09.01.15, 15:34
...trąbi o proteście pracowników kopalni zamykanych... że niby jaka to krzywda... kto chętny na płacenie z własnych podatków górnikom pracujących w nieopłacalnych kopalniach - palec pod budkę! :) ...a czym ja i moja rodzina różnię się od górnika? ani złotówki nie dostałem od upadającej firmy... po kilkunastu, najlepszych latach pracy dla niej... Ludzie! opamiętajcie się, nikt Wami nie przejmuje się! dlaczego wszyscy zrzucać się mamy na górników z nierentownych kopalni, bo protestują przeciw zamknięciu? a ilu ludzi bez żadnych osłon straciło pracę w niezwiązanej z górnictwem branży? teraz my mamy się składać na ich pensje? chrzanię to!!! górnicy mieli mnie w d00pie, kiedy upadała firma, której oddałem najlepsze lata swojego życia, nie wspominając o rządzie-heheheheh:) teraz i ja mam w tym samy miejscu górników. rząd Wam coś proponował , kiedy zwalniano całą resztę poza śląskiem Polaków z pracy??? Rozumiem dramat górników, ale czy górnicy rozumieli dramat całej reszty mieszkańców PL? dlaczego mamy zrzucać się na ich pensje? Nas, każdy rząd miał w głębokim poważaniu... bo nie mieliśmy materiałów wybuchowych czy kilofów w dłoni... olać górników protesty- tak jak nas olano!!!
Obserwuj wątek
    • kemot_ski Re: TVN24 09.01.15, 16:26
      ...szlag mnie trafił...kiedy jedna pań uczestnicząca w proteście publikowanym w programie tvn24, żaliła się , że w ramach utożsamiania się z problemami finansowymi, gotowa była zrezygnować z czternastki! no cóż za wspaniałomyślność!!! Kto gotów jest zrezygnować dla ciągłości swojego miejsca pracy i trzynastek czy czternastek(!!!), palec pod budkę! :) ... ludzie , w jakim świecie zyjecie - jedni wspaniałomyślnie rezygnują z ... czternastek... a zdecydowana większość społeczeństwa nie rozumie , co to trzynastka :) Górnicy, nie cieszę się , że tracicie miejsce pracy, ale nie mam zamiaru płacić ani złotówki z moich podatków na dopłacanie do waszych pensji... ani przykładać poparcia dla decyzji rządu do dopłacania Wam, przecież też z naszych podatków... cała polska składa się na pensje górników? a w imię czego? bo na pewno nie w imię solidarności! (mnie nikt nie wsparł finansowo, kiedy pracę traciłem) ! mnie i całej reszcie "nie górników"nikt nie dopłacał, w , dlaczego teraz z moich podatków mam współfinansować wasze pensje, skoro bóg wie ile brakuje w koszyku służby zdrowia, żeby dostać się do specjalisty w terminie poniżej kilku miesięcy??? zamiast na pensje górników . przekazać rząd powinien na liczbę przyjmowanych petentów w służbie zdrowia!!! nie zazdroszczę i rozumiem dramat górników i ich rodzin, ale wielokrotnie wiele rodzin nie miało nawet szansy przebić się do mediów... chrzanię wasze prosty i nie chcę, aby chociaż część złotówki z moich podatków , była przeznaczona na wasze pensje - obudźcie się górnicy! zdecydowaną do granic całości, całą resztą Polaków (nie górników) obowiązywało pakiet pomocy równy = radź sobie sam, nie masz kilofa w dłoni , to spadaj :) ...przez cały czas jesteście dopieszczani różnymi planami rządowymi...jak żadna inna grupa zawodowa.... Mam tego dość, dość składania się przez całe społeczeństwo na pensję i TRZYNASTKI CZY CZTERNASTKI(!) urzędników czy górników! dopłacaniu do jakiejkolwiek kopalni mówię stanowcze nie! no zmienię zdanie , jeśli ktokolwiek zagwarantuje mi, że moje pracownice, dostaną dotacje od rządu, jeśli rachunek ekonomiczny, każe mi zamknąć sklep... a w czym one są gorsze od górników, którzy mogą liczyć na wsparcie rządowego (czyli i mojego) portfela? wszystkich traktować powinno się równo, a zwłaszcza pracowników małego sektora prywatnego!!! PO i inni politycy zbijających kapitał polityczny na proteście górników - równo wszystkich!!! Kto dofinansuje drobnego, prywatnego przedsiębiorcę w jakiejkolwiek kwocie... żeby opłacać pracowników? kto im pomoże i na jakie dotacje będą mogli liczyć, kiedy przyjdzie mi zwolnić część z nich???
    • wami41 Re: TVN24 11.01.15, 18:23
      Dobrze ze wszyscy czytajacy twoje wypociny maja je gleboko w ....... Nie wiesz o czym piszesz. Kto doplaca do wegla skoro ja musze zaplacic za tone wegla 1100 zl. a na eksport wysylaja te tony po $70/tone. Popieralem zadania lekarzy i popieram zadania gornikow. Ten rzad juz zrestrukturyzowal przemysl stoczniowy, hutniczy, chemiczny a teraz zabiera sie za przemysl gorniczy. FSO przejeli Koreanczycy a Ursusa juz nie wiem kto. Rura w Swinoujsciu zamyka dostep do portu w Szczecinie i Swinoujsciu. Do chol.... z takim rzadem. Won z takim rzadem.
    • Gość: w3d Re: TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.15, 02:55
      Nie masz racji gornictwo to kluczowy sektor gospodarki. Zamkniecie kopalni oznacza tragedie dla wielu rodzin i calego regionu.
      W miastach gdy sa duze zwolnienia z jakiejs firmy to tez pracownicy sa objeci parasolem ichronnym gdyby tak nie bylo region dostawalby mocno po d..ie a nie chodzi o to zeby ludzi dobijac tylko nirch sie utrzymuja na powierzchni i zarabiaja na siebie. To dobre dla gospodarki
    • klodawa1952 Re: TVN24 13.01.15, 05:21
      kemot_ski napisał:

> ...trąbi o proteście pracowników kopalni zamykanych... że niby jaka to krzywda.
      > .. kto chętny na płacenie z własnych podatków górnikom pracujących w nieopłaca
      > lnych kopalniach - palec pod budkę! :) ...a czym ja i moja rodzina różnię się
      > od górnika? ani złotówki nie dostałem od upadającej firmy... po kilkunastu, na
      > jlepszych latach pracy dla niej...
      To jest tzw "solidarność społeczna" w wydaniu POPiSu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka