blic 01.07.02, 17:11 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=908785&dzial=0115 Dzięki takim ludziom jak Kłaczyński czy Bojarski nie tracę wiary w zmiany na lepsze. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bes-t Re: coś drgnęło 01.07.02, 20:07 blic napisał(a): > Dzięki takim ludziom jak Kłaczyński czy Bojarski nie tracę wiary w zmiany na > lepsze. :) Uważaj jak paru żółtodziobów zwalczy całą kastę. "Drgnęło" to najtrafniejsze określenie na to co wywalczą. Zmaiana systemu oceniania z limitowego na punktowy. Śmiechu warte. Już widzę jak nie-ci-co-trzeba zdobywają wymaganą ilość punktów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: coś drgnęło IP: 2.4.STABLE* / *.dau.citynet.pl 03.07.02, 00:53 Właśnie o tym, że nie tylko o limity chodzi pisala w poniedziałek pani Siedlecka. Zauważcie, że NRA sama zniosła limity. Pytanie prawne do TK jest bardzo szerokie i limity to tylko jeden z watków. Dla zainteresowanych problemem dostepu do zawodow prawniczych polecam www.fairplay.org.pl i www.tygodnik.com.pl/adwokaci/index.html Michał Kłaczyński bes-t napisał(a): > blic napisał(a): > > > Dzięki takim ludziom jak Kłaczyński czy Bojarski nie tracę wiary w zmiany > na > > lepsze. :) > > Uważaj jak paru żółtodziobów zwalczy całą kastę. "Drgnęło" to najtrafniejsze > określenie na to co wywalczą. > Zmaiana systemu oceniania z limitowego na punktowy. Śmiechu warte. Już widzę ja > k > nie-ci-co-trzeba zdobywają wymaganą ilość punktów :)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Ano drgnęło :) 03.07.02, 08:44 Gość portalu: mk napisał(a): > Michał Kłaczyński Panie Michale, gratuluję oczytania! Temat wątku wcale nie wskazywał, że tyczy Pana sprawy. Życzę powodzenia i sukcesu w słusznej walce (gdybym miał więcej rąk nawet bym trzymał kciuki w Waszej intencji, ale sorki, jest wiele spraw, z którymi nasza społeczność poradzić sobie nie bardzo potrafi, a jest takie powiedzenie "bliższa ciału koszula" :))) Pożartowali(?), do boju odmaszerować!. Pozdrawiam raz jeszcze - powodzenia! j24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Ano drgnęło :) IP: 2.4.STABLE* / *.dau.citynet.pl 05.07.02, 04:10 > Panie Michale, gratuluję oczytania! > Temat wątku wcale nie wskazywał, że tyczy Pana sprawy. Dziekuje :))) > Życzę powodzenia i sukcesu w słusznej walce (gdybym miał więcej rąk nawet bym > trzymał kciuki w Waszej intencji, ale sorki, jest wiele spraw, z którymi nasza > społeczność poradzić sobie nie bardzo potrafi, a jest takie powiedzenie "bliższ > a > ciału koszula" :))) Jeszcze raz - dziekuje. To oczywiste, ze sa wazniejsze problemy. Dla mnie sprawa, w ktorej biore udział jest zwierciadłem, w którym nasza rzeczywistość się odbija. I nadzieją, że rzeczystość ta nie jest niezmienna. mk Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Ano drgnęło :) 05.07.02, 11:02 Gość portalu: mk napisał(a): > To oczywiste, ze sa wazniejsze problemy. Dla mnie sprawa, w ktorej biore udział > jest zwierciadłem, w którym nasza rzeczywistość się odbija. To nie jest kwestia hobby czy bardziej lub mniej bliskich komuś spraw. W państwie nie ma nic ważniejszego niż prawo. Jeśli de facto prawo nie funkcjonuje to nie wiem jak można mówić o czymkolwiek bardziej pilnym. Mam nadzieje, że Twoje nazwisko będzie się już zawsze kojarzyło studentom prawa z rozbiciem korporacji. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: coś drgnęło 04.07.02, 00:53 "W całej Polsce jest dziś tylu adwokatów, ile w jednym dużym mieście w Niemczech. Albo inaczej: osiem razy mniej niż w samej tylko stolicy USA." "Interes 8 tysięcy adwokatów – tylko tylu ich jest w Polsce – przeważa więc nad interesem całego społeczeństwa, jakim jest zapewnienie powszechnego dostępu do kompetentnej pomocy prawnej." Niezłe, nie? Szczególnie te dane liczbowe. Poczytajcie: www.tygodnik.com.pl/numer/275820/klaczynski.html Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: coś drgnęło 04.07.02, 01:07 blic napisał(a): > "W całej Polsce jest dziś tylu adwokatów, ile w jednym dużym mieście w > Niemczech. Albo inaczej: osiem razy mniej niż w samej tylko stolicy USA." > "Interes 8 tysięcy adwokatów – tylko tylu ich jest w Polsce – przew > aża więc nad > interesem całego społeczeństwa, jakim jest zapewnienie powszechnego dostępu do > kompetentnej pomocy prawnej." > > Niezłe, nie? Szczególnie te dane liczbowe. > Poczytajcie: > > <a href="www.tygodnik.com.pl/numer/275820/klaczynski.html"target="_blank > ">www.tygodnik.com.pl/numer/275820/klaczynski.html</a> na te tematy to bym CI MÓGŁ ZBYT WIELE POWIEDZIEĆ! nie zdradzę jednak ani słowem/instytut prawa i administracji-szczecin- łukasińskiego/ Odpowiedz Link Zgłoś