IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.01.02, 12:51
Podobał się? Wzbudził wątpliwości? Zastanowił?
Obserwuj wątek
    • Gość: ....... Re: MEMENTO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.02, 21:20
      .............?
      • Gość: jarq Re: MEMENTO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.02, 23:33
        3xTak i jeszcze więcej :)) Pozdrawiam!
    • Gość: Pooh Re: MEMENTO IP: *.chello.pl 18.01.02, 10:18
      Podobal sie i zastanowil. Poza tym dawno nie widzialem filmu o tak jasnej,
      przejrzystej i precyzyjnej konstrukcji (choc wymaga odrobiny skupienia). Kto
      nie widzial, niech leci do kina (o ile oczywiscie jeszcze go gdzies graja...)
      • Gość: Ralph Re: MEMENTO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.01.02, 22:47
        Ooops, z tą jasnością i przejrzystością przy odrobinie skupienia to mnie
        zadziwiłeś:) Nie jestem pewien, czy akcja rozłożona na pętle to nowość (jak
        czytałem w kinowej recenzji), jednak zakończenie można by bardzo szeroko i
        metaforycznie odczytać. Wynajduje(my) sobie punkty zaczepienia, tworzy(my) z
        tego sens i zwykle udaje się w to (u)wierzyć...
        • Gość: kike Re: MEMENTO IP: 193.0.110.* 21.01.02, 22:09
          MEMENTO to z pewnością originalny film, ciekawy, ale recenzje były trochę na
          wyrost
    • Gość: daag Re: MEMENTO IP: *.*.*.* 23.01.02, 11:45
      film oparty na sprytnym pomyśle. ciekawy jestem recenzji gdyby nie zdecydowano
      się na puszczenie go od tyłu...
      • Gość: benicio Re: MEMENTO IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.01.02, 13:49
        Ma jedną zasadniczą wadę - jeśli szybko w dokładny sposób rozgryzie się
        konstrukcję, to jest po prostu nudny. Ale ogólnie OK.
        • Gość: piotrek Re: MEMENTO IP: *.zetosa.com.pl 11.03.02, 22:17
          ludziska najlepsze w tym filmie obok scenariusza (jesli nie bedzie oscara to
          sie zalamie) jest PRZESLANIE!!! mowi ono ze rzeczywistosc jest taka jaka sobie
          stworzymy. glowny bohater palac zdjecia w ktorych zabija jimmiego g. i
          zapisujac sobie rejestracje Teddego jako kolejny slad po tajemniczym panu g.
          zostaje "wessany" do kola bez konca. jego zemsta bedzie trwac wiecznie, gdyz
          sam mowi "Musze zachować wiarę w świat w mojej głowie" a ten swiat bedzie taki
          jakim Leonard go sobie ulozy...aha "O czym to ja myślałem?!"
          • Gość: A27 Re: MEMENTO IP: *.proxy.aol.com 12.03.02, 02:23
            Mam totalna obsesje na punkcie tego filmu. Scenariusz to po prostu GENIUSZ
            OBJAWIONY. Jak dla mnie to film roku 2001, ale ja mam specyficzny gust. Guy
            Pearce does not hurt either.
            • Gość: gaspar Re: MEMENTO IP: *.opa-carbo.com.pl 12.03.02, 12:11
              Film jest niezwykle nowatorski w swej konstrukcji(fabuła opowiedziana od
              tyłu).Nie ukrywam że raz za razem byłem po prostu tak zaskakiwany rozwojem
              akcji że podobnie jak główny bohater myślałem-co się tu kurwa dzieje-miałem
              normalną szajbę.Piękny,fascynujący i niepokojący film-nie może się nie podobać.
              • debe Re: MEMENTO 14.03.02, 03:50
                nie taki znowu nowatorski, bo w "following" tez fabula byla opowiedziana od
                tylu,
                w ogole "wszystkie trzy" jego filmy(chyba nic wiecej nie zrobil??) dla mnie
                byly rewelacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka