Dodaj do ulubionych

Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepcow

IP: 206.219.94.* 26.10.04, 14:21
Tak, skasowano post Gorzowianina, ktory podal dokladne namiary na dom aresztowanego Tadeusza Jedrzejczaka.

Prosze o jakis numer telefonu do oddzialu GW w Gorzowie, pofatyguje sie z Californii zadzwonic, dlaczego GW stosuje cenzure, jak za komuny.

Adres juz mam, za miesiac bede w Gorzowie i z checia sie przejade domki te sfotografowac i na internecie opublikowac. Zaloze strone w USA i nikt mi kasowal nie bedzie.
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco 26.10.04, 15:07
      Czekam na telefon
      +4861 858 92 12

pozdrawiam
      Błażej Wandtke
      • Gość: jarek Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.04, 16:08
        i co zadzwonil ??!!
      • Gość: Janusz Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:14
        A od kiedy to kierunek do Gorzowa jest 0-++++ 61. Toz to Pyrlandia.
        • Gość: jarek Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.04, 16:22
          w tej pyrlandi to ty chyba sam mieszkasz i nie wiesz co to telefon komorkowy,
          baranie bo to nie kierunkowy
          • Gość: Janusz sam jestes baran jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:49
            Powtorze :Czekam na telefon
            +4861 858 92 12

A teraz wiesniaku , ktory nie wiesz, ze w miastach sa juz 7 cyfrowe numery
            telefonu, napisz z jakiej sieci jest w/w numer ? Jakiej sieci komorkowej ?
            Dalej twierdze, ze jest to numer z Pyrlandii , a baran i to podwojny jestes TY
          • Gość: Janusz Obronco GW. Jarku nie kompromituj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:52
            Odsylam Cie do wyjasnienia jaki to numer , w/g redakcji GW.
            Sadzac z agresji jarku to jestes dziennikarze z GW gdyz tylko w tych sferach i
            w SLD wystepuja tak silne nerwy w przypadku gdy sie ich krytykuje.
    • Gość: Wybiórcza to ... Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.multicon.pl 26.10.04, 16:28
      Gazeta Wybiórcza z roku na rok robi sie szmatławcem, mniej artykułów -> porównaj Obecny duzy format z b.Magazynem, ciecia w redakcjach- zostają same wazeliny red. naczelnego, likwidacja stanowisk dziennikarskich w średnich miastachpowyżej 100 mieszkańców np Elbląg, Słupsk, Grudziądz, Włocławek, Wałbrzych itd. zostawiając jedynie biura ogłopszeń!
      Nie dziwie sie dlaczzego redakcja na temat Gorzowa podaje numer z Poznania!!!
      Cóż ŻENADA

• Gość: Do jarka Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.multicon.pl 26.10.04, 16:31
      Szanowy Panie
      Chciałbym uprzejmie Panu zakomunikować iz numer kierunkowy 061 należy do strefy b. województwa Poznańskiego. Podany przez dziennikarzynę z Wybiórczej wskazuje na numer z Poznania a nie "z jakieś tam komórki"
      Dla wyjaśnienia
      + 48 to kierunkowy do Polski 61 - to b. poznańskie i xxx xx xx - to numer abonamenta.
      • redakcja Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco 26.10.04, 16:57
        To poznański numer. Tu siedzi abonament, który administruje forum gorzowskim,
        podobnie jak zielonogórskim. A redaktorzy z Zielonej Góry i Gorzowa czasem
        prowadzą wydania Gazety Wyborczej w Poznaniu. Płodozmian czasem dobrze robi.

pozdrawiam
        dziennikarzyna Błażej Wandtke
        p.s. nadal czekam na telefon
        • Gość: Janusz Błażej Wandtke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:43
          Ja , na miejscu Jamesa Bonda nie dzwonilbym do Ciebie. Dziennikarze z GW maja
          dziwne tendencje nagrywac rozmowy. Kto wprowadzil ten zwyczaj w Waszym
          srodowisku , wiemy. Zwyczaj ten stal sie jednak, podobnie jak wyrafinowana
          cenzura i wybiorczosc, TRADYCJA w Waszych redakcjach.
          • miss_dronio Re: Błażej Wandtke 26.10.04, 22:27
            nagranie tylko wtedy może sie obrócić przeciwko jednemu z rozmówców jeśli
            przyznaje się w nim do przestępstwa:)
            I co Błażej? Zadzwonił?:)
            • redakcja Re: Błażej Wandtke 27.10.04, 11:00
              Nie. Nie zadzwonił.
              Nie sądzę, żeby zadzwonił. Będzie pisał, że boi się nagrywania. Nie zastanowi
              się, jaki sens miałoby to nagrywanie. Miałbym to w jakimś celu wykorzystać?
              Zanieść na policję? Po co? Bo mi ktoś nawrzucał przez telefon? Jakby mało było
              takich, którzy mają do nas pretensje (słuszne lub nie) i artykułują je w sposób
              niezbyt parlamentarny...
              A poza tym, nie mam przy swoim telefonie na biurku urządznia do nagrywania
              rozmów telefonicznych. I już.

pozdrawiam
              Błażej Wandtke
        • Gość: James Bond Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: 5.5.* / 80.58.33.* 27.10.04, 01:34
          Kiedy wracam z pracy jest po 1 w nocy w Polsce. Musze znalezc jakas wolna chwile, albo obudzic sie ok 4 rano (13:00 w Polsce) to zadzwonie. Co ciekawe, cenzorzy GW calkowicie skasowali moj post zatytulowany "Gdzie mieszka prezydent Tadeusz J." Przypomina to to metody dawnego Urzedu Kontroli Publikacji i Widowisk. Z bolem przyznam, ze glosowalem na Tadeusza Jedrzejczaka pare lat temu, i na jego partie. Chyba jako wyborca mam prawo wiedziec, gdzie wybrany rowniez moim glosem mieszka ? Na dodatek, ktos uprzejmy dodal, aby nie dzwonic, bo GW nagrywa rozmowy. Chyba przez chusteczke papierowa bede mowil albo uzyje programu zmieniajacego glos, intonacje itp - nigdy nie wiadomo w czyje rece trafi to nagranie. ABW, UOP, SB, WSI, AW - troche tego jest. Uprzejmemu dziekuje za ostrzezenie.
          • Gość: Bernard Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.ed.shawcable.net 27.10.04, 02:50
            Hey James Bond ,
            Masz racje...
            Nie wiem kto i dlaczego robi z tego takie cyrki...
            Kiedy tutaj zamykaja jakas "szyche" z gory wiadomo (sedzia powie) gdzie biedzie
            przebywac delikwent...
            Czemu to szkodzi podac taka informacje...
            Odbiorca )w tym przykladzie Jedrzejczak) i tak decyduje ktore listy do niego
            dotra (chce widziec listy tylko od mamusi... - na przyklad...
            Reszta jest niszczona po oczywiscie sprawdzeniou i przeczytaniu tych co kochaja
            czytac sudze listy...
            Podac adres. Nie przeszkadza ani nie szkodzi...
            Niektorzy w Gazecie maja dziwne poczucie obowiazku...
            James, opublikuj gdzies indziej jesli te kochaniatka chca nadal tanczyc ten
            taniec...
            Zalosne, co nie?
            Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Bernard Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.ed.shawcable.net 27.10.04, 02:55
          Hey Blazej,
          Twoj problem: Mowisz za duzo i nic nie mowisz...
          Pomysl nad tym.
          Kontakty za zamknietymi drzwiami kosztuja Jedrzejczaka troche...
          A ty zapraszasz poza forum...
          To samo.
          Czego sie boisz ...?????!!!
          Udowodnij, ze Gazeta to nie TUBA!!!
          Pozdrawiam oczywiscie
          PS. To James..,
          Do not call...
          For them it's just a game...
          Stay cool !!
          • Gość: James Bond Re: Cenzura jak za komuny !! GW chroni przestepco IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 27.10.04, 13:30
            Jest 4 rano, ale postanowilem napisac.
            Bernard:
            Tak, masz racje z przejrzystoscia politykow. Wyobraz sobie, ze kilka lat temu
            pewien lokalny urzednik w CA zostal aresztowany za korupcje (o ile pamietam,
            byly to zakupy bez przetargu na sume ok 100.000 dolarow) i momentalnie jego dom
            zostal otoczony przez dziennikarzy. Na poczatku myslalem, ze UFO wyladowalo
            tam. Nastepnego dnia duze fotografie jego domu byly we wszystkich gazetach.
            Czesto pod fotkami byl podany pelny adres tego urzednika. Po tygodniu dom byl
            pusty a na trawniku tablica FOR SALE. Rowniez to wstyd dla sasiadow, bo ceny
            nieruchomosci na tym osiedlu spadly. Oprocz kilku lat wyroku (bez zawieszenia)
            dostal zakaz zajmowania stanowisk w urzedach. Nie moze byc nawet nauczycielem
            czy policjantem. Prawdopodobnie wyprowadzil sie na drugi koniec USA.
            Obecnie mieszkam na osiedlu i za sasiada mam burmistrza miasta (ok 40.000
            mieszk) Panu temu powiedzialem mu o aresztowaniu skorumpowanego prezydenta
            Gorzowa i o cyrkach z cenzorami GW, ktorzy kasuja adres. Burmistrz jest
            zdziwiony tym postepowaniem, poniewaz jego adres jest znany doskonale wszystkim
            mieszkancom, rowniez tym, ktorzy nie glosowali na niego. Kazdy moze podjechac
            pod dom i pokazac palcem: tu mieszka burmistrz. Stolek burmistrza, wojta czy
            prezydenta nie moze byc powodem do wstydu czy ukrywania sie za betonowym
            ogrodzeniem, wybudowanym zreszta przez jedna z oskarzonych firm.

Adres Jedrzejczaka juz mam i mniej wiecej kojarze w ktorym miejscu to moze byc,
            choc nigdy tam nie bylem.

Moze ktos uprzejmy podjedzie pod te rezydencje, sfotografuje je i na jakiejs
            stronie zamiesci ?? Bylbym bardzo wdzieczny. Chcialbym widziec, jak wystawnie
            prezydent mieszka ? Jaka jest wartosc rynkowa jego domu ?? Jakie sa dochody
            prezydenta i czy stan posiadania zgadza sie z nimi? Jakim samochodem jezdzi ?

Ja, jako byly wyborca (tfu, wstyd mi za glosy oddane na SLD) mam prawo
            wiedziec, na kogo glosowalem i o ile sie prezydent wzbogacil ?

Prosilbym uprzejmych Gorzowian o dane.

Jeszcze do zeszlego tygodnia bylem dumny z miasta mojego pochodzenia, ale po
            aresztowaniu prezydenta uwiklanego w liczne afery, i po wczorajszym skasowaniu
            przez cenzorow GW (na etacie SB/ABW??) informacji z adresem tego przestepcy,
            musze niestety przyznac, ze nie tylko sam Gorzow jest najbardziej stresujacycm
            miastem w Polsce, ale i fakt urodzenia w tym miescia wplywa stresujaco na mnie.

• Gość: James Bond Do Pana Blazeja IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 27.10.04, 13:44
            Szanowny Panie Blazeju. Po konsultacjach telefoniczych ze znajomymi w Gorzowie,
            postanowilem, ze nie zadzwonie. Poinformowano mnie, ze rozmowy telefoniczne z
            GW sa nagrywane. Ta metoda zostala zastosowana przez Adama Michnika, ktory
            nagral na Memory Stick rozmowe z Rywinem. Pragne zachwac pelna anonimowosc i
            dyskrecje. Skasowanie przez Pana postu z adresem aresztowanego prezydenta
            przypomina w pelni dzialania SB, dzisiaj znanej jako ABW. Komus z redakcji GW
            zalezy na ochronie przestepcy Jedrzejczaka. Komu i dlaczego ??

Prosze o odpowiedz tu na forum - niech wszyscy czytaja.

Pozdrawiam z CA. (byly Gorzowianin)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka