eric_theodore_cartman 21.10.04, 11:22 Konkretnie dzisiaj rano o godzinie 7.00 został wyprowadzony ze swojej rezydencji przez funkcjonariuszy ABW. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ragnar Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 11:37 blefujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! 21.10.04, 11:47 Trąbią już o tym w TOKFM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łatwowierny Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 11:48 Rewelacyjna Biała Księga miejskich przetargów nie pomogła? Przecież wg jej zapisów wszystko było ok i zgodnie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaku Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 11:56 jakoś nie mogę w to uwierzyć. myślę iż nie robisz sobie jaj.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5961715,wiado IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok tu linka, IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:06 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5961715,wiado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źródło: Onet.pl Re: tu linka, IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 12:10 Funkcjonariusze ABW zatrzymali urzędującego prezydenta Gorzowa Tadeusza Jędrzejczaka. Zatrzymanie nastąpiło na polecenie Prokuratury Okręgowej w Szczecinie, która prowadzi postępowanie w sprawie korupcji i malwersacji finansowych w firmach budowlanych z Gorzowa. Tadeusz Jędrzejczak jeszcze dziś ma zostać przesłuchany jako podejrzany - potwierdziła zielonogórskiej rozgłośni Polskiego Radia Anna Gawłowska- Rynkiewicz ze szczecińskiej prokuratury. Prokuratura na razie nie chce podać, pod jakimi zarzutami prezydent został zatrzymany. Śledztwo prowadzone jest od kilku miesięcy przez szczecińską prokuraturę. Przeniesiono je z Gorzowa do Szczecina właśnie dlatego, że w sprawie pojawiły się nazwiska dwóch wysokich urzędników. Gorzowscy prokuratorzy chcieli po prostu uniknąć podejrzeń o stronniczość. Afera wybuchła, gdy aresztowani za niegospodarność szefowie firm budowlanych z Gorzowa opowiedzieli o ustawianych przetargach, dotyczących największych inwestycji miejskich. Według nieoficjalnych informacji, w śledztwie pojawił się też wątek nielegalnego sponsorowania SLD przez biznesmenów. Tadeusz Jędrzejczak bardzo długo nie chciał wypowiadać się na temat sprawy. Dopiero w sierpniu w specjalnym oświadczeniu stwierdził, że wokół afery nagromadziło się wiele przekłamań i niedomówień. Zasugerował, że rozdmuchiwanie sprawy przez polityków opozycji ma na celu zmianę wyniku wyborów z 2002 roku, gdy został prezydentem miasta. Sprawa zaczęła się 10 lutego aresztowaniem Zygmunta M. i Waldemara K., prezesów gorzowskiej spółki PBI. Od tego czasu, śledztwo zatacza coraz szersze kręgi. W sprawie jest już kilkunastu podejrzanych. Część tylko zatrzymano, część aresztowanych zwolniono za poręczeniem majątkowym. Afera budowlana była także jednym z powodów dymisji poprzedniego wojewody Andrzeja Korskiego. Korski był wiceprezydentem Gorzowa w okresie, którego dotyczy śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 12:08 Przyszla kryska na matyska, Kaczanowski ma powody do swietowania, to koniec pewnej ponurej epoki w naszym miescie, miejmy nadzieje, ze nowa bedzie tylko lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klodawa Polska jest najbardzie skurumpowanym krajem EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:54 To sa oficjalne dane. A z jakiej to partii jest ten Prezydent Jedrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! 21.10.04, 13:10 też to słyszałem w radiowej trójce. Jutro Gorzów będzie na pierwszych stronach gazet. Może nawet w lokalnym gorzowskim dodatku wybiórczej coś wspomną na trzeciej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orkan Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.ztpnet.pl 21.10.04, 13:19 Może ktoś przypomni bo zapomniałem, która to partia i kto nie chciał jego odwołania jak PO wystąpiło z taką inicjatywą. Gdzieś to było na forum, ale nie mogę tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total anty sld Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.kam.pl 21.10.04, 13:32 Ja moze przypomnie, ze ponad 80% z nas, gorzowian glosowalo w ostatnich wyborach za SLD. Lubuskie pod tym wzgledem bylo rekordzista. Az potem towarzysz Miller a takze pierwszy magister tego kraju pofatygowali sie nas odwiedzic :) Taaaakie wierne spoleczenstwo... Ciekawe co teraz ono czuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexen Re: Tow. Jędrzejczak zatrzymany!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 14:07 Nie przesadzaj z tymi 80-cioma procentami. Było więcej niż 50% głosujących. Większość miała to gdzieś albo była przeciw. PiS natomiast dała dupy maksymalnie z tym odżegnywaniem się od inicjatywy antyprezydenckiej PO. Szczekaj, debilku, szczekaj pod stołem. Ty już wiesz do kogo mówię, pacanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaku Re: A Benek milczy!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 14:35 Benek co jest. Twego pana aresztowali a piesek nie szczeka, a może już łasi się do nowego pana Knecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako11 Re: A Benek milczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:48 benek dopiero wstaje. Przespał moment jak mu pana zabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łatwowierny Re: A Benek milczy!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:43 Benek, myslę, że jesteś człowiekiem honoru i wszystko odszczekasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A Benek milczy!!! IP: *.ed.shawcable.net 21.10.04, 17:47 Hey latwowierny, Zdania tak latwo nie zmieniam. Jak juz wspomnialem w innym watku, aresztowanie zaskoczylo mnie lecz nie zdziwilo. Wiadomym bylo iz sledztwo jest prowadzone. Teraz po formalnym oskarzeniu poczekamy na to co zdecyduje sad. Do tego czasu Jedrzejczak nie jest winnym, a podejzanym. Moze glupie glosy o korupcji w Policji, Prokuraturze i Sadach teraz zamilkna... System dziala. Oczywiscie nadal twierdze, ze Jedrzejczak to dobry Przezydent i zastanawiam sie kto moglby kontynuowac dobra robote dla miasta gdyby Jedrzejczak nie mogl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: A Benek milczy!!! 21.10.04, 20:49 > Oczywiscie nadal twierdze, ze Jedrzejczak to dobry Przezydent Ciekaw jestem co mogloby zachwiac twoim bezkrytycznym uwielbieniem, jakim darzysz tow. Jedrzejczaka? Dbal o miasto. Kazal postawic slowianke,laweczke internetowa i wille dla siebie. Problem w tym, ze wszystko to za cudze pieniadze. Sa ludzie, ktorzy uwazaja, ze nie calkiem w porzadku jest, kiedy osoba, ktora zarzadza pobranymi w ramach przymusu podatkowego pieniedzmi, zgarnia je szufla do wlasnej kieszeni. Jezeli tobie to nie przeszkadza, to oczywiscie tow. Jedrzejczak moze byc dla ciebie wzorowym prezydentem. Bezdyskusyjnie. pozdrawiam oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: A Benek milczy!!! 21.10.04, 20:55 > osoba, ktora zarzadza pobranymi w ramach przymusu podatkowego pieniedzmi, > zgarnia je szufla do wlasnej kieszeni ... a może na wyrok poczekamy? Jak myślisz, dobry to pomysł, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: A Benek milczy!!! 21.10.04, 20:59 wyroku -jak wiesz i tak nie będzie...........-ale pozostaną choć wspomnienia......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula753 Re: A Benek milczy!!! IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.04, 02:15 marek_p napisał: > ... a może na wyrok poczekamy? Jak myślisz, dobry to pomysł, czy nie? W tym kraju wyrok niekoniecznie bywa sprawiedliwy. Spójrz na prokuratorów zamieszanych w największe afery, biegłych i sędziów, którzy też się bezustannie kompromitują. W zasadzie wygrywa ten, który ma większe plecy i grubszy portfel. W sądach również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A Benek milczy!!! IP: *.ed.shawcable.net 22.10.04, 03:13 Hey ula, Jesli odrzucasz system prawny jako w/g Ciebie nie godny zaufania.... jaka alternatywa??? Sznur i na drzewo??? Juz widze paru forumowiczow z pochodniami.... A jesli naprawde nie zrobil nic niezgodnego z prawem? Pamietaj, ze nasze opinie sa oparte nie tyle na faktach co plotkach i poboznych zyczenioach. Ja twierdze, ze z ocena trzeba poczekac. Niech Prawo dziala. Zobaczymy. Jak winien...Przywalic i to tak by innych wystraszylo... Jak niewinny? Wlasnie, wtedy by sie porobilo.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ula753 Re: A Benek milczy!!! 22.10.04, 21:59 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jesli odrzucasz system prawny jako w/g Ciebie nie godny zaufania.... jaka > alternatywa??? > Sznur i na drzewo??? Niekoniecznie. Żyję i mam się dobrze (bez samobójczych myśli ;-), mimo, że nie wierzę w sprawiedliwe wyroki w Polsce. Poprostu nie wierzę i tyle. > Ja twierdze, ze z ocena trzeba poczekac. Niech Prawo dziala. Oceniać działania prezydenta miasta mogę w każdym momencie, nie muszę czekać na wyrok. Osądzać - oto zadanie dla sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
agis10 Re: A Benek milczy!!! 22.10.04, 08:40 marek_p napisał: > ... a może na wyrok poczekamy? Jak myślisz, dobry to pomysł, czy nie? Ja nie muszę czekac na wyrok, ponieważ o tym, że Jędrzejczak jest umoczony w korupcję po prostu wiem, a nie tylko się tego domyślam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A Benek milczy!!! IP: *.ed.shawcable.net 22.10.04, 03:06 Hey eric_theodore_cartman , Oczywiscie nie potrafisz w swojej zatwardzialej glowie rozdzielic dwie (jedynie - co by bylo gdytby bylo wiecej???))calkowicie rozne rzeczy. Kiedy twierdze, ze Jedrzejczak to dobry Prezydent, to oczywiscie moja ocena odnoszaca sie wlasnie i jedynie do jego pracy - niczego innego. Obserwujac rozwoj Gorzowa w latach jego prezydentury, latwo zauwazyc olbrzymie postepy. Wlasnie Slowianka, a takze i obecnosc Gorzowa na internecie to przyklady pozytywnych zmian. Ida nastepne bedace w planowaniu lub realizacji: Bulwar nad warta, CEO, czy nawet park dla szalencow na deskach... Facet daje sobie niezle rade w tych durnych czasach. Pamietaj przyjacielu, ze Jedrzejczak nie jest winny niczego. Jest jedynie podejzany. Mozliwe, ze cos nawywijal i Sad mu to udowodni. Wtedy bedziemy o tym rozmawiac. Teraz, nazywajac kogos zlodziejem, zlodzieja z niego nie zrobisz, jedynie z siebie wariata. Jedrzejczak nie jest idealnym Prezydentem. Takim bylbym jedynie ja. Jedrzejczak jest najlepszym jakiego gorzowski swiat polityki jest w stanie miastu obecnie ofiarowac. Moze sie to zmieni. Nie przypuszczam by za szybko. Pozdrawiam oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: A Benek milczy!!! IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.04, 19:18 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Pamietaj przyjacielu, ze Jedrzejczak nie jest winny niczego. A jak się okaże winny to odszczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś