Dodaj do ulubionych

RE_WE_LA_CJA

06.05.15, 22:44
www.youtube.com/watch?v=R5c2jXVkpGg

polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.15, 01:41
      Hektyczny ten film jakiś. Chyba się dkądś śpieszą? Ja sobie spokojnie od dwudziestu lat obserwuje moje drzewa i słucham jak drzewa rosną ptaki pójdą spać i przestaną śpiewać. Dziupla po złamanej gałęzi w jesionie się wytworzyła i od trzech lat z rzędu wiosną gniazduje w niej kowalik. Dołożyłem tuzin nowych zdjęć z ogrodu zrobionych ostatniej niedzieli i tym samym kółko się zamknęło. Zdjęcia są od wiosny do wiosny. Potrzebowałem na to roku, a nie tak sruuu... i przepłynęli kanał.

;)

Kowalik jest na dwóch ostatnich.

cloud.web.de/ngcloud/external?shareId=H5HijO8oTky-pXtb8EJA8A92803#/wiosna,%20lato,%20jesie%C5%84,%20zima

• Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 07.05.15, 06:31
        Film znalazłem po notce prasowej; dziennikarz się dziwił, że w BBC4 obejrzało go pół miliona ludzi. Ja, przy swojej mizantropii, bym się chętnie wybrał na to do kina. Pewnie nawet byłoby pusto.
        • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.15, 00:10
          Gość portalu: login_t napisał(a):

> Pewnie nawet byłoby pusto.

Dla odbiorcy polskich filmów dłużyzny nie są niczym szczególnym.

PS. A w moim ogrodowym albumie kowalik już nie jest na ostatnich zdjęciach. Znów kwitnie to samo co przed rokiem i też nie jest to niczym szczególnym...

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.15, 00:03
        > Kowalik jest ...

Drozd śpiewak też ma gniazdo u mnie ogrodzie, jak co roku, i co roku ma w innym miejscu. W tym roku na cedrze atlaskim porośniętym bawarskim kiwi. Na ostatnim zdjęciu widać jak wysiaduje jajka i patrzy kto mu zdjęcia robi.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.06.16, 07:32
        Maggie Rogers "Alaska"

• audrey_a Re: RE_WE_LA_CJA 07.05.15, 14:39
      nuda
      • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 07.05.15, 19:20
        No to co.
        Krykiet albo leżenie bykiem na plaży też jest nudne, a wielu cieszy.
        Łażenie po górach, pocenie się na siłowni, "robienie" basenów...
        • Gość: audrey Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 20:10
          moze za jakis czas nakreca serial pt. od zrodel Wisly do jej ujscia
          pewnie bedziesz jedynym widzem...
          • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 07.05.15, 20:56
            Od ujścia do źródeł byłoby dłużej.
            • hiro_polska Re: RE_WE_LA_CJA 07.05.15, 21:05
              tak. jest zapora. tak po spacji taki kapitalny film od źródeł wisły do ujścia .wisła od źródeł do ujcia ale szukaj planet +(chyba).mam lenia.
            • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.15, 00:56

> Od ujścia do źródeł byłoby dłużej.

Po Nilu byłoby pewnie jeszcze dłużej, mimo wiejących tam pasatów dzięki którym już w starożytnym Egipcie pływano w górę rzeki pomagając sobie żaglami. W dół rzeki pływano z małym podwodnym żaglem na linach z przodu i z ciężarkiem wleczonym po dnie na linie z tyłu łodzi co utrzymywało co łódź we właściwym kierunku.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.15, 06:16
            Gość portalu: audrey napisał(a):

> moze za jakis czas nakreca serial pt. od zrodel Wisly do jej ujscia
            > pewnie bedziesz jedynym widzem...

A które seriale mają dużo widzów?

• Gość: audrey Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.15, 22:46
              odpowiedz na to pytanie nie jest taka prosta jakby sie wydawalo...
              • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.15, 16:09

> odpowiedz na to pytanie nie jest taka prosta jakby sie wydawalo...

Wiem. Odpowiedź była, gdy była jedynie "Niewolnica Isaura".
    • e_werty Re: RE_WE_LA_CJA 18.05.15, 09:10
      Polecam uwadze zgłoszenia o przesyłce DHL... nie otwierajcie - świński wirus -
      blokuje kompa - odblokowanie kosztuje 300 zl...

P.S.
      Ale pewnie już o tym wiecie?
      Do mnie znów się dobija - sprawdzałem nieużywane adresy - też się zjawił!!!
      • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.05.15, 09:38
        e_werty napisał:

> Polecam uwadze[b] zgłoszenia o przesyłce DHL..

Śmieszne, bo do mnie przyszło akurat jak wysłałem paczkę za granicę, tyle że DPD.

Więc niewiele brakowało a bym kliknął.
        • hiro_polska Re: RE_WE_LA_CJA 18.05.15, 10:25
          normalni sami śledzę gdzie jest do niego przesyłka a nie otwierają durne emilki.chyba,że ktoś liczy na prezent od świętego mikołaja;-)
          • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.05.15, 10:49
            hiro_polska napisał:

> normalni sami śledzę gdzie jest do niego przesyłka a nie otwierają durne emilki

Wynika, że jestem, tfu, normalny.
            • hiro_polska Re: RE_WE_LA_CJA 18.05.15, 11:16
              > Wynika, że jestem, tfu, normalny.
              eeeee;-)))w średniej krajowej;-)ale..........
      • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.15, 06:31
        e_werty napisał:

> Polecam uwadze zgłoszenia o przesyłce DHL...
        > nie otwierajcie - świński wirus -

Również i ja otrzymałem taki E-Mail w języku polskim. Ja jestem przyzwyczajony, gdyż podobnych E-Maili otrzymuje 3 - 4 dziennie. Prawie wszystkie przychodzą na adres E-Mailowy który podaje w ogłoszeniach.

• e_werty Re: RE_WE_LA_CJA 20.05.15, 07:46
          Również i ja otrzymałem taki E-Mail w języku polskim

witaj w klubie...
          niemieckie wersje też krążą...
          • e_werty Re: RE_WE_LA_CJA 20.05.15, 07:47
            Również i ja otrzymałem taki E-Mail w języku polskim

Zmień kuriera...
            Bo z DHL nie wiesz co odbierasz...
            • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 20.05.15, 08:12
              Ja dostałem dwa, na dwa adresy, ale żaden nie był po łacinie.
              Co mnie zasmuca.
              • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.05.15, 06:14
                hrrrr Koniec
            • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.15, 21:58
              e_werty napisał:

> Zmień kuriera...
              > Bo z DHL nie wiesz co odbierasz...

To może DPD?

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.15, 09:43
        e_werty napisał:

> ... świński wirus - blokuje kompa -
        > odblokowanie kosztuje 300 zl...

Putinowski wirus instaluje przetrwalniki w sprzęcie komputerowym (hardware) i w Bundestagu prawdopodobnie cały sprzęt trzeba będzie wymienić.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.15, 13:18
        e_werty napisał:

> Polecam uwadze zgłoszenia o przesyłce DHL... nie otwierajcie ...

Ja nie otwieram też e-maili podpisanych Angela Merkel.

:)

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.15, 19:02
      pyttacz napisał:

> polecam

A ja polecam ciekawy dokument.

• Gość: audrey Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.15, 21:32
      www.youtube.com/watch?list=PLjRFVHPZTYrzJRcflpbgIN_-VaXEYTYxI&v=vuzz5rqfJ3g&feature=player_detailpage
      polecam
      • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.06.15, 08:03
        Raczej słabe.

Nie sądziłem, że Meksykanie mają zęby tak popsute jak Anglicy.
        • Gość: audrey Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.man.poznan.pl 03.06.15, 08:23
          komus brak poczucia humoru?
          i to od rana??? ojojoj ...

• Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.06.15, 09:32

> komus brak poczucia humoru?
            > i to od rana??? ojojoj ...

Wręcz przeciwnie, piątek dzisiaj, słońce jak drut, podróże w perspektywie... Entuzjazm od rana.
            Ale plejbek raczej przeciętny.
            Te z Hitlerem bywają lepsze.
            • Gość: audrey Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.man.poznan.pl 03.06.15, 10:25
              dzis jest sroda, a reszta poboznym zyczeniem
              • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.06.15, 10:46
                Ostatni dzień roboczy w tygodniu to piątek.
                Słońca aż za dużo.
                • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.15, 11:00

> Ostatni dzień roboczy w tygodniu to piątek.
                  > Słońca aż za dużo.

Natomiast od soboty zaczyna się ciężka praca. Gdy słońca zbyt dużo, trzeba ogród podlewać. Gdy deszcze padały, trzeba trawę kosić. Gdy słabo rośnie, trzeba gnój roztrząsać. Itd ...

Na szczęście w tym tygodniu w sobotę nieźle padało, trawa skoszona, więc można poleniuchować, poczytać jak Robert Lewandowski "hat trick" zaliczył. Rewelacja! W piłce nożnej niezwykle rzadko się zdarza. Około raz na 300 meczy. Znajoma wspominała, jak będąc małym dzieckiem nie rozstawał się z piłką nawet przy jedzeniu."Kto by jednak wtedy przypuszczał, że ten dzieciak będzie aż tak dobrze w piłkę grał" - powiedziała.
                  • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.15, 13:33
                    Ja tu się cieszę, że trochę popadało i nie muszę podlewać, a w Gorzowie smutek, bo w kółko nie można jeździć. Na co wy teraz będziecie patrzeć?

:D

Ja wolę patrzeć na storczyki, które, jak co roku, u nas kwitną na parapecie okiennym.

• e_werty Re: RE_WE_LA_CJA 14.06.15, 14:45
                      Czym się różni gołąb od zwłaszczy?

Gołąb siada na dachu a zwłaszcza na parapecie...
                      • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.15, 15:25
                        :)
                      • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.15, 23:44
                        Kaczki płyną gęsiego.

• Gość: nicelus Muszę coś przeciw bezczynności ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.15, 00:40
      ... śpiewa berlińska piosenkarka Balbina.

• Gość: nicelus Balbina, ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.15, 01:18
        ... a właściwie Balbina Monika Jagielska, jest niemiecką piosenkarką, kompozytorką i autorką tekstów piosenek. Urodziła się 13 maja 1983 roku w Warszawie i w 1986 roku w wieku trzech lat wraz z rodzicami uciekła przed Jaruzelskim do Berlina.
        • Gość: ponton Re: w wieku trzech lat uciekła przed Jaruzelskim IP: 46.101.78.* 27.01.16, 02:58

Wcześnie uświadomiona, nie powiem.
          • Gość: nicelus Re: w wieku trzech lat uciekła przed Jaruzelskim IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.16, 07:24
            Gość portalu: ponton napisał(a):

> Wcześnie uświadomiona, nie powiem.

Cieszę się że czytasz wszystkie moje wpisy, nawet te stare, ale niestety niezbyt dokładnie czytasz. Napisałem przecież, że razem z rodzicami uciekła.

Córka moich znajomych nie miała tyle szczęścia. Nie uciekła razem z rodzicami, tylko została w Polsce jako zastaw, by rodzice dostali paszporty. Dopiero po kilku latach Jaruzelski wypuścił dziecko z Polski i wtedy mogło zobaczyć się z rodzicami.

Co do wczesnego uświadamiania, to na przykład, mój syn w wieku przedszkolnym i jego kolega z przedszkola roznosili ulotki Solidarności. Czyli, jak widać, jedni są świadomi od dziecka, a inni pozostają nieświadomi do starości.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.16, 23:14
      OrcaVue - 360 stopni.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.16, 08:30
      Występują aż dwie osoby z lubuskiego: minister polskiego rządu z Gorzowa Wielkopolskiego i dziennikarz niemieckiego koncernu Ringier Axel Springer Media AG z Zielonej Góry.

• Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.03.16, 17:23
        www.youtube.com/watch?v=izb8UPPSvEo
        To chyba córka "Ryby" Rybińskiego, niśt war?
        • Gość: login_t Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.03.16, 17:26
          Komentarze pod filmem też niezłe.
          • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.16, 23:21

> Komentarze pod filmem też niezłe.

Komentarze pełne podziwu nie tylko dlatego, że wielu Niemców myśli podobnie.

Przede wszystkim dlatego, że Niemcy szanują ludzi mówiących "Klartext", a gardzą ludźmi o o mentalności niewolnika.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.16, 23:06

> www.youtube.com/watch?v=izb8UPPSvEo
          > To chyba córka "Ryby" Rybińskiego, niśt war?

Rewelacyjna!

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.16, 07:25
      Rewelacyjna znalezisko!

To TK nie dopuszcza w Polsce do obalenia komunizmu i przeprowadzenia lustracji.

TK powinien być zlikwidowany, a w Polsce obalony komunizm i przeprowadzona lustracja, jak w Czechach zrobiono w pół roku, w Niemczech w dwa lata, a w Polsce mimo upływu ćwierć wieku nie dano sobie z tym rady.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.16, 00:13
      Polak potrafi.
    • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.03.16, 21:07
      Politycy, którzy ładnie kłamią, mają w USA wzięcie.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.16, 12:18
      Właśnie przed chwilą słuchałem wywiadu z byłym wicekanclerzem i ministrem spraw zagranicznych Joschką Fischerem. W sprawie krytycznych dla rządu wypowiedzi byłych sędziów Trybunału Konstytucyjnego powiedział, że powinni siedzieć cicho. Ich krytyczne dla rządu wypowiedzi powinny być traktowane jako polityczne i nie mające nic wspólnego z Konstytucją. Rząd nie powinien na nie zwracać najmniejszej uwagi, bo to na rządzie spoczywa odpowiedzialność za rządzenie.

www.phoenix.de/content/phoenix/die_sendungen/diskussionen/1030840

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.16, 01:13
        Oczywiście mówił o Niemczech.
    • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.04.16, 12:55
      web.de/magazine/wissen/falcon9-raketenstufe-erstmals-boot-gelandet-31482022
      wiadomosci.onet.pl/swiat/spacex-dokonal-historycznego-ladowania-rakiety/ec8rdr
    • Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.16, 03:51
      Zdrowe społeczeństwo!

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.16, 07:51
      Niemcy utrzymali swoją pozycję sprzed roku w konkursie Eurowizji!

Dzięki temu, że nie wysyłają takich do tego konkursu zgłoszonych piosenek, jak na przykład ta nagrana kiedyś w lubuskim w Garbiczu i zgłoszona do konkursu piosenka:

AnnenMayKantereit - "Sometimes I like to lie" Improvisation 2013 Garbicz Polen

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.06.16, 06:52
      Kosmiczna ciężarówka z tajemniczym ładunkiem.

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.16, 13:37
      Szukam czegoś pięknego dla siebie na prezent pod choinkę. Nie jest to łatwe, gdyż dla mnie "piękno wynika z prawdy i pożytku" - jak to już dawno trafnie i krótko zdefiniował wyraz "piękno" polski filozof. Wreszcie znalazłem coś odpowiedniego! Prawdziwy kamień oprawiony w prawdziwą skórę. Taki kamień może mieć wielorakie zastosowanie, co wiadomo już od epoki kamiennej. Cena 85 $ nie jest wcale wysoka, gdyż nie jest to zwykły kamień, lecz kamień z Los Angeles. Myliłby się jednak ktoś, kto by pomyślał, że ten prezent kupiłem sobie pod choinkę. Powód był taki, że:

Wszystkie wysprzedane!

• Gość: nicelus Re: RE_WE_LA_CJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.16, 20:38
      W styczniu tego roku agencja ratingowa S&P obniżyła ocenę Rzeczypospolitej, podając za podstawowy powód sytuację wokół kierowanej przez prezesa Rzeplińskiego instytucji. Polska, a więc wszyscy Polacy ponieśli konkretne finansowe koszty tej decyzji.

A prezes Rzepliński twierdzi, że jego publiczne wystąpienia Polaków uspakajają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka