Dodaj do ulubionych

ROBERT BAGIŃSKI: Witam "Antagonistów"!

IP: *.shaco.pl / *.arsenal.shaco.pl 25.06.02, 10:45
Zgadzam się z autorem tematu pt."POCZET KANDYDATÓW NA PREZYDENTA", że
dotychczas przedstawieni kandydaci na urząd Prezydenta Gorzowa nie są najlepsi.
Też tak uważam. Ale wiem też, że nie nikomu nie uda się "wysadzić z siodła"
starych aparatczyków PZPR-owskich pokroju: T.Jędrzejczak, T.Jankowski czy
J.Kaczanowski lub koniunkturalistów i ślizgaczy postpezetpwerowskich typu:
B.Andrzejczak. To ludzie bez kręgosłupów politycznych i poglądów. Dadzą się
sprzedać za przysłowiową "paczkę dropsów". Moja decyzja o udziale w wyborach
prezydenckich zaskoczyła wielu. Większość rzuciła od razu: "Nie ma szans!". A
ja odpowiadam: "To się okaże!". Śmiech tych, którzy dzisiaj artykułują na mój
temat przeróżne epitety jest ich ostatnim śmiechem. Ludzie przecież nie są
ślepi. Nie sprawdził się AWS i Krzaklewski. Nie sprawdził się SLD i "betoniarz"
L.Miller, a już niedługo wszyscy będą wiedzieć, że wystrychnął ich na dudka
również Andrzej Lepper. Skąd te przypadki? Ano dlatego, że są to ludzie bez
poglądów, bez smaku i kręgosłupa. Nie potrafią się bronić ani argumentować, bo
i czego mają bronić? Stąd zwycięstwa tzw. populistów, którzy są wyraziści.
Dla mnie te wybory są poważnym sprawdzianem i nie kandyduję, żeby przegrać.
Mówią, że przegrałem wybory parlamentarne bo dostałem 200 głosów...
W. Flugel tez przegrał wybory, a startował ze znacznie lepszej listy...
Na mojej liście wyborczej były osoby pełniące ważne urzędy, a dostły niewiele
więcej głosów niż ja (vide: Jolanta Fedak) ...etc.
"Psy szczekają karawana jedzie dalej" - ale moim antagonistom chcę powiedzieć,
że ta karawana jedzie coraz szybciej, a ponieważ mam dopiero 27 lat, ma ona
czas na rozpędzenie się.
Więc...
Więc zapraszam do współpracy. Jesteśmy młodzu (?) i naprawdę warto zdyskontować
tą młodość w polityce.
Pozdrawiam i przepraszam, że tak nieskładnie, ale śpieszę się...
Obserwuj wątek
    • j24 Witam, witam.. 25.06.02, 11:03
      Gość portalu: Robert B napisał(a):

> Pozdrawiam i przepraszam, że tak nieskładnie, ale śpieszę się...

Politykowi nie powinno być aż tak spieszno :)

Wiesz Robert, ja nie mam zamiaru na Ciebie zbytnio naskakiwać, ale powtórzę:
      nie mamy szczęścia coś do Twojej działalności:

1) Fluger, gdyby nie Twoje doniesienie o czynną napaść, mógłby zostać wojewodą...
      i byłby wojewodą 100X lepszym od Iwana (o Panu na Rogach, już nie wspomnę),

2) Falińskiemu zabrakło kilkaset głosów, żeby zostać posłem, który z pewnością
      by zrównoważył siły na linii północ-południe.

Wcześniej próbowałem Cię bronić, między innymi z tego względu, że będąc osobą
      publiczną miałeś odwagę się przedstawić na forum.
      Teraz niestety Twoja działalność na forum może mieć wymiar walki wyborczej, tak
      więc na wsparcie z mojej strony nie licz (forum to tania forma reklamy, ale przy
      nieuważnym użytkowaniu może stać się antyreklamą :)))
      • kobyla Re: Witam, witam.. 25.06.02, 11:33
        No prosze. Kandydat z otwartą przyłbicą chce dyskutowac z forumowiczami. Cieszę
        się. I od razu zadaje pierwsze pytanie?
        Który z dotychczasowych wojewodów (gorzowskich i lubuskich) był najlepszy i
        dlaczego Majchrowski?
        • Gość: Robert B Re: Witam, witam.. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 11:47
          Jan Majchrowski nie był ideałem wojewody, ba, popełnił mnóstwo błędów do
          których się teraz zresztą przyznaje. Warto jednak pamiętać, że:
          1)Był pierwszym wojewodą lubuskim, a rządzenie dwoma skłóconymi regionami jest
          różne od tego, gdy rządzi się np. województwem gorzowskim;
          2)Był z zewnątrz, a to powodowało, że był tu "sam jak palec" (w końcu otoczył
          się "głupowatymi" doradcami z Warszawy) a niemal wszyscy politycy chcieli go
          albo obalić albo zdyskontować i porzucić;
          3)Poza tym, był wojewodą bez zaplecza politycznego, bo przecież SKL to był ruch
          klasycznie koniunkturalny i to nie tylko ze strony Majchrowskiego, ale przede
          wszystkim ówczesnego szefa SKL Romana Jabłońskiego (książkowy przykład
          nieudacznika politycznego);

Nie bronię J. Majchrowskiego, ale chcę być względem niego obiektywny, podobnie
          zresztą jak względem Iwana czy teraz Korskiego (który notabene nic nie może).

Myslę, że będziemy mieli wreszcie dobrego wojewodę i moim typem urzędnika tej
          rangi jest b. wojewoda gorzowski a obecnie prezes Zarządu OFE "Rodzina"
          Zbigniew PUSZ. Choć z ZChN-u, to uważam, że spełnia wszystkie kryteria
          wysokiego urzędnika państwowego niemal na każdy czas. Ale niestety...też troche
          umoczony w jakieś biznesy (Stolbud etc.).

Pozdrawiam
          Robert Bagiński

Mój e-mail: robertbaginski@wp.pl
      • Gość: Robert B Re: Witam, witam.. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 11:51
        Dziękuję za uwagę.
        1) Nie jestem mściwy, ale proszę wybaczyć, byli lepsi od Waldemara Flugela jako
        kandydata na Wojewodę Lubuskiego. Jan Majchrowski? Nie koniecznie, ale już np.
        Jerzy Ostrouch, też nie najlepszy, lecz sprawniejszy od Flugela.
        2) Zbigniew Faliński posłem? Hm,hm...no tak ale został szefem państwowej spółki
        w Kostrzynie. Szkoda, że SLD sięga po takich "szmaciaków". Przecież gość,
        któremu upadły dwie firmy (zlicytowana FARCOM I i FARCOM II)a także spowodował
        straty na rzecz Skarbu Państwa w wysokości 8,5 000 000 PLN w wyniku złych
        decyzji - nie powinien zarządzać nawet PGR-em.

Pozdrawiam
        Robert Bagiński
        • kobyla Re: Witam, witam.. 25.06.02, 12:01
          Czy jesteś, że tak powiem, człowiekiem oczytanym?
    • blic Witam 25.06.02, 13:49
      Mało interesują mnie wspominki na temat innych polityków.
      Mam bardzo konkretne pytanie:
      Jaki jest Twój pogląd na sprawy gospodarcze? Bardziej socjalistyczny czy
      bardziej liberalny?
      Inne kwestie mnie kompletnie nie interesują.
      • Gość: Robert B Re: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 14:18
        W sferze gospodarki jestem liberałem, ale przyznaję, że daleko mi w tym do
        poglądów Janusza Korwin-Mikkego. Jestem za zmniejszeniem podatków oraz innych
        obciążeń fiskalnych względem przedsiębiorców, gdyż nie mam watpliwości, ze oni
        przede wszystkim inwestują i im więcej pieniędzy w portfelu przedsiębiorcy, tym
        więcej miejsc pracy. Co do tzw. wrażliwości społecznej, to jestem za rozwojem
        szeroko pojętego społeczeństwa obywatelskiego tj. stowarzyszeń, fundacji itp. ,
        które zajmowałyby się koordynowaniem pomocy najbardziej potrzebującym. Zero
        tolerancji dla naciągaczy i oszuctów socjalnych, ludzi którzy mogli lub mogą
        pracować, ale wolą być beneficjentami systemu pomocy społecznej.
        • blic Re: Witam 25.06.02, 14:35

> W sferze gospodarki jestem liberałem

Jakim cudem zatem trafiłeś do prawicowych socjalistów i co gorsza PSL?
          Nie wyobrażam sobie realizacji liberalnego w ramach tych partii.
          • kobyla Re: Witam 25.06.02, 16:15
            Wymień najważniejsze błędy dotychczasowych władz Gorzowa.
    • Gość: ? Masz 27 lat a głupiś jak 4-letni smarkacz IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 25.06.02, 17:55
      Kupiłeś bilet w autobusie?
      Nie, przekupiłeś kanarów.
      Więc najpierw przestań oszukiwać.
      Organizowałeś Miss Mokrego Podkoszulka?
      Lepiej, żebyś sobie sam na głowę wylał kubeł zimnej wody.
      Odróżniasz w końcu dotację od subwencji?
      Bo jako rzecznik LRKCh dałeś plamę.
      • j24 Pytajnik, jesteś bardzo narwistym Pytajnikiem :) 26.06.02, 14:24
        Gość portalu: ? napisał(a):

> Kupiłeś bilet w autobusie?
        > Nie, przekupiłeś kanarów.
        > Więc najpierw przestań oszukiwać.
        > Organizowałeś Miss Mokrego Podkoszulka?
        > Lepiej, żebyś sobie sam na głowę wylał kubeł zimnej wody.
        > Odróżniasz w końcu dotację od subwencji?
        > Bo jako rzecznik LRKCh dałeś plamę.

• hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 25.06.02, 21:14
      KOBYLA I PYTAJNIK!-NIE ZADAWAĆ ZYT TRUDNYCH PYTAŃ!:-)
      hiro pyta:nigdy nie miałeś konfliktów z prawem?---tylko bez bajeru!
      .................?
      • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 25.06.02, 21:23
        zjadłem-bbbbb-nie z winy kompa!:-)))))))
      • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 14:14
        Niektóre komentarze są nie na miejscu - pytania również. Więc... odpowiadać
        będę tylko rozsądnym ludziom. Na chwilę obecną zakładam, że wszyscy są
        rozsądni, ale...
    • borys-krakow ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 25.06.02, 21:30
      Sądząc po długości wątku, są na tym forum osoby poważnie traktujące tą osobę...
      • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 25.06.02, 21:33
        borys-krakow napisał(a):

> Sądząc po długości wątku, są na tym forum osoby poważnie traktujące tą osobę...
        nooo;-))))
        • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 25.06.02, 21:35
          hiro napisał(a):

> borys-krakow napisał(a):
          >
          > > Sądząc po długości wątku, są na tym forum osoby poważnie traktujące tą oso
          > bę...
          > nooo;-))))

o kurna ----jotek wygrał?
          • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 25.06.02, 21:38
            hiro napisał(a):

> o kurna ----jotek wygrał?
            Z kim? I w co?
            • kobyla Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 07:49
              Drogi kandydacie na prezydenta, powiedz czy oddałeś już Kaczorowi pieniądze?
              • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 14:11
                Drogi Przyjacielu, pragnę Cię poinformować, że nigdy nic kaczorowi nie byłem
                winny. Jedyny kaczor jakiego znam to ten z zagrody u mojej babci w łupowie, ale
                on śmierdzi i kwaka, ten o który piszesz ...tylko kłamał. Dlaczego? Dlatego, że
                twierdził, że ja robiłem u niego jakieś materiały wyborcze na wybory
                samorządowe w 1998 roku,a JA W 1998 ROKU PO PROSTU NIE KANDYDOWAŁEM!!!! jak
                więc mógłbym u niego cokolwiek robić? Robili moi koledzy, ale publicznie znał
                tylko mnie.
      • Gość: Blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 11:03
        borys-krakow napisał(a):

> Sądząc po długości wątku, są na tym forum osoby poważnie traktujące tą osobę...

Marudzisz Borys.
        Gdybym miał tu odpowiadającego Leppera też bym go pytał.
        Powody mogą być najróżniejsze.
        • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 11:25
          Gość portalu: Blic napisał(a):

> Marudzisz Borys.
          > Gdybym miał tu odpowiadającego Leppera też bym go pytał.
          > Powody mogą być najróżniejsze.
          E. No to ja kandyduję na prezydenta. Czuje wewnętrzną potrzebę.
          O co mnie spytasz?
          • klin! Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 12:45
            borys-krakow napisał(a):

> O co mnie spytasz?

Jakie działania podejmie pan, jako prezydent, w celu zwiększenia aktywności
            seksualnej gorzowian, która to aktywność, jak powszechnie wiadomo, ma
            niebagatelny wpływ na stan środowiska naturalnego?
            • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 13:56
              klin! napisał(a):

> Jakie działania podejmie pan, jako prezydent, w celu zwiększenia aktywności
              > seksualnej gorzowian, która to aktywność, jak powszechnie wiadomo, ma
              > niebagatelny wpływ na stan środowiska naturalnego?

Z troską pochylam się nad potrzebami mieszkańców naszego miasta. Będąc urodzonym
              Gorzowianinem widzę jak na dłoni wszystkie bolączki jakie ich dotykają. Poprzedni
              włodarze miasta nie sprostali zadaniom, jakie przed nimi postawili wyborcy i
              obecne czasy. Nasze piękne, historyczne miasto zasługuje na to, by wreszcie jego
              życiem kierowali kompetentni ludzie, mający wizję i przygotowani do wypełniania
              celów stawianych przed nimi przez naszą społeczność.
              Podejmijmy więc jeszcze raz wysiłek, aby wybrać odpowiednie kierownictwo, pod
              którym zdołamy nasze miasto uczynić jeszcze piękniejszym i szczęśliwszym. Abyśmy
              prawdziwie czuli się w nim jak w domu, bezpiecznym i pięknym, czystym i zielonym.

/fragment mojego programu. copyright by borys. cdn./
              • klin! Oto prezydent! 26.06.02, 14:03
                I proszę bardzo! Nareszcie mamy konkretny program, wokół którego możemy
                zmobilizować nasze wysiłki w kierunku rozwoju naszego miasta. Po latach apatii
                i stagnacji otwiera się szansa na lepsze jutro. Brawo!

Panie Prezydencie, jakie środki stymulacji erotycznej przewiduje Pan w swoim
                programie?
              • j24 Coś jakby któraś z redakcji przemówiła... 26.06.02, 14:20
                Przyznaj się, masz znajomego pismaka. Tak, tak, przemówienia Ci piszą :)
                Jak ładnie, i nie na temat. Widać zadatki na prawdziwego polityka.

Teraz, Panie Prezydencie, proszę odpowiedzieć Klinowi na pytanie, jasno
                postawione!
                • borys-krakow Re: Coś jakby któraś z redakcji przemówiła... 26.06.02, 15:09
                  j24 napisał(a):

> Przyznaj się, masz znajomego pismaka. Tak, tak, przemówienia Ci piszą :)
                  Pismaków do mnie na warstaty podeślijcie!

Drodzy Wyborcy!
                  Reszta wieczorem.
            • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 14:06
              Ja jestem zwolennikiem nie mieszania się oficjalnych struktur do spraw
              prywatnych, a tym bardziej intymnych, obywateli. A więc, uważam, że sex
              powinien się odbywać w czterech ścianach i winno to być prywatną
              sprawą "kopulantów" (przepraszam za określenie). Co innego prostytucja, a
              dokładniej dochody z niej... Dlaczego jakaś grupa ludzi zarabia ogromne
              pieniądze, a państwo z tego nie ma nic. Rozumiem, państwo nie może czerpać
              korzyści z nierządu, ale przecież obecna sytuacja to hipokryzja.
              Pozdrawiam Robert Bagiński
              • gtk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 14:22
                Robercie B! Ciekawe, że tyle interesujących pytań zadano Ci w tym wątku, a Ty
                odpowiedziałeś tylko na jedno i to na dodatek nie skierowane do Ciebie. Poza
                tym zupełnie już nie rozumiem, co postulujesz w kwestii prostytucji - powinno
                się ją opodatkować (bo oburza Cię, że ktoś zarabia i nie płaci), czy raczej
                zakazać (bo Państwo nie może czerpać zysku z nierządu - właściwie dlaczego?).
                Już chyba bardziej mi się podoba Borys jako kandydat... Jego program, jak
                widać, wcale nie gorszy od Twojego.
                • j24 Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 14:29
                  gtk napisał(a):

> Już chyba bardziej mi się podoba Borys jako kandydat... Jego program, jak
                  > widać, wcale nie gorszy od Twojego.

Ale program mu (Borysowi) pisali profesionaliści z redakcji pewnego poczytnego
                  dziennika.
                  Borys tylko zrobił ctrl-c, ctrl-v i nawet nie wie o co w tym programie chodzi.
                  • gtk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 14:31
                    j24 napisał(a):

> Ale program mu (Borysowi) pisali profesionaliści z redakcji pewnego poczytnego
                    > dziennika.
                    > Borys tylko zrobił ctrl-c, ctrl-v i nawet nie wie o co w tym programie chodzi.

Tym bardziej się nadaje! :))
                    • j24 Re: ROBERT BAGIŃSKI: Żegnam 26.06.02, 15:01
                      gtk napisał(a):

GTK, KRS, KRS... myśl o tym, może w domku kompa w WIN 95 ustaw. Tak piknie się
                      stantąd faxy wysyła (dysk 1.2G można już chyba za 50zł kupić).

Panie cyberPrezydencie Borys, czekamy na hasło! KRS, KRS, KRS!
                      • kobyla Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 26.06.02, 21:36
                        Szanowny panie Robercie, opowiedz nam jak wkurzyłeś Flugla, że ten cie tak
                        dotkliwie potarmosił. Jak to było. Gazety pisały coś nie coś ale chciałbym abyś
                        opisał to swoimi słowami. Co czułeś kiedy cie chwycił za poły i podniósł ?
                        • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 20:12
                          kobyla napisał(a):

> Szanowny panie Robercie, opowiedz nam jak wkurzyłeś Flugla, że ten cie tak
                          > dotkliwie potarmosił. Jak to było. Gazety pisały coś nie coś ale chciałbym abyś
                          >
                          > opisał to swoimi słowami. Co czułeś kiedy cie chwycił za poły i
                          podniósł ...............i jak ?fajnie było na GÓRZE?:-))))))
                          TAKA GÓRA CI SIĘ ŚNI!kochany jedna słowna przepychanka i co? Ty ich do sądu
                          pozwiesz?w dupie można mnieć takich miękkich polityków!/:-)/ta gra idzie o
                          interesy nie o twoje ani moje! ty się rozgrywają dramaty życiowe ludzi,których
                          wupierdolą z mieszkań,którzy wmawiają dzieciom,że nie byłodzisiaj masła w
                          sklepie/a było/
                          i co te panie B. myślisz ,że takich ja oni lub jak my zmydlisz czymkolwiek?
                          nie stary -polityczne ścierwo prać to można wśród swoich!/czyli polityków/
                          określenie ścierwo broń boże nie dotyczy ciebie!jest to zbyt ogólnikowy ogólnik!
                          i jako jakikolwiek kandydat do czegokolwiek nie pisz,że z kimś nie rozmawiasz bo
                          ci np. się nie chce:-)

• blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 20:48
                            hiro napisał(a):

> i co te panie B. myślisz ,że takich ja oni lub jak my zmydlisz czymkolwiek?
                            > nie stary -polityczne ścierwo prać to można wśród swoich!/czyli polityków/
                            > określenie ścierwo broń boże nie dotyczy ciebie!
                            > jest to zbyt ogólnikowy ogólnik!
                            > i jako jakikolwiek kandydat do czegokolwiek nie pisz,że z kimś nie rozmawiasz
                            > bo ci np. się nie chce:-)

Dobrze prawisz Hiro, miodu Ci nalać!
                            • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 21:06
                              blic napisał(a):

> Dobrze prawisz Hiro, miodu Ci nalać!
                              nie lubię nalewanego miodu!:-)a powojować owszem/po miodzie/

• blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 21:16
                                hiro napisał(a):

> nie lubię nalewanego miodu!:-)

Miód to napój każdego prawdziwego północnego wojownika! :)
                                (Tudzież południowego, dopóki nie zorientuje się, że tego też Koran zakazuje. :))
                                • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 21:21
                                  blic napisał(a):

> hiro napisał(a):
                                  >
                                  > > nie lubię nalewanego miodu!:-)
                                  >
                                  > Miód to napój każdego prawdziwego północnego wojownika! :)
                                  > (Tudzież południowego, dopóki nie zorientuje się, że tego też Koran zakazuje. :
                                  > ))
                                  tej! tylko nie południowego!-pozdro
                                  • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 21:28
                                    hiro napisał(a):

> tej! tylko nie południowego!-pozdro

No jakże bym śmiał! Hiro - brzmi zdecydowanie północno. :)
                                    Co prawda nie aż tak północno jak Blitz, ale całkiem północno. ;))
                                    (Nie denerwuj się stary, słucham właśnie skandynawskiego death metalu i mam
                                    jazdy. :))

Przy okazji, polecam czad parodię bloga nazi:
                                    greven-nsbm.blog.pl/
                                    • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 21:51
                                      blic napisał(a):

> hiro napisał(a):
                                      >
                                      > > tej! tylko nie południowego!-pozdro
                                      >
                                      > No jakże bym śmiał! Hiro - brzmi zdecydowanie północno. :)
                                      > Co prawda nie aż tak północno jak Blitz, ale całkiem północno. ;))
                                      > (Nie denerwuj się stary, słucham właśnie skandynawskiego death metalu i mam
                                      > jazdy. :))
                                      >
                                      > Przy okazji, polecam czad parodię bloga nazi:
                                      > <a href="http://greven-nsbm.blog.pl/"target="_blank">greven-nsbm.blog.pl/</a>

NIGDY NIE OTWIERAJ LINKÓW -NO CHYBA ,ŻE Z NIKIM/??// NIE WALCZYSZ!
                                      POZDRO
                                      • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 22:00
                                        hiro napisał(a):

> NIGDY NIE OTWIERAJ LINKÓW -NO CHYBA ,ŻE Z NIKIM/??// NIE WALCZYSZ!

He he, już chyba traumy 'wojenne' masz. ;)
                                        • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 22:19
                                          blic napisał(a):

> hiro napisał(a):
                                          >
                                          > > NIGDY NIE OTWIERAJ LINKÓW -NO CHYBA ,ŻE Z NIKIM/??// NIE WALCZYSZ!
                                          >
                                          > He he, już chyba traumy 'wojenne' masz. ;)
                                          a Ty nie/?/:-))))
                                          • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 22:24
                                            hiro napisał(a):

> > He he, już chyba traumy 'wojenne' masz. ;)
                                            > a Ty nie/?/:-))))

Ja jestem mały żuczek ze stałym ip. :))
                                            Można mnie ścigać najwyżej za mp3. :)
                                            • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 27.06.02, 22:32
                                              blic napisał(a):

> hiro napisał(a):
                                              >
                                              > > > He he, już chyba traumy 'wojenne' masz. ;)
                                              > > a Ty nie/?/:-))))
                                              >
                                              > Ja jestem mały żuczek ze stałym ip. :))
                                              > Można mnie ścigać najwyżej za mp3. :)
                                              masz jaja to się nie boj!!!!!!!!!
                                              hiroludek-hhiro śpi/chyba,że nie/
                                              • j24 Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 28.06.02, 07:25
                                                hiro napisał(a):

>> Ja jestem mały żuczek ze stałym ip. :))
                                                >> Można mnie ścigać najwyżej za mp3. :)

> masz jaja to się nie boj!!!!!!!!!
                                                > hiroludek-hhiro śpi/chyba,że nie/

No chyba koledze bagna w kompie nie zrobisz?
                                                Tyś przeca Nasz Hiro :)
                                                • Gość: strażnik ??????? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.17.* 28.06.02, 12:06
                                                  przepraszam, a kim jest Robert Bagiński?
                            • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie IP: *.arsenal.shaco.pl 28.06.02, 14:50
                              Zgadzam się z Tobą. rzeczywiście masz rację, gdy się tutaj wchodzi, to nie po
                              to, aby selekcjonować z kim się chce, a zkim nie, gadać. Przepraszam.
                              Pozdrawiam
                              Robert Bagiński
                              • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 28.06.02, 16:28

> Zgadzam się z Tobą. rzeczywiście masz rację, gdy się tutaj wchodzi, to nie po
                                > to, aby selekcjonować z kim się chce, a zkim nie, gadać. Przepraszam.
                                > Pozdrawiam
                                > Robert Bagiński

też pozdro hiro/co u boku namiary kolega chce ściągać?-nie wyda/ale piszczy ....
                          • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie IP: *.arsenal.shaco.pl 28.06.02, 14:56
                            Nie będę opowiadał całej pikanterii wyświechtanego już tematu o moim konflikcie
                            z Fluglem. Powiem tylko tyle, że tak naprawdę, to w chwili apogeum swojego
                            zdenerowania Flugel szedł "wpierdzielić" nie mi, lecz innemu spośród członków
                            komitetu wyborczego. Ja przez dwie godziny siedziałem cicho, ale gdy Flugel
                            wstał i powiedział do jednej z osób: "Ja Ci kurwa pokażę. Zaraz Ci wpierdolę",
                            po czym wyruszył w jego stronę - ja wtedy wstałem i - fakt ironicznie -
                            powiedziałem: "Jak mam tego słuchać to wolę odmówić Ojcze Nasz na zapleczu" (
                            po czym wstałem i udałem się w kierunku wyjścia... Z wyjścia już WYLECIAŁEM....
                            Dalej znacie!!! Dwa tygodnie wcześniej w podobny sposób Flugel chciał wyrzucić
                            przez okno wiceprzewodniczącego AWS. Powstrzymali go.
                            Zgadzam się w jednym. Niepotrzebnie przez pół roku temat funkcjonował. Nikt z
                            tego nie miał pożytku. Ja i Flugel najmniej.
                            Pozdrawiam
                            Robert Bagiński
                            • j24 Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 28.06.02, 15:04

> "Jak mam tego słuchać to wolę odmówić Ojcze Nasz na zapleczu" (
                              > po czym wstałem i udałem się w kierunku wyjścia... Z wyjścia już WYLECIAŁEM....

Czyli facet chwycił kolegę oburącz, podniósł pod sufit i machnął ?
                              A lądowanie, co z lądowaniem...
                              • j24 Rzucanie PFRON-em 28.06.02, 15:15
                                > Czyli facet chwycił kolegę oburącz, podniósł pod sufit i machnął ?
                                > A lądowanie, co z lądowaniem...

Po głębszej analizie faktów uwzględniając konstrukcję Gorzowskiego Urzędu
                                Wojewódzkiego muszę skorygować opinię.
                                Chyba jednak dobrze, że Pan Waldemar wojewodą nie został, o nieszczęście byłoby
                                łatwo.

Zastanawia mnie tylko dlaczego wspomniany raptus był tak sprawnie działającym
                                prezesem PFRON-u.
                                PFRON to potencjalnie podstawowe miejsce, gdzie można przekręcić kasę i proszę
                                nic o tym nie słychać. Wygląda na to, że nie rzucał też podległymi pracownikami.

Hmm... głowa dziś od myślenia ciężka, ale obiecuję, że Pan Promotor Klin będzie
                                miał jeszcze robotę :)
                                • Gość: Robert B Re: Rzucanie PFRON-em IP: *.arsenal.shaco.pl 28.06.02, 16:08
                                  Lubię być obiektywny. Flugel był dobrym, ba, bardzo dobrym prezesem PFRON, ale
                                  byłby złym wojewodą. Dla jasności -Majchroski nie był za to najlepszym!
                                  Pozdrawiam
                                  Robert Bagiński
                              • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie IP: *.arsenal.shaco.pl 28.06.02, 16:09
                                Było jak na ringu!
                        • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie IP: *.arsenal.shaco.pl 28.06.02, 14:59
                          Pytasz co czułem. Wiesz... właściwie to byłem zaskoczony, gdyż byłem niemal
                          pewien, że mnie rozkwasi. Nie zrobił tego, ale tak wkurzonego faceta, który
                          byłby w furii tak długo jeszcze nie widziałem. Warto dodać co innego...
                          W momencie tej jego "ekstazy" koledzy z ZChN uciekli: M. Surmacz, A.
                          Marcinkiewicz... wnioskuję, że to była dla nich NIE NOWOŚĆ.
                          Pozdrawiam
                          Robert Bagiński
                          • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Pytnie 28.06.02, 15:43

> Pytasz co czułem. Wiesz... właściwie to byłem zaskoczony, gdyż byłem niemal
                            > pewien, że mnie rozkwasi. Nie zrobił tego, ale tak wkurzonego faceta, który
                            > byłby w furii tak długo jeszcze nie widziałem. Warto dodać co innego...
                            > W momencie tej jego "ekstazy" koledzy z ZChN uciekli: M. Surmacz, A.
                            > Marcinkiewicz... wnioskuję, że to była dla nich NIE NOWOŚĆ.
                            > Pozdrawiam
                            > Robert Bagiński

eee no facet zaczyna mnie imponować!tak tak do Ciebie!-to się tyczy.
                            jesteś jedyny!...
                            pozdro pan hiro:-)))))/nie pisz tak więcej-hiro ok. bez wyzwisk/
    • Gość: Ircyk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.halo.provector.pl 29.06.02, 12:09
      Robert Bagiński, mimo iż trochę nawiedzony, to całkiem fajny gość. Przede
      wszystkim odważny. Niemam nic przeciwko agencjom, ale trzeba mieć odwagi co nie
      miara, żeby oficjalnie zaatakować tak dobrze zorganizowaną grupę jaką
      są "agenciarze". Co do prezydentury, to myślę, że nie wygra, ale zrobi w
      trakcie kampanii wiele pożytecznych rzeczy. oby jak najwięcje.
      • klin! Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 29.06.02, 13:11
        Gość portalu: Ircyk napisał(a):

> Co do prezydentury, to myślę, że nie wygra, ale zrobi w
        > trakcie kampanii wiele pożytecznych rzeczy. oby jak najwięcje.

No, to bardzo osobliwa koncepcja. Ciekawi mnie szalenie, co kandydat może
        pożytecznego zrobić podczas kampanii?
    • Gość: Ircyk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.halo.provector.pl 29.06.02, 12:12
      Zauwazyłem, że wielu nie lubi roberta B z zasady. trochę z zazdrości, że to nie
      o nich mówią i piszą. A trochę dlatego, że sam sobie na to zasłużył tą
      oryginalnością. Jestem tutaj pierwszy raz ale widzę, że wśród internautów
      przeważa to pierwsze. jesli uważacie, że jest jako kandydat do niczego, to
      kandydujcie sami. Zbierzcie podpisy, stwórzcie komitet etc. tylko po co,
      jesteście tak słabi iż nic nie zrobicie. On mimo słabości zrobił wiele.
      • klin! Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 29.06.02, 13:14

> Jestem tutaj pierwszy raz...

Nie przejmuj się, więcej tu takich, którzy odwiedzają nas po raz pierwszy, by
        wrzucić swoje trzy groszę na temat pana Bagińskiego. Kampania rządzi się swoimi
        prawami :)
        • Gość: Pretty Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 13:19
          A w jaki to sposób Pan Bagiński wydał oficjalną walkę agencom towarzyskim, bo
          może coś mi umknęło?
          A poza tym, zaciekawiło mnie szczególnie takie zdanie "Co do tzw. "wrażliwości
          społecznej" (chybam głąb, bo już na początku nie wiem, o co chodzi)to jestem za
          rozwojem szeroko pojętego społeczeństwa obywatelskiego, tj. stowarzyszeń,
          fundacji itp." Jakie działania podejmie, lub też podjął Pan w tym kierunku,
          Panie Bagiński? Jeśli mogę, proszę o rozwinięcie tego zdania, bo problem mnie
          żywo interesuje.
          • Gość: RobertB Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 14:48
            Ależ oczywiście, odpowiem w punktach.
            Jestem założycielem co najmniej czterech takich organizacji:
            Stowarzyszenia "Wspólnota Lubuska";
            Stowarzyszenia Promocji Przedsiębiorczości Transgranicznej w Słońsku
            Polsko-Niemieckiego Stowarzyszenia "Inter-Media"
            Stowarzyszenia Inicjatyw Europejskich w Międzyrzeczu.
            działam w kilku innych tego typu organizacjach.
            Jestem załozycielem i organizatorem Małej Akademii Spraw Publicznych dla
            młodziezy.
            Coś jeszcze Młody człowieku?
            Z poważaniem
            Robert Bagiński
        • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 14:50
          Dziękuję za każde trzy grosze - te dobre i złe. mam propozycję, a może coś mi
          zaproponujecie konkretnego w sferze rozwiązań w mieście. Bo narazie tylko
          jestem przepytywany. ja wiem co chcę zrobić, ale chciałbym, aby było to zgodne
          z oczekiwaniami.
          Z poważaniem
          Robert bagiński
          • gtk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 14:54

> ja wiem co chcę zrobić, ale chciałbym, aby było to zgodne
            > z oczekiwaniami.
            > Z poważaniem
            > Robert bagiński

No to powiedz, co chcesz zrobić, a my Ci powiemy, czy to zgodne z oczekiwaniami.
            I jeszcze mam pytanie - co robią te wszystkie organizacje, które założyłeś i
            których jesteś członkiem? Sądząc po ich ilości nie będziesz miał czasu nam
            prezydentować...
            • Gość: Pretty Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 19:00
              A własnie, wyjąłeś mi to, drogi Gtk,z ust. Jak to się ma do tej wrażliwości
              społecznej, o której łaskaw był Pan wspomnieć?
              • Gość: Pretty Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 19:07
                No i jeszcze jedno, Pan Bagiński odpowiada może i w punktach, nie wiem jednak,
                w którym to punkcie wymienił organizację, w której walczy z agencjami. :))
      • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 14:52
        Słuszna uwaga. dziękuję! W ostateczności zachęcam do współpracy w ramach mojego
        komitetu.
        Pozdrawiam
        Robert Bagiński
        • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 14:53
          Robert B. ma problemy z korzystaniem z forum, dzięki czemu jego wypowiedzi
          odnoszą się do Niewiadomo-Czego.
          • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 15:11
            borys-krakow napisał(a):

> Robert B. ma problemy z korzystaniem z forum, dzięki czemu jego wypowiedzi
            > odnoszą się do Niewiadomo-Czego.

Słuszna uwaga. Wystarczy zrobić tak jak ja i kliknąc na "odpowiedz cytując".
          • kajzerka Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 15:24
            A ja uwazam, ze temu panstwu naprawde niewiele juz moze zaszkodzic. No mozemy jeszcze miec jak
            u Lukaszenki....
            Nie za bardzo wiem, dlaczego Jedzrejczak jest lepszy od Baginskiego, albo jakis inny z tej �lepszej�
            prawicy (oj zawiodlas mnie prawico - tego ci nie wybacze) mialby byc lepszym kandydatem.
            Dla mnie wszsytko to jedno i to samo, i o jedno chodzi, a oco to sobie pomyslcie.
            Zludzenia stracilem w pierwszej polowie lat 90., ostatnie ulotnily sie wraz z ostatnią kampanią do
            parlamentu.
            Komunistow znam, i nic po nich nie oczekuje. Ale Prawica mnie zawiodla i jej nie wybacze. Zresztą
            (co to za prawica - zbiorowisko palantów)
            Naprawdę wszystko mi jedno kto bedzie prezydentem miasta G.
            Chyba ze bedzie kandydat, który przywroci (powolutku) WIARE W DEMOKRACJE.
            • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 15:30
              kajzerka napisał(a):

> (oj zawiodlas mnie prawico - tego ci nie wybacze)
              To nie była prawdziwa prawica. Prawdziwa prawica to MY.
              • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 15:36
                borys-krakow napisał(a):

> To nie była prawdziwa prawica. Prawdziwa prawica to MY.

Ej, ej, Ty nie jesteś z UPR.
                • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 17:27
                  blic napisał(a):

> Ej, ej, Ty nie jesteś z UPR.
                  Hmmm...
                  W ostatnich wyborach głosowałem na UPR. Zresztą Klin chyba też.
                  Ale na mojego UPR-owca (oczywiście nie ma go w Sejmie) wsiadła prokuratura za
                  przyjmowanie korzyści, bo wcześniej był radnym...
                  • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 17:30
                    borys-krakow napisał(a):

> W ostatnich wyborach głosowałem na UPR.

Pardon! Składam samokrytykę. Się nie powtórzy.

> Zresztą Klin chyba też.

Przyznaj się, Klin.
                    • klin! Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 19:22
                      blic napisał(a):

> Przyznaj się, Klin.

To nie tajemnica. Kiedyś pisałem tutaj, że wielokrotnie głosowałem na UPR. Ale to
                      się więcej nie powtórzy. Mam uzasadniać?
                      • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 20:11
                        klin! napisał(a):

> Ale to się więcej nie powtórzy. Mam uzasadniać?

Owszem, poproszę.
                        • borys-krakow Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 20:13
                          blic napisał(a):

> Owszem, poproszę.
                          Bo będzie głosował na Bagińskiego!
                          Na takim wątku takie pytania zadajesz...
                          • klin! Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 01.07.02, 20:22
                            borys-krakow napisał(a):

> Bo będzie głosował na Bagińskiego!

No, to też. Ale są i inne powody.
                            Głównym problemem jest wrogość JKM do UE. Widzę to zupełnie inaczej. Nie podoba
                            mi się też narastający antysemityzm Michalkiewicza (być może istniał zawsze,
                            ostatnio jednak jakby coraz mocniej eksponowany). W ogóle, UPR postawiła sobie za
                            zadanie zagosdoparowanie sfrustrowanej części elektoratu. Ze zdumieniem
                            konstatuję, że elektoraty UPR i Samoobrony zaczynają się przenikać. Niedobrze się
                            czuję w takim towarzystwie.
            • Gość: Zbynio Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.arsenal.shaco.pl 02.07.02, 15:21
              Ani Jędrzejczak nie jest lepszy od Bagińskiego, ani Bagiński od Jędrzejczaka.
              Wiem jednak, że Bagiński mówi aż za dużo - mamy tego wszyscy dosyć - a
              Jędrzejczak nie mówi wcale albo kłamie. jego wypowiedzi na temat wyjazdu do
              Sydney to kompromitacja. Mimo wszystko wolę Bagińskiego.
              • Gość: Ircyk Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.arsenal.shaco.pl 02.07.02, 16:09
                Widzę, że Pan Bagiński bardzo upodobał sobie to miejsce. Jak go nie było tak
                nie było, a teraz niemal codziennie. To chyba dobrze pod warunkiem, że nie jest
                to jego jedyny kontakt z wyborcami... choć za dużo to ich tutaj chyba nie ma!
                • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 02.07.02, 17:28

> kontakt z wyborcami... choć za dużo to ich tutaj chyba nie ma!

W tym wątku aktywnych 12. Obserwatorów - któż to wie.
                  To lepiej niż przeciętna na spotkaniach z kandydatem na prezydenta RP gen.
                  Wileckim.
                  • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 11:24
                    Na gorzowskim spotkaniu z kandydatem na Prezydenta RP Gen. tadeuszem Wileckim
                    było ok. 60 osób. Cóż... ci, którzy karmia się jedynie plotami wiedzą
                    najczęściej najwięcej.
                    Pozdrawiam
                    Robert Bagiński
                    • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 03.07.02, 11:39

> Na gorzowskim spotkaniu z kandydatem na Prezydenta RP Gen. tadeuszem Wileckim
                      > było ok. 60 osób. Cóż... ci, którzy karmia się jedynie plotami wiedzą
                      > najczęściej najwięcej.

Ci, którzy strzelają frazesami wiedzą jeszcze lepiej.
                      60 osób to tyle ile tutaj.
                      • Gość: Robert B Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 13:00
                        Więc na drugi raz po prostu sprawdź człowieku informację. Pewna przyzwoitość
                        obowiązuje! Nawet w internecie...
                        Z pozdrowieniami
                        Robert Bagiński
                        • hiro Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 03.07.02, 13:04

> Więc na drugi raz po prostu sprawdź człowieku informację. Pewna przyzwoitość
                          > obowiązuje! Nawet w internecie...
                          > Z pozdrowieniami
                          > Robert Bagiński

przepraszam..... w którym intenecie!?:-)
                        • blic Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 03.07.02, 13:06

> Więc na drugi raz po prostu sprawdź człowieku informację. Pewna przyzwoitość
                          > obowiązuje!

Nie przeczytałeś chyba mojego wyższego postu, albo masz problemy z rozumieniem
                          tekstu. To drugie jeszcze zrozumiem, też mi się zdarza.
                          • kobyla Re: ROBERT BAGIŃSKI: Witam 03.07.02, 21:15
                            Mam pytanie do kandydata. Nad jakim morzem leży Klopstokia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka