Gość: Polityk IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.05, 22:07 Czy będzie alternatywą? Czy zmieni układ polityczny w Gorzowie? Czy Pan WIERCHOWICZ będzie jej liderem w naszym mieście? Czy można zaryzykować poparcie dla tej partii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pertinax Re: Partia Demokratyczna 09.03.05, 22:49 Gość portalu: Polityk napisał(a): > Czy będzie alternatywą? > Czy zmieni układ polityczny w Gorzowie? > Czy Pan WIERCHOWICZ będzie jej liderem w naszym mieście? > Czy można zaryzykować poparcie dla tej partii? Partia Demokratyczna będzie alternatywą dla istniejących ugrupowań politycznych, ponieważ jednak powstaje jako kolejna próba potasowania tych samych, nieco przybrudzonych kart, nie będzie nową jakością na scenie politycznej - w Gorzowie również. W jakimś sensie zmieni ona układ polityczny w naszym mieście, jednak nie na tyle aby wygrać kolejne wybory samorządowe. Wierchowicz oczywiście będzie liderem PD w Gorzowie i chyba również w Lubuskiem, zresztą z tego co wiem, już przystąpił do budowy jej struktur. Ja nie zaryzykowałbym poparcia dla tej partii ponieważ jej powstanie nacechowane jest fałszem i jest próbą stworzenia kolejnej tratwy ratunkowej dla jednych i trampoliny dla innych. Gorzów jako miasto potrzebuje w następnych wyborach ugrupowania obywatelskiego, niezwiązanego z żadną partią. Dość tasowania tych samych nieudolnych i zatłuszczonych, politycznych kart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 10.03.05, 03:47 Hey pertinax , jeszcze jedna partia??? Ale jaja... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 03:56 "...Gorzów jako miasto potrzebuje w następnych > wyborach ugrupowania obywatelskiego, niezwiązanego z żadną partią..." Jak ty sobie to wyobrażasz? Skąd sie wezmą "obywatele" bez skazy partyjnej? Przeciez tylko tacy sie garna do działań na niwie polityki... Kazda "partia" czy ruch obywatelski "...jest próbą stworzenia kolejnej tratwy ratunkowej dla jednych i trampoliny dla innych. .." Gdzies trzeba zaryzykować... dziewic politycznych nie widze... Może Wierchowicz będzie taka z "odzysku"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejbi Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 10.03.05, 04:38 Już wiem! Ta partia powstaje na złość Bernkardowi! Temu zza wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 11.03.05, 13:38 Pan Wierchowicz to dobry kandydat na szefa PD. Jest człowiekiem o znaczącym autorytecie i ma stabilną sytuacje finansową. Te elementy mogą dać w przyszłości chociaż nadzieje, że nie będzie w polityce dla kasy. ŻYCZĘ MU POWODZENIA W PRACY ZAWODOWEJ I POLITYCZNEJ, ORAZ DOBORU DOBRYCH LUDZI DO SWOJEJ NOWEJ PARTII. Odpowiedz Link Zgłoś
fineus Re: Partia Demokratyczna 11.03.05, 13:58 Gość portalu: aga napisał(a): > Pan Wierchowicz to dobry kandydat na szefa PD. Jest człowiekiem o znaczącym > autorytecie i ma stabilną sytuacje finansową. Te elementy mogą dać w > przyszłości chociaż nadzieje, że nie będzie w polityce dla kasy. > ŻYCZĘ MU POWODZENIA W PRACY ZAWODOWEJ I POLITYCZNEJ, ORAZ DOBORU DOBRYCH LUDZI > DO SWOJEJ NOWEJ PARTII. Aga napisała " oraz doboru dobrych ludzi do swojej nowej partii ". Mam już jednego kandydata. Radny Jałoszyński który nie sprzedał się Sdpl-owi i nie jest zamieszany w afery. Może z nim pan Wirchowicz powinien porozmawiać i wspólnie coś dobrego zrobić dla nowej partii. pozdrawiam FINEUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytrew Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 11.03.05, 21:19 Jałoszyński.....Chyba pęknę ze smiechu... W PD, z Wierchowiczem....To już naprawdę nie trzeba oglądać żadnej komedii. Jałoszyński w PD......!!!!!!! Był w SLD / nawet w żarządzie koła, układał się z Sejwą i Dębickim, teraz mizdrzy się do Surmacza. I jeszcze ta PD....Ale jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 11.03.05, 22:55 Gość portalu: ytrew napisał(a): > Był w SLD / nawet w żarządzie koła, układał się z Sejwą i Dębickim, teraz > mizdrzy się do Surmacza. I jeszcze ta PD....Ale jaja.... Mogę napisać więcej. Byłem członkiem Sld, Rady Miejskiej tej partii jak również członkiem zarządu koła. Ale to nie jest żadną tajemnicą, tym bardziej sensacją. Jesli chodzi o drugą część to nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek układał się z Radnym Sejwą czy Dębickim. Miałem propozycję jednak z niej nie skorzystałem, ale skoro ytrew napisał, że tak było to rozumiem, że brał w tym udział i pewnie wie lepiej. Co do pana Surmacza to stwierdzenie "mizdrzy" bardzo mnie zaniepokoiło, ponieważ nie interesują mnie panowie no ale kto to może wiedzieć co lubi ytrew. Rozumiem rozterki kolegi ( żona bije w domu i jeść nie daje, dzieci się wstydzą takiego rodzica i notoryczny brak kolegów ) można mieć doła, ale to można leczyć. A tak na przyszłość jeśli piszesz to staraj się pisać prawdę. Chyba, że sprawia Ci przyjemność wymyślanie bzdurnych sensacji to życzę powodzenia i prosze o więcej takich kawałków. Jest taka zasada,że nie ważne co piszą ważne żeby pisali. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:06 Skoro Pan Panie Radny już tak wiele o sobie napisał, to może napisze Pan jeszcze czy przystąpił Pan do tworzących Partie Demokratyczną w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kolega Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:55 Oj Stasiu, Stasiu. Od nas z SLD jak uciekałeś to mówiłeś, że brzydzisz się Hausnerem i jego planem. SLD był dla ciebie zbyt liberalny, nie dbał o prostych ludzi. Jak widzę, dzisiaj Hausner to dla ciebie wielki autorytet a PD nie jest zbyt liberalna. a może po ucieczce z naszej Partii nikt ciebie nie przygarnął i rozglądasz się gdzie by sie tu zaczepić żeby dieta nie przepadła i na zakrapiane imprezki być zapraszanym. Napisz coś o twoich osiągnięciach i zasługach dla Gorzowa bo dotychczas nic nam o nich nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:24 fineus napisał: > Aga napisała " oraz doboru dobrych ludzi do swojej nowej partii ". > Mam już jednego kandydata. Radny Jałoszyński który nie sprzedał się Sdpl-owi i > nie jest zamieszany w afery. Może z nim pan Wirchowicz powinien porozmawiać i > wspólnie coś dobrego zrobić dla nowej partii. To ciekawy argument: nie jest umoczony w afery więc jest dobrym kandydatem do nowej partii. Polityka gorzowska sięgnęła dna jeżeli nie umoczonych w afery trzeba ze świeca szukać. A co ten radny Jaloszyński sobą reprezentuje? co zrobił dla Gorzowa oprócz tego, że z listy SLD z pomocą dzialaczy tej partii załapał się do rady gdzie pobiera dietę? Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 12.03.05, 18:27 Czas na kilka słów które mogą wyjaśnić kilka spraw. 1. Nigdy nie byłem i nie jestem zamieszany w żadne afery polityczne, gospodarcze i prawdę mówiąc jestem z tego faktu bardzo dumny, gdyż mogę spać spokojnie. Ocenę czy jest to słuszne czy nie zostawiam forumowiczom, ale zakładam, że każdemu zależy na czystych dłoniach. 2."co ten radny sobą reprezentuje" Tak się akurat składa, że moje osiągniecia życiowe nie są takie złe i życzył bym innym aby mieli możliwość pochwalić się byciem członkiem kadry olimpijskiej, wielokrotnym reprezentantem kraju czy wielokrotnym Mistrzem Polski. Wiele z tych sukcesów przyniosło naszemu miastu splendor.Wracając do codzienności to mam rodzinę, pracę i jeszcze chodzę do szkoły, jestem szefem Gorzowskiego Towarzystwa Sportowców i Przyjaciół Sportu w którym działają takie autorytety jak T.Kucharski czy dziekan naszej uczelni J.Płaczek, oraz wielu wybitnych przedstawicieli gorzowskiego świata sportu i nauki.Jestem członkiem zarządu klubu Admira i kilku innych stowarzyszeń. Tak więc na brak zajęć nie mogę narzekać a wiele z nich jest ściśle związanych z naszym miastem. No ale jeśli gość portalu CIEKAWY zakłada, że nic nie robię to jest to dla mnie sygnał, że nie jest ważne co kto robi, ale ile razy znalazło się to w mediach. Przyznam, że jest to smutne no ale każdy ocenia wobec własnego punktu widzenia. 3.Startowałem w wyborach samorządowych z listy SLD z ostatniego 10 miejsca. Nigdy wcześniej nie startowałem w żadnych wyborach i mimo tego gorzowianie obdarzyli mnie zaufaniem które przyniosło mi zaszczytną funkcję Radnego. Wynik wyborczy był taki,że udało mi się pokonać byłych radnych jak i polityków którzy zajmują się tą profesją wiele wiele lat. W tej kampani jedynym politykiem z wysokich Sld-wskich władz który mi pomagał był J.Kaczanowski osoba która pomogła mi bezinteresownie co rzadko się zdarza w świecie polityki. Z faktu bycia radnym jestem tak samo dumny jak z tytułów Mistrza Polski, a jeśli gość portalu CIEKAWY uważa, że jest to takie proste to proponuje spróbować w kolejnych wyborach a później będziemy dyskutować o osiągnięciach, zasługach itd. Jako radny otrzymuję dietę jest to ok. 1300 zł, ale to nie jest żadną tajemnicą czy sensacją.Pracuję w dwuch komisjach Rady Miasta, Komisji Spraw Społecznych i Komisji Edukacji, Kultury i Sportu. Przez ponad dwa lata tylko dwa razy byłem nie obecny na komisji a obecność na sesjach mam 100%. Rozumiem Twoje rozczarowanie dlaczego taki nikt został radnym i bierze dietę, ale jeszcze raz proponuję kandydowanie do Rady Miasta. Jak już zostaniesz Radnym to chętnie podyskutuję o twoich osiągnięciach. Reasumując, jeśli stawiasz komuś zarzuty to może dobrze by było a byś wcześniej się zapoznał z faktami, ale nie wiem czy bedzie Cię na to stać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 22:13 Synu! Chwała ci za wszelkie sukcesy sportowe i uczucie ze masz czyste dlonie - niewątpliwie to poprawia wizerunek. Tylko pytanie - jakie masz kwalifikacje zawodowe do sprawowania rządów w mieście? Kim jesteś z zawodu? Bo Gorzów potrzebuje fachowcow od budownictwa, gospodarki komunalnej... i co tam jeszcze leży w gestii wladz samorządowych... Specjalista od sportu... owszem... ale bardziej bys sie nadał jako trener w jakims klubie... W Radzie miejskiej co prawda cyrk niezły ale tam potrzebny innego rodzaju trener... niezla menazeria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 22:39 Panie Radny Jałoszyński! Swój ostatni wpis adresował Pan do mnie. Twierdzi Pan, że Pana atakuję. Na czym miał polegać ten atak? Czy na tym, że zapytałem Pana o pana zasługi dla miasta i dokonania jako radnego, oraz o Pana kwalifikacje zawodowe i osiągnięcia które predysponują Pana do bycia Radnym i brania odpowiedzialności za Gorzów? Czy może chodzi o moje pytanie czy przystąpił Pan do grupy ludzi tworzących Partię Demokratyczną? Więcej ataków nie pamiętam. Moje pytania były podyktowane ciekawością, ponieważ w gorzowskiej polityce jest Pan postacią nową i przez cały okres sprawowania funkcji Radnego, niewiele o pańskich pomysłach, pogladach i zasługach mówiono. Niestety, tekst ktory Pan popełnił świadczy o tym, że nie specjalnie było o czym mówić. Wynika z niego, że Pana kwalifikacje są żadne a zasługi niewielkie. Ja chcialbym wiedzieć jak Pan widzi dalszy rozwój Gorzowa, jakie są w Pana ocenie sposoby na walkę z bezrobociem, jaki jest pana stosunek do obecnego zamieszania politycznego, jakie Pan przedstawiał inicjatywy uchwałodawcze na forum rady, dlaczego nagle z członka SLD zbliżył się Pan do PD? Nic nie pisalem o Pańskiej diecie, ale teraz zaczynam również sądzić, że w Pana planach ma ona duże znaczenie. Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 12.03.05, 23:03 Drogi werty nie synu bo razem do piaskownicy nie siusialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:05 A żałuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:10 To na temat siusiania... A co na temat innych pytań...??? P.S. Nie tylko moich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:20 Mimo, że pytałem Pana Jałoszyńskiego bez złośliwości, ale raczej wiedziony ciekawością kim jest i co sobą reprezentuje, teraz już nie oczekuję odpowiedzi. Ostatni wpis Pana Radnego, adresowany do wertego świadczy o jego "klasie". To przykre że takich mamy rdnych. Większość z nich nic sobą nie reprezentuje, nie ma odpowiedniego wykształcenia, wiedzy, osignięć, pomysłów, więc nic dziwnego, że gorzowska polityka wygląda jak zabawa rozkapryszonych dzieci w piaskownicy. Nie sądzę, żeby Partia Demokratyczna wiele zyskała mając w swoich szeregach tego radnego. Dobrze życzę temu ugrupowaniu, ale nie z takimi "liderami". Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 12.03.05, 23:30 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Mimo, że pytałem Pana Jałoszyńskiego bez złośliwości, ale raczej wiedziony > ciekawością kim jest i co sobą reprezentuje, teraz już nie oczekuję odpowiedzi. > > Ostatni wpis Pana Radnego, adresowany do wertego świadczy o jego "klasie". To > przykre że takich mamy rdnych. Większość z nich nic sobą nie reprezentuje, nie > ma odpowiedniego wykształcenia, wiedzy, osignięć, pomysłów, więc nic dziwnego, > że gorzowska polityka wygląda jak zabawa rozkapryszonych dzieci w piaskownicy. > Nie sądzę, żeby Partia Demokratyczna wiele zyskała mając w swoich szeregach > tego radnego. Dobrze życzę temu ugrupowaniu, ale nie z takimi "liderami". Szanowny Ciekawy! Nie dziw się, że radni nie chcę pisać na forum a jeśli to robią to raczej pod nickiem a nie z imienia i nazwiska. Bo tak naprawdę z jakiego powodu obca osoba nazywa mnie synem skoro mam prawie 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:52 "...nazywa mnie synem skoro mam prawie 40 lat...." A co - w tym wieku już nie jest sie synem? Miedzy nami jest 20 lat różnicy... tak więc... choć nie jestem pewien czy chciałbym aby mój syn "...Na codzień zajmuję się logistyką ale dodatkowo robię ogrodnictwo..." Co to znaczy? Zwłaszcza to pierwsze jest bardzo enigmatytczne... logistyka... czego? 1. teoretyczne i praktyczne przedsięwzięcia mające na celu wsparcie i utrzymanie gotowości sił zbrojnych co w UM moze robic "fachowiec" od "działu sztuki wojennej"? Czy z wykształcenia jesteś pan wojskowym logistykiem? Czy uzuwasz tego okreslenia nie znając jego sensu? Co do ogrodnictwa podobne pytanie - czy to Pański zawód? czzy hobby dzialkowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.05, 23:52 Szanowny Panie Radny! Niech pan się przyzwyczaja jak chce pan pisać na forum. Tu nie ma ani litości ani uprzejmości. A czym więcej epitetów tym lepiej się pisze. pozdrawiam uwaga na przyszłość. nie wdawaj się w dyskusję bo i tak nie dogodzisz forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 12.03.05, 23:22 Chętnie odpwiem. Mam teraz trochę wolnego czasu. Na codzień zajmuję się logistyką ale dodatkowo robię ogrodnictwo. I jedno i drugie przydaje się w pracy samorządowca i chyba nie muszę tłumaczyć z jakich powodów.Doświadczenia sportowe też się przydają gdyż jest w naszym mieście co robić z kulturą fizyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:28 Ogrodnictwo? Przydatne z powodu ciągłych wykopek i podorywek? Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 12.03.05, 23:32 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Ogrodnictwo? Przydatne z powodu ciągłych wykopek i podorywek? Nasze miasto wydaje kilkaset tysięcy rocznie na zieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:59 "...Nasze miasto wydaje kilkaset tysięcy rocznie na zieleń..." Pytanie byłoinne - nie o to ile miasto wydaje tylko co Pan sprawia jako Radny aby te pieniadze były wydane zgodnie z przeznaczeniem? Jakoś nieszczególnie to Panu wychodzi... P.S. No tak Pan "robi ogrodnictwo" dodatkowo... znaczy nawozi Pan ogrody miejskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Partia Demokratyczna IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 03:54 jaloszynski napisał: > J.Kaczanowski osoba która pomogła mi bezinteresownie co rzadko się zdarza w świecie polityki. < bo to uczciwy i uczynny człowiek jest, ale w polityce się nie sprawdził. był za dobry i go zjedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 11.03.05, 18:48 Ta partia to totalna bzdura. Niech pan wierchowicz z jałoszyńskim zajmą się pracą zawodową a nie polityką. Na polityce trzeba sie znać tak jak surmacz czy rafalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: Partia Demokratyczna IP: *.unia-wolnosci.pl 11.03.05, 19:00 Zainteresowanych odsylam do : 1. www.uw.org.pl 2. demokraci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba (MC) Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.05, 23:54 zainteresowanych poniżej 30. roku zycia, zapraszam do napisania do Mlodego Centrum: mlodecentrum-gorzow@gazeta.pl i odwiedzenia storny interentowej stowarzyszenia: www.mc.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.05, 23:40 Werty chyba trochę przesadzasz, co facet jest winien,że taka jest polityka. Nie jest ideałem, ale może coś tam robi. Wielu z tej chorej rady nic nie robi i z tego powodu się nie martwią.Facet chociaż nie boi się podpisać to jego plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:55 Jesteś pewna że podpis jest adekwatny do osoby? No i jeżeli taka "odwaga" ma być głównym atutem Radnego... to nie dziw ze dzieje sie to co sie dzieje... Chwala tym Radnym co sie nie ukrywaja?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:00 wiesz dobrze co się dzieje jak któryś radny się ujawnia więc nie wstawiaj mi głodnych kawałków. za długo klikam aby nie wiedzieć o co tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:09 "...aby nie wiedzieć o co tu chodzi..." O co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:09 Proszę wybaczyć Panie radny, ale uważa Pan, że to co napisał o swoich osiągnięciach i kwalifikacjach to nie jest trochę śmieszne. Żyjemy w 130 tysięcznym mieście o prawie 20% stopie bezrobocia w mieście ktorego prezydent ma postawione zarzuty prokuratorskie, w mieście w ktorym trwają dyskusje o kierunku inwestowania o jego promocji i o znalezieniu się w rzeczywistości unijnej, a Pan mi tu o ogrodnictwie i logistyce. Jest Pan inżynierem ogrodnictwa czy magistrem logistyki? I co to ma do rzeczy? A zaczęło się od niewinnego pytania czy jest Pan w PD. No więc przystapił Pan do tego ugrupowania czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:10 P.S. Dyskusja chyba beprzedmiotowa... Fatek wymiękl... Tez pewnie dlatego tak malo o nim słychac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:11 Aga! Werty to Bernard,musisz mu wybaczyć on taki już jest i żadne leki nie pomogą. Może jak przepłynie w pław Atlantyk to mu się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:14 TeY!!! PIS'ie jeden za przeproszeniem... ty mi tu nie ublizaj bernardynem... on PIS'ze zza wielkiej wody - popatrz na IP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:14 Pis-owiec nie przesadzaj nie ublizaj tak werty-mu.Bernardowi nikt nie dorówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:21 Aga! Jeśli to nie bernard to dlaczego takie głupoty wypisuje. A ja myślałem że tylko człowiek z Canady ma na to patent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:31 Ja tu jestem od wypisywania bzdur... Bernardyn wypisuje "prawdy wiekopomne" i niepodazalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:22 Czekamy na wypowiedź Pana Radnego. Niech Pan pamięta, że jako wyborcy mamy prawo zadać Panu te kilka pytań I niech Pan pamięta, że brak odpowiedzi tez jest odpowiedzią. Świadczy on o Pana poziomie. A co do obrońców Pana Radnego to chyba nie atakujemy go ani ostro ani niegrzecznie. Więc jak jest Pan nadal radnym niezależnym, czy też jedną noga w PD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:23 Ty PIS? A twoje inicjały to czaswm nie S.J. Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 00:29 W polityce nie wolno mówić nigdy. Na dzisiaj jestem niezrzeszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:32 No!!! Dal glos... ale jakis cienki... Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 00:35 Logistykiem bo bawie się samochdzikami i kolejką. Ogrodnikiem bo mam kwiatki w doniczkach na parapecie. Sportowcem bo zbieram plakaty wybitnych sportowców i chodzę na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:42 jaloszynski napisał: > Logistykiem bo bawie się samochdzikami i kolejką. > Ogrodnikiem bo mam kwiatki w doniczkach na parapecie. > Sportowcem bo zbieram plakaty wybitnych sportowców i chodzę na mecze. Znów mnie Pan rozczarował. Ta Pana riposta jest cokolwiek prymitywna. Czy naprawde tylko na to Pana stać i to ma starczyć za całe poglądy na sprawy miasta? Chyba nasza partia nie bedzie miała z Pana wiele pożytku. Może tylko tę jedną, lichą szabelkę w Radzie. Będę musiał o tym porozmawiać z Wierchowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:35 Panie Radny. Nikt tu poza Panem nie użył słowa nigdy. Zresztą PD jako partia jeszcze nie istnieje. Rozumiem przez to, że przystąpił Pan do grupy inicjatywnej? Więc będziemy kolegami. Mam nadzieję, że przy bliższym poznaniu wypadać Pan będzie lepiej niż w dyskusji internetowej, Panie logistyku czy ogrodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 00:41 Nie trzeba być w parii aby się poznać. A tak na marginesie to raczej nie będzie możliwości się poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 00:50 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Panie Radny. Nikt tu poza Panem nie użył słowa nigdy. Zresztą PD jako partia > jeszcze nie istnieje. Rozumiem przez to, że przystąpił Pan do grupy > inicjatywnej? Więc będziemy kolegami. Mam nadzieję, że przy bliższym poznaniu > wypadać Pan będzie lepiej niż w dyskusji internetowej, Panie logistyku czy > ogrodniku. Przykro mi że tak to interpretujesz. Ale to już twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:00 jaloszynski napisał: > Przykro mi że tak to interpretujesz. Ale to już twoja sprawa. To znaczy jak interpretuję? I czy uważa Pan, że udzielił nam jakichś rozsądnych odpowiedzi na wcześniej zadane pytania? To co Pan na nie odpowiedział, upoważnia mnie do szyderstwa, bo poziom Pańskich odpowiedzi był żałosny. Jednak kazda z tych wypowiedzi przybliżała mnie do tego aby wyrobic sobie ocenę Pana jako Radnego. Nie uważa Pan, że osobista uczciwość (mam nadzieję, że to prawda), to zbyt mała rekomendacja aby współrządzić 130 tysięcznym miastem? Piszę to bez zlośliwości. Raczej ku refleksji. Niech się Pan nie dziwi, że interesuje mnie kto przystępuje do ugrupowania w ktorym działam już od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 01:25 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > jaloszynski napisał: > > > Przykro mi że tak to interpretujesz. Ale to już twoja sprawa. > To znaczy jak interpretuję? I czy uważa Pan, że udzielił nam jakichś rozsądnych > > odpowiedzi na wcześniej zadane pytania? To co Pan na nie odpowiedział, > upoważnia mnie do szyderstwa, bo poziom Pańskich odpowiedzi był żałosny. Jednak > > kazda z tych wypowiedzi przybliżała mnie do tego aby wyrobic sobie ocenę Pana > jako Radnego. Nie uważa Pan, że osobista uczciwość (mam nadzieję, że to > prawda), to zbyt mała rekomendacja aby współrządzić 130 tysięcznym miastem? > Piszę to bez zlośliwości. Raczej ku refleksji. Niech się Pan nie dziwi, że > interesuje mnie kto przystępuje do ugrupowania w ktorym działam już od wielu > lat. Nie rozumiałeś mnie. Mi chodziło o tworzenie PD a nie o moje wypowiedzi. Twoja opinię na mój temat już znam i nie ma potrzeby nad tym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:45 WAS CHYBA POGIEŁO. PD TO PARTIA DINOZAURÓW I UNITÓW. A JA MYŚLAŁEM ŻE JESTEŚCIE OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:50 Dobra PIS, dobra. A tak w ogóle to co przez to chcialeś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 01:13 ciekawy co tak się kamuflujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:52 A co to niby ma być ta PD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 00:56 A gdzie werty zwany bernardem. czyżby się zmęczył. niech się zapisze do pisu to mu kilka spraw wyjaśnie. pytanie czy zrozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:01 "...A gdzie werty ..." (wypluj tego bernardyna)... tolko nie na forum... raczej do Warty... Czytam... czytam... "...Nie trzeba być w parii aby się poznać. A tak na marginesie to raczej nie będzie możliwości się poznać...." polityk nigdy nie mówi nigdy... Ale - jak to polityk - dwie różne postawy w dwu kolejnych zadnaiach... Ma szanse na kariere... Te dwie cechy lokuja go w górnej strefie wpływów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:07 Taka to dziś werty jest ta nasza polityka. Premiuje sportowców, jak Radny Jałoszyński. Tu jak na boisku, bieżni czy na ringu trzeba miec refleks gdzie w porę przeskoczyć, jaki zrobić unik, skąd uciec i jak nie dać sie trafić. Wróżę Panu Panie Radny sporą karierę. Przy tak rozumianej polityce faktycznie nie jest potrzebna rzetelna wiedza, pomysły i kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 09:04 Hej urzędnik! Ty tu nie filozofuj, bo to tacy jak ty żyją z naszych podatków i jeszcze biorą w łapę. Myslę, że gdybyś został radnym to nie było by bezrobocia i biedy, jestem wręcz przekonany o tym. Masz licencjat kupiony na różyckiego i ktoś ci pomógł załatwić tą robotę bo sam nic w życiu nie zrobiłeś, więc znikaj z forum i zacznij w końcu dobrze pracować bo to tacy jak ja dajemy ci na chleb. A tak na boczku to jakie masz osiągnięcia zawodowe szanowny urzędniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 01:10 Werty jak wyrazisz ochotę to zapisz sie do PIS-u. A wtedy będziemy mogi dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:13 Ja jestem osobnik "a" a-społeczny, a-polityczny, a-bnormalny. Żeby mi powiedziano co ty hippisie robisz w PIS'ie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 01:16 jak to co! to co radny jałoszyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 01:18 Nie będe mu wyżerał z koryta... i tak niewiele tam ma... taki uczciwy - to żal czlowieka krzywdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 08:49 Hej Panie Radny! Już wcześniej pisałem panu, że nie ma sensu zaczynać dyskusję.Jak napiszesz że jesteś profesorem to ciekawy zapyta się po co taki w radzie. Jak będziesz budowlańcem to takich w urzędzie jest już kilku więc nie ma potrzeby aby był kolejny. Zrozum nie ma możliwości zaspokoić ich ciekawość ( chęć dokopania ). Nie znam przypadku a by jakiś radny czy urzędnik mógł spokojnie coś napisać. Zawsze się znajdą mądrzejsi, lepiej wiedzoncy,mający doświadczenie czy poprostu geniusze. Pytania ciekawego i werty są podyktowane nie chęcią poznania lecz raczej udowodnienia sobie jakimi to są zatroskanymi obywatelami. Gdyby chcieli wiedzieć coś o panu to bez problemu dotarli by do pana.Jednak im nie oto chodzi. Na koniec radzę jeszcze raz, jak piszesz to nie pod prawdziwym nickiem bo zawsze będziesz tym co jest mniej niż zero. To jest dobra rada i nie zapominaj o tym. pozdrawiam bernardowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 13.03.05, 09:00 Hey adam, Bardzo dobra rada... Nie idzie sie na bal maskowy z odsonieta buzia... Takie glupie praktyki rozpoczal Ryszard szkodzac bardziej prezydentowi niz sobie pomagajac... Tez polecam kazdemu kto zainteresowany jest "watmosfera" na forum odwiedzac pod jakims przyglupim nick-name... Zadawac pytania i oczekiwac odpowiedzi... Dyskretne to i bezpieczne... Pozdrawiam wieczorowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 09:10 Hej Bernard! Przeczytałem te posty i mi się zrobiło nie dobrze. Facet coś chce napisać a tu, a po co , a na co , a skąd. Okazuje się że wszyscy są super tylko nie ci co teraz rządzą miastem. I tak w koło. To jest chore społeczeństwo.Wybrali takich radnych a teraz mają o to pretęsje. CHORE MIASTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 13.03.05, 09:18 Hey adam, To wlasnie to "wiesniactwo" forumowego Gorzowa wychodzi.... Uwazaja sie za metropolie a z konca na koniec miasta w pol godziny przejda... Uczyc innych chca demokracji a sami w zyciu nie nauczyli sie podejmowac najprostrzych decyzji... Krytykuja kazda osobe z inicjatywa bowiem uswiadamia im ich wlasna bezwartowosc... Nienawidza jakiekolwiek zmiany, bowiem wiedza dobrze ze sami zmienic sie nie potrafia... Chcesz powod do depresji??/ To go znajdziesz na tym forum... Pozdrawiam PS. Z szacunkiem dla wybitnych wyjatkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 09:25 Masz wiele racji, tylko jak ma być normalnie skoro radny pisze że był mistrzem polski,członkiem kadry olimpijskiej, i z orzełkiem nosił dres po swiecie a tu okazuje się że to jest ZERO. Brak jakich kolwiek zasad ma być zasadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 13.03.05, 09:31 Hey adam, Zero, to pojecie wzgledne, mimo iz brzmi nieco inaczej... Oczywiscie nalezy sie zawsze liczyc z tym ze ktos moze starac sie ukolorowac wlasna osobe by zwiekszyc szansw w wyborach... Klamstaw takie maja jednak "krotkie nogi".. Bedac z natury optymista patrze na te sytuacje z innego punktu... To wlasnie demokracja pozwala na wylapywanie takich kanciarzy... Demokracja to dobry system... Ludzie musza dorosnac do niej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 09:40 Wiem że można zabarwić sobie lekko życiorys, jak to zrobił prezydent Kwaśniewski z wykształceniem, ale czy dzisiaj w połowie kadencji już się rozpoczeła kampania wyborcza do rady. Dziwi mnie po prostu fakt, że wszystko jest złe, że wszyscy są na nie i że z taką łatwością można krytykonać innych a z drugiej strony nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pertinax Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 10:43 Zajrzałem z ciekawości do tego gorzowskiego grajdołka, tzn. forum GW i cóż widzę? Najbardziej oblężony wątek, to ten o PD, czy jak tam owa partia będzie się nazywała. Przekonany o tym, że toczy sie na nim poważna dyskusja o programie, ludziach i budowie nowej formacji, otworzylem ten wątek. A tu co? 68 wypowiedzi o radnym Jałoszyskim. To już chyba reguła, że tytuł wątku nic nie mówi o tym na jaki temat tocza się na nim spory. Co do radnego, to osobista uczciwość jest rzeczą ważną. Sadzę że On ją ma. Ma też coś czego brakuje wielu innym politykom na scenie gorzowskiej - zapał i chć do działania, a także konsekwencję w realizacji własnych celów. Mam tylko nadzieję, że ten zapał i konsekwencja nie przerodzą się w karierowiczostwo. O Jaloszyńskim jeszcze nie raz usłyszymy. Nie zasługuje on na tak surową ocenę jaką niektórzy postawili mu w tym wątku. Pytanie co Pani/Pan radny zrobił dla miasta poza pobieraniem diety, należałoby postawić wszystkim radnym. Niewielu z nich odpowiadając na nie, miałoby coś sensownego do powiedzenia. A na marginesie, Adam - nie angażuj się tak bardzo w obronę radnego. Sadzę, że doskonale poradzi On sobie mówiąc własnym głosem... Odpowiedz Link Zgłoś
pertinax Re: Partia Demokratyczna 13.03.05, 10:45 A tak na marginesie - czy ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia w sprawie Partii Demokratycznej?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Partia Demokratyczna IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 03:57 a jest już taka partia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:14 "...Pytania ciekawego i werty są podyktowane nie chęcią poznania lecz > raczej udowodnienia sobie jakimi to są zatroskanymi obywatelami...." Przypisujesz mi wlasne cechy... bo mnie wali jakis tam radny... po raz pierwzy o nim dzisiaj przeczytałem... taki aktywny ze hej... Nigdy nie byłem "zatroskanym obywatelem" nawet zatroskany nie byłem... po prostu facet ze swoimi postami pcha sie na widelec i gdyby napisal że jest "słynnym" muzykiem i podparł sie "sukcesaami" takze bym miał zabawę punktujac go... Takie forumowe igrce... A to że on Radny... no ... to jego problem... mnie to wisi... "...Na koniec radzę jeszcze raz, jak piszesz to nie pod prawdziwym > nickiem bo zawsze będziesz tym co jest mniej niż zero. > To jest dobra rada i nie zapominaj o tym..." No i z pewnościa Radny skorzysta z tej rady... to mniej więcej tej klasy polityk - uniki i maskarada - no i do kasy po korytko... tam juz pod wlasnym nickiem? Prawda "adam"? Także fałszywy nick? No a jakże by inaczej... oddał żebro i teraz żebrze zrozumienia u dyspnentów korytka? Tylko ze z koryta niewiele spada... nisko leży i jest ogrodzone... to nie pański stół co to z niego sporo spadnie... prawda "adamie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 14:08 Gdyby głupota umiała fruwać to fruwał byś jak orzeł drogi werty! Jedyne co potrafisz robić, to doprowadzać ludzi do ucieczki z tego forum. Obojetnie co ktoś napisze zaraz ty wielki WERTY pokazujesz swoje oblicze i starasz się zabłysnąć swoim intelektem, albo czymś co go przypomina. Te wszystkie pytania zwane przez ciebie igraszkami można skierować do ciebie i co wtedy? No cóż wtedy okazało by się że ten znakomity Werty to tylko zfrustrowany alkocholik z brakiem pracy bez sukcesów życiowych a jedynym jego sensem życia jest forum GW. Skoro potrafisz oceniać ludzi to dobrze by się stało jak byś ocenił sam siebie a potem zabierał się za ocenianie innych. Wiem że nie stać cię na takie spojżenie w duszę, więc nie będę nalegał. Dla mnie jesteś po prostu hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:22 Werty jest obywatelem tego miasta. Ma prawo o nim dyskutować i zadawać pytania tym, którzy Gorzowem aktualnie rządzą. Werty nie pobiera diety i pewnie nie pchał się do koryta obiecując cuda-niewidy w kampanii wyborczej. Ci ktorzy sie na to zdecydowali i którym naiwni wyborcy zaufali, mają psi obowiązek odpowiadać na pytania obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 15:09 I kto to pisze? Osoba która pcha się do koryta i wiele lat działa w UW. Oj chyba przesadzasz, z jednej strony krytykujesz tych co rządzą a z drugiej sam zajmujesz się polityką i jesteś bezpośrednio zainteresowany przejęciem rządów. Czyżby ta chora dietka cię interesowała czy może fotel naszego Tadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIS Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.05, 15:18 Czy może ktoś przerwie tą dyskusję. Przecież można się zchawtować tymi postami.I tak PIS jest górą więc proponuje aby ciekawy, adam, werty zapisali się do mojej partii i razem z Surmaczem i Elą budować lepszy Gorzów. Pozdrawiam Canadowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: wezcie siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 15:59 Najpierw to niech Marcinkiewicz nie oszukuje podatników ukrywając swoje dochody (ok. 30.000,- o które oszukał podatnika w PIT). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kolega Do Stasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 16:58 No Stasiu! W końcu masz swoje pięć minut. Wywołać taką dyskusję na forum o swojej osobie to nie w kij dmuchał. Przecież nieważne co o tobie mówią, ważne żeby mówili. Zawsze miałeś ambicje i teraz rozglądasz się nerwowo gdzie by się tu zaczepić przed wyborami. Już dawno mówiłem tym ktorzy cię forowali, że jesteś karierowiczem i pozorantem. Okazuje się, że miałem rację. Stasiu, nie chwal się swoimi osiągnięciami bo poza sportem ich nie masz. Musisz się jeszcze dużo uczyć żeby być dobrym radnym. I nie mów że nikt ci nie pomógł zdobyć mandatu. Gdyby nie SLD i koło Śródmieście nigdy nie byłbys na liście. Uważam, że nas oszukałeś. I naucz sie odpowiadać ludziom na pytania. Chociażby parę klepanych jak różaniec komunałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:13 Gość portalu: adam napisał(a): > I kto to pisze? > Osoba która pcha się do koryta i wiele lat działa w UW. > Oj chyba przesadzasz, z jednej strony krytykujesz tych co rządzą a z drugiej > sam zajmujesz się polityką i jesteś bezpośrednio zainteresowany przejęciem > rządów. Czyżby ta chora dietka cię interesowała czy może fotel naszego Tadzia. Drogi Adamie i niemniej drogi Panie J. Jeżeli byłbym jak Pan radnym, z pewnością poczuwałbym się do obowiązku odpowiedzi na pytania zadane mi na forum. Z pewnością nie miałbym problemów aby określić własne poglądy na najistotniejsze dla Gorzowa sprawy. Pan Panie Radny Jałoszyński musi zdać sobie sprawę, że startując w wyborach i uzyskując mandat, wziął Pan na siebie część odpowiedzialności za nasze miasto. Tymczasem pytany o swoje osiągnięcia w Radzie, pan opowiada o swoich sukcesach sportowych sprzed lat o swojej rodzinie i działalności w jakichś tam stowarzyszeniach o których nikt nie słyszał. To co Pan pisze to dziecinada. Teraz też uciekł Pan w jakiś inny wątek licząc, że ten szybko wygaśnie. Te pytania są aktualne. Dotyczą one nie tylko Pana, ale też innych Radnych. Pana poglądy interesowały mnie szczególnie, ponieważ zaczęły mnie dochodzić słuchy, jakoby miał Pan współtworzyć PD w Gorzowie, a wyzej w tym wątku niejaki Fineus dowodził, że Pan byłby doskonałym nabytkiem dla naszego ugrupowania. No niestety, z przebiegu tej dyskusji wnioskuję, że Fineus się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 21:46 "Gdyby głupota umiała fruwać to fruwał byś jak orzeł drogi werty!..." Wlasnie o to chodzi... ja fruwam... i z góry obserwuje jak ludzie z forum uciekaja... "...pokazujesz swoje oblicze i > starasz się zabłysnąć swoim intelektem," Broń Panie Boże - moje oblicze jest szpetne... podobnie charakter i zszargana opinia - ukazuje tylko moją łagodna postać wirtualna... Co do intelektu i błyskania nim... to musisz przyznac że trudno błysnąć cudzym intelektem... nawet jak sie wlasnego nie posiada... albo jest matowy... "...Te wszystkie pytania zwane przez ciebie igraszkami można skierować do ciebie i > co wtedy? ..." Jakie to pytania? Jam nie radny... do mnie pytania mozna kierować... jeżeli ktoś sądzi że moja odpowiedź coś mu wyjaśni, to proszę... pytaj Waść... ale podejrzewam że niewiele od tych odpowiedzi zmadrzejesz... Co do alkoholizmu to podejrzewam ze ten problem dopadł cie juz w szkole... zamiast na lekcje polskiego - chodzileś nad Wartę chlać jabole - no ale trudno... tego nie cofniesz - jednak wystarczy czasami spojrzenie do słownika... pozwoli ci to jakoś wyrównać ubytki spowodowane "alkocholem" - (pewnie byl metylowy... bo tak dziwnie pisany no i coś na wzrok ci padlo...) "... Dla mnie jesteś po prostu hipokrytą..." No!!! ja chyba także zaczynam sie tego obawiac... i to nawet hipokrytą do kwadratu - juz nie dwa oblicza mam ale z tuzin... P.S. Nie czytaj postów sygnowanych nickiem "werty"!!! Proste? jak by rzekł bernardyn... Odpowiedz Link Zgłoś
jaloszynski Re: Partia Demokratyczna 14.03.05, 00:21 Szanowny Ciekawy! Oczywiście, że masz prawodomagać się odpowiedzi na pytania które mi postawiłeś, więc w dużym skrucie się do nich odniosę. W wielu przypadkach z polityką miasta się nie zgadzam.A mianowicie: Z dyskryminacją rodzimego handlu i wspieraniem wielkich sieci.( brak polityki handlu w maszym mieście ).Brak działań w walce z bezrobociem ( dudowa marketów, brak uzbrojenia terenów popoligonowych, które mogły by przyciagnąć inwestorów ). Duże zaniedbania w procesie rewitalizacji starej eklektycznej zabudowy Gorzowa. ( został przyjęty program rewitalizacji, ale bez środków finansowych co głośno atakowałem na sesji budżetowej ). Dyskryminacja lokalnych przedsiębiorców.( została podjęta uchwała dotycząca zwolnień z podatków, ale efekt jest taki, że trzeba zainwestować 6 milionów aby ją dostać. Tego nie zkomentuje ). Wiele moich uwag dotyczy inwestycji np. budowa marketu na terenie starego ursusa,gdy w moim odczuciu ten teren jest wyśmienity pod CEA. Mam takich uwag wiele, ale nie jestem w stanie opisać wszystkich bo zabrakło by miejsca. Oczywiscie są elementy polityki pana Prezydenta które popieram ale to już inna sprawa. Pozdrawiam PS Nie jestem inicjatorem ani nie biorę udziału w pracach nad powołaniem PD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 01:24 "...skrucie.." odmienia sie na "skracać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 14.03.05, 03:09 Hey werty, Skup sie na temacie, jesli mozesz... Facet probuje dyskutowac a ty z siebie idiote robisz. Z drugiek strony Jaloszynski to sam sie na te kopniaki wystawiasz... Lubisz to??? Masohista??? Jaloszynski, ja ponawiam propozycje porzucenia tego forum jako miejsca na cokolwiek sensownego... Inni probowali i juz tego (pod wlasnymi imionami) nie robia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Partia Demokratyczna IP: *.client.comcast.net 17.03.05, 10:17 Bernard naprawde nie warto bronic Jaloszynskiego to naprawde facet bez kregosupa , ja jestem jego bylym kolega i naprawde on jest nikim kapletne dno . Facet duzo gada i wydaje sie to logiczne i nic po za tym jako czlowiek to dno. Stasiu Jaloszynski to facet bez charakteru nikt go nigdy nie szanoowal takie popychadlo. Do ciebie Stasiu przestan gadac bzdury nie bedziesz nigdy politykiem jestes za maly na i nigdy nie dorosniesz do tego. Pozdrawiam Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Partia Demokratyczna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.03.05, 23:53 Hey Marek, Pacan ukryty za "nick-name" piszacy paszkwile - to czlowiek z charakterem... Marku, pomysl nad tym.... Przyjalem nieomal zasade, ze kazda atakowana na tym forum osoba...musi byc OK.. Takiego sku..snstwa jakie widzi sie na tym forum trudno dopatrzec sie gdzie indziej... Nie pozdrawiam PS. Nie znam Jaloszynskiego i nie obchodzi kto on jest... Dla jedynej slusznej zasady: traktuje go jako czlowieka dobrego i niewinnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.05, 23:13 Do Wierchowicza- Czy naprawdę nie znajdzie Pan porządnych ludzi- tylko ten Jałoszyński mizerota.Jest sporo doświadczonych,energicznych ,mądrych ludzi. Pan wielu z nich zna.Jeżeli w Pana partii będą Cemple,Jałoszyńskie- to śa stare układy,które dzieci już znają. Dlaczego Pan nie pomyśli o Henryku Macieju Wożniaku. Wy obaj macie szane współpracować- a nie rywalizować. Dla Was obu jest miejsce- a roboty jest masa.Znacie także wielu porządnych ludzi. W poltyce przecież nie ma filozofii- tylko trzeba być wykształconym,uczciwym, nie pazernym,mieć trochę doświadczenia w administracji i samorządach i być bardzo pracowitym i odpowiedzialnym za to się robi,cenić i sznować ludzi. Pan przecież - jako adwokat- popatrzy na człowieka i już dużo wie. Ale niech Pan nie buduje na lichym materiale struktur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.05, 16:42 Zosia idź do szkoły, bo to co napisałaś to.... Jałoszyżski napisał, że nie zabiera się za PD, ale ty się nadajesz w stu procentach. Wykształcona, obyta,inteligentna. To własnie tacy jak Ty są idealni do PD. pozdrawiam parytjniacko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partia Demokratyczna IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.05, 18:56 takich mamy wykształconych a eksperta ściąga się z Opola Odpowiedz Link Zgłoś
werty25 Re: Partia Demokratyczna 20.03.05, 00:55 Trudno być prorokiem we własnym kraju... Także Prokuratura wyznaje tą zasadę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Partia Demokratyczna IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.05, 03:07 Polityk napisał: > Czy będzie alternatywą? czy belka może być alternatywą dla obecnego rządu? > Czy zmieni układ polityczny w Gorzowie? czy zmiana nazwy partii może zmienić układ gorzowski? > Czy Pan WIERCHOWICZ będzie jej liderem w naszym mieście? czy może być ktoś inny? > Czy można zaryzykować poparcie dla tej partii? czy można kupować kota w worku? Odpowiedz Link Zgłoś