Gość: Ralph IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.01.02, 12:51 Podobał się? Wzbudził wątpliwości? Zastanowił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ....... Re: MEMENTO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.02, 21:20 .............? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: MEMENTO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 23:33 3xTak i jeszcze więcej :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: MEMENTO IP: *.chello.pl 18.01.02, 10:18 Podobal sie i zastanowil. Poza tym dawno nie widzialem filmu o tak jasnej, przejrzystej i precyzyjnej konstrukcji (choc wymaga odrobiny skupienia). Kto nie widzial, niech leci do kina (o ile oczywiscie jeszcze go gdzies graja...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: MEMENTO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.01.02, 22:47 Ooops, z tą jasnością i przejrzystością przy odrobinie skupienia to mnie zadziwiłeś:) Nie jestem pewien, czy akcja rozłożona na pętle to nowość (jak czytałem w kinowej recenzji), jednak zakończenie można by bardzo szeroko i metaforycznie odczytać. Wynajduje(my) sobie punkty zaczepienia, tworzy(my) z tego sens i zwykle udaje się w to (u)wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kike Re: MEMENTO IP: 193.0.110.* 21.01.02, 22:09 MEMENTO to z pewnością originalny film, ciekawy, ale recenzje były trochę na wyrost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: MEMENTO IP: *.*.*.* 23.01.02, 11:45 film oparty na sprytnym pomyśle. ciekawy jestem recenzji gdyby nie zdecydowano się na puszczenie go od tyłu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: MEMENTO IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.01.02, 13:49 Ma jedną zasadniczą wadę - jeśli szybko w dokładny sposób rozgryzie się konstrukcję, to jest po prostu nudny. Ale ogólnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: MEMENTO IP: *.zetosa.com.pl 11.03.02, 22:17 ludziska najlepsze w tym filmie obok scenariusza (jesli nie bedzie oscara to sie zalamie) jest PRZESLANIE!!! mowi ono ze rzeczywistosc jest taka jaka sobie stworzymy. glowny bohater palac zdjecia w ktorych zabija jimmiego g. i zapisujac sobie rejestracje Teddego jako kolejny slad po tajemniczym panu g. zostaje "wessany" do kola bez konca. jego zemsta bedzie trwac wiecznie, gdyz sam mowi "Musze zachować wiarę w świat w mojej głowie" a ten swiat bedzie taki jakim Leonard go sobie ulozy...aha "O czym to ja myślałem?!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: MEMENTO IP: *.proxy.aol.com 12.03.02, 02:23 Mam totalna obsesje na punkcie tego filmu. Scenariusz to po prostu GENIUSZ OBJAWIONY. Jak dla mnie to film roku 2001, ale ja mam specyficzny gust. Guy Pearce does not hurt either. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: MEMENTO IP: *.opa-carbo.com.pl 12.03.02, 12:11 Film jest niezwykle nowatorski w swej konstrukcji(fabuła opowiedziana od tyłu).Nie ukrywam że raz za razem byłem po prostu tak zaskakiwany rozwojem akcji że podobnie jak główny bohater myślałem-co się tu kurwa dzieje-miałem normalną szajbę.Piękny,fascynujący i niepokojący film-nie może się nie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
debe Re: MEMENTO 14.03.02, 03:50 nie taki znowu nowatorski, bo w "following" tez fabula byla opowiedziana od tylu, w ogole "wszystkie trzy" jego filmy(chyba nic wiecej nie zrobil??) dla mnie byly rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś