Dodaj do ulubionych

Wojewodowie oskarżeni

IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.04, 18:38
Napiszcie o tym jak im coś udowodnią i zostaną ukarani. Afera Stolbudu to nie
nowość. Firma jest ograbiana po dzisieszy dzień. Syndyk dalej robi tam kase.
Obserwuj wątek
    • Gość: rab Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.04, 19:44
      dla mnie najbardziej zastanawiający jest fakt, że od kilku lat Polacy kupują
      coraz więcej stolarki, wymienia sie okna, coraz czesciej rowniez na drewnianie.
      ba, wszyscy producenci stoarki eksportuja wyroby na zachod, bo mamy produkty
      kilkakrotnie tansze niz nasi sasiedzi przy tym nie rozniace sie jakoscia. jeden
      stolbud nie potrafil sobie poradzic na rynku. ot nasi gorzowscy menedzerowie...
    • Gość: lola Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.04, 22:38
      Proszę skontrolować także Hotel Mieszko mogą być duże niedociągnięcia
      • Gość: Autor Nieznany Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.04, 12:54
        Lola, co masz na myśli?
    • wskrzypek Nie tylko Stolbud 16.10.04, 09:58
      Gdyby sumiennie prokuratura wzięła za wszystkie przekręty gorzowskich
      urzędników, okazałoby się, że żaden ma coś za uszami.To jest banda w biały
      dzień. Proponuję ustawić szubienicę przy katedrze i dla przykładu powiesić z
      dwóch przestępców ku przestrodze innych.Pozdrawiam gorzowianin
      • Gość: Bernard Re: Nie tylko Stolbud IP: *.ed.shawcable.net 16.10.04, 10:27
        Hey wskrzypek,
        Nikt nie jest winny zanim Sad nie uzna go winnym...
        Pamietaj, ze kazdy jest niewinny do czasu az Sad uzna go za winnego...
        Zaoszczedz energii i materialu na budowe szubienic.
        To co ty myslisz i czujesz nie liczy sie...
        Licza sie fakty...
        Jak na razie nie wyglada dobrze dla bylych Wojewodow... Prokuratura uwaza ze
        maja wystarczajaca ilosc dowodow...
        Mja prawo tak myslec...
        Teraz czas na sad.
        Cierpliwosci.
        Pozdrawiam oczywiscie i snieznie (wlasnie zaczal padac snieg...)
        • Gość: Danny Re: Nie tylko Stolbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:01
          "Nikt nie jest winny zanim Sad nie uzna go winnym..."
          Czyżby? Np. policjant zatrzymuje w interwencji bandytę, który na jego oczach
          zdążył jeszcze zadźgać jakąś osobę. Rozprawa będzie, powiedzmy, za 2 miesiące.
          Czy według ciebie do tego czasu ten bandyta jest niewinny?

• Gość: Bernard Re: Nie tylko Stolbud IP: *.ed.shawcable.net 17.10.04, 22:43
            Hey Danny,
            Tak przyjacielu. Jest oskarzony o popelnienie morderstwa, policja przedstawia
            dowody prokuraturze a ta sklada formalne oskarzenie do Sadu.
            W swietle prawa jest formalnie oskarzonym lecz ciagle niewinnym. Jesli dowody
            sa oczywiste i przekonywujace Sad moze zarzadzic zatrzymanie oskarzonego do
            czasu rozprawy - by mu sie uciekac n/p nie zechcialo.
            W przypadku ktory podales wyglada na sprawe jasna chyba ze policjant klamie lub
            sie myli...
            Pomysl nad tym.
            Sad zdecyduje.
            POzdrawiam
            • Gość: znachor Re: Nie tylko Stolbud IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 02:39
              Jeżeli ktoś mie okradnie i mam na to niezbite dowody, to ten ktoś jest dla mnie
              natychmiast złodziejem. Swojego zdania nie zmienię, nawet jeżeli sędzia weźmie
              łapówkę i uzna go niewinnym.

• Gość: Bernard Re: Nie tylko Stolbud IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 03:53
                Hey znachor,
                Jest Sprawiedliwosc i "nasza" sprawiedliwosc...
                Nasze subiektywne przekonania sa mocniejsze od faktow...
                Ty jestes dobrym przykladem...
                Przepraszam, ale po Twoim stwierdzeniu "Swojego zdania nie zmienię, nawet
                jeżeli sędzia weźmie łapówkę i uzna go niewinnym", przekonujesz mnie ze Twojej
                opinii nie mozna brac powaznie.
                Jesli wyrok nie bedzie po Twojej mysli to oczywiscie korupcja wsrod sedziow...
                Jesli niewinnego czlowieka zamkna w wiezieniu, lecz zgodnie z Twoimi
                przekonaniami - to OK...
                Nie jestes powazny.
                Zmien temat.
                Oczywiscie pozdrawiam i rozsadku zycze.
                • Gość: znachor Re: Nie tylko Stolbud IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 17:23
                  Jeżeli artykuł o stolarce, to nie znaczy że musisz zaraz strugać głupka.

Jeżeli brakuje Ci argumentów, imputujesz adwersarzowi to czego nie powiedział i
                  wtedy masz łatwy cel. Znana metoda pismaków "polemistów" z komunistycznej prasy
                  PRL-u. Jeżeli fakty Ci nie pasują, to tym gorzej dla faktów.

Ja swoją opinię zawsze staram się opierć na obiektywnach niezbitych i
                  sprawdzalnych dowodach, a nie na subiektywnych przekonaniach czy dogmatach.
                  Uważam, że sędzia to też tylko człowiek i może się pomylić, albo jak to ma
                  często miejsce w Polsce wziąść łapówkę i wydać rażąco niesprawiedliwy wyrok.
                  Dlatego właśnie zgodnie z moimi przekonaniami, jeżeli niewinnego człowieka
                  zamyka się w więzieniu, a winny pozostaje na wolności, to należy walczyć o
                  sprawiedliwość do końca, a nie bezgranicznie wierzyć w nieomylność sądu.

Uważam, że dużą bezczelnością jest zarzucanie mi braku obiektywizmu przez osobę
                  dla której uczciwość i nieomylność sądu, oraz prezydenta Jędrzejczaka są
                  dogmatem wiary nie podlegającym dyskusji.

Dziękuje za życzenia. Rozsądku nigdy zbyt wiele.

• Gość: Bernard Re: Nie tylko Stolbud IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 22:25
                    Hey znachor,
                    Napisales: "Uważam, że dużą bezczelnością jest zarzucanie mi braku obiektywizmu
                    przez osobę dla której uczciwość i nieomylność sądu, oraz prezydenta
                    Jędrzejczaka są dogmatem wiary nie podlegającym dyskusji."
                    Przyjacielu, zawsze bede bronil niewinnych ludzi ktorym zarzuca sie
                    przestepstwa.
                    Jedrzejczak tak jak kazdy inny jest dla mnie niewinny tak dlugo jak po
                    przedstawieniu przez prokurature zarzutow Sad nie uzna go winnym.
                    Do tego czasu drogi znachorze jest on niewinny.
                    Tak samo bede bronil jego jak i kazdego kogo bedziesz blotem obrzucal...
                    Dla mnie Prawo Jest Prawo.
                    Reszta to smierdzace bagno w ktorym ty niewinnych obrzucasz.
                    Oczywiscie i sniegowo (snieg tu pada) pozdrawiam.
                    PS> Reszty nie komentuje... Propaganda najtanszego wydania.
                    Argumentow oczywiscie Tobie brak.
                    Teraz placz ze Bernard Cie opluwa czy cos w tym rodzaju...
                    Malolaty niedopieszczone!

• Gość: znachor Re: Nie tylko Jędrzejczak IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.04, 05:35
                      Jeżeli kiedyś wyraziłem swoją dezaprobatę dla pomysłu władz miasta, aby w
                      sposób bezprawny pozbawić mieszkańców przestrzeni publicznej, to oznacza że:

1. Jestem za poszanowaniem prawa.

2. Zdaję sobie sprawę ze znaczenia jakie ma przestrzeń publiczna w mieście dla
                      jakości życia mieszkańców.

Nie było moim zamiarem obrzucanie błotem Jędrzejczaka, bo nie mam takiego
                      zwyczaju i wogóle Jędrzejczaka nie znam. Moim celem było przedstawienie na
                      forum moich argumentów. W przeciwieństwie do większości formuowiczów, Ty do tej
                      dyskusji nie byłeś zupełnie merytorycznie przygotowany i wszędzie węszyłeś
                      wrogów swojego guru.

Nawet jak ostatnio napisałem o powiecie sulęcińskim, Ty napisałeś że jestem
                      antyjędrzeczakowska opozycja. Jeżeli tylko napiszę wyraz "złodziej", Ty zaraz
                      myślisz o Jędrzejczaku. U Ciebie to już obsesja i uważam, że wizyta u
                      psychoanalityka by Ci nie zaszkodziła.

A może to już uwiąd starczy na skutek zwapnienia?

• Gość: Joker :) Re: Nie tylko Stolbud IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.04, 12:56
        wskrzypek-powieś najpierw na szubienicy swoją gramatykę wypowiedzi :)
    • Gość: open Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.04, 10:40
      Stolbudu się czepili, a może państwowego zakładu należałby sie przyczepić .
      Organem założycielskim Zakładów Mięsnych jest Wojewoda . Zakłady nie
      produkowały toworu ,który trudno zbyć, produkowały doskonałe wedliny. Zakład
      padł bo kradziono od góry do dołu. czyli normalnie jak w całym kraju.
      Tez normalnie dochodzenia prowadzone sa tylko przeciwko złodziejstu ale
      wybiórczo . Jakieś konsekwencje poniósł ostati dyr. Kodź pełniacy role
      grabarza , a żadnych konsekwencji nie ponieśli dyr Jaś Kapliczka i jego
      zastepcy. "Brak znamion czynu zabronionego".
      Czy czynem zabronionym jest karmienie nieodpłatnie przez państwowy zakład
      wszystkich iprez organizowanych przez kler kat. Wystawianie trzech faktur na
      tę samą czynność w innej kwocie , zakup żywca który wjechał do Zakładu na
      papierze, płacenie Spółce za zakupiony żywiec od 3 do 7 % więcej niż należało
      itd itd. Wszyscy ONI powinni siedzieć !
      • Gość: Danny Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:05
        > Zakłady nie
        > produkowały toworu ,który trudno zbyć, produkowały doskonałe wedliny. Zakład
        > padł bo kradziono od góry do dołu. czyli normalnie jak w całym kraju.
        Zakłady Mięsne padły, bo Solidarność nie zgadzała się na najmniejsze redukcje
        zatrudnienia, które były konieczne, żeby konkurować z innymi i odzyskać
        rentowność. I zamiast częściowej redukcji wyszła całościowa. I to ma się
        nazywać obroną pracowników???
    • Gość: ;] Re: Wojewodowie oskarżeni IP: 211.34.17.* 16.10.04, 20:21
      ;]
      • Gość: Alan Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.04, 21:44
        Tak jak prokuratura powinna się dobrać do dupy świętemu Ostrouchowi za
        Stolbud , tak i jeszcze świętszemu Pasierbowiczowi za to że rozpieprzył jeden z
        najlepszych zakładów mięsnych w Polsce. Tylko kto to zrobi? Możemy darować
        sobie te wszystkie posty na ten temat. Rączka rączkę myje. Nieważne czy
        czerwona czarną , czy też odwrotnie.Prokurator musiałby być daltonistą aby być
        obiektywnym.
        • Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 16.10.04, 21:52
          Hey Alan
          Napisales: "Prokurator musiałby być daltonistą aby być obiektywnym. "
          Sluszna uwaga.
          Miejmy nadzieje ze jest...
          Nie prokurator decyduje jednak o wini, a Sad.
          Pozdrawiam
          • Gość: znachor Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 17:42
            Ale wiele zależy od prokuratora. Sąd nie ma czasu na dochodzenie prawdy
            obiektywnej, więc w dużej mierze opiera się na materiałach prokuratury.
            Prokurator może manipulować zeznania, włączać do akt sprawy sfałszowane dowody,
            usuwać z akt prawdziwe dokumenty. Wystarczy, że prokurator tak sprawę zagmatwa,
            że sąd nie wie o co chodzi. Jest pewne jak w banku, że sąd swoje wątpliwości
            rozstrzygnie na korzyść oskarżonego i zapadnie wyrok uniewinniający.

• Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 22:32
              Hey znachor,
              Przeczytaj jeszcze raz co napisales...
              To paranoja alkocholika...(nie twierdze ze jestes alkocholikiem, jednak
              symptomy paranoi wyraznoie widac...).
              Cala praca Sedziego, pacanie w Prawie niedouczony, sprowadza sie do jednej
              rzeczy:
              Sprawdzenie zarzutow prokuratury i argumentow obronnych adwokatow. Sprawdzeniu
              faktow i metod postepowania.
              Zarzucanie sedziom, ze nie czytaja aktow i wydaja wyroki ot tak sobie...
              Czlowieku, Twoje miejsce rzeczywiscie jest jedynie na forum..
              Publicznie prosze nie powtarzaj takich bzdur.
              Tutaj tylko ja sie smieje... a tam...
              Pozdrawiam i do ksiazek zaganiam
              :)
              • Gość: znachor Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.04, 05:43
                Widzę, że Twoja wiedza jest z książek właśnie, a w sądzie jeszcze nie byłeś.

• Gość: Janek Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:50
      Mi się wydaje że nawet gdy zostaną skazani to bedą twierdzic ze sa niewinni. i
      proces może trwać latami a to z uwagi naapelacje.
      • Gość: zorientowany Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.04, 23:01
        Pieprzysz jak niezdrowy Bolek. Nie widzisz, że to rozgrywka polityczna przed wy borami
      • Gość: lexus Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:50
        Postępowanie w prokuraturze prowadzi sie o czyn z art. 301 kk, a zatem nie o to,
        że doprowadzili Stolbud do bankructwa, ale o to, że w związku z bankructwem
        nierzetelnie spłacali wierzycieli.

Czyli znowu nieduczony dziennikarz prostym ludziom w głowie namącił.
      • Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 17.10.04, 00:29
        Hey Janek,
        Nie znam wielu skazanych ktorzy nie twierdziliby ze sa niewinni lub ze
        siedza "za sprawiedliwosc"...
        To nie jest problemem.
        Problemem moze byc to, ze jesli uznani przez Sad za niewinnych zarzucanych im
        czynow nadal beda potepiani przez wrogow politycznych i nadal znieslawiani...
        Kultura polityczna w Gorzowie jest bowiem na poziomie blota - niestety.
        Nie moge doczekac sie prawdziwej opozycji.
        Na tych ktorzy staraja sie "obalic" Jedrzejczaka strach glosowac.
        Jesli zachowuja sie taka jak zachowuja teraz, to nie chce nawet myslec o ich
        arogancji po ewentualnym zdobyciu wladzy...
        Pozdrawiam
        • Gość: znachor Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 02:53
          A może przyczyna tkwi w dowolności uznawania winy przez sądy? Może zbyt często
          sąd potrafi być ślepy na dowody które mu do zamierzonego wcześniej wyroku nie
          pasują? Może zbyt wielu uważa, że sąd ma tyle wspólnego ze sprawiedliwością, co
          kozia dupa z trąbką?
          • Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 03:46
            Hey znachor,
            Takie rozumowanie zakrawaloby na fobie...
            Nie mozna wierzyc nikomu....
            Mysle ze Sady w Gorzowie udowodnily iz potrafia skazac winnych niezaleznie od
            ich pozycji...
            Nie wiem czy Wojewodowie sa winni czy nie...
            Zalozyc zawsze jednak ze nie...Do czasu az Sad nie udowodni!
            Pozdrawiam.
            • Gość: znachor Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.04, 18:13
              Może fobia, a może empiryczna mądrość narodu?

Pieniądze nie trafiły do tych którym się prawnie należały lecz do innych. Sąd
              według swojego uznania może znaleść odpowiedni paragraf, lub może nie dopatrzyć
              się przestępstwa. Zależy od "widzi mi się" sędziego, bo sądy są "niezawisłe",
              ale od przepisów prawa.

• Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 22:36
                Hey znachor,
                Jesli juz ktokolwiek jest uprawniony do tego by interpretowac Prawo to wlasnie
                sedzia...
                Po to mamy sedziow. Nie zarzucaj im interpretacji Prawa. Za to sie im placi.
                To w ich obowiazkach.
                P{o to lata studiowali i prawo praktykowali...
                Oni wiedza a Ty nie!
                Pozdrawiam
                PS. Zapamietaj: W Prawie Sedziowie sa madrzy a Ty nie.
                To jest fakt.
                • Gość: znachor Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.04, 06:42
                  Mów za siebie. Może Ty nie. Ja jestem człowiekiem myślącym i ustawę też
                  potrafię ze zrozumieniem przeczytać.

Jak pierwszy raz w życiu miałem stanąć przed sądem, zadzwoniłem do znajomego
                  sędziego, żeby zapytać jak się w sądzie trzeba zachować, żeby nie popełnić
                  gafy. Powiedział żebym dobrze uważał i pilnował, aby zaprotokołwali to co
                  mówię, bo często sędzia każe zaprotokołować, a do protokulanta daje znak, żeby
                  tego nie protokółował, bo mu to do wcześniej ustalonego wyroku nie pasuje.
                  Pomimo że byłem przygotowany na najgorsze, to jednak to co usłyszałem w sądzie
                  i przeczytałem w uzasadnieniu wyroku bardzo mnie zdziwiło, a mnie ostatnio w
                  Polsce coraz mniej rzeczy jest w stanie zdziwić.

Co do faktów.

> Po to mamy sedziow. Nie zarzucaj im interpretacji Prawa. <

Ja im tego nie zarzucam.

> Po to lata studiowali i prawo praktykowali... Oni wiedza a Ty nie! ...
                  Zapamietaj: W Prawie Sedziowie sa madrzy a Ty nie. <

Marny argument. Jeszcze nikt nie stał się mądrzejszy przez to że wiele lat jest
                  głupcem.

Pozdrawiam

• Gość: kaku Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.04, 14:55
      jak są winni to do pierdla. Jak są niewinni to oficjalnie przeprosić.
      a tak swoją drogą dobrze kombinowali.
      • Gość: Bernard Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 15:36
        Hey kaku,
        Zgadzam sie z pierwsza czescia wypowiedzi...
        Do drugiej... powstrzymam sie od uwag.
        Pozdrawiam
        :)
    • Gość: kly I tak w Gorzowie padały zakłady pracy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:12
      Jest to bolesna prawda, że kiedy jeden po drugim padały największe zakłady
      pracy, rosły majątki naszych urzędników. Niestety w chwili obecnej jest to
      miasto bez przyszłości z którego uciekają najzdolniejsze jednostki. Ja też
      uciekłem do Trójmiasta.
      • hiro Re: I tak w Gorzowie padały zakłady pracy. 18.10.04, 22:18
        no i dzieki bogu......-najzdolniejszy.......:-
        ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • hiro czyli tam gdzie polskiego pedała miejsce? 18.10.04, 22:21
        Gość portalu: kly napisał(a):

> Jest to bolesna prawda, że kiedy jeden po drugim padały największe zakłady
        > pracy, rosły majątki naszych urzędników. Niestety w chwili obecnej jest to
        > miasto bez przyszłości z którego uciekają najzdolniejsze jednostki. Ja też
        > uciekłem do Trójmiasta.
      • Gość: Bernard Re: I tak w Gorzowie padały zakłady pracy. IP: *.ed.shawcable.net 18.10.04, 22:39
        Hey kly,
        Skromnoscia nie grzeszysz...o, najzdolniejsza jednostko...
        Pozdrawiam unizenie.
        PS. Z pewnoscia Gorzow cieszy sie kazda minuta Twojej nieobecnosci...
        Powodzenia w Trojmiescie.
        • z_wami_duchem Re: I tak w Gorzowie padały zakłady pracy. 18.10.04, 23:43
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey kly,
          > Skromnoscia nie grzeszysz...o, najzdolniejsza jednostko...
          > Pozdrawiam unizenie.
          > PS. Z pewnoscia Gorzow cieszy sie kazda minuta Twojej nieobecnosci...
          > Powodzenia w Trojmiescie.

nie rzucaj sie bo spadniesz on ma racje... pozdrawiam.
          • Gość: Prawnik Re: I tak w Gorzowie padały zakłady pracy. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 23:33
            Stolbud przekształcił sie w SPÓŁKĘ. Gdzie była Rada Nadzorcza. O ile
            dobrze pamiętam to członkami owej Rady były dzieci najważniejszych
            właścicieli. To one krzystały z pewnych przywilejów np.studia, mieszkania itp.
    • Gość: werty Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 02:07
      "...Oskarżonym w sprawie grozi do 3 miesięcy do 5 lat więzienia...."

Dostana po roku w zawieszeniu i... co? Nic kasę mają... i olewaja resztę
      łącznie z sądem....
      A syndyk to państwo w państwie - nikt mu nie podskoczy...
    • Gość: nina Re: Wojewodowie oskarżeni IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 17:36
      Stolbud to za mało zacznijcie od Silwany Hotel Mieszko itd. w całą dokumentację
      tych przedsiębiorstw a odpowiedz będzie jasna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka