Dodaj do ulubionych

SESJA RADY MIASTA 27.04.

17.04.05, 20:52
1. Otwarcie sesji i stwierdzenie quorum.
2. Zatwierdzenie porządku obrad.
3. Interpelacje i wnioski radnych oraz udzielenie odpowiedzi; oświadczenia
klubowe
4. Podjęcie uchwały w sprawie rozpatrzenia sprawozdanie z wykonania budżetu
miasta za rok 2004. oraz udzielenia absolutorium Prezydentowi Miasta.
5. Informacja dotycząca realizacji programów naprawczych Domów Pomocy
Społecznej.
6. Informacja dotycząca realizacji programów naprawczych w placówkach
opiekuńczo- wychowawczych.
7. Informacja o planie remontów w placówkach oświatowych.
8. Podjęcie uchwały w sprawie zasad wynajmowania lokali wchodzących w skład
mieszkaniowego zasobu gminy.
9. Podjęcie uchwały w sprawie przyjęcia sprawozdania z wykonania zadań
gospodarowania powiatowym Funduszem Gospodarki Zasobem Geodezyjnym i
Kartograficznym za rok 2004.
10. Podjęcie uchwały w sprawie utworzenia Zespołu Poradni Psychologiczno-
Pedagogicznych oraz zmiany nazwy i siedziby Zespołu Zespołu Poradni
Specjalistycznych w Gorzowie Wlkp.
11. Podjęcie uchwały w sprawie nadania Statutu Zespołowi Poradni
Psychologiczno-Pedagogicznych w Gorzowie Wlkp.
12. Podjęcie uchwaływ sprawie rozwiązania Zespołu Szkłół Ogólnokształcących
nr 7.
13. Podjęcie uchwały w sprawie rozwiązania Zespołu Szkół Ogólnokształcących
nr 9.
14. Podjęcie uchwały w sprawie określenia obwodów publicznych szkół
podstawowych prowadzonych przez Miasto Gorzów Wlkp.
15. Podjęcie uchwały w sprawie Określenia obwodów publicznych gimnazjów
prowadzonych przez Miasto Gorzów Wlkp.
16. Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia zgody na dokonanie darowizny i
sprzedaży nieruchomości.
17. Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia zgody na udzielenie bonifikaty.
18. Podjęcie uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie uchwalenia Wieloletniego
Planu Inwestycyjnego Gorzowa Wlkp.
19. Podjęcie uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie uchwalenia Wieloletniego
Planu Inwestycyjnego Gorzowa Wlkp.
20. Podjęcie uchwały w sprawie nadania nazw ulicom na terenie miasta Gorzowa
Wlkp.
21. Podjęcie uchwały w sprawie zmian w budżecie miasta na rok 2005
22. POdjęcie uchwały w sprawie zmian w budżecie miasta na rok 2005.
23. Podjęcie uchwały w sprawie rozstrzygnięcia skargi.
24. Podjęcie uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie ustalenia składów
osobowych stałych komisji Rady Miasta Gorzowa Wlko.
25. Podjęcie uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie powołania Komisji
Rewizyjnej Rady Miasta Gorzowa Wlkp.
26. Podjęcie uchwały w sprawie wyboru Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej
Rady Miasta Gorzowa Wlkp.
27. Podjęcie uchwały zmieniającej uchwałę w sprawie powpłania Komisji
Rewizyjnej Rady Miasta Gorzowa Wlkp.
28. Podjęcie uchały zmieniającej uchwałę w sprawie ustalenia składów
osobowych stałych komisji Rady Miasta Gorzowa Wlkp.
29. Informacja dotycząca realizacji uchwał Rady Miasta za pierwszy kwartał
2005 roku.
30. Informacja z biezącej działalnośći Prezydenta Miasta.
31. Odpowiedzi na interpelacje z XLVIII sesji Rady Mista z dnia 23 marca 2005.
32. Przyjęcie protokołu z XLVII, XLVIII, XLIX i L, sesji Rady Miasta Gorzowa
Wlkp.
33. Sprawy różne, wolne wnioski.
34. Zakończenie obrad.

pozdrawiam
Stanisław Jałoszyński
Obserwuj wątek
    • Gość: zigi Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:45
      szanowny panie radny.
      wiem że sporo pracy kosztowało pana przepisanie tekstu ale mnie interesuje coś
      więcej, np.
      - jak pan zamierza glosować w sprawie wyborów SLD za SDPL na szefa komisji
      rewizyjnej,
      - czy poprze pan udzielenie absolutorium dla Tedeusza J.
      - itd. itp.
      wolałbym wiedzieć jakie decyzje zamierza pan podejmowac w poszczególnych sprawach.
      dziekuję i pozdrawiam
      • Gość: Scott1 Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.mm.pl 18.04.05, 00:37
        Druzyny nalezycie przygotowaly sie do kolejnego meczu. Szczegolnie kibicow
        interesuja biegi od 25 - 28. Mysle , ze o wyniku tych biegow zadecyduja ci ,
        ktorzy dobrze przepracowali okres zimowy. Trener jednych wyszedl a trener
        drugich pojdzie siedziec. Coz to za piekny sport. Nigdy nie wiem na kogo
        postawic. Czy czarny kon bedzie sral kamyczkami, czy normalnym gownem. Nasi
        wspaniali radni sa juz na starcie. Ciekawy jestem jak sie zachowa sedzia
        Kedzierski? Pusci czy zarzada rownanie torow? W wyniku plucia na tor nie bedzie
        potrzebna polewaczka.
      • Gość: Bernard Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.04.05, 05:33
        Hey zigi,
        Madre pytania wyborcy...
        Niech powie gdzie stoi ...
        Zadnych ale...
        Tak sie poznaje uczciwych (niekoniecznie popularnych) politykow!!!
        Pozdrawiam
    • fineus Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 17.04.05, 22:09
      Szanowny panie radny.
      Szczególnie mnie interesują projekty uchwał ukryte pod punktami nr. 24, 25, 26,
      27, 28.
      Proszę opisać w miarę szczegółowo w/w punkty. Jeśli było by to możliwe
      chciałbym poznać pana opinię w przedmiotowej sprawie.

Pozdrawiam Fineus

• lebstrefa Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 17.04.05, 22:15
        Ale dobrze że mamy na forum program sesji. OK!
      • jaloszynski Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 18.04.05, 23:07
        Szanowny Fineusie.
        Postaram się w dużym skrócie przybliżyć Panu interesujące Pana uchwały.
        Punkt 24. obrad dotyczy odwołania z Komisji Budżetu i finansów radnego Leszka
        Narusiewicza i powołania do tej komisji radnego Piotra Dębickiego.
        Punkt 25. obrad dotyczy odwołania radnego Piotra Dębickiego ze składu Komisji
        Rewizyjnej i powołanie w skład tej komisji radnego Leszka Narusiewicza.
        Punkt 26. Na Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej wybiera się pana Leszka
        Narusiewicza.
        Punkt 27. ze składu Komisji Rewizyjnej odwołuje się radnych Marka Surmacza,
        Tadeusza Iżykowskiego, Arkadiusza Marcinkiewicza.
        Punkt 28 dotyczy powołania do Komisji Budżetu i Finansów radnego Marka
        Surmacza, do Komisji Edukacji, Kultury i Sportu powołuje się radnego Arkadiusza
        Marcinkiewicza, a radnego Tadeusza Iżykowskiego powołuje się do Komisji Spraw
        Społecznych.

Wszystkie te zmiany spowodowane są odwołaniem Marka Surmacza z
        Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej Rady Miasta. Pierwsze dwa punkty są
        niezbędne aby radny Narusiewicz mógł by znaleźć się w składzie Komisji
        Rewizyjnej i dlatego następuje zamiana Piotra Dębickiego na Leszka Narusiewicza.
        Punkt 26 jest następstwem wcześniejszych zmian i dodatkowo wskazuje kto ma
        zostać szefem Komisji Rewizyjnej.
        Te trzy punkty znalazły się w porządku obrad na wniosek klubu SDPL.
        Uzasadnienie wniosku:
        W związku z wakatem na stanowisku przewodniczącego Komisji Rewizyjnej niezbędne
        jest dokonanie zmian w składach osobowych w/w Komisji.

Punkty 27,28 są wniesione pod obrady na wniosek PIS-u i są protestem przeciwko
        rozgrywkom personalnym jakie mają miejsce w Radzie Miasta.

Swoją opinię jak również informację jak będę głosował przedstawię w
        najbliższych dniach, za co z góry bardzo przepraszam.

Pozdrawiam Stanisław Jałoszyński
    • Gość: Bernard Bedziemy patrzec i sluchac... IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.04.05, 05:41
      Hey Jaloszynski,
      Wlazles przyjacielu na forum...
      Fajnie...
      Mam nadzieje ze w listonosza jedynie sie nie zabawiasz...
      Forum to miejsce dyskusli...
      Forumowicze to wyborcy...
      Napisz drogi polityku gdzie stoisz w tych punktach...
      Wiekszosc z nich bedzie wymagala podjecia decyzji...
      Napisz prosze jak bedziesz glosowal... jakie Twoje zdanie...
      Albo wygrasz duzo bedac uczciwym i otwartym albo nie zabawiaj sie w podrzucanie
      dokumentow ktore moge sam wziasc ze stron Magistratu..
      To jak bedzie???
      Pozdrawiam i powodzenia zycze
      PS. Bedziemy obserwowac ten watek i obrady...
      Nie glosujby sie komus przypodobac... Glosuj uczciwie.
      Tylko to sie ceni i liczy
    • Gość: Marek Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.mm.pl 20.04.05, 08:02
      Teraz wszystko jasne. Sdpl niby partia rozsądna i wyważona, ale tak na prawdę
      interesuje ją następna posadka dla kolegi partyjnego.
      A miałem nadzieje, że będzie nową lewicą i nową alternatywą. Cóż pomyliłem się.
      W wyborach parlamentarnych o tej pomyłce nie zapomnę.
      • Gość: olo Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.05, 07:06
        A jak tam absolutorium dla maszego słoneczka?
        Ciekawe czym zapłaciło SLD za poparcie SDPL-wi bo nie wierzę, że za darmo poprą
        T.J. Mam tylko nadzieję, że wybory zweryfikują ten chory układ i zkończą z
        partyjnym kolesiostwem.
        A tak na marginesie to nic nie słyszałem o rezygnacji Dębickiego z wicka
        komisji. Może ktoś coś wie?
        • piotr.debicki Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 25.04.05, 08:14
          Piotr Dębicki
          Radny Rady Miasta
          Gorzów Wlkp.

Gorzów Wlkp., 25.04.2005
          Szanowny Pan Przewodniczący
          Rady Miasta Gorzów Wlkp.

Chciałbym uprzejmie poinformować, że z dniem dzisiejszym chciałbym zrezygnować
          z pełnienia funkcji zastępcy Przewodniczącego Komisji Gospodarki i Rozwoju.
          Moja decyzja wynika z nawału obowiązków zawodowych i związanych z
          wiceprzewodniczeniem Zarządowi Wojewódzkiemu Socjaldemokracji Polskiej w
          lubuskiem.
          Ponadto jestem zdania, że w 25-osobowej Radzie nie powinno być aż 19 radnych
          pełniących funkcje, ponieważ do kierowania komisjami w zupełności wystarczy
          aktywność ich Przewodniczących.
          Uprzejmie proszę o poinformowanie Rady o mojej decyzji.
          Z poważaniem,
          Piotr Dębicki
          • Gość: Bernard Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 25.04.05, 08:18
            Hey Piotr,
            Dziekuje, Rozumiem, Przyjmuje..
            Bye, bye...
            Nastepny????!!!
            • Gość: @ z miasta Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 10:47
              Szanowny Panie Radny.
              Zgodnie z zasadami "chciałbym zrezygnować" to forma wyrażenia intencji a nie
              decyzja o rezygnacji.
              W kwestii funkcji przyznaje Panu rację, ale czy właśnie na najbliższej sesji nie
              miało okazać się przypadkiem, że Klub SDPL - jesli jeszcze w ogole jest coś
              takiego - najmniejszy w radzie i jednoczesnie posiadający wszystkich radnych na
              "stołkach".
              Przed rokiem Wasze rozbudzone apetyty na rzeczywiste kierowanie radą były
              ogromne, takie możliwości formalnie i realnie istniały do czasu wejścia do
              Waszego Klubu p. Narusiewicza. I co? I pstro.
              Teraz nie ma już ani Klubu, rola już nie ta i w ogóle totalna klapa.
              Tak kończy się każda forma sprzedajności w polityce. Tania sprzedajność - za
              Niderlandy na sesji budżetowej - to taka spod róźowej latarenki.
              PS.
              Widzę, że nie zarzucił Pan nadziei na "coś" jeszcze. Funkcje w SDPL mają dać
              szansę na szansę w wyborach do Sejmu - zapewniam Pana, płonne nadzieje.
              Jeśli jest Pan dobrym lekarzem, prosze zadbać by pozostał Pan takim i jeszcze
              lepszym na zawsze, bo w polityce za błędy płaci się cenę najwyższą
              -marginalizacją, możliwą też zawodową.
              STAWIAM, ŻE ABSOLUTORIUM TADEUSZJ. MA W KIESZENI, BO WCZEŚNIEJ DO NIEJ WLOŻYŁ
              TAKICH JAK PAN I PAŃSKICH KOLEGÓW Z SDPL.
              • piotr.debicki Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 25.04.05, 11:07
                Szanowny Panie,
                Forma "chciałbym złożyć rezygnację" jest użyta dlatego, że decyduje o tym Rada
                Miasta w głosowaniu i złożenie deklaracji woli nie jest wystarczające (zgodnie
                ze statutem).
                Funkcje w SdPl to raczej dużo dodatkowej pracy niż nadzieje na "coś jeszcze".
                Absolutorium dla T.J. - może dostanie, może nie. W każdym razie mnie T.J. na
                pewno nie kupił, a jeśli się za coś - jak Pan to nazwał "sprzedam", to na pewno
                nie będzie to prywata ani Niderlandy.
                Nawiasem mówiąc, kwestia bycia lekarzem lepszym lub gorszym w naszym pięknym
                mieście to temat na bardzo ciekawą dyskusję.
                Pozdrawiam Pana,
                Piotr Dębicki
                • Gość: @ z miasta Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 11:41
                  Wolałbym by przyznał Pan publicznie, że "utracił" kontrolę nad kierowaniem
                  Klubem. To byłoby uczciwe i jasne dla wyborców.
                  Tymczasem odpowiedź - dostanie, nie dostanie - kwalifikuje Pana do tych co w
                  grze uczestniczą chyba wbrew sobie, i jednak z powodu, że na coś liczą osobiście.
                  Pamięć wyborców jest dość trwała, dlatego inwestowanie w politykę wymaga męskich
                  decyzji.
                  • piotr.debicki Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 25.04.05, 11:58
                    Myślę, że stwierdzenie "utracił kontrolę nad kierowaniem Klubem" jest sporą
                    przesadą. Niestety kierowanie klubami jest czasami bardzo trudne, co widać na
                    wielu przykładach, również SLD i PiS, gdzie co chwila zdarzają się zawirowania.
                    To chyba cecha ogólna polityki, gdzie namiętności i sympatie odgrywają dużo
                    większą rolę, niż ktokolwiek byłby skłonny przyznać otwarcie.
                    Prosiłbym Pana, aby tezy o tym, że na coś liczę osobiście uzasadniać jakimiś
                    przykładami moich zachowań, ponieważ ja nie przypominam sobie, abym coś wyniósł
                    dla siebie osobiście z polityki, poza konkluzją, że w obiegowych opiniach (są w
                    postach powyżej) jest aż nazbyt dużo prawdy. Zapewne łatwiej być w wiecznej
                    opozycji, nic nie zdziałać konstruktywnego, ale sobie pokrzyczeć z mównicy.
                    Chcąc rozwiązać jakiś konkretny ludzki problem trzeba iść na kompromisy. Jak
                    zresztą coś się już zdziała (np. jak Radny Sejwa aktywizując społeczność
                    Kwiatowej), to i tak pies z kulawą nogą o tym nie wspomni (np. na łamach GW
                    działał tam anonimowy Radny).
                    Pamięć wyborców jest aż nazbyt trwała w odniesieniu do polityków (zresztą ja
                    się za polityka nie uważam - nie żyję z tego, jest to raczej działalność, o
                    której sądziłem, że ją lubię i mogę się sprawdzić w niej), rzadziej wyborcy
                    pamiętają swoje wybory. Mają do tego prawo i z niego korzystają.
                    Pozdrawiam,
                    Piotr Dębicki
                    • Gość: zigi Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 15:33
                      Panie Radny.
                      Proszę nie przejmować się ludzkim gadaniem. Najlepiej by nie być w opozycji i
                      coś zrobić, niech Pan zagłosuje za kwitem dla prezydenta Tadeusza J. Bo to
                      ważne, godne i honorowe być zawsze z władzą, jej kadzić, podlizywać się i przy
                      tym coś zrobić, za co mogą wyborcy pochwalić.
                      Pan chyba rzeczywiście ma rację. Głowa - o czym Pan jako medyk doskonale wie -
                      mniej boli, bo kłopotów jakby mniej, i z ludźmi żyje się milej.
                      A że kradną, łapówki biorą, brudy kryją, co tam.
                      Niechby nasza wsi spokojna, wsi wesoła...
                      Wróżę Panu żywot tyci, tyci polityczny i tyci honorowy. Jesli w ogole Pan wie co
                      te zapomniane słowa: godność i honor, znaczą.
                      Zdrowia życzę
                      • piotr.debicki Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 25.04.05, 17:08
                        Jak to fajnie walnąć z grubej rury, też lubię.
                        Honor i Godność, ma Pan rację Panie Zigi. Tylko kontekst się jeszcze liczy. Bo
                        absolutorium to potwierdzenie, że wykonanie budżetu odbyło się zgodnie z
                        prawem, słupki się zgadzają pionowo i poziomo, co bada najpierw Regionalna Izba
                        Obrachunkowa. I wszędzie jest to uchwała techniczna, ale nie w Gorzowie. Tu
                        Honor i Godność. Od Honoru i Godności to było referendum.
                        Jako radny powinienem starać się rozwiązać konkretne problemy w Mieście.
                        Stosując Pana podejście nie mółbym współpracować nie tylko z Prezydentem, bo i
                        radnym z prawicy postawiono już zarzuty.
                        I wie Pan - są takie sesje, na które przychodzą tłumnie mieszkańcy Gorzowa.
                        Padają tam różne argumenty, często gorące, były również jajka - ale godnością
                        jako argumentem to nie pamiętam, aby szermowano. Bo skala spraw jest jakby
                        mniejszego kalibru. Uczciwość to już inna rzecz. Ale przecież Gorzowianie nie
                        mają nic przeciwko Prezydentowi... (sądząc po tym, że nie poszli na
                        referendum). Wnioski niech Pan wyciągnie sam, Panie Zigi.
                        Głowa zaś rzeczywiście mogłaby boleć mnie rzadziej, z ludźmi też chciałbym żyć
                        milej. Ale chyba się nie da, wybito mi to już z głowy. Nie ma u nas takiej
                        tradycji, Panie Zigi. Jako wiceszef SdPl jeżdżę dużo po województwie i z moich
                        obserwacji wynika, że najbardziej powszechnym sportem jest dokopać komuś -
                        zwłaszcza tym, co coś robią. Taka gmina...
                        Pana wróżby mogą zaś się ziścić. Od jakiegoś czasu święty spokój to wartość
                        coraz dla mnie cenniejsza.
                        Dobrego samopoczucia życzę,
                        Piotr Dębicki
                        • Gość: Bernard Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 26.04.05, 06:39
                          Hey piotr,
                          Mnie naprawde interesuje dlaczego swoje intencje lub jak kto woli intencje
                          posiadania inetncji odejscia...oglosiles na tym forum...
                          Wazne jest kto i co do mnie mowi...
                          O wiele jednak wazniejsze jest: Dlaczego?
                          Dlaczego Ty, polityk oglasza takie rzeczy na tym forum...
                          Osobiscie nie przypuszczam bys odszedl..
                          Ja sie nie myle - tak na marginesie... Zawsze mam racje!!!
                          Ty nie masz zamiaru nigdzie isc...
                          Potrzebujesz odrobine wiecej uwagi niz Panu poswiecano...
                          Ta sesja jest okazja...
                          To sie w potocznym jezyku "kompleksami" nazywa...
                          Pozostaniesz tam gdzie jest Piotrze...jakkolwiek bedziesz to uzasadnial...
                          Powodzenia
                          Pozdrawiam oczywiscie i szczerze i jak zawsze otwarcie
                          • piotr.debicki Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. 26.04.05, 08:35
                            Bernardzie Szanowny,
                            Kompleksy? Nie żartuj.
                            Forum to po prostu jeszcze jedno narzędzie komunikacji społecznej, trzeba go
                            używać. A warto, bo pisują tu osoby nadzwyczaj dobrze poinformowane (między
                            innymi), które łatwo zresztą zidentyfikować...
                            Jeśli chodzi o rezygnację z funkcji wicka, to zamieszczony post zawierał treść
                            pisma, które wpłynęło do Przewodniczącego Rady.
                            Pozdrawiam politykowato,
                            Piotr Dębicki
                            • Gość: Teresa F. Re: SESJA RADY MIASTA 27.04. IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.05, 18:45
                              Szanowny Panie Piotrze Dębicki!Jeśli Pańskim zdaniem udzielenie absolutorium,
                              to li tylko, potwierdzenie, że " słupki sie zgadzają", to trzeba przyznać, że
                              jest to mocno przerysowane uproszczenie.Bo absolutorium to nietety dużo
                              wiecej, to akt potwierdzenia, że gospodarka finansowa i zarządzanie finansami
                              budżetu miasta, czyli pieniędzmi podatników było prawidłowe.Zatem od "swojego"
                              Radnego oczekiwałabym /jeśliby Szanowna Regionalna Izba Obrachunkowa i inni
                              aktywni Radni te fakty pominęli /, czy prawidłowością jest, że :
                              1/przez ok. 3 lata służby UM nie wyegzekwowały ok. 3 mln zł renty planistycznej
                              od byłego właściciela terenu, na którym wybudowano Tesco,2/bezprawnie umorzono,
                              a następnie przez ok. 2 lata nie wyegzekwowano zaleglych ok. 2 mln zł podatku
                              od nieruchomości od właściciela - nabywcy d. ZM Gorzów przy ul. Szczecińskiej,
                              3/naruszono dyscyplinę finansów publicznych, gdyż brak było podstaw prawnych do
                              finansowania z budżetu miasta Gorzowa przygotowania siedziby dla Woj.Sądu
                              Administracyjnego (milczeniem pomijam fakt extra zawyżonych kosztów tej
                              inwestycji.Dla porównania : inwestycja o zbliżonym charakterze tj. modernizacja
                              i rozbudowa prokuratury kosztowała raptem 7,5 mln zł!!!),4/naruszono dyscyplinę
                              finasów publicznych i "utopiono" budżetowe pieniądze w kupno stadionu żużlowego
                              płacąc dwa razy za majątek, który wcześniej sfinasowano z miejskich środków
                              (mowa o wydanych wcześniej bezprawnie kilka mln zł z budżetu na budowę band i
                              zakup tablicy świetlnej, bo była to inwestycja w prywatny środek trwały
                              właściciela stadionu).Można by jeszcze długo wyliczać!Ale to Pan i Pańscy
                              koledzy z Rady, którzy przecież mają łatwy dostęp do dokumentów i stoją na
                              straży przestrzegania prawa przez urzędników opłacanych sowicie przez
                              podatników powinni już dużo wcześniej zadawać takie pytania!!!Czy więc Pańskim
                              zdaniem,Szanowny Panie Radny , aby napewno "słupki się zgadzają"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka