Dodaj do ulubionych

Zagrała Orkiestra

09.01.05, 19:16
Dlaczego Orkiestra nie gra na Starym Rynku tylko ucieka gdzieś na obrzeża
miasta?
Obserwuj wątek
    • martha4 Re: Zagrała Orkiestra 09.01.05, 20:20
      Kiedy zobaczyłam na własne oczy, że w centrum miasta nic się nie dzieje,
      domyśliłam się, że finał orkiestry zorganizowano gdzieś indziej.
      Trochę to dziwne, bo we wszystkich miastach sercem orkiestry są ich centra.
      A w Gorzowie na Starym Rynku można dziś się było pobawić w łapanie fruwających
      wszędzie śmieci, albo w polowanie na człowieka z puszką, bo sporo się
      natrudziłam nim takiego delikwenta znalazłam.
      • Gość: Kris Re: Zagrała Orkiestra IP: *.gorzow.mm.pl 09.01.05, 21:33
        Zgadzam się!!!
        Główna scena powinna byc na starym rynku
        a kwestujacy powinni miec swoje rejony
        wprzed PANORAMA stało chyba z 15 osób z puszkami,
        a na chodnikach przed SLOWIANKA conajmniej ze 5,
        gdy w centrum, okolicach hawelanskiej nie bylo nikogo
      • Gość: to ja Re: Zagrała Orkiestra IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:31
        bardzo niepotrzebnie latalas za ta puszka ,te pieniadze i tak nie pomagaja
        chorym dzieciom znam to na przykladzie bardzo chorego dziecka "pan" jurek
        obpisal jej ze fundacja nie ma funduszy !!!!!
        juz nigdy nie dam grosza wole pomoc osobiscie potrzebujacym !!!
        • ula753 Re: Zagrała Orkiestra 24.01.05, 09:41
          Gość portalu: to ja napisał(a):

> juz nigdy nie dam grosza wole pomoc osobiscie potrzebujacym !!!
          To się chwali, ale stać Cię na zakup drogiego sprzętu, nie tylko dla jednego
          potrzebującego ale dla dziesiątek, czy setek chorych maluchów?
          Dzięki Owsiakowi niejeden maluch przeżył, nie ma co krytykować.
    • Gość: swingpop. Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:43
      Stara historia;w centrum miasta musi być spokój,muzka i śpiew przeszkadza w
      odprawianiu mszy św.mieszkańcy muszą wypocząć przed szukaniem pracy.pozdrawiam.
      • Gość: juzek Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:48
        a sztuczne ognie byly bo zem nie slyszal :(
        • Gość: swingpop. Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:03
          ogień był z zapalniczek a trąby było słychać na basenie.podniosły się fale
          wszyscy /ZDROWI/pozzdro.
    • Gość: werty Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:21
      "...na dużej makiecie tramwaju, który potem pojechał do Zielonej Góry...."

Ciekawe jaki dupek wymyślił ta złośliwość... pewnie jakis zgorzały katolik....
    • Gość: zielonogórzanin Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:24
      znowu promocja podupadłego
      molocha typu słowianka !!!
      • Gość: mm Re: Zagrała Orkiestra IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 10:41
        Człowieku, inaczej byś mówił gdyby Słowianka była w zielonej!
    • Gość: Kolt Re: Zagrała Orkiestra IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 17:24
      Brawo "to ja"!Pomagajmy tym obok nas,bez zbędnego pośrednictwa i tego całego
      orkiestrowego nadęcia.Wówczas będziemy pewni, że nasza pomoc faktycznie dotarła
      do potrzebujących.A tych wokół nas jest naprawdę pełno!Zbiórka pt.WOŚP ma tą
      wadę, że jej koszty organizacyjne (zabezpieczenie,służby mundurowe, praca
      wolontariuszy,koszty medialne -czas antenowy za pieniądze z abonamentu,koszty
      organizacyjne i wiele innych) z pewnością przekraczają faktyczne
      wpływy.Zdecydowanie tańszym w dobie internetu i tel.komórkowych byłaby kwesta
      za pomocą sms -ów i aukcje internetowe.Drugą -bardzo istotną wadą jest coraż
      mniejsza przejrzystoś fundacji.Bo czym tłumaczyć fakt, że wobec tak potężnego
      zaangażowania mediów w tym tv publicznej w dniu zbiórki brakuje później choć
      odrobiny czasu antenowego i łamów prasy na rozliczenie się fundacji z zebranych
      środków.TYm bardziej, że fundacja jako instytucja pożytku publicznego jest
      zobowiązana do publikowania takich danych.Wiele też niewiadomych- wobec braku
      publicznego rozliczenia -rodzi organizacja przystanku Woodstock.Wg prasowych
      doniesień ostatnia impreza w Kostrzynie obfitowała w konflikty organizatorów z
      przedsiębiorcami, którzy mimo uiszczenia horendalnych opłat za wyłączność
      handlowania skazani byli na dziwną, tolerowaną przez organizatorów
      konkurencję.To niewątpliwie podważa zaufanie do takich akcji i ma odbicie w
      efektach zbiórki.
      • Gość: Johny Re: Zagrała Orkiestra -Kolt wypalił IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 21:46
        Rzeczywiście wypalił. Panu Bogu w okno. Ale te twoje argumenty to zgrana płyta.
        Nie stać Cię na nic nowego? Radyjko ojca-inżyniera trąbi o tym w kółko. A
        orkiestra gra. I bardzo dobrze. Każdy może przeczytać sprawozdania WOŚP.
        Fundacaja rozlicza sie skrupulatnie z datków. Nie robi w tym przypadku żadnej
        łaski - takie są przepisy. Natomiast nie słyszałem, żeby czynił tak Caritas.
        Kolt martwi się o koszty. Nie może uzmyslowić sobie, że ogromna większość osób
        zaangażowanych w WOŚP robi to społecznie, bez zadnego wynagrodzenia. A jeżeli
        Kolt posiada dane na ten temat, nich je przedstawi. Niech napiszem jakie są
        koszty. To cale biadolenie przypomina mi narzekania kleru. Ot, wyrosła im pod
        bokiem konkurencja. Stracili momopol. A to boli.
        A orkiestra owsiaka gra dalej. Do końca świata. I o jeden dzień dłużej.....
        • Gość: KolT Re: Zagrała Orkiestra -Kolt wypalił IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.05, 18:02
          Do werty i johny-ego! Taka prostacka postawa to efekt waszych kompleksów i
          totalnego braku tolerancji!W swojej opinii potwierdziłem, że trzeba ludziom
          pomagać, ale wskazałem inne formy (także) organizacyjne)tej pomocy.Nadto
          różnimy się tym, że ja pomagam ludziom nie dla efektu, nie na czyjeś hasło, nie
          5 czy 10 stycznia, lecz przez cały rok.Kieruję się własnym sumieniem i
          rozsądkiem, a nie "owczym pędem" (na marginesie :wiecie skąd
          takie "określenie"? - wiąże się z barankami!). Nie potrzebuję dyrygenta !Ale
          jeśli ktoś, jak np. wy panowie go potrzebujecie i nie stać was na własną
          inwencję, to niech wami dyrygują.Swiat składa się także z frajerów!A, co do
          O.Rydzyka, do którego nic nie mam (patrz: teza o tolerancji), to ja -w
          przeciwieństwie do johnego, który zna jego poglądy - nie słucham tej rozgłośni,
          gdyż rzadko słucham radia w ogóle!Życzę przyjemnego taplania w błocie i dobrej
          zabawy wśród gawiedzi na kolejnym przystanku w Kostrzynie.Biznes must go!
          • Gość: Johny Re: Zagrała Orkiestra -Kolt wypalił IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.05, 20:16
            No tak. Nie zawiodłem się. Bo cóż innego może napisać słuchacz ojca-inżyniera.
            Takie tam ogólniki. Że przez cały rok, że nie musi mieć dyrygenta. / wystarczy
            mu pasterz/. Ok. te setki tysięcy ludzi chodzą jak barany na pasku Owsiaka. I
            swoją wrażliwość okazują tylko raz w roku, w dzień, kiedy gra WOŚP. A tak, to
            są ponurymi drabami, odpormymi na potrzeby innych. Słabszych, chorych,
            czekających na pomoc. I są jeszcze straszliwie zakompleksieni. Za to Ci, którzy
            wrzucają pieniądze do czarnej kieszeni, każdej niedzieli, to same aniołki -
            święci ludzie. Albo Ci, którzy odpowiadają na apel Pani Ochojskiej. Albo
            poprzez Czerwony Krzyż podarują coś na rzecz ofiar powodzi, trzęsienia ziemi.
            Oni nie. Tylko Ci od Owsiaka. I o jakich kompleksach Ty mowisz? O jakiej
            tolerancji. W/g Ciebie, mój 18-letni syn błądzi, angażując się co roku na rzecz
            WOŚP. Postępuje źle? Powiadasz - grzeszy. Obca jest Mu wrazliwość? Jest
            frajerem? Nie kieruje się własnym sumieniem? Wiesz, chciałbym, zebyś powiedział
            Mu to, patrząc mu w oczy.
            I jeszcze jedno. Zdecydowanie wolę taplająych się w błocie młodych ludzi w
            Kostrzynie od takich, którzy tym błotem obrzucaja innych. Błotem pomieszanym z
            żółcią. Tylko Ty już tego, co robi Owsiak, nie powstrzymasz. Możesz się
            wymądzrzać. Możesz powtarzać opinie swojego nauczyciela z radia maryja. Ci
            młodzi i tak ciebie nie posłuchają. Wyjdą na ulice i znowu zbiorą kilkadziesiąt
            milionów złotych. A później będą bawić sie w Kostrzynie.
            Taplaj się Kolt, taplaj. I wysłuchuj radyjka......
            • Gość: KolT Re: Zagrała Orkiestra -Kolt wypalił IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.05, 16:23
              Szanowny Johny przeczytaj uważnie jeszcze raz to co wcześniej napisałem.No może
              jeszcze raz!Bo Twoje wypociny są nie na temat!Warto, naprawdę warto przy
              dyskusji stosować zasadę ; "sine ira et studio"(znajdziesz w słowniku) i
              dyskutować bez uprzedzeń.A propos Twojego syna:patrząc mu prosto w oczy
              powiedziałbym jemu, że mu współczuję...,że ma takiego dziecięco naiwnego ojca!
      • Gość: werty Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:23
        Weź tego Kolta i palnij se w łeb... po co sie męczysz na tym swiecie? zawiść
        cie zżera?
        • lebstrefa Re: Zagrała Orkiestra 11.01.05, 22:27
          A właściwie to dlaczego uciekają z tym finałem orkiestry pod Słowiankę. o co
          biega?
          • Gość: swingpop Re: Zagrała Orkiestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:36
            zaproponuj miejsce w naszym kochanym mieście,/BEZPIECZNE/ spełniające wymogi
            takiej organizacji imprezy,za rok organizujemy razem.
            • ula753 Re: Zagrała Orkiestra 24.01.05, 09:41
              Czy naprawdę chodzi o miejsce? Wydawałoby się, że o cel imprezy.
    • Gość: ccc Kto to jest kolT IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 18.01.05, 16:02
      Przecież to proste! Kolega Tadeusz (Rydzyk)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka