałem wybitnych naukowców w której wszyscy się uśmieli jak norki z angielskiego premiera, że taki niedouczony, bo podobnież powiedział, że Polska należy do "biorców". Nie wiem czego i gdzie uczą się teraz polscy naukowcy, ale wiem że są zieleni jak wyspa na której mieszkają. W cywilizowanej Europie każde dziecko wie, że we Wspólnocie są dawcy i biorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 04.05.14, 17:58 Zdewastowano pomnik gen. Czerniachowskiego w Pieniężnie. Rosjanie odwołują wizytę ... wrócą z wojskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.05.14, 22:50 Nie będzie. Putin obiecał Tuskowi, że odda Ukrainie Krym, a Polsce wrak samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Ktoś Tuskowi odmienił Putina? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.14, 09:50 Komorowskiego też ktoś odmienił. Mówi tak samo jak Kaczyński cztery lata temu. Znów się w Polsce okazało, że "oszołomy" miały racje, tylko cztery lata wcześniej niż inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 05.05.14, 06:32 e_werty napisał: > Rosjanie odwołują wizytę > > ... wrócą z wojskiem? Pewnie raczej odwiedzą Donieck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.14, 20:11 Gość portalu: login_t napisał(a): > Pewnie raczej odwiedzą Donieck. Chyba że Donald przegra wybory, to wpadną do Polski 1 września. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? 13.05.14, 22:14 Do zobaczenia na froncie wschodnim! A już myślałem że nie dożyję wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzarnoWidz Skąd my to znamy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.14, 10:53 Rosja chce utworzenia korytarza, który sięgałby od Naddniestrza poprzez wschodnią Ukrainę aż po Abchazję. Hitler się kłania! albo to... wielki plan powrotu do imperium rosyjskiego III Rzesza? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Skąd my to znamy? 15.08.14, 11:56 wielki plan powrotu ...Putin ante portas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bres Coś Ci się, Niecielas IP: *.mysliborz.vectranet.pl 16.08.14, 03:26 daty pomyliły. Kacapstwo odwiedziło nas ostatni raz z humanitarną pomocą 17.09.1939 r.Którą to podstawówkę ukończyłeś ? ( mam nadzieję, że ukończyłeś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Skąd my to znamy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.14, 16:39 e_werty napisał: > wielki plan powrotu > > ...Putin ante portas Czy to ważne kto rządzi? Każdy tylko myśli o sobie. Oby tylko PiS nie doszedł do władzy. Zamiast zjeść kolacje za 700 zł na koszt podatnika i załatwiać własne interesy, jak politycy którzy nie zajmują się polityką, to znów będą ciężko pracować do późna w noc i jeść wieśmaki na własny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 01:34 Polska straciła swoją szansę by utrzeć ruskim.i putinowi nosa. Jawnie i usilniej trzeba było popierać działania militarne ukraińców. Przez to że się tusek tchórz schował putin uznał to za słabość i sobie ze słabej Polski zrobił wroga. Jesteśmy słabi politycznie przez debilizm naszych władz Taki kraj w Europie jak Polska piwinien mieć siłę odpowiednią do wielkości powierzchni tymczasem słabizna nie armia. Słabizna nie sojusz. Niemcy mają silny sojusz z usa stacjonują u nich wojska. W Polsce nie bo jest słaba gospodarczo bo nas te szuje politycy okradają i sprzedają jak prostytutki zachidniemu kapitałowi patrz wszystkie banki w pl są zagraniczne maekety i sieci komórkowe towarzystwa ubezpieczeniowe i ofe. Kapitał wypływa a polska to słabizna na arenie międzynarodowej. Przydałby się nowy silny wódz jakim był piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.08.14, 08:39 Gość portalu: w3d napisał(a): > Jesteśmy słabi politycznie przez debilizm naszych władz Taki kraj w Europie jak > Polska piwinien mieć siłę odpowiednią do wielkości powierzchni tymczasem > słabizna nie armia. Słabizna nie sojusz. Niemcy mają silny sojusz z usa stacjonują > u nich wojska. W Polsce nie bo jest słaba gospodarczo .... Bracia Kaczyńscy działali w myśl zasady jednego z największych niemieckich polityków Otto von Bismarcka: "Je stärker wir sind, desto unwahrscheinlicher ist der Krieg." (Im jesteśmy mocniejsi, tym mniej prawdopodobna jest wojna.) Siłę Polski opierali, jak Niemcy, na sojuszu z USA. Natomiast Komorowski, Tusk i psychiatra Klich rozpieprzyli armię. USA nie potrzebuje nagrań kelnerów by wiedzieć co Radek o nich myśl. Komorowskiemu dopiero w tym tygodniu przypomniały się stare dykteryjki i powiedzonka typu: "chcesz pokoju, szykuj się do wojny", ale jeszcze nic w tym kierunku nie zrobił, bo fular, Biedermeier, tak, ale do roboty to pan hrabia nie jest. Kotylionowy patriotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy będzie wojna Unii z Rosją? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.08.14, 09:29 Gość portalu: w3d napisał(a): > ... nas te szuje politycy okradają i sprzedają jak prostytutki ... No cóż ... "Die Freiheit ist ein Luxus, den sich nicht jedermann gestatten kann." (Wolność jest luksusem, na który nie każdy może sobie pozwolić.) Otto von Bismarck Poradzę Ci cytatem, który mimo upływu 200 lat nic nie stracił na aktualności: "Dosyć jest wiedzieć, że nikt nie zagrzebie Ducha swobody - chyba on sam siebie - Bo własne tylko upodlenie ducha Ugina wolnych szyję do łańcucha." George Gordon Byron - Giaur - 1813 Odpowiedz Link Zgłoś