Gość: :-P IP: *.gorzow.mm.pl 30.03.05, 20:19 Szkoda, że nie zastrzelili go po wyjściu z ciężarówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danny Stan po spożyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 08:19 "Sąd podkreślił, że 0,4 promila alkoholu (tyle wykazało badanie krwi Tomasza Sz.) to stan po spożyciu alkoholu, a nie stan nietrzeźwości" Nie wiem czy się znowu kodeks zmienił, ale często podkreślano, że stan 0.2 do 0.5 promila alkoholu jest wykroczeniem, o ile nie popełni się kolizji (np. podczas rutynowej kontrolo drogowej). Jeżeli osoba po spożyciu powoduje kolizję, to nawet te 0.2-0.5 staje się poważnym obciążeniem, chociaż, jak widać, nie dla każdego sądu. Tu gostek rozwala na śmierć inną osobę, a sąd zmniejsza wyrok, bo źle ocenił wcześniej stan mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott1 Re: Stan po spożyciu IP: *.gorzow.mm.pl 31.03.05, 09:26 Zwroccie uwage na nastepujace fakty. Wypadek ze skutkiem smiertelnym popelnil jadac 190 km/godz. , bedac w stanie nietrzezwym / pozniej cos pokrecono z jego krwia/, nie odebrano mu prawa jazdy. Swiadkowie twierdza , ze poszukiwany bardzo czesto przebywal w domu rodzicow. Swoja droga slyszalem o strachu przed ta rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 09:50 To i tak nie wroci zycia Tomkowi ale powinien siedziec do konca zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppddd Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.szpital2.gorzow.pl / 217.98.252.* 31.03.05, 15:36 Policjanci POWINNI ODSTRZELIĆ MORDERCĘ już po pierwszym wypadku!!!! Ciekawe co by mi zrobił sąd, gdybym na miejscu wypadku- w którym byłby poszkodowany ktoś z mojej rodziny-ukatrupił pijanego sprawcę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott1 Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.gorzow.mm.pl 31.03.05, 20:58 To pewne dostalbys wyrok wyzszy niz sprawca wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.gorzow.mm.pl 31.03.05, 22:55 Bo to jest popie..ny kraj z jeszcze bardziej popie..nymi przepisami.Gdyby ku.. ten typ zabił matkę, brata, zonę prokuratora lub sędziego, to by ku.. żądali dla niego kary śmierci. To jest taka sama banda jak ci na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott1 Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.05, 08:06 Ciekawy jestem jakie to okolicznosci lagodzace widzial sad zmniejszajac wyrok z 7 do 5 lat. Przeciez on drwil ze wszystkich z policja i sadem wlacznie. W tzw. srodowisku bywal ze swoimi gorylami i jawnie pokazywal gdzie ma prawo. Takie postawy powinno sie napietnowac bardzo surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytan38 Re: Sprawca śmiertelnego wypadku wpadł w ręce pol IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.05, 10:49 Sprawca siedzi za kratkami,jak długo,czy nasze prawo długo jeszcze będzie prawem,bez prawia? Odpowiedz Link Zgłoś