Dodaj do ulubionych

Referendum w sprawie odwołania prezydenta miast...

IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 02:05
15,5% to dobry wynik. Nie ma co. Szkoda tylko, ze bedziemy musieli czekac do
az zamkniecia prezydenta w pierdlu - chyba wtedy bedzie juz musial odejsc.
92% gorzowian glosowalo przeciwko Jedrzejczakowi - to fajnie. Nie kazdy kocha
Tadzia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klawisz Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.kam.pl 28.02.05, 02:09
      Doczekamy że będzie sterował Gorzowem zza krat...
      • Gość: jp Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:01
        było referendum i mineło
        i jaki wniosek mamy?
    • Gość: ludzwe Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 06:38
      Tak jak przypuszczałem (mój komentarz z dnia poprzedniego) społeczeństwo jest
      już nadto znudzone i sfrustrowane poczynaniami i rozgrywkami prowincjonalnych
      pseudo polityków. Nie zdziwi mnie, że te zniechęcające poczynania w skali
      ogolnopolskiej będą ważyć o losach referendum unijnego w spr. konstytucji , a
      wcześniej o wyborach rządu, sejmu czy prezydenta. Naród nie wie na kogo i dla
      kogo ma poświęcać swój cenny głos. Nikt z pretendentów na stołki nie potrafi
      dotrzeć do społeczeństwa z obiecanką zmiany na lepsze, gdyż na samym wstępie
      bedzie to blef i bełkot. Zresztą nie mam już słów by dalej ciągnąć ten wątek...
      Pozdrawiam Gorzów Wlkp (tych co oszczędzili papier wyborczy) - żaranin
      • Gość: nicelus Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 06:50
        referendum było bardzo potrzebne. jest to bardzo ważny sygnał dla wszystkich,
        że nie tylko jednostki, ale przytłaczająca większość jest za korupcją i
        kumoterstwem. twierdzę że tak jest w całym lubuskim. dotychczas nikt mi nie
        chciał wierzyć, a to jest niezbity dowód na moją tezę.

• Gość: mag9 Zalozmy partie oszustow i zlodziei IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 09:05
          Zalozmy partie oszustow i zlodziei. Mamy ogromny elektorat do zagospodarowania.
          84,5% gorzowian przeciez poparlo korupcje i uklady nie idac na referendum
          • Gość: tom Re: Zalozmy partie oszustow i zlodziei IP: *.lu.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 28.02.05, 09:23
            Nie ma potrzeby zakładania takiej partii, bo ... ona już jest! Nazywa się LSD,
            czy jakoś tak ;-)
    • lenczus29 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 07:24
      Jednym słowem nasza gorzowska opozycja zabawiła się kosztem większości
      podatników, dla garstki osób (ok. 15 % a więc ok. 15 000 ludzi), którzy
      uważają, że ich racja jest prawdziwa, reszta (mimo, że większość) to kłamcy,
      oszuści itp., wydano NASZĄ ciężko wypracowaną kasę, która mogłabyć wydana na
      jakąkolwiek inwestycję czy pomoc (chociażby bezrobotnym), ale lepiej było się
      zabawić w piękny zimowy, niedzielny dzionek, pozdrawiam Prezydenta
      • Gość: gorzowiak Gratuluje Panu Prezydencie. Niech Pan dalej robi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:16
        swoje. Wyborcy tego oczekuja. ps. ja uczestniczyłem w referendum i mam swoje
        wnioski. Chyba wyborcy nie widzieli alternatywy. Gorzów nie ma zadnego innego
        kandydata i to nie dlatego ze ten jest tak doskonały.
      • blic Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 08:30
        lenczus29 napisał:

> Jednym słowem nasza gorzowska opozycja zabawiła się kosztem większości
        > podatników, dla garstki osób (ok. 15 % a więc ok. 15 000 ludzi),

15 000 to garstka? Z Tokyo może jesteś? :))
        Jak już ktoś na forum słusznie zauważył, tyle osób wybrało Jędrzejczaka na
        prezydenta. Chyba nikt nie powiedziałby, że garstka osób wybrała prezydenta?
        • lenczus29 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 10:15
          Jeżeli 15 % wszystkich uprawnionych do głosowania to dla Ciebie dużo to
          gratuluję poczucia humoru. Matematyka na szczęście nie kłamie. W porównaniu ze
          100-tysiącami wyborców te 15 000 to naprawdę garstka.
          • blic Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 13:06
            lenczus29 napisał:

> Jeżeli 15 % wszystkich uprawnionych do głosowania to dla Ciebie dużo to
            > gratuluję poczucia humoru. Matematyka na szczęście nie kłamie. W porównaniu
            > ze 100-tysiącami wyborców te 15 000 to naprawdę garstka.

Myślę, że nie dotarło do Ciebie, że na prezydenta w 2002 roku także głosowało
            ok. 15 000 tysięcy osób.
            Na dodatek, 15% jest poparciem, o którym marzą partie polityczne, a którym
            pochwalić może się tylko pare (a czasem tylko jedna, zależnie od sondaży :)).
            Jeśli to wszystko to dla Ciebie nadal "garstka" w takim razie gratuluję dłoni
            jak bochnów. :))
            • lenczus29 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 18:15
              Nie widzę sensu tej polemiki. Chciałbym tylko żebyś zauważył, że w wyborach na prezydenta była dużo większa frekwencja, dlaczego więc tym razem zabrakło odpowiedniej. Odpowiedź jest chyba prosta. Ludzie nie chcieli odwołania Prezydenta przed prawomocnym wyrokiem sadu. Prezydent ma chyba prawo do obrony i praworządnego procesu. Nie ma więc sensu kłócić się o liczby, fakty mówią za siebie.
              • Gość: JJ Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.02.05, 18:25
                Fakty mówią za siebie: ponad 92% głosujących wypowiedziało się za odwołaniem
                Jędrzejczaka. Załóżmy przez chwilę, że nie ma tego przepisu o minimum 30%.
                Jędrzejczak jest odwołany. Ludzie, którzy zostali w domu tym samym pokazali, że
                ich referendu, nie obchodzi. Fakty mówią za siebie: Jędrzejczak przegrał.
                Powiedział, że poczuł ulgę, że tylko 15,5% ludzi poszło do urn! Poczuł ulgę, że
                Gorzowianie nie wykazują aktywności obywatelskiej! Bo gdyby wykazali, musiałby
                odejść w niesławie już teraz (a nie dopiero po wyroku). Dla mnie od dziś ten
                człowiek jest zwykłym UZURPATOREM.
      • Gość: kasandra Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: 212.14.11.* 28.02.05, 12:54
        cze.lenczus29 Stwierdzenie ze komitet wyborczy zabawil sie naszymi pieniedzmi-
        100tys.zl jest prostackim naduzyciem!!!!!!! co powiesz o stratach
        slowiankiktore w ostatnich dwoch latach wyniosly 6 mln.zl moze nie wiesz ale my-
        mieszkancy musimy za to zaplacic!!!
        • lenczus29 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 18:20
          dlaczego nadużyciem?? Myślę, że nawet działacze prawicy nie wierzyli w powodzenie referendum znając statystyki tego typu głosowań w kraju. To była poprostu próba robienia politycznego zamętu w mieście w celu osłabienia elity rządzącej. Typowe ruchy przedwyborcze. Porównianie tego typu akcji do strat na Słowiance to dopiero nadużycie.
      • Gość: Robert Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:05
        NIEOBECNI NIE MAJĄ RACJI !!!! , nie głosowałeś nie masz prawa narzekać , sam
        sobie odebrałeś to prawo. A jak forse wydaje SLD widać w budowaniu autostrad i
        służbie zdrowia , że o FOZZ nie wspomnę buhahahaha jaki z ciebie hipokryta
        ,lenczus29 na prezydenta. :)))
        • lenczus29 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 18:24
          szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi! Nie mam powodów do narzekań. W mieście wciąż rządzą Ci, których wybierałem i cieszę się z tego powodu. A na prezydenta bardzo chętnie:)))))
    • Gość: Dragons Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.ztpnet.pl 28.02.05, 07:31
      Pisze z Zielonej Góry, chcem powiedziec tym gorzowiakom którzy nie poszli na
      referendum ze zrobili słusznie. Naprawde macie niezłego prezydenta, sciaga
      inwestorów do miasta (patrz strefa ekonomiczna). No i macie basen. Szkoda ze my
      nie mamy takiego prezydenta.
      • Gość: zielonogórzanin Wolałbym w ZG Jędrzejczaka niż Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 09:10
        nie oszukujmy się, SLD kradnie bez dwóch zdań...
        więc jak już jest przy władzy, to ja bym wolał, zeby kradli, ale też zrobili
        coś dla miasta.
        Ma rację mój przedmówca - w Gorzowie jest basen, strefa, miasto jest coraz
        bardziej dynamiczne, a w Zielonej marazm i upadek...
        tak było za Listowskiego, jest teraz za Ronowicz, bo i co ona może zrobić jak
        wszystko jest blokowane przez SLD w radzie miejsckiej?

Jaki Tadio jest,taki jest, ale poznając po owocach - wolałbym jego niz Listka
        • Gość: em Re: Wolałbym w ZG Jędrzejczaka niż Listowskiego IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 10:38
          Owszem jest w Gorzowie jest basen, ale prawie nikt z niego nie korzysta. Za to
          większość Gorzowian żyje w biedzie. Takiej biedy, do jakiej doprowadził
          Jędrzejczak i jego eseldowska ekipa, jakiej mieszkańcy tego miasta nie
          doświadczyli chyba również za czasów komuny. Bezrobocie, bieda, smród, bród i
          ubóstwo.
          • jazz_b Re: Wolałbym w ZG Jędrzejczaka niż Listowskiego 28.02.05, 13:07
            Brawo!
            Dobrze powiedziane!
            Co z tego,ze jest basen jak malo kogo na niego stac! Dlaczego jest tak
            zadluzony? Bo ludzie nie maja pieniedzy na to zeby tam pojsc!
            To,ze przyczynil sie do jego budowy to jego obowiazek jako prezydenta!w koncu
            jak sie stoi na czele miasta to obowiazkiem jest dzialanie na korzysc miasta!
            • Gość: kania Re: Wolałbym w ZG Jędrzejczaka niż Listowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 14:32
              "To,ze przyczynil sie do jego budowy to jego obowiazek jako prezydenta!w koncu
              jak sie stoi na czele miasta to obowiazkiem jest dzialanie na korzysc miasta!"

buaahahaha, ty chyba nie jesteś z lubuskiego, coo?
              albo cie długo w kraju nie było :

pozwiedz to Listowskiemu, albo Bochenskiemu, czy jakimś drobniejszym ale
              wyszczekanym płotkom, typu Jędraś ;-)

na razie w imie działanai dobra miasta posłanka LSDecjanka Błoch zapyliła
              majątek Polskiej Wełny, Listek wyprowadził grunt z miasta dla kolesia Jarząbka,
              a reszta poobsadzała rodzinami urzędy

skąd ty sie jazz urwałeś...?
              Niezależnie od tego czy mają pieniądze na basen czy nie - to mają możliwość
              pójść na ten basen

a u nas.. czy sie ma czy sie nie ma... trzeba sie z SLD podzielić bo nawet to
              ci wydrapią, co m asz w kieszeni
              • Gość: nicelus KIEŁBASA WYBORCZA IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 15:36
                wielu jest wdzięcznych prezydentowi za wybudowanie słowianki. jeżeli jednak
                przed podjęciem decyzji prezydent dałby wyborcom możliwość wyboru: dostaniecie
                po 500 na osobę, albo budujemy słowiankę. co wolicie? albo spytał: wolicie po
                200 złotych na osobę, czy remontujemy budynek dla sądu? ciekawe ilu gorących
                zwolenników tych budów by pozostało?

dla przeciętnego gorzowskiego wyborcy kiełbasa wyborcza jest sprzedawana
                umiejętnie. prezydent mowi: wybudowałem wam słowiankę, załatwiłem sąd.
                natomiast prezydent nie mówi wyborcom że to za ich pieniądze, że kredyty wraz z
                odsetkami pozostaną do spłacenia. trzeba będzie podnosić podatki. i.t.d.
                możliwe, że opozycjni działacze byli kiedyś popularni, ale obecny prezydent
                lepiej wyczuł zapotrzebownie społeczne. wie co przeciętny gorzowianin chcę
                usłyszeć.

polityka.onet.pl/galeria.asp?M=ML
              • Gość: nicelus nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 15:52
                może to i lepiej, że najbliższe dwa lata będzie lewicowy prezydent i lewicowa
                rada, a później prawicowy prezydent i prawicowa rada? na przykładzie zielonej
                góry widać, że jeżeli prezydent i rada są z różnych ugrupowań to ani okradanie,
                ani budowanie miasta nie wychodzi! :)

• Gość: Sławek Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.05, 07:46
      Tak żenująco niskiego poziomu tekstu dawno nie widziałem
      • Gość: MAXX Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 08:29
        Podobnej frekwencji należy spodziewać się w najbliższych wyborach
        parlamentarnych (niestety).....A gorzowiakom jak im Tadziu nie pasuje może
        wymianę na naszego prezydenta zaproponujemy - sztuka za sztuke i żadnej doplaty
        nie będziemy chcieli ......
    • Gość: Ragnar Tadeo przegrał. IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 08:39
      Prezydent przegrał ale dzieki kruczkom referendalnym utrzymał się na stołku.
      Preziu ma dużą opozycję w mieście i to jest początek końca czerwonego betonu.
      Czerwony Książe znad Warty ończyń będzie w smutnym stylu, jakże odmiennym od
      tego jak zaczynał.
      • Gość: gorzowiak Gorzów to Czerwone Miasto i SLD tutaj zawsze wygra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:43
        tutaj zawsze wygra SLD. czy ma racje czy nie. Z Gorzowa posłem zostałby nawet
        poseł Pęczak.
    • Gość: Tomek Bardzo dobrze się stało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:59
      Lepszy aferzysta, który zrobił coś dla miasta, niż banda nieudaczników i
      oszołomów z PO i PiS, który po dojściu do władzy zrobi coś, ale... dla siebie.
      Próbką było obsadzenie komisji referendalnych przez rodziny i znajomych.
      • Gość: Ragnar Tomek, trochę więcej wiedzy ci potrzeba. IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 09:09
        Drogi Tomku a kto jest wiceprezesem Słowianki?
        Czyż to nie mąż Pani asystentki Prezydenta.
        Zobacz jak SLD rozdziela rodzinie i znajomym stółki.
      • Gość: juras Re: Bardzo dobrze się stało! IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 09:09
        No tak, ale obstawialo sie komisje tymi, ktorzy zbierali podpisy (i tak
        wszystkim sie nie udalo dostac). Zauwaz tez kim komisje obstawial Urzad Miasta.
    • bolo-644 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 09:13
      p. jedrzejczak .Pisze z malej litery p. nazwisko bo i tak pana traktuje , na
      wiecej pan niezasluguje.Wie pan dobrze gdzie pana miejsce,i tak pan tam wroci.W
      trakcie kampani przed referendum udowodnil pan ze jednak nie jest pan taki
      czysty, jakim chcialby pan byc.Dlaczego? Robil pan wszystko zeby zniechecic
      Gorzowian do udzialu w referendum, a nic pan nieuczynil aby udowodnic swoja
      niewinnosc.Sam pan widzi. Jak mowi przyslowie"CO SIE ODWLECZE,TO NIE
      UCIECZE".
      • Gość: gorzowiak ale mamy rekalme na Onecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:24
        info.onet.pl/1060487,11,item.html
        komentarze z Polski niezle jada po Gorzowie. ale to pewnie spisek Zielonej.
        • Gość: zielonogórzanin ale ty gorzowiak jesteś barani łeb IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 14:48
          może napisz, że to zielonogórzanie wam wybrali Jędzrejczaka...

widzisz, dopóki takie baranie łby jak ty będą podsycać tę międzymiastową
          głupawą rywalizację pomiędzy ZG i GW to cała Polska się z nas będzi eśmiać...

jestem z ZG, ale myślę, ze Jędrzejczak wiele dobrego zrobił i sam widze zmiany
          w GW, bo często tam jeżdzę

o wiele ciszej jechały nasze władze w ZG, ukradli więcej a z basenu nici (jak i
          z wielu innych rzeczy)
          • Gość: gorzowiak Re: ale ty gorzowiak jesteś barani łeb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:54
            to był sarkazm - (gr. sarkasmós od sarkázein ‘rozdzierać mięso jak psy’ od
            sárks ‘mięso’) szyderstwo, złośliwa ironia, kpina. Podobno inteligientny
            człowiek dostrzega sarkazm. ps. wiedze ze nie jestes absolwentem UZ bo szanuje
            ta uczelnie.
    • Gość: BRONSKOW Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 09:28
      Poszedłbym na referendum, moja rodzina zresztą też, lecz tylko wtedy, gdy nie
      byłoby skoku na stołki organizatorów tej akcji oraz wtedy, gdyby Prezydent nie
      realizował swych zadań.Cokolwiek by nie mówić, to zaslugi pozytywne ma,
      inwestycje są.Nie ze wszystkiego mozna być zadowolonym, lecz zdaję sobie
      sprawę, jak duze były wcześniejsze zaniedbania, tak więc trochę cierpliwości.
      Dzisiaj każdemu w Polsce, kto piastuje funkcje jako decydent można postawić
      zarzut działania na czyjąś szkodę. Myślę, że leczyć powinni sie nawiedzeni
      opozycyjni z choroby nienawiści, jesli wogóle to możliwe, ale i uleczyć trzeba
      wymiar sprawiedliwości, bo, to on jest przyczyną naszych nieszczęść, to on w
      wielu przypadkach - klan prawników wszelkiej maści decyduje o tym jak realiauje
      się prawo i w kogo nim uderzyć. A sprawiedliwość? gdzie ona jest i dla kogo? a
      wogóle, co to jest sprawiedliwość, czy takie coś istnieje? Tak więc
      gorzowianie dali sygnał dla Surmaczów i Szadnych, że ich miejsce jest na
      śmietniku historii. A swoją drogą,okradli mnie z podatków i zorganizowali
      igrzyska, których większość mieszkańców nie chciała. Oddajcie pieniądze zabrane
      mieszkańcom.
      • Gość: J 1 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.05, 09:47
        Mam nadzieje, że (nasze gorzowskie) prawicowe elity w postaci Bachalskiego i
        Marcinkiewicza zrozumieją, że Gorzowianie mają dość błazenady, oszołomstwa
        - poprostu głupoty w wykonaniu Rafalskiej, Szadnego, Surmacza i tego przygł.pa
        z tubą Surowca.

pozdrawiam wszystkich z centro-prawicy, którzy zostali w domach!!!!!

Jeśli prawica chce coś zdziałać w przyszłych wyborach to musi postawić na
        mądrych, medialnych, mających pojęcie o ekonomii Gorzowian, którzy wzniosą się
        ponad podziałami dla dobra miasta !!!!!
      • Gość: Ragnar BRONSKOW IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 09:47
        Poproś Prezydenta i Knecia niech ci oddadzą za druk Wiadomości Cieciowych które
        kosztują nas więcej niż referendum. Wiadomości Cieciowe jak wiesz są tubą
        propagandową Tadzia.
      • Gość: prezes Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 10:13
        Gość portalu: BRONSKOW napisał(a):

> Poszedłbym na referendum ale miałem lobotomię i dlatego cieszę się, że
        > prezydent zaslugi pozytywne ma, inwestycje są, słońce wschodzi, będzie wiosna.
    • Gość: zorientowany Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 28.02.05, 10:59
      Kiedy w tej Polsce będzie normalnie i takie osoby same odejdą ze stanowisk do
      czasu oczyszczenia przez Sądy? Niestety jak widać Gorzowianom podoba sie takie
      morale i to tylko źle świadczy o nich sammych, że tak się stało.
      Współuję! Bo młodzież na to patrzy, więc skąd mają brać przykład?
      • Gość: @(_)@ Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 14:10
        > Współuję! Bo młodzież na to patrzy, więc skąd mają brać przykład?

z dyrektorów szkół! ;)

• Gość: Apladismienty Ja wiedzialem ze tak bedzie. Nie wzieli spiworków IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.05, 11:14
      Tadzia, Ty zrób teraz liste faryzeuszy i niech do trzeciego pokolenia
      zapamietaja aby nigdy nie powazyli sie podniesc reke na te reke która karmi-
      Prezydenta. Toz przecie Tadzia, Ciebie wybral lud Kobylogórski i lud ma Cie
      prawo niewybrac ponownie. Takie sa zasady demokracji. Posel Bachalski i jego
      zaPISani towarzysze poszli do lasu do partyzantki przeciwko Tobie Tadzia, ale
      nie wzieli spiworków.Ja wiedzialem, ze tak bedzie, ja wiedzialem. 15,5% to za
      slaba moc na Twoja glowe Tadzia. Ciebie dopieroby ruszylo 40% imore,more
      wiecej. Pozdrawiam Druh-obserwator z grodu takoz Zielonego co czerwonego.
    • jazz_b Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia 28.02.05, 13:02
      Az sie we mnie zagotowalo!!!
      Teraz wiem czemu wczoraj nasz prezydent Jedrzejczak jechal swoja skoda octavia
      taki wyluzowany.Bo wiedzial,ze jak bedzie.Widzialam go wczoraj po 13.00 na
      swiatlach na przeciwko Rosmanna.Okularki sloneczne na nosie,muza w aucie i
      pelny luzik!
      Szkoda,ze ludzie maja w nosie kto rzadzi miastem i ich pieniedzmi.Jak kazdy
      bedzie dawal przyzwolenie na zlodziejstwo to nigdy w tym kraku nie bedzie
      dobrze.
      Aby bylo lepiej trzeba choc ruszyc d...pe i powiedziec NIE oszustom.
      Ludzie na takich stanowiskach powinni byc czysci!!!
    • ukos Gorzowianin = koleś 28.02.05, 13:23
      I w dodatku urodzony niewolnik, który może żyć w chlewie, byle łaskawy pan się
      nie rozgniewał - przecież mógł przyuważyć, że się idzie na referendum.

Nasraliście na głowę tym, którzy jej kiedyś za was nadstawiali, cholerni
      tchórze.
    • Gość: Obserwator Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 14:15
      Organizatorzy referendum powinni zapłacić za nie. To bagaci ludzie mający
      pieniądze a więc niech płacą za polityczne warcholstwo.
      • ukos Nareszcie masz, czego Ci trzeba 28.02.05, 14:21
        Życzę wielkiej satysfakcji z prezydenta-kryminalisty. Inny mógłby nie pozwolić
        kraść.
      • Gość: JJ Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:28
        Polityczne warcholstwo? Stworzenie ludziom możliwości bezpośredniego wpływu na
        bieg spraw nazywasz warcholstwem? Na pewno jesteś jednym z tych, którzy nie
        poszli głosować (na tak, czy na nie - nie ważne). Ale w 88-mym, kiedy
        referendum Jaruzelskiego było rzeczywiście bezsensownym marnotrawieniem
        publicznych pieniędzy, to z pewnością poszedłeś głosować z samego rana razem z
        pozostałymi 90-cioma procentami "aktywnych" politycznie Gorzowian.
        • Gość: UTa Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 15:53
          Wynik referendum w przytłaczający sposób pokazał, że aktywni gorzowianie
          opowiedzieli się za bezwzględnym odwołaniem prezydenta.Jeśli, ktoś z braku
          rozstrzygnięcia referendum, z powodu wymaganego progu frekwencji,wywodzi, że
          jest to sukces obecnego prezydenta, to jest -mówiąc delikatnie -niedysponowany
          intelektualnie!Kolejne nieważne referendum w RP dowodzi ułomności ordynacji
          wyborczej. Wydaje się, że wobec obecnego braku zaangażowania społeczeństwa w
          wybory określony dla referendum próg frekwencji czyni martwym ten najważniejszy
          instrument wyborczy, a demokrację farsą.
          • Gość: JJ Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:00
            Całkowicie się zgadzam, trzeba zrobić wszystko, by znieść ten martwy wymóg 30%,
            bo jeszcze niejedno może się zdarzyć zanim społeczność zechce korzystać ze
            swoich praw. To co, kto może się zająć realizacją tego pomysłu?
          • Gość: sawal Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 04.03.05, 23:18
            "Wynik referendum w przytłaczający sposób pokazał, że aktywni gorzowianie
            opowiedzieli się za bezwzględnym odwołaniem prezydenta."

Jednak to "aktywni inaczej" mieszkańcy Gorzowa w przytłaczający sposób
            pokazali ,że są za bezwzględnym pozostawieniem prezydenta na stanowisku.

"jest to sukces obecnego prezydenta, to jest -mówiąc delikatnie -niedysponowany
            intelektualnie"

Gdyby Twoi - UTa - faworyci byli -mówiąc delikatnie -dysponowani
            intelektualnie,to potrafiliby tak stworzyć pytanie referendalne aby Ci
            niedysponowani intelektualnie uważali ,że są dysponowani do udzielenia na nie
            odpowiedzi!.
            Jestem pewien ,że całkowicie inne wyniki byłyby ,gdyby zamiast pytania:
            "Czy jesteś za odwołaniem Prezydenta?"
            zapytać
            "Czy nie jesteś za odwołaniem Prezydenta?".
            To dopiero numer!!!
      • Gość: Krzysiek Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.client.comcast.net 10.03.05, 21:23
        Zaplaci jednak jedrzejczak jak pujdzie siedziec do wiezienia po wyrokusadu.
    • elfhelm Żal mi was... 28.02.05, 17:32
      A SLD - stchórzyło - wzywać do bojkotu??? nie podjęli rękawicy.
      a lud jak to lud..
      • Gość: scott1 Re: Żal mi was... IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.05, 18:41
        No i mamy kolejnych winnych. Po nauczycielach, czerwonych i tych straszonych
        przez czerwonych nastepnym wrogiem jest ordynacja. A moze kandydaci na
        prezydenta byli do kitu, moze program byl tak lichy , ze nie pociagnal
        gorzowian do urn. Troche pokory. Jedno jest pewne. Jest to dobra nauczka dla
        wszystkich i powinno sie z tego wyciagnac wnioski na przyszlosc.
    • Gość: lenin Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 04.03.05, 22:09
      Należy się zastanowić dlaczego tylko taka frekfencja. I to nie tylko to
      referendum. Poprzednie wybory pokazują że chyba w tym mieście dzieje się coś
      nie tak. To miasto umiera, popatrzcie co się dzieje (a właściwie co się nie
      dzieje)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: werty Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:19
        No a jakże...!!! mozna było sie spodziewac... ze to Lenin wyciagnie temat zza
        grobu....
        Paszol do Mauzoleum... a sio...
        Bo ci swieże poowietrze zaszkodzi i sie rozpadniesz jak twój zwiazek...
        • Gość: Scott1 Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.05, 14:10
          Werty to bylo genialne. Widzisz sam , Lenin wiecznie zywy.
          • Gość: Mro Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.hist.amu.edu.pl 08.03.05, 09:49
            Miasto nie umiera, ale pograza sie w apatii i marazmie. Wszedzie slysze
            narzekania, a gdy trzeba przejsc od slow do czynow, to nie ma komu. Wystarczylo
            wyjsc w niedziele na dziesieciominutowy spacer. Prawica, brak kandydatow nie ma
            tu nic do rzeczy. Nie ufasz Panu Prezydentowi, wiec go skreslasz. Lenistwo,
            ucieczka od wolnosci.
            • Gość: sawal Re: Referendum w sprawie odwołania prezydenta mia IP: *.gorzow.mm.pl 11.03.05, 08:36
              "Organizatorzy referendum powinni zapłacić za nie. To bagaci ludzie mający
              pieniądze".
              Tutaj kategorycznie stanę w obronie Marka S.(po raz pierwszy)-przecież ten
              biedak :
              -niczego nie posiada,
              -niczym nie zarządza,
              -niczego nie nabył,
              -a także niczego nie prowadzi.
              A może wynająłby wreszcie budę na Nadbrzeżnej i w wolnych chwilach -pomiędzy
              obroną kupców a ich poniewieraniem - czegoś się wreszcie dorobił?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka