j24 08.08.02, 08:23 Dobra wiadomosc, jutro o tej godzinie bedzie juz Wolna Sobota :-) Pamietam czasy kiedy nie bylo takich wynalazków (jak wolna sobota) i tez ludzie żyli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gtk Re: wolna sobota 08.08.02, 08:29 j24 napisał: > Dobra wiadomosc, > > jutro o tej godzinie bedzie juz Wolna Sobota :-) > Pamietam czasy kiedy nie bylo takich wynalazków (jak wolna sobota) i tez > ludzie żyli. > > Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: wolna sobota 08.08.02, 09:21 gtk napisał: > To dziś już dzięku Bogu piątek?! Nie... Dzisiaj jest sroda. Ale poniewaz co drugi dzien wypada, i jako ze rok nie jest przestepny, to wychodzi wlasnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: wolna sobota 08.08.02, 09:40 aborys napisał: > Nie... Dzisiaj jest sroda. Ale poniewaz co drugi dzien wypada, i jako ze rok > nie jest przestepny, to wychodzi wlasnie tak. Rozumiem. Ale gdyby był rok przestępny, to już by była niedziela, czy dopiero wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: wolna sobota 08.08.02, 09:46 gtk napisał: > Rozumiem. Ale gdyby był rok przestępny, to już by była niedziela, czy dopiero wtorek? Niestety, co czwarty rok przestepny jest rokiem wystepnym, dla zachowania zgodnosci roku kalendarzowego z astronomicznym. A co czwarty rok wystepny - rokiem powrotnie przestepnym. Sami nie wiemy co posiadamy. A Mareczek moze tez nie znac sie na astronomii. Mysle, ze bylby wtorek po obiedzie - paprykarz cielecy z galuszkami i salata lodowa z sosem czosnkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: wolna sobota 08.08.02, 09:53 aborys napisał: > Mysle, ze bylby wtorek po obiedzie - paprykarz cielecy z galuszkami i salata > lodowa z sosem czosnkowym. No to szkoda, że po, a nie przed... Mniam! Więc wolę dziś - środa przed drugim śniadaniem i w wigilię wolnej soboty! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: wolna sobota 08.08.02, 09:58 gtk napisał: > Więc wolę dziś - środa przed drugim śniadaniem i w wigilię wolnej soboty! W sumie, skoro Grzegorz zrobil reforme kalendarza (jestes po TYM Grzegorzu?) to czemu JPII nie mógby zrobic? Gorszy? A co na srodowe drugie sniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: wolna sobota 08.08.02, 10:07 aborys napisał: > W sumie, skoro Grzegorz zrobil reforme kalendarza (jestes po TYM Grzegorzu?) Czasem mi się wydaje, że nawet jestem TYM GRZEGORZEM... > to czemu JPII nie mógby zrobic? Gorszy? Pewnie, że nie gorszy! Lepszy! Może by nam przy okazji oddał te dwa tygodnie, które Grzegorz wykreślił nikogo nie pytając o zdanie!... > A co na srodowe drugie sniadanie? Sałatka pomidorowa z mozarellą polana olejem z oliwek, z bazylią (nie mam świeżej! :(( ) - nic oryginalnego, ale jakie pychoty! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: wolna sobota 08.08.02, 10:10 gtk napisał: > Czasem mi się wydaje, że nawet jestem TYM GRZEGORZEM... Bylbys nieco starszy... > Pewnie, że nie gorszy! Lepszy! Może by nam przy okazji oddał te dwa tygodnie, > które Grzegorz wykreślił nikogo nie pytając o zdanie!... Gorzej, jakby to byly dwa robocze tygodnie w lutym... Niech zwroci na raty: tydzien w lipcu i jedno Boe Narodzenie. > Sałatka pomidorowa z mozarellą polana olejem z oliwek, z bazylią (nie mam > świeżej! :(( ) - nic oryginalnego, ale jakie pychoty! Delicjous!!! Bagieta z maslem do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: wolna sobota 08.08.02, 10:29 aborys napisał: > Bylbys nieco starszy... To właśnie budzi moje największe wątpliwości... > Gorzej, jakby to byly dwa robocze tygodnie w lutym... > Niech zwroci na raty: tydzien w lipcu i jedno Boe Narodzenie. Moglby przy okazji pomajstrować przy pogodzie i latem dać słoneczko, a w Boże Narodzenia - śnieg. Przynajmniej w samą Wigilię... > > Sałatka pomidorowa z mozarellą polana olejem z oliwek, z bazylią (nie mam > > świeżej! :(( ) - nic oryginalnego, ale jakie pychoty! > Delicjous!!! > Bagieta z maslem do tego! Koperkowym! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: wolna sobota 08.08.02, 12:16 gtk napisał: > To właśnie budzi moje największe wątpliwości... Ale może poprostu dobrze się trzymasz dzięki diecie pomidorowo-oliwkowej... > w Boże Narodzenia - śnieg. Przynajmniej w samą Wigilię... Klimat tak się zmienia, że za 10 lat, bez względu na obsadę Tronu Pitrowego, będziemy mieli palmy zamiast choinek. > > Bagieta z maslem do tego! > Koperkowym! Spróbuję. thx za pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: wolna sobota 08.08.02, 12:21 duzy PLUS dla Wszyskich za rewolucyjna czujność - tak to jest jak czlowiek siedzi nocami przed monitorem to mu się rankiem dni w kalendarzu mieszają :-) Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś